Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιπίλες από Σιλικόνη ή Καουτσουκ?

Recommended Posts

Από όταν αγόρασα τα πρώτα μπιμπερό για το Γιάννη μου άκουγα διάφορα. Από τη μία ότι η σιλικόνη αντέχει περισσότερο αλλά ότι δεν είναι καλή για την υγεία και μόνο το καουτσούκ είναι ασφαλές...Ρώτησα μια φίλη μου μαία και με τρομοκράτησε με τη σιλικόνη..Ο φαρμακοποιός μου και αυτός μου είπε καλύτερα καουτσούκ...Τελικά καουτσούκ πήρα, ή μάλλον είχα πάρει σιλικόνη και τις άλλαξα όλες! Ξέρετε κατι επί του θέματος :?::?::roll:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Να σου πω την αληθεια εμενα οι θηλες απο σιλικονη μου αρεσαν πιο πολυ και τετοιες πηρα,γιατι μου φαινοντουσαν πιο μαλακες .Ακουσα κι εγω ομως οτι ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιουμε το καουτσουκ.Οχι ομως οτι και η σιλικονη ειναι καταστροφη!Πιστευω οτι για να κυκλοφορουν θηλες απο σιλικονη ειναι καταλληλες για χρηση και αυτες.Τι θα μπορουσαν να προκαλεσουν :?::?:

Αυτο που ξερω οτι ισχυει σιγουρα ειναι οτι οι θηλες απο σιλικονη σχιζονται ευκολα οποτε ειναι ακαταλληλες απο τη στιγμη που αρχιζει να βγαζει δοντακια το παιδι.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Α......λεγε μου τετοια τωρα και ολα τα εχω σιλικονη....δεν ηξερα οτι δεν ειναι καλη....ΜΑΡΙΑ....βοηθεια...κατσε να σερφαρω στα βαθια νερα(ιντερνετ)να δω τι θα βρω πριν τα αλλαξω και γω..

Εγώ όλα καουτσούκ τα πήρα και σε μπιμπερό και στις πιπίλες της είναι πιο υγιεινό το καουτσούκ

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Πράγματι αυτό λένε για την σιλικόνη. Βέβαια εμείς που είχαμε πιπίλες από σιλικόνη δεν πάθαμε κάτι τέτοιο.

Όσο αναφορά της θηλές, αν και χρησιμοποίησα καουτσούκ (τις κλασσικές στρογγυλές θηλές) πρόσφατα πήρα κατα λάθος σιλικόνης και σκέφτηκα να τις δοκιμάσω, επειφή οι θηλές καουτσουκ μετά από λίγες χρήσεις αλλάουν χρώμα και κολλάνε (κάτι που με εκνεύριζε και τις άλλαζα συχνά)

προς το παρόν τις προτιμώ και αν και δεν έχει περάσει καιρός που τις χρησιμοποίησα σκέφοτμαι να αλλάξω όσες έχω από καουτσούκ με σιλικόνης

Ο γιός μου δεν μασουλάει τις θηλές, οπότε δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Επίσης θεωρώ ότι τον βολεύουν περισσότερο και ότι καθαρίζουν πιο εύκολα (ίσως να μην έχουν διαφορά και εγώ απλά να σιχαίνομαι αυτές από καουτσούκ)

Πάντως όλα είναι καλά. Πάρε αυτές που σε βολεύουν καλύτερα (ή μάλλον βολεύουν το μωρό). Εξάλλου ότι και να έχεις πρέπει να αλλάζεις συχνά

Διαφημίσεις

Κορίτσια, από προσωπική εμπειρία, οι θηλές από καουτσούκ σχίζονται εύκολα και όχι της σιλικόνης.

Επίσης αυτό που έχω ακούσει εγώ (ένα διάστημα είχε γίνει θέμα και στην τηλεόραση) είναι ότι το καουτσούκ καταστρέφεται πολύ εύκολα και γι' αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες φύλαξής του στα μαγαζιά που το πουλάνε. Λέγανε μάλιστα (αν δεν κάνω λάθος) ότι οι θηλές από καουτσούκ θα αποσυρθούν.

Από την άλλη μεριά έχω ακούσει ότι το καουτσούκ είναι φυσικό υλικό κι έτσι είναι πιο υγειινό για τα παιδιά.

Εμείς στην αρχή παίρναμε από καουτσούκ... Μετά δοκιμάσαμε και τη σιλικόνη και μας άρεσε (κυρίως επειδή δεν καταστρέφεται τόσο εύκολα - έχει διάρκεια ζωής ώς και 3 φορές περισσότερο από το καουτσούκ) και τελικά καθιερώσαμε την σιλικόνη.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Εμεις στην αρχη πηραμε και τις μεν και τις δε. Η μικρη επελεξε και το σχημα τελικα (κυκλοφορουν 3 βασικα σχηματα στην αφορα) και την υφη (σιλικονη). Προσωπικα, αν και ακουσα τα «καλα» λογια για το καουτσουκ, αυτο γινεται κολλωδες μετα απο λιγο και με εκνευριζε, νοιωθω πιο ασφαλης απο αποψη υγειας με τις σιλικονουχες που επελεξε η κορη μου, τελικα. Δε μας σκιζονται αν και εχει 12 δοντακια. Βεβαια τώρα χρησιμοποιουμε και το μαλακο ρυγχος και το καλαμακι, εναλλακτικα.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ : ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. Μάλιστα, επειδη βαριομουν να πηγαινω για ψωνια μονο για αυτες, παντα ειχα επιπλεον σπιτι και μια φορα στον μηνα (30-40 μερες) εκανα ντου και τις αλλαζα ολες μαζι (αλλιως μπερδευονται παλιες και νεες)

εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή καουτσούκ γιατί έτσι μου είπε ο παιδίατρος. Και εγώ όπως η oh-mammy, κάθε μήνα τις αλλάζω οπότε δεν φτάνουν στο σημείο να γίνουν κολλώδης.

εγω χρησιμοποιω πιπιλες απο καουτσουκ και αυτο γιατι πανω στην συσκευασια των πιπιλων γραφει οτι απο σιλικονη πρεπει να χρησιμοποιουνται μονο μεχρι την αρχη της οδοντοφυιας ή το πολυ μεχρι το 1 ετος και μετα καουτσουκ.

Στην ούσια είναι επικίνδυνες αν κοπούν και καταπιεί κάποιο κομμάτι το παιδί η σιλικόνη, αλλά και συν τις άλλης είναι χημικό υλικό και ως τέτοιο είναι ύποπτο για διάφορα. Τι να πω, μπορεί να είναι και υπερβολικό γιατί πωλείται για χρήση από μωρά!! Πως θα έπαιρνε έγκριση...αλλά από την άλλη λίγα πράγματα με έγκριση έχουν αποσυρθεί??

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Απ'ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα οι περισσότερες πήρατε καουτσούκ έτσι δεν είναι?Είστε ευχαριστημένες?Έχει νόημα να πάρω ας πούμε 2 καουτσούκ και 2 σιλικόνης και να διαλέξει το μωρό ή με όποια ξεκινήσουμε αυτή θα συνηθίσει οπότε δεν παίζει ρόλο?

Είτε είναι σιλικόνης είτε καουτσούκ αλλάζονται πάλι κάθε μήνα?

Μπαίνουν και οι 2 τύποι στην αποστείρωση?

Σε όλα τα μπιμπερό ταιριάζουν όλες οι θηλές?Δηλαδή αν αλλάξω γνώμη στην πορεία πρέπει να αλλάξω και μπιμπερό ή μόνο τις θηλές?

Πολλές ερωτήσεις το ξέρω..αλλά άρχισα την έρευνα αγοράς! :lol:

Εγω πηρα σιλικονης και για τα δυο παιδια. Δεν αντιμετωπισα προβληματα ουτε οταν εβγαλαν δοντια. Θεωρω τις θηλες απο σιλικονη πιο καθαρες απο τις αλλες. Αλλωστε και μετα την αποστειρωση οι καοτσουκ κολλαγανε....

Στον 1ο είχα τα πάντα σε σιλικόνη.

Ο 2ος μπιμπερό σιλικόνη για το λόγο της αποστείρωσης που είπε και η ΖΩΗ και πιπίλα καουτσούκ της chicco, όλη από καουτσούκ. Απόλυτα ορδοντική, αν και δεν έχουμε δόντια ακόμα αλλά παιδοοδοντίατρο που έχω φίλη μου είπε μόνο αυτή.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εγω πηρα σιλικονης και για τα δυο παιδια. Δεν αντιμετωπισα προβληματα ουτε οταν εβγαλαν δοντια. Θεωρω τις θηλες απο σιλικονη πιο καθαρες απο τις αλλες. Αλλωστε και μετα την αποστειρωση οι καοτσουκ κολλαγανε....

Συμφωνω απολυτα!

Και τα εκπαιδευτικα ποτηρακια που χρησιμοποιει

τωρα ειναι απο σιλικονη το στομιο και παρολο

που εχει εννεα δοντια δεν αντιμετωπισαμε κανενα

προβλημα.

Αυτο που ισχυει με τις θηλες απο σιλικονη ειναι

οτι δεν μπορεις να μεγαλωσεις την τρυπα γιατι

τοτε θα σκιστει το ανοιγμα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

εμεις στην αρχη ειχαμε καοτσουκ ομως επειδη μετα απο 2 μηνες που τις αντικατεστησα με καινουργιες,αρχισε να δυσανασχετει και πηρα σιλικονης!!!

εμενα μου φαινονται πιο καλες οι σιλικονης,οι αλλες ηταν χαλια,κολλουσαν,ειχαν αλλαξει χρωμα!!!

νομιζω οτι κατι εχουν πει για τις σιλικονης για τα δοντακια οταν βγαζουν!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Εμείς ψηφίζουμε σιλικόνη στα μπιμπερό και καουτσούκ στις πιπίλες!!! Πάντως αν και είχαμε δοντάκια από πολύ νωρίς ουδέποτε αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τις θηλές σιλικόνης.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Να ρωτησω κατι σχετικα με τις θηλες των μπιμπερο?

Η κορη μου τωρα τελευταια καθως πινει το γαλα της με το μπιμπερο πνιγεται και αντιδρα σαν να μην την βολευει η θηλη. Πιο παλια οταν συνεβαινε αυτο αγοραζαμε το μεγαλυτερο μεγεθος. Τωρα? Εχω ακουσει οτι μπορουμε να ανοιξουμε την τρυπα της θηλης μονοι μας εαν χρειαστει. Το εχει κανει καμια σας?

Εμεις χρησιμοποιουμε θηλες σιλικονης.

Απ'ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα οι περισσότερες πήρατε καουτσούκ έτσι δεν είναι?Είστε ευχαριστημένες?Έχει νόημα να πάρω ας πούμε 2 καουτσούκ και 2 σιλικόνης και να διαλέξει το μωρό ή με όποια ξεκινήσουμε αυτή θα συνηθίσει οπότε δεν παίζει ρόλο?

Είτε είναι σιλικόνης είτε καουτσούκ αλλάζονται πάλι κάθε μήνα?

Μπαίνουν και οι 2 τύποι στην αποστείρωση?

Σε όλα τα μπιμπερό ταιριάζουν όλες οι θηλές?Δηλαδή αν αλλάξω γνώμη στην πορεία πρέπει να αλλάξω και μπιμπερό ή μόνο τις θηλές?

Πολλές ερωτήσεις το ξέρω..αλλά άρχισα την έρευνα αγοράς! :lol:

Gerakina, εγω πηρα στην αρχη σιλικονη chicco και μετα nuk καουτσουκ, και το μωρο τελικα προτιμησε τις δευτερες!Βεβαια εχει και το σχημα της θηλης μεγαλη διαφορα, άλλη θηλη εχουν τα chicco και άλλη τα nuk!

Μπορεις να παρεις 2 και 1 και να δοκιμασεις, αν δεις οτι το μωρο δυσανασχετει βαζεις την άλλη, βλεποντας και κανοντας...Εγω σε καποια φαση που δεν ετρωγε και δυσανασχετουσε μολις της βαζαμε το μπιμπερο στο στομα, δοκιμασα της nuk και φανηκε οτι της αρεσαν!Και απο τοτε της καθιερωσαμε!Και οι 2 τυποι πιπιλας αποστειρωνονται!

Τις καοτσουκ τις αλλαζεις λιγο συχνοτερα ισως γιατι αλλαζουν χρωμα και κολλανε μετα απο καποια χρηση!

Για ολα τα μπιμπερο εχει θηλες και σιλικονης και καοτσουκ, οποτε μονο αυτες αλλαζεις!

Ξεχασα να σου πω οτι σημασια εχει και το σχημα της πιπιλας, της nuk ειναι πολυ διαφορετικες απο της chicco, οποτε μην παρεις πολλα μπιμπερο απο την μια μαρκα!!Περιμενε να δεις τι θελει το μωρο!

Εξαλλου αν θηλασεις ισως να μην χρειαστεις καθολου ολα αυτα!! :wink:

Να ρωτησω κατι σχετικα με τις θηλες των μπιμπερο?

Η κορη μου τωρα τελευταια καθως πινει το γαλα της με το μπιμπερο πνιγεται και αντιδρα σαν να μην την βολευει η θηλη. Πιο παλια οταν συνεβαινε αυτο αγοραζαμε το μεγαλυτερο μεγεθος. Τωρα? Εχω ακουσει οτι μπορουμε να ανοιξουμε την τρυπα της θηλης μονοι μας εαν χρειαστει. Το εχει κανει καμια σας?

Εμεις χρησιμοποιουμε θηλες σιλικονης.

Δεν θα ανοιγα την τρυπα στη θηλη απο σιλικονη

γιατι μπορει να σκιστει και να γινει μια τεραστια τρυπα.

Αλλα δεν καταλαβα αφου πνιγεται γιατι θελεις να

ανοιξεις πιο μεγαλη τρυπα?

Ετσι θα αυξηθει η ροη και θα πνιγεται πιο πολυ.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Gerakina δεν υπαρχει μεγαλυτερο νουμερο. Μεχρι το 3 ειναι. Γιατι υποτειθεται πως μολις γινει περιπου ενος ετους το παιδι το κοβεις το μπιμπερο και δινεις γαλα με εκπαιδευτικο ποτηρακι.

Το πρωι το πινει με το ποτηρακι μια χαρα αλλα το βραδυνο το γαλα της το δινω αγκαλιτσα με το μπιμπερο ακομα. Δεν την βλεπω να ειναι ετοιμη ακομα για να πινει μονη της το βραδυ. Της δινω το μπιμπερο καμια φορα για να πιει μονη της και μου το δινει πισω κλαιγοντας.

Χρυσα ετσι εκανα μεχρι τωρα. Οταν αρχιζε η Αννα να πνιγεται και να δυσκολευεται να πινει το γαλα της, εβαζα στο μπιμπερο μεγαλυτερο νουμερο θηλη. Γι' αυτο σκεφτηκα μηπως και τωρα αυτο συμβαινει. Βασικα την ωρα που πινει ξαφνικα πνιγεται και φτυνει το γαλα.

Δεν ξερω τι να κανω.

Εγώ του δίνω και πρωί και βράδυ το γάλα αγκαλίτσα, αλλά με το εκπαιδευτικό ποτηράκι, το μπιμπερό το απέρριψε ~11 μηνών. Βάζουμε και μια ποδίτσα για να μη γινόμαστε χάλια.

Μόνος του δεν θέλει να το πιάσει με τίποτα ο τεμπελάκος

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εμένα είναι σχεδόν 3 και ακόμα με το μπιμπερό το πίνει το γάλα. Δεν έχω προσπαθήσει και να του το κόψω βέβαια γιατί είμαι σίγουρη ότι δε θα πίνει το γάλα που πίνει τώρα. Και σίγουρα δε λέω ότι κάνω σωστά,έτσι? :oops:

Πάντως, όταν ήταν νεογέννητο και πήγαμε σπίτι από το μαιευτήριο, είχε στο μαιευτήριο chicco μπιμπερό και εγώ είχα NUK στο σπίτι. Στην αρχή δεν το ήθελε και έτρεχε πανικόβλητος στο φαρμακείο ο άντρας μου να πάρει άλλες θηλές και τελικα αρχισε να πίνει απο τις NUK όταν τις γύρισα ανάποδα...δηλ. την τρύπα προς τα κάτω. Μέχρι τώρα έτσι πίνει...! Τι να πεις! Τα παιδιά είναι μυστήρια!!!Πάντως καουτσούκ είχα γιατί μια φίλη μου μαία μου είπε ότι για τη σιλικόνη έχουν βγει διάφορες φήμες...Τώρα τι να πω δε ξέρω!!

5Aqjp3.png