Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπολειπόμενη ανάπτυξη στην κοιλιά

Recommended Posts

κορίτσια γύρισα χθές από τον γιατρό και είμαι πολύ στεναχωρημένη. είδαμε ότι ενώ η περίμετρος κεφαλιού και μηριαίου οστού είναι στα φυσιολογικά πλαίσια, η κοιλιά υπολείπεται 10 μέρες από την ανάπτυξη που θα έπρεπε να έχει. μου σύστησε να το δεί κι ο γιατρός που μου έκανε τον β'επιπέδου και να δούμε τι θα μας πεί κι αυτός. πάντως αν συνεχίσει να μην αναπτύσσεται σωστά εκεί θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.. είμαι ακόμα στην 32η εβδομάδα. τουλάχιστον να φτάσω την 35-36η.... από χθες είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά..

Διαφημίσεις

Να σκεφτεσαι θετικα ακομα και αν χρειαστει να γεννησεις προωρα ολα καλα θα πανε. Να κανεις τις ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονια του παιδιου και να εισαι ψυχραιμη.

Ποσα γραμμαρια ειναι το παιδι????

Μην ανησυχείς! Όλα θα πάνε καλά. Ζήτα από το γιατρό σου να σε παρακολουθεί πολύ συχνά , να κάνεις τα doppler και τις κορτιζόνες για να ειναι οι πνευμονες του μωρού ετοιμοι σε περιπτωση πρόωρου τοκετού. Σε μένα να σκεφτεις η υπολειπόμμενη αναπτυξη ξεκίνησε περιπου τη 18η βδομάδα και γέννησα την 30η και το μωρό ήταν μόλις 820γρ.

είναι 1570 και είμαι 31+4 για την ακρίβεια. σαν γενική ανάπτυξη είναι οκ, η κοιλιά έμεινε πίσω....

πηρες κοπελα μου το πμ που σου εστειλα ??

Διαφημίσεις

Τώρα αν σου πω εγώ τί πέρασα πέρσι με τη μπέμπα μου από τη β επιπέδου και μετά... Εμάς η αμφιβρεγματική διάμετρος ήταν πολύυυυυυυ έξω από το κατώτερο όριο (κάπου δυόμιση εβδομάδες) και όλες οι άλλες μετρήσεις στα κατώτερα όρια... Κάθε 20 μέρες έκανα doppler και τελικά η μπουμπού αναπτυσόταν βέβαια αλλά πάντα ήταν μικρή. Τελικά γεννήθηκε 2800 στην 38η εβδομάδα, φυσιολογική και υγιέστατη! Κάνε ό,τι σου λέέι ο γιατρός σου και όλα θα πάνε καλά! Και κυρίως μην αγχώνεσαι και μη στενοχωριέσαι...

μην αγχωνεσαι και κυριως μην στεναχωριεσαι,καλο ειναι να σε δει αυτος που σου κανε τον β επιπεδου,τυχαινει καμια φορα να μην αναπτυσονται με τον ιδιο ρυθμο,κεφαλι ,μηριαιο και κοιλιτσα,ειναι πιθανο την αλλη φορα που θα πας να αναπτυχθει περισσοτερο και να φτασει τις μετρησεις τις αλλες,μην στεναχωριεσαι

Εμένα η κόρη μου είχε πάντα μικρότερο κεφάλι από την ηλικία της σε όλους τους υπέρηχους. Τουλάχιστον μια βδομάδα μικρότερο. Γενικά ήταν μικρό μωρό όσο ήταν στην κοιλιά μου. Την γέννησα στις 36+6 εβδομάδες και είχε βάρος 2630. Τώρα είναι 5,5 μηνών και έχει βάρος μεγαλύτερο από το μέσο όρο!

μην αγχωνεσαι κοριτσακι μου...κι εμενα ετσι ειναι φαντασου οτι στο συνολο ειμαστε καθε φορα 5 με 8 μερες πισω...μονο το κεφαλακι ειναι ακριβως στη μετρηση και η κοιλια και το μηριαιο οστο βγαινουν πιο μικρα....εμενα στις 31η βδομαδα ητανε 1430 γρ...καναμε βεβαια τις ενεσεις κορτιζονης γιατι ειχα μεγαλες πιθανοτητες να γεννησω μεσα στον 8ο ...

στην 33η βδομαδα ειχε φτασει 1900 γρ...και αυριο 35η βδομαδα ακριβως θα μας πει ο γιατρος ποτε θα γεννησουμε....

μην σε αγχωνει και σε στεναχωρει μονο να ξεκουραζεσαι...βοηθαει αρκετα ...

Διαφημίσεις

κορίτσια πήγα και σε άλλο γιατρό που μου σύστησε ο δικός μου για 2η γνώμη τη δευτέρα που ήμουν 32w1d δλδ. μόλις μπήκα στην 33η εβδομάδα. οι μετρήσεις έδειξαν πάλι λίγο μικρότερο το ποδαράκι και την κοιλιά αλλά 1 εβδομάδα μεγαλύτερο το κεφάλι. ο γιατρός βρήκε τις μετρήσεις φυσιολογικές, αλλά ανησυχώ ακόμα. και γιατί το κεφάλι να είναι μεγαλύτερο? μου το βγάζει HC 29,87 και 33w1d....

ακριβως το ιδιο ηταν κι εμενα παντα lloulou το κεφαλι μεγαλυτερη εβδομαδα και τα αλλα 2 λιγο μικροτερα. μεχρι το τελος εγινε και το κεφαλι 1 βδομαδα μικροτερο. σου ειπα μην ανησυχεις καθολου κοριτσακι μου ελπιζω να ελαβες και το μηνυμα:wink:

ναι το έλαβα αλλά θέλω κι άλλες γνώμες... τρώγομαι συνέχεια το ξέρω, αλλά τι να κάνω ρε κορίτσια... όλο κάτι βγαίνει κα μας ανησυχεί!