Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγελία για μέλος του φόρουμ


Recommended Posts

Καλή σας μέρα,

Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για τη συμπεριφορά ενός μέλους του φόρουμ που εκμεταλλεύεται τα μέλη για ίδιον όφελος.

 

Να πω αρχικά ότι έχει ενημερωθεί η διαχείριση του φόρουμ για αυτή τη δημοσίευση και είναι σύμφωνη με την ανάρτηση αυτού του κειμένου.

 

Πρόκειται για το μέλος elena32.

Την elena32 τη γνώρισα τον Απρίλιο του 2008 μέσα το φόρουμ. Ζητούσε βοήθεια (όπως ίσως θυμάστε) οικονομική και ότι άλλο γιατί θα έπρεπε να έρθει στην Αθήνα από την Άρτα να κάνει ο άντρας της όπως έλεγε bypass . Ζητούσε βοήθεια 6.000 Ε και πολλά από τα μέλη του φόρουμ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν..

Εγώ επειδή οικονομικά δεν μπορούσα να βοηθήσω της πρότεινα μέσω του φόρουμ να φιλοξενηθεί (μαζί με τον άνδρα της τη μαμά της και το μωρό..) στο γραφείο του συντρόφου μου μιας και υπήρχε ελεύθερος χώρος. Έτσι και έγινε ο σύζυγος της ήρθε στην Αθήνα πήγε σε πολλά νοσοκομεία, λεφτά μαζεύτηκαν (άγνωστο το πόσα) πράγματα ρούχα και παιχνίδια για το παιδί μαζεύτηκαν..το χειρουργείο δεν έγινε και επέστρεψαν στην Άρτα ενώ συνέχισε να ζητά βοήθεια από τα μέλη του φόρουμ.

Εξακολουθούσε να επικοινωνεί μαζί μου κάπου κάπου και να γράφει στο φόρουμ.

 

Στις 3/3/2010 πάλι μέσω του φόρουμ ζητούσε βοήθεια για την μικρή της αυτή τη φορά. Θα ερχόταν Αθήνα γιατί της είχα βρει μαστοειδιτιδα και χολοστεωμα. Από ότι παρακολούθησα κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος και μαζεύτηκαν αρκετά χρήματα (μέλη πλήρωσαν ξενοδοχεία κλπ κλπ)

 

Την επόμενη έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε επί λέξει: « Με εμπιστεύεσαι να μου δανείσεις 500Ε για ένα μήνα;»

Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλο οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή σκέφτηκα όμως το μωρό και ότι αυτή η γυναίκα είχε κοιμηθεί στο σπίτι μας…σήκωσα 500 Ε και της τα έβαλα στο λογαριασμό της. Μάλιστα μου έστελνε μηνύματα και απαιτούσε να είναι τα λεφτά στο λογαριασμό συγκεκριμένη ώρα γιατί βιαζόταν….

 

Η συναλλαγή έγινε στις 4/03/2010. Παράλληλα της πρότεινα να μεσολαβήσω για να δει το παιδί συγγενής γιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Παράλληλα όπως γνωρίζετε πολλά μέλη του φόρουμ και φίλοι έτρεχαν έβαζαν λεφτά και φρόντιζαν για πολλά.

Στο ραντεβού που έκλεισα με το γιατρό στον οποίο μεσολάβησα δεν πήγε ποτέ χωρίς να τον ενημερώσει και ενώ εκείνος είχε της είχε κλείσει ραντεβού για να τη δει (ο γιατρός πήγε στο νοσοκομείο απόγευμα εκείνη όχι…) με αποτέλεσμα να εκτεθώ ανεπανόρθωτα σε συγγενή του συντρόφου μου (δεν τον έχω ρωτήσει ποτέ για το δικό μου παιδί και εκτέθηκα για το δικό της)….

Από εκεί και πέρα άρχισαν άπειρες «δυσκολίες» τηλ. σε φίλους και γνωστούς για δανεικά (ότι οι γιατροί δεν την κοιτάνε γιατί θέλουν φακελάκι…άρα δώσε) δανεικά από διάφορους κλπ κλπ., οι γιατροί έλειπαν , δεν κοίταζαν το παιδί, διαμονές σε ξενοδοχεία….ταξίδια με ταξί Άρτα Αθήνα για άγνωστους λόγους, ζήτηση χρημάτων για εξετάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία ….και τελικά μια διάγνωση γιατρών που έλεγε «ωτίτιδα».

Από τις 03/04/10 που ζήτησα τα χρήματα μου πίσω ξεκίνησε ένας απίστευτος Γολγοθάς ψεμάτων.

Όλο τον Απρίλιο με πήγαινε από μέρα σε μέρα στέλνοντας με κάθε μέρα στην τράπεζα να ελέγχω και κάθε μέρα έλεγε: "α! αύριο"

Μάιος: Σταμάτησε να σηκώνει τα τηλέφωνα και δεν απαντούσε στα μηνύματα. Όταν απείλησα να τα γράψω όλα στο φόρουμ ξεκίνησε άλλα ψέματα..........

ενδεικτικά αναφέρω...

12/05: σου στέλνω ταχυδρομική επιταγή….

13/05 : τώρα είμαι ταχυδρομείο και σου βάζω ταχυδρομική επιταγή

21/05: η επιταγή γύρισε πίσω….(είχα πάει στο ταχυδρομείο..επικοινωνήσαμε με το ταχ. Άρτας και στο χωριό….τέτοια επιταγή δεν κατατέθηκε ποτέ.)

21/05 (ενημερώνω τη δικηγόρο μου): Μέχρι 14:00 θα είναι στο λογαριασμό σου.

21/05: Περίμενε μέχρι την τρίτη (γιατί η Δευτέρα ήταν του Αγίου Πνεύματος ).

25./05 ενημέρωσε τη δικηγόρο σου ότι το πρωί θα είναι τα χρήματα στο λογαριασμό.

26/05 « Την έκανα τη συναλλαγή από Άλφα σε Εθνική. Διεκπεραιώθηκε. Θέλει 2 ώρες για να εμφανιστεί στο λογαριασμό σου.»

27/05: Τίποτα στο λογαριασμό μου και ένα μήνυμα στο κινητό: «Σου είπα ψέματα για να κερδίσω χρόνο…»

Κατατέθηκε αγωγή η οποία θα εκδικαστεί 20 Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα ψευδή…

Πολύ σοβαρό επίσης είναι ότι στις 21/06/10 μου έστειλε μήνυμα ότι έδωσε τα χρήματα σε Ταμία της Εθνικής Τράπεζας στην Άρτα να τα καταθέσει στο λογαριασμό μου και την επομένη 22/6 με μήνυμα επίσης μου έλεγε να ελέγξω το λογαριασμό μου. Ο λογαριασμός φυσικά δεν είχε τα χρήματα….ενημέρωσα την Εθνική τράπεζα στην Άρτα (και τα 3 υποκαταστήματα..) και ξεκίνησε έρευνα στους ταμίες βάρδιας οι οποίοι βέβαια δεν γνώριζαν τίποτα. Η Τράπεζα σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Καταλαβαίνετε ότι έχω σοκαριστεί από την ευκολία με την οποία λέει τόσο φοβερά ψέματα ανακατεύοντας μέχρι και δημοσίους υπαλλήλους και ʽκατηγορώντας τουςʼ αλλά είμαι και έξαλλη από τον προσωπικό εμπαιγμό που υφίσταμαι.

 

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το σοκαριστικό για μένα δεν είναι τόσο η μη επιστροφή των χρημάτων -αν και έχω εκτεθεί άσχημα στην τράπεζα-(μέσω της δικαστικής οδού είμαι σίγουρη ότι θα δικαιωθώ..) όσο το γεγονός της ευκολίας με την οποία τόσα ψέματα λέχθηκαν και γράφηκαν.

 

Πως μπορεί ένας άνθρωπος που κοιμήθηκε στο σπίτι σου να λέει τόσο σοβαρά ψέματα με τόση ευκολία….και αν μπορεί να το κάνει τόσο εύκολα…τι άλλα ψέματα μπορεί να έχουν ειπωθεί που δεν τα γνωρίζουμε;;;

 

Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερωθούν τα μέλη του φόρουμ γιατί 1) πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα μέλη όπως εγώ που αισθάνονται εξαπατημένα και 2) για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον……

 

 

νοιώθω μια απέραντη ματαίωση όλο αυτό τον καιρό.....απέραντη όμως....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 193
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και μετα σου λεει γιατι δεν ευαισθητοποιειται ο κοσμος οταν εχουν αναγκη οι συνανθρωποι μας..μ'αυτα που συμβαινουν ποιος θα πιστεψει πως ο αλλος εχει πραγματικη αναγκη?!αισχος!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα λυπαμαι παρα πολυ με αυτα που διαβαζω γιατι ειμαι μια απο αυτες που εστειλε αρκετα χρηματα και τα στερησα απο το παιδι μου.

 

Δεν ηξερα τιποτα απο ολα αυτα που γραφεις αλλα μου ειχε κανει εντυπωση το γεγονος οτι δεν μου εστειλε ποτε σε π.μ ενα ευχαριστω η εστω μια κουβεντα. Εβαλα τα χρηματα στον λογαριασμο της γιατι με αγγιζει καθε περιπετεια ενος παιδιου αλλα παραξενευτηκα που τοσους μηνες σαν μαμα προς μαμα δεν θελησε να πει εστω ενα γεια και παλι ομως σκεφτηκα καλοπροαιρετα οτι θα εχει τρεχαματα με το παιδι.

 

Κατι τετοια παθαινεις και χανεις εντελως την πιστη σου στο καλο και στους ανθρωπους.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως το διαδικτυο δινει την "ευκαιρια" σε πολλους να εκμεταλλευτουν άλλους.

κριμα γιατι καπως ετσι χανεται η κοινωνικη αλληλεγγυη, γινομαστε αναισθητοι και αδιαφοροι και στα πραγματικα προβληματα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις εδώ μέσα που ζητάνε βοήθεια, η οποία τους προσφέρεται απλόχερα και ειλικρινά δεν ξέρω όμως αν είναι τόσο σοβαρές όσο λένε, ή αν υφίστανται πραγματικά.

Δεν θα προβώ σε λεπτομέρειες, αλλά αν και τα forum υπάρχουν για την κοινωνική δικτύωση, πιστεύω ότι το να μπαίνεις μέσα σε έναν τέτοιο χώρο και να ζητάς ελεημοσύνη είναι - για μένα τουλάχιστον - ύποπτο.

Δική μου προσωπική γνώμη είναι, αν θέλω να προσφέρω βοήθεια, πηγαίνω σε οργανωμένα κέντρα, και όχι μέσα από ένα site στο internet.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν ισχύουν αυτά ντροπή της. Και εσείς βρε κορίτσια που στέλνετε βοήθεια, βεβαιωθείτε πρώτα (με κάποιο τρόπο) για το άτομο το οποίο τα ζητά και μετά στείλτε. Τι να πω και εμένα δεν μου αρέσει να μου ζητούν απρόσωπα χρήματα. Με προβληματίζει.......

Link to comment
Share on other sites

Η αχαριστία με εκνευρίζει περισσότερο από οτιδήποτε!!

 

Titi_S, δεν θα συμφωνήσω. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες..

Κι εγώ έχω δώσει χρήματα σε μέλος εδώ μέσα και δεν νιώθω έτσι..

Νομίζω πως πολύ καλά έκανα..

Μακάρι η κοπέλα να ανταπεξέλθει και μακάρι αν ποτέ βρεθώ στη θέση της να βρω ανθρώπους να με βοηθήσουν..

Εστω και σε ένα forum...

Nothing you would take... Everything you gave...

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα δεν ειναι οτι χανεις χρηματα γιατι δεν ειμαστε ηλιθιοι συνειδητα επιλεγεις να ρισκαρεις οταν κανεις κατι χωρις προσωπικη επαφη και χωρις να γνωριζεις τον αλλο. Το θεμα ειναι οτι την επομενη φορα που καποιος μπορει να εχει πραγματικη αναγκη θα γυρισεις την πλατη αδιαφορα.

 

Αλλα δεν πειραζει παντα ημουν της αποψης οτι το καλο που κανεις επιστρεφει παντα πανω σου οπως και το κακο αλλωστε.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μείνει άναυδη. Είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις γιατί έτσι ο κόσμος αντιμετωπίζει με καχυποψία - και με το δίκιο του - ανθρώπους που έχουν πραγματική και απόλυτη ανάγκη. Σκέφτομαι συχνά ότι αν τα παιδιά μου δεν είχαν να φάνε, όχι μόνο στο φόρουμ, όχι μόνο στις τηλεοράσεις αλλά και στο δρόμο θα έβγαινα να ζητήσω βοήθεια και με αυτή τη λογική όποτε μπορώ και με όποιον τρόπο μπορώ και κρίνω σκόπιμο βοηθάω. Έπειτα απ' όλα αυτά νομίζω ότι θα αλλάξω κι εγώ γραμμή πλεύσης. Τόνια μου, ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε και μπράβο για την τόσο καλή ψυχή σου. Εύχομαι σύντομα να δικαιωθείς και η περιπέτειά σου να λάβει τέλος.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το θεμα δεν ειναι οτι χανεις χρηματα γιατι δεν ειμαστε ηλιθιοι συνειδητα επιλεγεις να ρισκαρεις οταν κανεις κατι χωρις προσωπικη επαφη και χωρις να γνωριζεις τον αλλο. Το θεμα ειναι οτι την επομενη φορα που καποιος μπορει να εχει πραγματικη αναγκη θα γυρισεις την πλατη αδιαφορα.

 

Αλλα δεν πειραζει παντα ημουν της αποψης οτι το καλο που κανεις επιστρεφει παντα πανω σου οπως και το κακο αλλωστε.

 

Marco Polo, γράφαμε ταυτόχρονα, το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ και λυπάμαι...ότι κάποια άλλη οικογένεια με πραγματική ανάγκη μπορεί να μείνει αβοήθητη εξαιτίας ορισμένων ασυνείδητων, αχαρακτήριστων ανθρώπων ... ΝΤΡΟΠΗ!

Link to comment
Share on other sites

Και μετά με λένε ........να μην πω κι εγώ πως με λένε.............που δεν χαρίζω τίποτε και δεν βοηθάω αν δεν ξέρω σίγουρα σε ποιόν πάνε.

Κρίμα.........ελπίζω τα λίγα λεφτά που έστειλα τότε να πήγανε όντως για το παιδάκι.

Link to comment
Share on other sites

Άρια εσυ αν θυμάμαι καλά την είχες επικσεφτεί κίολας την κοπέλα δεν είχες καταλάβει τίποτα?

Δεν την είχα πεισκευτεί απλά ...

τεσπα

να καταλάβω τι ????

δεν είναι ετσι απλα τα πράγματα και ουτε και η Τόνια διακατέχεται -απο όσο ξέρω -απο αφέλεια ...!

εγω απλά , δεν είμαι και εύκολος στοχος καθώς ειναι πασης γνωστο οτι ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΕΙΣ να τρέξω , να προσφέρω σε είδος ... ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ = είμαι στην ουσία "άχρηστη" για κάποιους :-)!

Link to comment
Share on other sites

Tόνια πραγματικά λυπάμαι για την όλη ταλαιπωρία...μην αισθάνεσαι εσύ άσχημα άσε να λυπούνται αυτοί που προκαλούν τέτοια συναισθήματα...

Δεν κατάλα το εξής: τα προβλήματα υγείας υπήρχαν όντως ή ήταν και αυτά μούφα ?

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα δεν ειναι οτι χανεις χρηματα γιατι δεν ειμαστε ηλιθιοι συνειδητα επιλεγεις να ρισκαρεις οταν κανεις κατι χωρις προσωπικη επαφη και χωρις να γνωριζεις τον αλλο. Το θεμα ειναι οτι την επομενη φορα που καποιος μπορει να εχει πραγματικη αναγκη θα γυρισεις την πλατη αδιαφορα.

 

Αλλα δεν πειραζει παντα ημουν της αποψης οτι το καλο που κανεις επιστρεφει παντα πανω σου οπως και το κακο αλλωστε.

Ναι, θα συμφωνήσω, δεν είναι τα χρήματα.. είναι οτι αν σε εκμεταλλευτούν νιώθεις ευάλωτος..

 

Και την επόμενη φορά όμως το ίδιο θα συμβεί.. πάλι το ίδιο θα κάνεις.. είναι θέμα χαρακτήρα..

Δεν σε νοιάζει κιόλας πολλές φορές να μάθεις που θα πάνε τα λεφτά..

Γενικά δεν είμαι εκμεταλλεύσιμη.. αν όμως διαπιστώσω πως υπάρχει ανάγκη, δε συγχωρώ τον εαυτό μου αν δεν βοηθήσω..

 

Μακάρι να ίσχυε η τελευταία φράση σου.. δυστυχώς δεν ισχύει.. αλλά δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά..

Nothing you would take... Everything you gave...

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να σας πω οτι λυπάμαι πάρα πολύ για τα κορίτσια που στεναχωρήθηκαν λόγω της δημοσίευσης μου.....το ήξερα ότι θα συμβεί όμως θεωρώ οτι είναι καλύτερα να γνωρίζουμε

 

Ντάλια δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό (υπάρχει ιατρικό απόρρητο ίσως στο δικαστήριο ζητήσω στοιχεία αν χρειαστεί..)

 

Άρια μου είσαι βέβαιη οτι δεν είμαι αφελής;;; εγώ πάλι τελευταία ψάχνομαι....

 

Αλλα δεν πειραζει παντα ημουν της αποψης οτι το καλο που κανεις επιστρεφει παντα πανω σου οπως και το κακο αλλωστε.

 

με ενοχλεί που πια δεν το πιστεύω αυτό.....

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να σας πω οτι λυπάμαι πάρα πολύ για τα κορίτσια που στεναχωρήθηκαν λόγω της δημοσίευσης μου.....το ήξερα ότι θα συμβεί όμως θεωρώ οτι είναι καλύτερα να γνωρίζουμε

 

Ντάλια δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό (υπάρχει ιατρικό απόρρητο ίσως στο δικαστήριο ζητήσω στοιχεία αν χρειαστεί..)

 

Άρια μου είσαι βέβαιη οτι δεν είμαι αφελής;;; εγώ πάλι τελευταία ψάχνομαι....

 

 

 

με ενοχλεί που πια δεν το πιστεύω αυτό.....

 

να μην στενοχωριεσαι,δε φταις εσυ,εγω ειμαι της αποψεως οτι προσφερω αυτο που θελω και μου λεει η ψυχη μου(και δε μιλαω μονο για υλικα αγαθα),τωρα αν ο αποδεκτης δεμπορει να το εκτιμησει κακο του κεφαλιου του.....

children=world:D

happy children=better world:wink:

Link to comment
Share on other sites

Ισχυει κοριτσια τσεκαρισμενο παντα το καλο γυριζει πανω σου ακομα κι αν δεν φαινεται αμεσα. Μου το εχει αποδειξει η ζωη αυτο. Και εγω λογω του οτι ειμαι καμμενη σε θεματα υγειας δεν θα παψω ποτε να ειμαι εκει οταν με χρειαζονται κι αν με κοροιδευουν δεν πειραζει γιατι ολα τα καλα μου τα επιστρεφει η ζωη παντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αααααααααα έλα ελα ... ψηλά το κεφάλι δεν θέλω βλακείες τωρα !!!!

εγω είμαι υπερήφανη για σένα γιατι το κίνησες δια την νομιμης οδού ... για φαντάσου να καθόσουν στα αυγα σου και απλα να κλαιγόσουν και να αυτο μαστιγωνόσουν ????!!!! ελα ειπα...

δεν θέλω αηδίες

(ένας φίλος μου ειχε πει κάποτε ...με κορόιδεψες μία ντροπή σου , με κορόιδεψες δυο ντροπή ΜΟΥ )

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΎΒΟΥΜΕ ΚΕΦΆΛΙΑ ....

 

και να μην το πιστεύεις ...(οτι το καλό σου επιστρέφεται μπουρου μπουρου ....) δεν πειράζει ... θα συνέλθεις ...! :-)

ενα πουλάκι που έχει χτυπήσει το φτερό του ...θέλει χρονο μέχρι να αρχίσει να πετάει ξανά ..!

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να σας πω οτι λυπάμαι πάρα πολύ για τα κορίτσια που στεναχωρήθηκαν λόγω της δημοσίευσης μου.....το ήξερα ότι θα συμβεί όμως θεωρώ οτι είναι καλύτερα να γνωρίζουμε

 

 

Να μην λυπάσαι, έκανες πολύ καλά που ενημέρωσες γιατί μπορεί να συνεχιζότανε αυτή η κατάσταση.

Εγώ για το μόνο πράγμα που λυπάμαι είναι ότι δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ας πούμε "στριμάδα" μου, που δεν θέλω να βοηθάω και να χαρίζω σε ανθρώπους που δεν ξέρω.

 

Α! και που'σαι Τόνια, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται...........κοίτα πως θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω μόνο.

 

PS: Και αν θυμάμαι η αριανή είχε κολλήσει ένα γερό κρύωμα τότε, που τα πας αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...