Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα στο θηλασμό

Recommended Posts

καλησπέρα, εψαξα στο φόρουμ αλλα δεν κατάφερα να βρώ παρόμοιο θέμα γιαύτο και σας γράφω:roll:.απευθύνομαι στην αγλαία αν μπορει να δώσει τα φώτα της:!: και βέβαια σε οποια μανούλα εχει παρόμοιο πρόβλημα...είμαστε 1 μιση μηνών, θηλάζαμε κανονικά αλλά εδω και περίπου 10 μερες θηλάζει για 5 λεπτά και οταν το στήθος μαλακώνει λίγο αρχιζει να παραπονιέται έντονα, να δίνει μπουνίτσες στο στήθος, να το αφήνει και να κλαίει εγώ κοιτάζω αν έχω γάλα και βλέπω οτι έχω, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. επιμένω πολύ, την βάζω στη θηλή ξανα και ξανά πατώντας στο στηθος και μη γνωρίζοντας τι να κάνω. όταν τη βάλω στον ώμο να ρευτεί και την ηρεμήσω λίγο ξεχνιέται και μπορει να κοιμηθεί μπορεί όμως και να συνεχίσει να παραπονιέται. μήπως το κάνει απο λαιμαργία? ραγίζει η καρδιά μου να τη βλέπω να πεινάει και να μην μπορώ να την ευχαριστήσω:|..σκέφτομαι να της δίνω και λίγο συμπλήρωμα με ξένο γάλα αλλα διστάζω γιατί έχω βάλει στόχο να τη θηλάζω όσο γίνεται περισσότερο μήπως τελειώνει το γάλα μου ή εχω πολυ και πνίγεται? διάβασα σε άλλο ποστ οτι προτείνεις τη στάση θηλασμού αλογάκι αγλαία.. προσπάθησα να το κάνω αλλα δεν ξέρω πώς να την πιάσω και δεν ξέρω αν κάνει το παιδί να κάθεται με αποτέλεσμα να κλαίει και να παραπονιέται... τι να κάνω κορίτσια? εχετε κάτι να προτείνετε?:?

Διαφημίσεις

να σου ζησει η μπεμπουλα σου!!

συγχαρητηρια που θηλαζεις~κ εμενα ο δικος μου καμια φορα "τσατιζεται" στο στηθος δαγκωνει χτυπιεται οποτε ανακαλυψα η οτι θελει να ρευτει,η οτι θελει να πιπιλισει και τσατιζεται που του ερχεται γαλα και δε θελει αλλο( εφτασε 6400 ο μπογος μου )η θελει να κοιμηθει οποτε τον ξαπλωνω και του βαζω ενα πανακι στα ματια και ηρεμει

απο τη στιγμη που εχεις γαλα μη μπεις στη διαδικασια σκεψης να δωσεις ξενο...

απο πανες πως πατε?

ετσι και αλλιιως εχεις εδραιωσει τη γαλουχια οποτε δε σε φοβαμαι

1kOup2.pngTxJmp3.png

Αν θυμάμαι καλά περίπου στην ίδια ηλικία τα ίδια έκανε και η δικιά μου. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ΓΟΠ και ακολούθησα τις συμβουλές των κοριτσιών, δλδ την τάιζα σε όσο πιο όρθια στάση και έβαλα το στρώμα του κρεβατιού σε κλίση. Συνέχιζε όμως τα ίδια και έτσι κατάλαβα ότι τελικά ήθελε να μου αυξήσει την παραγωγή. Αυτό που έκανα ήταν να την αλλάζω συνέχεια στήθος. Την έβαζα στο ένα καθόταν 2 λεπτά χτυπιόταν και την έβαζα στο άλλο. Καθόταν άλλα 2 λεπτά χτυπιόταν και την έβαζα ξανά στο πρώτο κ.ο.κ. Κάποια στιγμή ή καθόταν σε ένα παραπάνω ή δεν ήθελε κανένα. Για σιγουριά μετρούσα πάνες. Αφού έβρεχε και λέρωνε κανονικά τότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Για μερικές ημέρες διαρκεί όλο αυτό. Εμένα με βοήθησε να την θηλάζω περπατώντας. Έτσι καθόταν πιο πολύ ώρα σε ένα στήθος. Ακόμα το κάνω αλλά για εμένα. Με τέτοια ζέστη δεν μπορώ να κάτσω πουθενα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και την ενθάρυνση. Πραγματικά πήρα λίγο τα πάνω μου που δεν είμαι η μόνη που το ζεί αυτό!

Η γαλουχία έχει εδραιωθεί ε? Χαίρομαι τόσο γιάυτο!!!

Απο πάνες βρέχουμε περίπου 8-10 την ημέρα και τα κακάκια έχουν λίγο μειωθεί...απο 6-8 την ημέρα έχουν πάει 5 περίπου. Αλήθεια, αυτό είναι φυσιολογικό?

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και την ενθάρυνση. Πραγματικά πήρα λίγο τα πάνω μου που δεν είμαι η μόνη που το ζεί αυτό!

Η γαλουχία έχει εδραιωθεί ε? Χαίρομαι τόσο γιάυτο!!!

Απο πάνες βρέχουμε περίπου 8-10 την ημέρα και τα κακάκια έχουν λίγο μειωθεί...απο 6-8 την ημέρα έχουν πάει 5 περίπου. Αλήθεια, αυτό είναι φυσιολογικό?

Οι πάνες σας είναι πολύ ικανοποιητικές άρα πρέπει να παίρνει καλό βάρος. Δεν μας δίνεις και τις μετρήσεις του βάρους της; Οι πάνες με κακά μπορούν να μειωθούν σε 1-2 ημερησίως στο 2ο μήνα οπότε όλα φυσιολογικά.

Καλά ούτε συζήτηση για συμπλήρωμα με τις πάνες που έχετε. Μάλλον έχεις πολύ γάλα.

Διαφημίσεις

Να απαντήσω και στις ερωτήσεις πρέπει, ξεχάστηκα:!:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 28

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννησή 3100

έξοδος 2900

20 ημέρες 3800

θα πάμε σε 3 μέρες ξανα στον παιδίατρο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

5-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing ηλεκτρικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: όχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννησή 3100

έξοδος 2900

20 ημέρες 3800

θα πάμε σε 3 μέρες ξανα στον παιδίατρο

Αν βγήκατε από το μαιευτήριο την 5η μέρα, τότε σε 15 μέρες πήρε 900γρ που είναι εξαιρετική αρχή για θηλασμό. Ας περιμένουμε και την επόμενη μέτρηση σε 3 μέρες, κανονικά τα μωρά που θηλάζουν πρέπει να ζυγίζονται εβδομαδιαίως μέχρι να σαραντίσουν αλλά αυτοί οι παιδίατροι καταλαβαίνουν τίποτε πέρα από διατροφή με ξένο γάλα;

Μήπως πνίγεται από το γάλα; Βγάλε λίγο με το χέρι σου πριν θηλάσεις αν το στήθος είναι πρησμένο και το γάλα βγαίνει σαν πίδακας, θήλασέ την σε πιο όρθια στάση. Αντλείς καθόλου;

Καλησπέρα, τώρα βρήκα λίγο το χρόνο και μπήκα.

πιο όρθια στάση να έχω εγώ ή το μωρό? γιατί προσπάθησα το μωρό να το θηλάσω ετσι αλλα μάλλον δεν καταλαβαίνω πως...γιατί μου είναι πολύ άβολο. δοκίμασα και τη στάση αλογάκι αλλα και πάλι δεν ξέρω πως να κρατάω τη μπέμπα! ξέχασα να πω οτι θηλάζουμε αρκετή ώρα (και πιπιλίζουμε μαζι) οπότε ειναι επώδυνο. εκτός αυτού σε όρθια στάση κάθεται στον πωπό της και αυτό μαλλον δεν επιτρέπεται γιατί ειναι πολύ μικρή (1μιση μηνών) ακόμα. μπερδεμα!

αντλώ μονο όταν θέλω να την αφήσω στον άντρα ή τη μαμά μου. βγάζω απο κάθε στήθος περίπου 90ml αλλα μετά αδειάζει και ειμαι σε θέση να τη θηλάσω ικανοποιητικά μετά απο 3-4 ώρες ξανά.

Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39776. Το αλογάκι είναι η στάση στην 1η φωτο αλλά δεν ξέρω να σε βοηθήσω σε αυτήν. Πιο όρθια είναι η μεσαία στάση στην 1η σειρά των 6 στάσεων που δίνει για δίδυμα. Οπωσδήποτε το μωρό δεν κάνει να κάθεται. Θα βοηθούσε αντί να σκύβεις μπροστά όταν θηλάζεις, να τεντωνόσουν ελαφρά προς τα πίσω και το μωρό να στηρίζεται πάνω σου. Μπορείς να ανασηκώσεις ελαφρά το στήθος με το άλλο χέρι.

Για την άντληση ρώτησα μήπως αντλείς συχνά και οδηγηθείς σε υπερπαραγωγή. Περιστασιακά δεν επηρεάζει.

Διαφημίσεις

λοιπόν κορίτσια,

πήγαμε στον παιδίατρο και η μικρή έχει γίνει 5 κιλά και έιναι 50 ημερών. δηλαδή έβαλε 1κιλό και 200γραμμάρια σε 1 μήνα:lol: ογιατρός είπε οτι το βάρος της είναι πολύ ικανοποιητικό. οπότε επιμένω στον αποκλειστικό θηλασμό και ξερό ψωμί;) το θέμα είναι οτι η μικρή είναι όλη την ημέρα κολλημένη στο στήθος (κυριολεκτικά) αλλα το βράδυ κοιμάται 6-7 ώρες:D

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...