Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΗ

Recommended Posts

Η προεμφυτευτικη γινεται πριν τοποθετησουν τα γονιμοποιημενα ωαρια στην μητρα...θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανει καμια...μιας κ ειναι νεο φρουτο εδω....κ για ποιο λογο....

Διαφημίσεις

προεμφυτευτικη εννοεις την βιοψια εμβρυων?

αν ναι μου την ειχε προτεινει ο γιατρος που θα μου εκανε την εξωσωματικη αν θα εκανα λογω του στιγματος που εχουμε και οι δυο.

γινεται πριν την εμφυτευση και ελεγχουν τα εμβρυα για οποιαδηποτε χρωμοσωμιακη ανωμαλια που μπορει να εχουν.

αυτο ξερω, δεν ξερω αν βοηθαει αλλα να μαθεις περισσοτερα πες μας.

668bab1939.png

προεμφυτευτικη εννοεις την βιοψια εμβρυων?

αν ναι μου την ειχε προτεινει ο γιατρος που θα μου εκανε την εξωσωματικη αν θα εκανα λογω του στιγματος που εχουμε και οι δυο.

γινεται πριν την εμφυτευση και ελεγχουν τα εμβρυα για οποιαδηποτε χρωμοσωμιακη ανωμαλια που μπορει να εχουν.

αυτο ξερω, δεν ξερω αν βοηθαει αλλα να μαθεις περισσοτερα πες μας.

ακριβως αυτο εννοω...

εχουμε καποιο θεμα με τρισωμια κ ηθελα να ειμαι κατατοπισμενη πριν παω στον γεννετιστη κ μετα σε καποιον που κανει εξωσωματικη.

ξερω οτι αν θελω μπορω να μενω εγκυος κ να περιμενω να κανω τροφοβλαστη...αλλα θελω να μαθω το ποσοστο πρωτα...δεν μπορω αν μου πει οτι το ποσοστο ειναι μεγαλο να ρισκαρω ...γιαυτο θελω να ξερω κ για την προοεμφυτευτικη...

αν εχει κανει καμια...!!!

Καινούργιο φρούτο δε θα το έλεγα. Νομίζω πως γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Σημαντικό είναι να έχεις μεγάλη ποσότητα ωαρίων και φυσικά γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα έμβρυα αυτά αφήνονται να γίνουν βλαστοκύστες (περίπου 5 ημερών δηλαδή) και τότε εξετάζεται ένα τμήμα των κυττάρων κάτω από ειδικές συνθήκες. Ελέγχονται για κληρονομικές ασθένειες καθώς και για ασθένειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποβολή ή σε μη εμφύτευση. Το υλικό αυτό ξαναβάζεται στα έμβρυα και έπειτα εμφυτεύονται στη μητέρα. Όλα καλά και ωραία ακούγονται αλλά…. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ επίπονη για τα έμβρυα με αποτέλεσμα πολλά να καταστρέφονται (γιʼ αυτό και χρειάζεται μεγάλος αριθμός, ώστε να περισσέψουν κάποια), ενώ έμβρυα που θα μπορούσαν να επιβιώσουν εντός της μήτρας λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί, καταστρέφονται σε συνθήκες εργαστηρίου. Επίσης ναι μεν καλύπτει πολλές γενετικές ασθένειες όχι όμως όλες. Φίλη που είχε 3 φορά αποβολή και έκανε βιοψία εμβρύου, βρήκε πως είχε πρόβλημα σε ένα γενετικό στοιχείο που δεν ελέγχεται γιατί δεν υπάρχει τρόπος. Άρα τσάμπα η ταλαιπωρία.

Θέλω να πω πως δεν είναι δυνατόν να μας προτείνει ο γιατρός με την πρώτη ή δεύτερη προσπάθεια κάτι τέτοιο και χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις (κληρονομικότητα, αποβολές, πολλαπλές ανεπιτυχείς προσπάθειες). Το θέμα είναι να γνωρίζουμε και να είμαστε ενημερωμένες όταν μας προτείνουν κάτι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε αν όντως χρειαζόμαστε μια τέτοια διαδικασία ή απλώς ο γιατρός πάει για αρπαχτή.

ραφαελ να σε ρωτησω κατι αλλο,

αν κανετε καρυοτυπο ζευγους δεν βοηθαει?

εμεις εχουμε κανει, βεβαια το ποσοστο για το στιγμα δεν αλλαζει, αλλα τουλαχιστον ειμαστε σιγουροι οτι το dna δεν εχει καποια αλλη ανωμαλια.

τι να σου πω κοριτσακι μου,

παντως εχει δικιο και η Dawn οτι πρεπει να ειμαστε κατατοπισμενες πριν παρουμε μια αποφαση.

καλη επιτυχια σου ευχομαι!

668bab1939.png

Διαφημίσεις

θα κανουμε καρυοτυπο...αν κ θα δειξει φυσιολογικος...το ξερω

πως να εξηγησω???

εχω μια διακοπη λογω προβληματος του μωρου...κ φετος μια αποβολη κ επειδη καναμε καρυοτυπο στο μωρο ειδαμε τρισωμια...τελικα κ τα δυο μωρα μαλλον σχετιζοντε μεταξυ τους κ δεν θελω να ξαναγινει το ιδιο...

γιαυτο πορσπαθω να μαθω αν εχει κανει καμια να δω πως λειτουργει

εγω φυσικα δεν κρατηθηκα κ μιλησαμε με καποιον γιατρο που κανει εξωσωμ...στην περιπτωση μου γινεται προεμφυτευτικη κ χαρηκα...

μενει να κανω αυτο τον καρυοτυπο να δω τον γενετιστη κ να παω μια βολτα να δω τι παιζει στις εξωσωμ....

• 2 weeks later...
μια χαρα μου φαινεται η σειρα, κοριτσακι μου..

ετσι να το κανεις και μακαρι να μην χρειαστει να περασεις ολη αυτην την διαδικασια..

εχω διαβασει παρα πολλα για την προεμφυτευτικη....υπαρχει κατι που ειναι αρνητικο κ με φοβιζει....αν την ωρα που βαζουν την πιπετα στο γονιμ.εμβρυο του κανουν ζημια...κ δεν το δουν κ το δουμε π.χ. β επιπεδου.

στην δικη μου περιπτωση τελικα τα δυο περιστατικα δεν εχουν σχεση μεεταξυ τους....αλλα φοβαμαι να ξαναμεινω κ να κανω τροφοβλαστη πια, κ να μου πουν τυχαιο γεγονος παλι...

εσυ εχεις μιλησει με καποιον γενετιστη στα τμηματα της προεμφυτευτικης?

Κορίτσια θέλω να επισημάνω κάτι.....Φυσιολογικός καρυότυπος σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία...Σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να ελεγχθούν τα γονίδια για γενετικές ανωμαλίες στο DNA μας. Τρανό παράδειγμα, ότι ο καρυότυπος του μωρού μου (που έχασα) ήταν φυσιολογικότατος.

4iqfp2.png?nAtPrUav

Διαφημίσεις

Κορίτσια θέλω να επισημάνω κάτι.....Φυσιολογικός καρυότυπος σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία...Σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να ελεγχθούν τα γονίδια για γενετικές ανωμαλίες στο DNA μας. Τρανό παράδειγμα, ότι ο καρυότυπος του μωρού μου (που έχασα) ήταν φυσιολογικότατος.

εννοειται αυτο...

οπως π.χ. αν κανεις προεμφυτευτικη υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια στο εμβρυο κ να εχει καποια ανωμαλια μετα....αυτα ψαχνω εγω να βρω...να δω τα συν κ τα πλην...

εννοειται αυτο...

οπως π.χ. αν κανεις προεμφυτευτικη υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια στο εμβρυο κ να εχει καποια ανωμαλια μετα....αυτα ψαχνω εγω να βρω...να δω τα συν κ τα πλην...

Μόλις διάβασα ένα άρθρο το οποίο έλεγε ότι στην περίπτωση προεμφυτευτικού ελέγχου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το έμβρυο να αναπτύξει καρδιοπάθειες, προβλήματα στο γεννητικό σύστημα και άλλες δυσπλασίες και ότι οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται πλήρως για τους κινδύνους. Αν καταφέρω να το παραθέσω θα το διαβάσετε κι εσείς...

4iqfp2.png?nAtPrUav

Μόλις διάβασα ένα άρθρο το οποίο έλεγε ότι στην περίπτωση προεμφυτευτικού ελέγχου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το έμβρυο να αναπτύξει καρδιοπάθειες, προβλήματα στο γεννητικό σύστημα και άλλες δυσπλασίες και ότι οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται πλήρως για τους κινδύνους. Αν καταφέρω να το παραθέσω θα το διαβάσετε κι εσείς...

ντολη μου εγω ηξερα οτι μπορει να δουμε στην 22η εβδομαδα δισχιδη ραχη παραδειγμα...αν εχουν κανει ζημια στο εμβρυο κ αλλα τετοια....

τουλαχιστον αν δεν το παραθεσεις γραψε την σελιδα που μπορω να το βρω....μηπως βγαλω ακρη

• 2 months later...

επαναφερω το θεμα γιατι εχω νεακια...

προεμφυτετυικη διαγνωση γινετε ανετα κ στην περιπτωση μου μιλησα με καποιον γεννετιστη που κανει την προεμφυτευτικη....αλλα πρεπει να κανω κ τροφοβλαστη μετα ή αμνιο....γιατι δεν ξερουν με σιγουρια αν πετυχει.

οσοι εχουν κανει προεμφυετυτικη καναν τροφοβλαστη μετα?για ενημερωστε με κοριτσια γιατι ειναι πολυ μπερδεμα τελικα....

Καλησπερα!

Εχω κανει εξωσωματικη με προεμφυτευτικη διαγνωση και τωρα εχω διδυμακια.

Δεν εκανα ουτε τροφοβλαστη, ουτε αμνιο, αφου και η αυχενικη και ολες οι μετρησεις των εμβρυων ηταν εντος φυσιολογικων οριων.

Ημουν ενημερη εξαρχης οτι η προεμφυτευτικη δεν σε καλυπτει 100%, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανεις αμνιο ή τροφοβλαστη. Αυτο θα εξαρτηθει μονο εαν υπαρχουν ενδειξεις, τουλαχιστον αυτο πρεσβευει ο δικος μου γιατρος και τελικα ειχε δικιο.

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Εχω κανει εξωσωματικη με προεμφυτευτικη διαγνωση και τωρα εχω διδυμακια.

Δεν εκανα ουτε τροφοβλαστη, ουτε αμνιο, αφου και η αυχενικη και ολες οι μετρησεις των εμβρυων ηταν εντος φυσιολογικων οριων.

Ημουν ενημερη εξαρχης οτι η προεμφυτευτικη δεν σε καλυπτει 100%, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανεις αμνιο ή τροφοβλαστη. Αυτο θα εξαρτηθει μονο εαν υπαρχουν ενδειξεις, τουλαχιστον αυτο πρεσβευει ο δικος μου γιατρος και τελικα ειχε δικιο.

σου εστειλα π.μ.