sosoka80

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral
 1. Η Πιπίτσα είναι η δεύτερη κόρη μου. Την πρώτη την θήλασα 18 μήνες. Τους πρώτους 9 χρησιμοποιούσε και μπιμπερό και πιπίλα. Η Πιπίτσα όμως ούτε μπιμπερό χρησιμοποιεί ούτε πιπίλα! Είναι 2 μηνών και τριών εβδομάδων. Γεννήθηκε με ΦΤ την 37η εβδομάδα με βάρος 3100. Στους 2 μήνες έφθασε τα 5500 μόνο με μητρικό θηλασμο. Μπιμπερό δοκίμασα να της δώσω μόνο για τσαγάκι και όταν είχε ίκτερο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα κάποια φορά που την πίεσα λίγο παραπάνω μου έκανε εμετό. Βέβαια προσπαθούσε να της δώσει μπιμπερό και η γιαγιά όταν χρειαζόταν να λείψω. Πάντα με δικό μου γάλα. Τώρα που έχω γυρίσει στη δουλειά και λείπω καθημερινά 5-6 ώρες, η Πιπίτσα πίνει με το ζόρι έως 60γρ μέσα σε ένα δίωρο. Το γάλα το έχω κατεψυγμένο και παρατήρησα ότι έχει μια έντονη μυρωδιά την οποία δεν έχει το φρέσκο. Σκέφτομαι να της δώσουμε φρεσκο-αντλημένο γάλα μήπως και το δεχθεί καλύτερα. Πείτε μου τις ιδέες και τις εμπειρίες σας μήπως και ξεπεράσουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε.
 2. Εγώ δεν έχω και πολλά να πω. Η μικρή μου - είναι τώρα 9 μηνών - μεταφέρθηκε αμέσως στο Παίδων με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον μας να μην επικεντρώνεται στον θηλασμο. Εντούτοις έχω μια σημείωση να κάνω: ότσν ζήτησα να μου δώσουν αντλεία, μου απάντησε η μαία: "Ναι, να σου τη φέρω, αν και ακόμα δεν έχει κατάβει το γάλα. Από την 3η μέρα και μετά". Βέβαια δεν συμμερήστηκα την άποψη της, με αποτέλεσμα -παρά τη νοσηλεία της μικρής για 8 μέρες- να την θηλάζω ακόμα(τους 6 μήνες αποκλειστικά). Αγλαϊα, προσπαθώ να σου στείλω πμ για ένα θέμα που με απασχολεί, αλλά δεν μπορώ. Βγαίνει μήνυμα ότι δεν δέχεσαι πμ. Χρειάζομαι τη γνώμη σου.Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου; Συγγνώμη που σε ρωτάω εδώ.

 3. Διαφημίσεις


 4. Μόλις κοιμήθηκε η μικρή!Ήταν ξύπνια επί μιάμιαση ώρα!Κατά τις 10 - 11 θήλασε και κοιμήθηκε κουρασμένη λόγω έλλειψης ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν ξύπνησε (πριν μιάμιση ώρα) θήλασε, αλλά αντι να ξανακοιμηθεί άρχισε να κοιτάει γύρω-γύρω, να "τραγουδάει", να γκρινιάζει και να σηκώνεται όρθια στην κούνια της. Ηρέμησε και κοιμήθηκε μόνο αφότου ρούφηξε μονορούφι 140γρ. ξένο γάλα και πήρε λίγο το στήθος για να αποκοιμηθεί-νανουριστεί!Χαίρομαι και νιώθω ικανοποίηση που την έχω θηλάσει 8,5 μήνες, αλλά κάποιες φορές όπως σήμερα νιώθω την ανάγκη να της δώσω ξένο γάλα!Παρά τούτο δεν θέλω να αποθηλάσω ακόμα!!Περιμένω να ακούσω τις γνώμες και τις γνώσεις σας! Για να σας γράφω στις 5 το πρωί, μετά από τέτοια αναστάτωση με τη μικρή, φανταστείτε πώς νιώθω!
 5. Κορίτσια, και εμείς κάτι αντίστοιχο μάλλον ζούμε. Η μικρή είναι 8,5 μηνών. Μέχρι τώρα θηλάζει κανονικά. Μόνο τις ημέρες που είμαι αδιαθετή δυσκολευόμασταν λίγο. Σε αυτή την περίπτωση βοηθούσα την κατασταση με μαγιά μπύρας.Τις τελευταίες μέρες όμως της έχω δώσει και συμπλήρωμα συμπυκνωμένου γάλακτος χωρίς να είμαι αδιάθετη. Νιώθω απλά πως η μικρή δεν τραβάει αρκετά. Μάλιστα καμιά - δυο φορές γκρινιάζει και ψάχνει στο στήθος ανικανοποίητη.Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι λίγο δύσκολο να κοπεί το γάλα σε αυτή τη φάση. Νιώθω όμως ότι χρειάζεται συμπλήρωμα και ανησυχώ για το τι θα ακολουθήσει(θα σταματήσει μόνη της τον θηλασμό. Της δίνω το ξένο γάλα με βαριά καρδιά, αλλά δεν γίνεται να την αφήσω και νηστική.Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν τίθεται θέμα. Τη νύχτα όμως δεν έχω πάντα δυνάμεις να ξυπνάω κάθε 2 ώρες(γιατί αν δεν τις δώσω συμπλήρωμα, αυτό μάλλον θα γίνει). Ίσως θα μπορούσε να μας δώσει και η Αγλαϊα τα φώτα της!
 6. Όσον αφορά στα γυάλινα βαζάκια: Η μπέμπα μου (δυστυχώς) νοσηλεύτηκε στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού τις πρώτες μέρες της ζωής της. Όταν τους ρώτησα πώς μπορώ να της πηγαίνω μητρικό γάλα , μου τόνισαν ότι θα πρέπει να προμηθευτώ πλαστικά μπιμπερό, όχι γυάλινα! Για να είμαι ειλικρινής δεν ρώτησα τον λόγο (είχα άλλα πράγματα που με απασχολούσαν περισσότερο)
 7. Έχω χρησιμοποιήσει σακκουλάκια της Medela και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Τώρα θα δοκιμάσω και τα κυπελάκια της Avent. Απλά, επειδή το κόστος είναι αρκετό, ψάχνω μήπως υπάρχει οικονομικότερη λύση. Σημειώνω ότι η φαρμακοποιός μου ξεκαθάρισε πως οι ουροσυλλέκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μία μόνο φορά. Μετά πετιούνται.
 8. Ψάχνοντας να αγοράσω δοχεία για αποθήκευση μητρικού γάλακτος, συνάντησα μια φαρμακοποιό (φαινόταν διαβασμένη επί του θέματος) η οποία μου ανέφερε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και ουροσυλλέκτες για την ίδια δουλεια. Αρκεί βέβαια να ξεπεράσω την ιδέα ότι θα φυλάσσω την πολυτιμότερη τροφή για το μωρό μου μέσα σε ουροσυλλέκτη! Προτού το κάνω θα ήθελα τις γνώμες και τις γνώσεις σας. Ενδείκνυται (συγγνώμη αν το γράφω λάθος, αλλά έχω κολλήσει και δεν μπορώ να θυμηθώ την ορθογραφία του αυτή τη στιγμή) ο ουροσυλλέκτης για αυτή τη χρήση;
 9. Κορίτσια, όσον αφορά στη διατροφή μας, τον θηλασμό και τις πιθανές επιπτώσεις στα μωρά μας έχω να πω το εξής: Από τη στιγμή που γεννήθηκε η μπέμπα μου (1η Ιουνίου 2010) τρώω τα πάντα. Η παιδίατρος μου είχε πει να αποφύγω τα όσπρια και τα λαχανικά, αλλά δεν την άκουσα, αν και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βασίστηκα σε ένα βιβλίο που διαβάζω, όπου αναφέρεται και ο Ελληνικός Σύλλογος Θηλασμού. Εξάλλου αν δεν τρώμε φρούτα και λαχανικά, από πού θα λαμβάνουμε τις βιταμίνες και τα λοιπά απαραίτητα για τον οργανισμό τον δικό μας και του παιδιού μας συστατικά;! Σημειώνω ότι το κοριτσάκι μου χαίρει άκρας υγείας και δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα το ιδιαίτερο στις κενώσεις της.
 10. Τελικά τα βρήκα στα Λητώ. Δεν πρόλαβα όμως να τα χρησιμοποιήσω καθώς φύγαμε για διακοπές. Μόλις τα χρησιμοποιήσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 11. Κορίτσια, από πού μπορώ να αγοράσω τα δοχεία φυλάξης γάλακτος της Avent;Έχω χρησιμοποιήσει τα σακουλάκια της Medela. Καλά είναι αλλά έχουν την ίδια τιμη με τα δοχεία της Avent και είναι μιας χρήσεως!