Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδεια μητροτητας στο δημοσιο

Recommended Posts

Καλησπέρα!Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια σας το εξης:Δουλευω στο δημοσιο και αυτη την στιγμη εχω αδεια λοχειας.Μολις ληξει θα παρω την αδεια μητροτητας, 9 μηνες, και θα γυρισω δουλεια Γεναρη του 2009.Δηλαδη ολο το 2008 θα απουσιαζω απο την δουλεια.

Ξερει καμια σας, αν μπορω για το 2008 να γραψω και την κανονικη αδεια 22 ημερων που παιρνουμε καθε χρονο;;;;

Μου εχουν πει καποιες κοπελες οτι την πηραν, αλλα απο την δουλεια μου ειπαν οτι δεν μπορω να την γραψω.Φυσικα τι θα μου λεγαν;;;; :?:?

Εχω ψαξει στο Google αλλα δεν βρηκα κατι!!

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Διαφημίσεις

Από ότι ξέρω αν δούλεψες έστω και μια μέρα μέσα στο 2008 δικαιούσαι κανονικά την άδεια σου για το 2008.Τουλάχιστον σε εμάς αυτό ισχύει αλλά όπως θα διαπίστωσεις υπηρεσία με υπηρεσία έχει άλλους κανόνες.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Από ότι ξέρω αν δούλεψες έστω και μια μέρα μέσα στο 2008 δικαιούσαι κανονικά την άδεια σου για το 2008.Τουλάχιστον σε εμάς αυτό ισχύει αλλά όπως θα διαπίστωσεις υπηρεσία με υπηρεσία έχει άλλους κανόνες.

xanp ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!Δυστυχως ετσι ειναι, οτι δηλαδη ο καθενας βαζει κανονες μονος του, λες και δεν εχουμε νομους!!Αλλα δεν προκειται να τους αφησω ετσι, γιατι μου βγαλαν το λαδι για να παρω την επαπειλουμενη.Εγω ειχα το χαλι μου, ειχα και αυτους... :?

Αν ειναι ετσι οπως μου τα λες, μπορω μολις τελιωσει η αδεια λοχειας να παω κανα 2 μερες και μετα να γραψω την 20αημερη και μετα την αδεια μητροτητας.Μου το εχει πει και μια φιλη μου αυτο.Αλλα μαλλον θα σκοτωθουμε παλι....

Εγω ειμαι υπουργειο οικονομικων.Και μονο ενας τυπος σε ολοκληρο υπουργειο ξερει για αυτα τα θεματα και αυτος ειναι αστα να πανε... :x:x

Μηπως ξερεις καμια διαταξη νομου?Περα απο τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα που δεν οριζει σχετικα.

Ευχαριστω πολυ και παλι....

Στο είπα ότι ο καθένας έχει δικούς του νόμους και κανόνες...Να η διαφορά μας...Εγώ δεν μπορώ να πάρω το τρίμηνο λοχείας να πάω για δουλειά 1-2 μέρες και μετά να πάρω το 9μηνο ανατροφής τέκνου.Αν ήθελα το 9μηνο το δήλωνα από την αρχή και μάλιστα και γραπτά 1 εβδομάδα πριν με υπεύθυνη δήλωση και δεν μπορούσα να δουλέψω καμία μέρα ενδιάμεσα. Αλλά είμαι σίγουρη πως την άδεια δεν θα την έχανα βλέπεις σε εμάς μου είπαν χίλια δύο τεχνάσματα για να κάτσω όσο περισσότερο μπορώ και πρώτη και καλύτερη η προϊσταμένη μου.Πιστεύω πως και σε εσάς θα υπάρχει τρόπος απλά για καλύτερα βρες κάποια που να έχει γεννήσει πρόσφατα είναι η πιο έγκυρη πηγή.Τώρα από νόμους δεν ξέρω κάτι για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Εγώ είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών(Αστυνομικός).

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Στο είπα ότι ο καθένας έχει δικούς του νόμους και κανόνες...Να η διαφορά μας...Εγώ δεν μπορώ να πάρω το τρίμηνο λοχείας να πάω για δουλειά 1-2 μέρες και μετά να πάρω το 9μηνο ανατροφής τέκνου.Αν ήθελα το 9μηνο το δήλωνα από την αρχή και μάλιστα και γραπτά 1 εβδομάδα πριν με υπεύθυνη δήλωση και δεν μπορούσα να δουλέψω καμία μέρα ενδιάμεσα. Αλλά είμαι σίγουρη πως την άδεια δεν θα την έχανα βλέπεις σε εμάς μου είπαν χίλια δύο τεχνάσματα για να κάτσω όσο περισσότερο μπορώ και πρώτη και καλύτερη η προϊσταμένη μου.Πιστεύω πως και σε εσάς θα υπάρχει τρόπος απλά για καλύτερα βρες κάποια που να έχει γεννήσει πρόσφατα είναι η πιο έγκυρη πηγή.Τώρα από νόμους δεν ξέρω κάτι για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Εγώ είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών (Αστυνομικός).

Καπου ειχα βρει οτι την αδεια μητροτητας μπορεις να την παρεις μεσα σε 2 χρονια απο την γεννηση του μωρου και οχι υποχρεωτικα στο καπακι!Τι να πω....ΧΑΟΣ!!! :?

Θα προσπαθησω να βρω....

χιλια ευχαριστω!!! :D

Διαφημίσεις

Aπό όσο ξέρω κορίτσια όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται τη διακοπή μεταξύ άδειας λοχείας και άδειας ανατροφής, την τελευταία δε μπορούν να την πάρουν όποτε θέλουν πρωτού όμως το παιδί φτάσει στο τέταρτο έτος της ηλικίας του. Απλά το δηλώνεις με υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία σου. Εμένα με βόλεψε και μπόρεσα να κάνω την διακοπή για το καλοκαίρι ( ως εκπαιδευτικός) και να επιμηκύνω την άδεια μου κατά δύο μήνες :wink: !

1aLup3.png

BtUIp3.png

Όπως τα λέει η Όλγα μπορείς να διακόψεις να πας μια μέρα για δουλειά έτσι για καφέ και να πάρεις την άδεια σου και ύστερα της ανατροφής. Σε εμάς πάντως σίγουρα δεν γίνεται αυτό.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Όπως τα λέει η Όλγα μπορείς να διακόψεις να πας μια μέρα για δουλειά έτσι για καφέ και να πάρεις την άδεια σου και ύστερα της ανατροφής. Σε εμάς πάντως σίγουρα δεν γίνεται αυτό.

Λετε, ε???

Μακαρι βρε κοριτσια γιατι ειναι ουσιαστικα 1, 5 μηνα παραπανω με το μωρακι μου.Γιατι να τους το χαρισω δηλαδη???

θα κανω καυγα μου φαινεται, γιατι οταν ρωτησα εκει την γραμματεα αν την δικαιουμαι, μου λεει ΟΧΙ κοριτσι μου εννοειται πως οχι!!

Και μου την δινει πολυ, λες και ειναι νομοθετης.... :evil::evil:

Κι εγώ κορίτσια στο δημόσιο είμαι και είχα πάρει και την κανονική μου άδεια αλλά είχα δουλέψει περίπου το μισό χρόνο (πήρα την άδεια λοχείας, μετά την κανονική μου και μετά την ανατροφής).

Θεωρητικά άδεια δικαιούσαι εφόσον παρέχεις εργασία. Τώρα αυτό με τη μία μέρα δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω αύριο και θα σας πω.

6qjVp3.png

Διαφημίσεις

Σας μεταφέρω την πρόσφατη εμπειρία της συναδέλφου-κουμπάρας μου, η οποία γέννησε Ιανουάριο 2007. Έλειπε με άδεια κυήσεως από 25/11/2006 , μετά τη γέννα πήρε την άδεια λοχείας και στο καπάκι την άδεια ανατροφής τέκνου (άρα δεν εργάστηκε το 2007 καθόλου) και λίγο πριν τελειώσει η άδεια ανατροφής πήγε, ζήτησε και πήρε όλη την κανονική άδεια του έτους 2007 και μάλιστα επαυξημένη κατά πέντε μέρες (όπως ίσως ξέρετε δικαιούσαι 5 μέρες εξτρά αν πάρεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κανονική σου άδεια εκτός καλοκαιριού και Χριστουγέννων-Πάσχα) και γύρισε στη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα!

Στη δική μου περίπτωση, επειδή εργάστηκα μέχρι Μάιο 2007, μετά την άδεια λοχείας πήρα την υπόλοιπη άδεια του 2007 (μη μου κάνουν καμιά στραβή και δε μου τη δώσουν αργότερα) και καπάκι την άδεια ανατροφής. Κανονικά πρέπει να γυρίσω 26 Αυγούστου, αλλά θα πάω να πάρω τη μισή από την άδεια του 2008 (κι ας μην έχω δουλέψει ούτε μια μέρα το 2008), για να γυρίσω Σεπτέμβρη. Και δεν τίθεται θέμα, θα τους σφάξω στο γόνατο, αμα μου πούνε τίποτα...

frene, είσαι μόνιμη υπάλληλος; Πόσα χρόνια εργάζεσαι στο Δημόσιο;

fUvDp2.png

Σας μεταφέρω την πρόσφατη εμπειρία της συναδέλφου-κουμπάρας μου' date=' η οποία γέννησε Ιανουάριο 2007. Έλειπε με άδεια κυήσεως από 25/11/2006 , μετά τη γέννα πήρε την άδεια λοχείας και στο καπάκι την άδεια ανατροφής τέκνου (άρα δεν εργάστηκε το 2007 καθόλου) και λίγο πριν τελειώσει η άδεια ανατροφής πήγε, ζήτησε και πήρε όλη την κανονική άδεια του έτους 2007 και μάλιστα επαυξημένη κατά πέντε μέρες (όπως ίσως ξέρετε δικαιούσαι 5 μέρες εξτρά αν πάρεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κανονική σου άδεια εκτός καλοκαιριού και Χριστουγέννων-Πάσχα) και γύρισε στη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα!

Στη δική μου περίπτωση, επειδή εργάστηκα μέχρι Μάιο 2007, μετά την άδεια λοχείας πήρα την υπόλοιπη άδεια του 2007 (μη μου κάνουν καμιά στραβή και δε μου τη δώσουν αργότερα) και καπάκι την άδεια ανατροφής. Κανονικά πρέπει να γυρίσω 26 Αυγούστου, αλλά θα πάω να πάρω τη μισή από την άδεια του 2008 (κι ας μην έχω δουλέψει ούτε μια μέρα το 2008), για να γυρίσω Σεπτέμβρη. Και δεν τίθεται θέμα, θα τους σφάξω στο γόνατο, αμα μου πούνε τίποτα...

frene, είσαι μόνιμη υπάλληλος; Πόσα χρόνια εργάζεσαι στο Δημόσιο;[/quote']

Αχ karfori σωσε με!!!!!Πες μου σε ποια υπηρεσια δουλευει η κουμπαρα??Ξερει καμια διαταξη νομου?Πηρε και την επαυξημενη??Απιστευτο...Σε εμας που τετοια....Εχουμε μια γεροντοκορη 100 χρονων στην γραμματεια που οταν ζητας αδεια λες και ζητας μερες απο την ζωη της!!!τι κομπλεξ ρε παιδια.....

Διοριστηκα 1-2-06, μονιμη μεσω ΑΣΕΠ, στο υπουργειο οικονομικων.

Με εμενα τα χουν παρει βεβαια στην υπηρεσια γιατι λειπω απο την μερα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος, δηλαδη απο 11-5-07, γιατι ημουν πολυυυυ χαλια με εμτους και τετοια.

Εσυ karfori εννοειται πως θα παρεις ολη την αδεια του 2008 αφου ειναι να γυρισεις τον Αυγουστο.Απλα εσυ θες πρωτα να την γραψεις και μετα να γυρισεις, ε?

angelina αν βρεις κατι πες μου!!Ευχαριστω πολυ!!!

olg@ αυτο για την διακοπη το ξερω που λες, το θεμα ειναι αν μπορεις να γραψεις και την κανονικη αδεια και αν για να την γραψεις πρεπει να εργαστεις καποιες μερες μεσα στο ετος. Για εσας τους εκπαιδευτικους δεν τιθεται τετοιο θεμα νομιζω (ξερω απο τον αντρα μου) γιατι εσεις δενε χετε τετοια αδεια ουσιστικα!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!!

Θα παω ενημερωμενη και θα γινει το ελα να δεις...

Εντωμεταξυ οσο λειπω εχει αλλαξει και ο προισταμενος και δεν τον ξερω καθολου, για να δουμε τι θα πει κι αυτος!!

Λοιπόν ως συνάδερφος κι εγώ ξέρω ότι γίνεται να γυρίσεις για κάποιες μέρες και να πάρεις μετά και την κανονική σου, τό έχει κάνει μια φίλη 2 φορές. Πάντως η καλύτερη λύση για τέτοιες απορίες είναι να επικοινωνείς με το Υπ. Εσωτερικών, γιατί οι Δ/νσεις Προσωπικού του κάθε Υπουργείου ξέρου ότι βολεύει και πολλά τέτοια "κολπάκια" δεν προκύπτουν ρήτα από τον Δημοσιοϋπαλληλικό αλλά συνάγονται από την ερμηνεία του. Σε πρόσφατα σεμινάρια (εισαγωγική) πολλοί είχαν τέτοια θέματα και η εισηγήτρια που ήταν και υπάλληλος του ΥΠΕΣ μαε είπε ότι αυτή είναι η πιο σίγουρη λύση.

Λοιπόν ως συνάδερφος κι εγώ ξέρω ότι γίνεται να γυρίσεις για κάποιες μέρες και να πάρεις μετά και την κανονική σου, τό έχει κάνει μια φίλη 2 φορές. Πάντως η καλύτερη λύση για τέτοιες απορίες είναι να επικοινωνείς με το Υπ. Εσωτερικών, γιατί οι Δ/νσεις Προσωπικού του κάθε Υπουργείου ξέρου ότι βολεύει και πολλά τέτοια "κολπάκια" δεν προκύπτουν ρήτα από τον Δημοσιοϋπαλληλικό αλλά συνάγονται από την ερμηνεία του. Σε πρόσφατα σεμινάρια (εισαγωγική) πολλοί είχαν τέτοια θέματα και η εισηγήτρια που ήταν και υπάλληλος του ΥΠΕΣ μαε είπε ότι αυτή είναι η πιο σίγουρη λύση.

Αχ manoula σε ευχαριστω παρα πολυ!!!Μηπως ξερεις που να απευθυνθω στο Υπουργειο Εσωτερικων;;Σε ποια διευθυνση ή κατι σχετκό;;

Χιλια ευχαριστω!!!

Αχ manoula σε ευχαριστω παρα πολυ!!!Μηπως ξερεις που να απευθυνθω στο Υπουργειο Εσωτερικων;;Σε ποια διευθυνση ή κατι σχετκό;;

Χιλια ευχαριστω!!!

Στέλνω πμ!!!!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια εργάστηκα για ένα εξάμηνο σε γραφείο προσωπικού Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Πραγματικά όπως λέτε εξαρτάται από τον εκάστοτε διευθυντή, και τι εννοώ. Σε παρόμοια περίπτωση γυναίκας που γέννησε και μετά την άδεια τοκετού-λοχείας και ανατροφής θέλησε και την κανονική της, ο Διευθυντής, έπειτα από συνεννόηση με ΥΠΕΣΔΑΑ, της ανακοίνωσε (εγγράφως βέβαια) ότι η άδεια δίνεται σε υπαλλήλους εφόσον εργάζονται για την ξεκούραση τους και αν θελήσει να πάρει την Κανονική άδεια θα πρέπει να δουλέψει ανάλογο χρονικό διάστημα για να πάρει ορισμένες ημέρες. Με άλλα λόγια εφόσον για ένα χρόνο εργασίας έχουμε 25 περίπου ημέρες άδεια φανταστείτε για ένα εξάμηνο θα πάρει τις μισές. Αυτό λέει ο ΝΟΜΟΣ .....

Αστερακι δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες.. μαλον αυτος ο κυριος το ερμηνευσε οπως ηθελε.. και μενα η συζυγος του συναδελφου μου γυρισε για 2 βδομαδες στη δουλεια της και πηρε ολη της την κανονικη αδεια.. αυτη μαλιστα εκανε το εξης.. ειχε ηδη παρει την αδεια μητροτητας οταν εμαθε οτι μπορει να το κανει και τη διεκοψε στους 6 μηνες πηρε την κανονικη της και συνεχισε μετα.

Σε μας βεβαια (στρατιωτικος) επισης δεν γινεται αυτο (οπως στην xanp). εμας δεν λεγετε καν 9 μηνω. λεγεται "14μηνο" και υπολογιζεται σε αυτο ο συνολικος χρονος που καθεσαι.. (δηλαδη 5 = 9). και ειμαστε υποχρεωμενες να το παρουμε απο την αρχη του 5ου μηνα υποχρεωτικα. Επίσης δεν δικαιούμεστε αδειες αναρρωτικες.. Αν παρουμε 2 μηνες αναρρωτικης (λογω "κακής" εγκυμοσυνης πχ) σε βγαζει αναγκαστικα στην αδεια λοχειας νωριτερα πραγμα που σημαινει οτι θα πας και νωριτερα στη δουλεια.. Οπότε δεν μας συμφαιρει και δουλευουμε μεχρι τελευταια στιγμη μπορουμε δεν μπορουμε (στρατος...... φτου)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora το ξερω αυτο για σας, αδικια μεγαλη!!

Αστερακι μηπως ξερεις τον νομο αυτο που λες ποιος ειναι?

Ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας δεν αναφερει κατι τετοιο!Πηρα σημερα μαλιστα στο υπουργει οικον. και μιλησα με μια κυρια η οποια μου ειπε οτι για να θεμελιωσει ενας εργαζομενος δικαιωμα ληψης κανονικης αδειας θα πρεπει να εργαστει τουλαχιστον 2 μηνες μεσα στο ετος.Το διαβαζε απο μια διαταγη, την ειχε ρωτησει κι αλλη μια κοπελα σημερα πριν απο μενα και το ειχε ψαξει ηδη. Αν δεν ειχα τον θηλασμο θα πηγαινα για 2 μηνες και μετα θα εγραφα την αδεια ανατροφης.Την ρωτησα αν ξερει τι ισχυε παλιοτερα γιατι, της λεω, εχω ακουσει απο κοπελες οτι πηγαν μια μερα στην δουλεια και μετα πηραν την αδεια ολη κια μου ειπε οτι δεν ηξερε.

Αυριο παντως θα παρω και στο Υπουργ.Εσωτερικων, γιατι δεν πρεπει να τους αφηνουμε να κανουν οτι θελουν αλλα πρεπει να εφαρμοζεται ο νομος.

frene μου, ίσως δεν θέλουν από την Υπηρεσία σου νσ συνεργαστούν.Το 2μηνο ισχύει για τους νέους υπαλλήλους.Σου ξαναείπα το έκανε μια φίλη 2 φορές (η 2η την προηγούμενη εβδομάδα) της το είπανε από το προσωπικό για να μη χάσει την άδειά της.Θα σου το επιβεβαιώσουν και στο ΥΠΕΣ, σου εύχομαι και στηνΥπηρεσία σου να έχουν τη διάθεση να σε βοηθήσουν!!

frene δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο γι΄αυτό τον νόμο και έχεις δίκαιο ότι δεν το αναφέρει ο Υ.Κ. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι επειδή ο καθένας ερμηνεύει τους νόμους διαφορετικά, και ίσως οι δικοί σου στην υπηρεσία να μην "θέλουν" τελικά να δώσουν την άδεια να το ψάξεις μέσα από το ΥΠΕΣΔΑΑ. Θα ρωτήσω συνάδελφο και θα σου στείλω τηλέφωνο εξυπηρέτησης .

Frene, τα τηλέφωνα είναι: 210-3744382,3393340 και 3393336, είναι γραφείο Δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στο ΥΠΕΣΔΔΑ. Μακάρι να σε βοηθήσει κάποιος εκεί...

Χιλια ευχαριστω αστερακι!!Αυριο το πρωι θα παρω τηλεφωνο και θα σας πω νεα!!! :D

frene εγω οταν ρωτησα τον "ξυνό" :lol: μου ειχε πει οτι θεμελιωνεις αδεια κανονικη αν εχει δουλεψει ενα μηνα μεσα στο ετος. Αυτο μου το επιβεβαιωσε και η κυριούλα που λες εσυ... Αυτο με τον ενα μηνα το εχω επιβεβαιωσει και με ολες μου τις φιλες στο δημοσιο... Παρε στην ΑΔΕΔΥ και ζητα να μιλησεις με τη Δεσποινα τη Σπανού ειναι συνδικαλίστρια και γατόνι σε αυτα...εμενα αυτη μου ανοιξε τα ματια... :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...