Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ???? ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σας διαβάζω καιρό αλλά δεν θέλησα να πολυμιλήσω. Τώρα όμως έχω ανησυχήσει :( και χρειάζομαι κάποια γνώμη / συμβουλή από πιο έμπειρες μανούλες

Η μικρή μου είναι 10 μηνών. Θηλάσαμε αποκλειστικά 6 μήνες και μετά βάλαμε σταδιακά και στερεές. Ουσιαστικά τρώει κρέας με λαχανικά, φρούτα και ψωμί σε καθημερινή βάση ( δεν τα θέλει αλεσμένα, οπότε τα τρώει μπουκίτσες και τα μασάει με τα ούλα – δεν έχει κανένα δόντι ακόμη) ενώ την κόρα του ψωμιού με την οποία έχει πάθος, την τρώει μόνη της με τα χεράκια της. Νεράκι πίνει λίγο και αυτό μόνο με κανονικό ποτήρι, το μισό το πίνει και με το άλλο μισό κάνει μπάνιο. Όταν πεινάει ή θέλει νερό, κλαίει – γκρινιάζει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει. Αν προσπαθήσω να την βάλω στο στήθος αρνείται υστερικά.

Τις τελευταίες 2 μέρες κάθεται στο στήθος μόνο για να κοιμηθεί το βράδυ ( πολύ λίγο - max 5 λεπτά) και για περίπου 1-2 λεπτά το πρωί που ξυπνάει και το μεσημέρι (πάλι για να κοιμηθεί). Κατά την διάρκεια της νύχτας θηλάζει άλλες 2-3 φορές μάλλον (κοιμόμαστε μαζί και πιάνει στήθος όποτε θελήσει σχεδόν χωρίς να με ξυπνήσει). Αυτό που κυρίως με ανησυχεί είναι που τελευταία (αυτές τις 2 μέρες) πεινάει περισσότερο για φαγητό και ζητάει νερό ενώ εμένα με έχει στο φτύσιμο. (παρότι της προσφέρω γάλα πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας και το πολύ- πολύ να «καταδεχτεί» να θηλάσει για λίγα δευτερόλεπτα)

Νωρίς δεν είναι να μειωθεί τόσο ο θηλασμός??? Τρομάζω ότι δεν θα κλείσουμε καν χρόνο :confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Τί να σου πω κοπέλα μου. Δεν έχω εμπειρία πέραν των 8 μηνών. Κι εγώ τώρα στο 4ο θα στοχεύσω ψηλότερα. Μην αγχώνεσε και συνέχισε να της το προσφέρεις, όπως κάνεις. Ελπίζω να είναι φάση και να περάσει. :)

Ίσως σε βοηθήσει κάποια άλλη κοπέλα. Να τη χαίρεσαι τη μικρή σου!

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Έφαγα κι εγώ την αντίστοιχη φρίκη περίπου στην ίδια ηλικία. Και επανήλθαμε και θηλαζουμε ακόμα μια χαρά.

Αφού θηλάζει τη νύχτα 2-3 φορές νομίζω δεν πρέπει να ανησυχείς. Τη μέρα την απασχολούν άλλα πράγματα. Μεγαλώνει!

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Καλημέρα κορίτσια! Σας διαβάζω τόσο καιρό και νομίζω πως ήρθε η στιγμή να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου. Η μικρή μου είναι 8,5 μηνών και ακόμα θηλαζουμε. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Όλο τον καιρό θήλαζε καθε φορά από ένα στήθος. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες όμως τρώει 2-3 λεπτά από το ένα (περίπου όσο διαρκεί το πρώτο let down) και μετά κλαίει και δε θέλει να ξαναφάει από το ίδιο, ενώ αν την βάλω στο άλλο τρώει πάλι για 2-3 λεπτά και ξανά πάλι κλαματα. Να σημειώσω εδώ ότι πριν από 10 ημέρες έβγαλε το πρωτο της δόντι.

Εδώ είναι το πρόγραμμά της:

7:30 θηλασμός από το ένα στήθος

8:00 από το άλλο

9:30 φρουτόκρεμα

12:30 θηλασμός και από τα 2 στήθη

14 φαγητό

15:30 θηλασμός από το ένα στήθος

17:30 θηλασμός από το άλλο

19 κρεμα ή γιαουρτάκι

22:30 θηλασμος και από τα 2 στήθη. Από τις 22:30 έως τις 7:30 θα κάνει 2-3 θηλασμούς γρήγορους περίπου 2-4 λεπτών. Η απορία μου είναι η εξής: μήπως δεν της φτάνει πια το δικό μου το γάλα; Που μπορεί να οφείλεται αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς; Τέλος να προσθέσω ότι ποτέ δεν ειχαμε κατω από 7 θηλασμούς ημερισίως και μέχρι τον 6ο μήνα ο κάθε θηλασμός διαρκούσε 30 λεπτά. Μετά την εισαγωγή των στερεών κιαι πριν ξεκινήσει αυτή τη συμπεριφορά θάλαζε 7-8 φορές την ημέρα για 10-12 λεπτά τη φορά. Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα αλλά θέλω κι εγώ τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

• 5 months later...

Καλημερα σας! Θα ηθελα κι εγω τη συμβουλη σας γιατι φοβαμαι οτι ο μικρος μου κοβει σιγα σιγα τον θηλασμο..

Τον θηλασα αποκλειστικα ως 6 μηνων που αρχισαμε τις στερεες και συνεχιζω μεχρι σημερα να τον θηλαζω πρωι και βραδυ, οσες φορες ξυπνησει μες τη νυχτα και καποιες φορες και στη διαρκεια της μερας αφου φαει το γευμα του για λιγο.

Το βραδυ τον θηλαζα συνηθως κατα τις 8-8.30 και ξανα για λιγο στις 22.30 πριν κοιμηθει. Πριν κανενα μηνα αρχισε να αρνειται να θηλασει στις 8.Ολο με δαγκωνε!

Ελεγα οτι ειναι απο τα δοντια και εκανα υπομονη μια βδομαδα αλλα συνεχισε το ιδιο..Πολυ γκρινια, θηλαζε 1-2 λεπτα, με δαγκωνε και ξανα τα ιδια με αποτελεσμα να ξυπναει τη νυχτα 4-5 φορες και να θηλαζει.

Τελικα του εδωσα ξενο και το ηπιε αμεσως. Προσπαθησα πολλες φορες να τον ξαναβαλω να θηλασει αλλα δεν καθεται, με δαγκωνει!

Οποτε πλεον θηλαζει μονο 2 φορες, μια οταν ξυπναει κατα τις 4 πμ και μια το πρωι αλλα και αυτες τις φορες θηλαζει για 10 λεπτα το πολυ.

Και αναρωτιεμαι μηπως σιγα σιγα μου κοβεται το γαλα? Θα διατηρηρθει ο θηλασμος με 2 φορες τη μερα μονο (και διαρκεια 10 λεπτα το πολυ).Γινεται ενα μωρο να σταματησει απο μονο του να θηλαζει??

Τελικα μαλλον δεν τον γλιτωνω τον αποθηλασμο..

Χτες το βραδυ ο μικρος ξυπνησε 4 φορες, θηλαζε για 1 λεπτο και ξανακοιμοταν.

Το πρωι μετα απο 11 ωρες βραδινου υπνου θηλασε για 3 λεπτα ακριβως και μετα αρχισε να παιζει,να μιλαει γενικα να κανει τα δικα του. Δεν ηθελε να θηλασει αλλο και επειδη ημουν σιγουρη οτι δεν εχει χορτασει του εδωσα ξενο και ηπιε 180 ml χωρις ανασα!

Ουφ.. δεν εχω γαλα?? Αυτο ηταν μαλλον παει..

Καλημέρα κορίτσια! Σας διαβάζω τόσο καιρό και νομίζω πως ήρθε η στιγμή να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου. Η μικρή μου είναι 8,5 μηνών και ακόμα θηλαζουμε. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Όλο τον καιρό θήλαζε καθε φορά από ένα στήθος. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες όμως τρώει 2-3 λεπτά από το ένα (περίπου όσο διαρκεί το πρώτο let down) και μετά κλαίει και δε θέλει να ξαναφάει από το ίδιο, ενώ αν την βάλω στο άλλο τρώει πάλι για 2-3 λεπτά και ξανά πάλι κλαματα. Να σημειώσω εδώ ότι πριν από 10 ημέρες έβγαλε το πρωτο της δόντι.

Εδώ είναι το πρόγραμμά της:

7:30 θηλασμός από το ένα στήθος

8:00 από το άλλο

9:30 φρουτόκρεμα

12:30 θηλασμός και από τα 2 στήθη

14 φαγητό

15:30 θηλασμός από το ένα στήθος

17:30 θηλασμός από το άλλο

19 κρεμα ή γιαουρτάκι

22:30 θηλασμος και από τα 2 στήθη. Από τις 22:30 έως τις 7:30 θα κάνει 2-3 θηλασμούς γρήγορους περίπου 2-4 λεπτών. Η απορία μου είναι η εξής: μήπως δεν της φτάνει πια το δικό μου το γάλα; Που μπορεί να οφείλεται αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς; Τέλος να προσθέσω ότι ποτέ δεν ειχαμε κατω από 7 θηλασμούς ημερισίως και μέχρι τον 6ο μήνα ο κάθε θηλασμός διαρκούσε 30 λεπτά. Μετά την εισαγωγή των στερεών κιαι πριν ξεκινήσει αυτή τη συμπεριφορά θάλαζε 7-8 φορές την ημέρα για 10-12 λεπτά τη φορά. Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα αλλά θέλω κι εγώ τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Το μονο που δεν ισχυει ειναι οτι δε φτανει το γαλα σου...θηλασες τοσο καιρο κ αποκλειστικα...τα καταφερες κ τωρα θα εχεις προβλημα?Κατι αλλο του φταιει του παιδιου σιγουρα.Εχω διαβασει οτι αποκτουν αυτη τη συμπεριφορα οταν ξεκνουν να βγαζουν δοντια κ συνεχιζεται κ μετα το χρονο.Σημερα κιολας το διαβασα σε ενα περιοδικο για παιδια κ συμβουλευει να κανουμε μονο υπομονη για μερες-τουλαχιστον βδομαδα-κ θα ξαναβρουν το ρυθμο τους λεει.Ο παιδιατρος τι σου λεει?Ασχετο αλλα ο δικος μμου ειναι 5 μηνων κ δε θηλαζει πανω απο 5 λεπτα ανα δυωρο...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

• 1 month later...

Κορίτσια, και εμείς κάτι αντίστοιχο μάλλον ζούμε. Η μικρή είναι 8,5 μηνών. Μέχρι τώρα θηλάζει κανονικά. Μόνο τις ημέρες που είμαι αδιαθετή δυσκολευόμασταν λίγο. Σε αυτή την περίπτωση βοηθούσα την κατασταση με μαγιά μπύρας.Τις τελευταίες μέρες όμως της έχω δώσει και συμπλήρωμα συμπυκνωμένου γάλακτος χωρίς να είμαι αδιάθετη. Νιώθω απλά πως η μικρή δεν τραβάει αρκετά. Μάλιστα καμιά - δυο φορές γκρινιάζει και ψάχνει στο στήθος ανικανοποίητη.Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι λίγο δύσκολο να κοπεί το γάλα σε αυτή τη φάση. Νιώθω όμως ότι χρειάζεται συμπλήρωμα και ανησυχώ για το τι θα ακολουθήσει(θα σταματήσει μόνη της τον θηλασμό;). Της δίνω το ξένο γάλα με βαριά καρδιά, αλλά δεν γίνεται να την αφήσω και νηστική.Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν τίθεται θέμα. Τη νύχτα όμως δεν έχω πάντα δυνάμεις να ξυπνάω κάθε 2 ώρες(γιατί αν δεν τις δώσω συμπλήρωμα, αυτό μάλλον θα γίνει). Ίσως θα μπορούσε να μας δώσει και η Αγλαϊα τα φώτα της!

Διαφημίσεις

αχ!αγλαια που εισαι?θελω και γω να δωσω συμπληρ γιατι εχω και περιοδο μολις σαραντησα κιολας...εχω και ενα υπερκινητικο αγορακι και η μπουμπου η καημενη θηλαζει οπωσ οπωσ.δεν πιανει θηλες ξενες ...μονο αν την ταισει η γιαγια με δικο μου αν προλαβω να βγαλω!λιγο 20-30μλ.....

μητρικο με ξενο αναμιγνυεται?

μπορω να θηλαζω πρωι μεσημερι βραδυ και πιο βραδυ?πωσ θα το καταφερω αυτο?και ενδιαμεσα ξενο...εχω μεγαλο προβλημα με τον γιο που με βλεπει συνεχεια με την μικρη αγκαλια και στεναχωριεμαι αλλα δεν θελω νΑ ΑΠΟΘΗλασω....αυτος σαν πρωτοτοκος εφαγε 6μηνες αποκλειστικα ημουνα χαλαρη βεβαια ...τιποτα δεν με εμποδιζε...

Μόλις κοιμήθηκε η μικρή!Ήταν ξύπνια επί μιάμιαση ώρα!Κατά τις 10 - 11 θήλασε και κοιμήθηκε κουρασμένη λόγω έλλειψης ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν ξύπνησε (πριν μιάμιση ώρα) θήλασε, αλλά αντι να ξανακοιμηθεί άρχισε να κοιτάει γύρω-γύρω, να "τραγουδάει", να γκρινιάζει και να σηκώνεται όρθια στην κούνια της. Ηρέμησε και κοιμήθηκε μόνο αφότου ρούφηξε μονορούφι 140γρ. ξένο γάλα και πήρε λίγο το στήθος για να αποκοιμηθεί-νανουριστεί!Χαίρομαι και νιώθω ικανοποίηση που την έχω θηλάσει 8,5 μήνες, αλλά κάποιες φορές όπως σήμερα νιώθω την ανάγκη να της δώσω ξένο γάλα!Παρά τούτο δεν θέλω να αποθηλάσω ακόμα!!Περιμένω να ακούσω τις γνώμες και τις γνώσεις σας! Για να σας γράφω στις 5 το πρωί, μετά από τέτοια αναστάτωση με τη μικρή, φανταστείτε πώς νιώθω!

Νομίζω το link που έδωσε η ΚΡΙΣΤΙΝΑ απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Κι η δικιά μου ξεχνιέται, τόσα έχει δει και θέλει να δει, να μην της ξεφύγει τίποτα, ξυπνάει στις 4 ή 5 το πρωί στο κρεβάτι μας και γυρίζει μπρουμυτα, σηκώνεται στα τέσσερα, "μιλάει" βαβαβα..μαμαμαμαμ..

ΠΟλλές φορές είχα κι εγώ αυτή την αίσθηση ότι μήπως μειώνεται το γάλα. Εν τω μεταξύ δεν τρώει στερεές και πολύ. Συγκεκριμένα αδειάζει συστηματικά μεγάλη ποσότητα φρουτόκρεμας το πρωί, το βράδυ σχεδόν τίποτα....Το μεσημέρι θέλει πλέον κομματάκια φαγητού ή να της τα δίνουμε ή να τα πιάνει μόνη της για να τα βάζει στο στόμα....κυρίως το δεύτερο. Οπότε...περισσότερο παίζει με το φαγητό, εκτός απ' το φρούτο.

Έτσι το πρόγραμμα φαγητού μας είναι:

- θηλασμός κατά της 4 ή 5 όταν ξυπνάει, συνήθως κι απ' τα δύο στήθη

- ξανά κατά τις 7 και ύπνος συχνά κι απ' τα δύο στήθη

- γύρω στις 9 φτιάχνω τόστ για μένα και τρώει μπουκίτσες τοσταρισμένου ψωμιού με τυρί γκούντα. Μπορεί να φάει και μια ολόκληρη φέτα.

- φρουτόκρεμα κατά τις 11.00

- Θηλασμός 11.30

- υπνάκος συνήθως στις 12.00 και συχνά κατά της 13.00 πάλι θηλασμός...

- Φαγητό (τρόπος του λέγειν στερεές) στις 14.00..

- 2 θηλασμοί τουλάχιστον από 15.00-18.00 ανάλογα πόσο θα κοιμηθεί με ξυπνήματα και πιπιλίσματα...

- δοκιμές για βραδυνό κατά τις 19.00...συνήθως δε θέλει αλλά ζητάει στήθος ή τη βάζω εγώ αφού δε θέλει φαγητό. Αλλες τρώει άλλες όχι.

- 20.00 σαν να χτυπάει συναγερμός όπου και να είναι ό,τι και να κάνει και με ψάχνει για να φάει....

- 20.20 αλλαγές πιτζαμας κλπ 20.30 στήθος με μουσικούλα όπου μπορεί και να αποκοιμηθεί

- 21.00 στο κρεβάτι όπου...ζητάει πάλι τρώει, πιπιλίζει αποκοιμιέται...

τη νύχτα 2-3 αλλά και κάποιες φορές 5 ξυπνήματα για σύντομους θηλασμούς.....

Έτσι που το βλέπω φαίνεται σαν όλη τη μέρα να είμαστε στο στήθος.....Αλλά αυτό θέλει, της δίνω δοκιμαστικά διάφορα για να φάει αλλά όπως είπα έχει στάνταρ τη φρουτόκρεμα και το τοστ μόνο...

Να σας πω είχα ανησυχήσει για την επάρκεια της διατροφής της......είχε βάλει φρένο στα κιλα εδώ και δύο μήνες....και ζυγίζοντάς την βλέπω ότι αντίθετα απ' τις ανησυχίες μου χτύπησε τα 9+ κιλά στη ζυγαριά!

Έχει τις δυσκολίες του ο θηλασμός (όλη τη μέρα στο στήθος..)...αλλά αφού το ζητάει θα την αφήσω να επιλέξει αυτό που θέλει...

sosoka80 στο link που έβαλε η ΚΡΙΣΤΙΝΑ λέει ότι κάποια στιγμή μετά το 6μηνο μπορεί να συμβεί αυτό αλλά είναι παροδικό. Για όσες θέλουν να αποθηλάσουν λόγω τρόπου ζωής είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας. Για όσες θέλουν να συνεχίσουν...δε δίνουν ξένο αλλά ακολουθούν τεχνικές που περιγράφονται στο link (πιο συχνά στο στήθος κλπ.) Η δικιά μου τελευταία της αρέσει να κάθεται αγκαλιά μου σε καθιστή θέση και να θηλάζει. Πολλές φορές όχι μόνο σε καρέκλα αλλά και κάτω στο πάτωμα όταν παίζει....ίσως θέλουν αλλαγές τέτοιες για να αποκτήσουν και πάλι ενδιαφέρον...