Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι σοβαρό; (πέτρωμα στο στήθος)

Recommended Posts

Καλημέρα,

εδώ και τρεις μέρες βρίσκω στο πάνω μέρος του αριστερού μαστού ένα σκληρό κομμάτι πλάτους περίπου 2 εκατοστών και μήκους γύρω στα 3. Κάθε φορά που θηλάζω την κόρη μου κάνω μασάζ στο σημείο με κυκλικές κινήσεις και το νοιώθω να συρικνώνεται και να υποχωρεί στο βάθος αλλά δεν εξαφανίζεται τελείως και μέχρι τον επόμενο θηλασμό ξαναεμφανίζεται. Θα πάρω τηλέφωνο το γιατρό μου, αλλά θα το εκτιμούσα αν ξέρατε κάτι σχετικά να μου απαντούσατε. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παραθέτω εδώ και τα στοιχεία που ζητάει η Aglaia για το θηλασμό (δεν ξέρω αν βοηθούν στην δική μου περίπτωση).

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+1

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 10

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

18/06 (γέννηση) 2870

21/06 (στο μαιευτήριο) 2600

23/06 (βάρος εξόδου) 2670

26/06 2780

30/06 3000

03/07 3120

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. γύρω στα 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν χρησιμοποιώ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Όσα και τα γεύματα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6 έως 8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... είναι πολύ ήρεμο μωρό και τις περισσότερες ώρες ανάμεσα στα γεύματα κοιμάται.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Εϊναι και κόκκινη η περιοχή? Πονάει? Είναι ζεστό?

Μάλλον για μαστίτιδα το πάς αλλά η μικρή σου σε ψιλοσώζει.

Θήλαζε όσο περισσότερο γίνεται και πίνε πολλά υγρά.

Βάλε τη μικρή νη θηλάει με το πηγουνάκι της πρός τη μεριά που είναι το πέτρωμα ώστε να αδειάζει καλύτερα η περιοχή. Μπορείς να την βάλεις ανάσκελα και να καθίσεις από πάνω της στα 4 ώστε να μπορείς να στρίψεις προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται. Αστείο αλλά αποτελεσματικό.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εϊναι και κόκκινη η περιοχή? Πονάει? Είναι ζεστό?

Δεν είναι κόκκινο, πονάει όταν πιέζεται, δεν είναι ζεστό.

Μάλλον για μαστίτιδα το πάς αλλά η μικρή σου σε ψιλοσώζει.

Θήλαζε όσο περισσότερο γίνεται και πίνε πολλά υγρά.

Βάλε τη μικρή νη θηλάει με το πηγουνάκι της πρός τη μεριά που είναι το πέτρωμα ώστε να αδειάζει καλύτερα η περιοχή. Μπορείς να την βάλεις ανάσκελα και να καθίσεις από πάνω της στα 4 ώστε να μπορείς να στρίψεις προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται. Αστείο αλλά αποτελεσματικό.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και τις συμβουλές.

etCDp3.png hk8kp3.png

1. τριβε το σημειο απο το πανω μερος του μαστου προς τα κατω, αφου πρωτα εχεις βαλει μια ζεστη κομπρεσουλα.

2. παρε επειγοντως ενα θηλαστρο και βγαζε γαλα αβερτα! εξαλλου, μπορεις να το βαλεις στην καταψυξη, διατηρειται εως 4 μηνες.

μην αφησεις να μεγαλωσει κι' αλλο γιατι θα πετρωσει και τοτε θα ταλαιπωρηθεις.

Οσο πιο απλα και πιο ειλικρινα .... σε λατρευω μικρη μου!

το να βγαλει γαλα με το θηλαστρο 'αβερτα' θα δωσει σημα να παραχθει επιπλεον γαλα κ ενδεχομενως να μη βοηθησει καθολουτ ο πετρωμα, αν ειναι υπερπαραγωγη. εγω παθαινα συνεχως πετρωματα για παρα πολυ καιρο (μηνες) σχεδον συνεχεια....αυτο που με ανακουφιζε ειναι ο,τι γραφει η ελιζα, θηλασμος στα 4, φυλλα κρυου λαχανου συνεχως πανω στο στηθος (τα στηριζει το σουτιεν), ομοιοπαθητικα (phytolacca), και λιγοτερο η ζεστη κομπρεσα για να βγαζω με το χερι το γαλα (συνηθως ανεπιτυχως:?) περαστικα!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας. Με ζεστές κομπρέσες πριν το θηλασμό και κρύες μετά, μασάζ πριν και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά κυρίως τη βοήθεια της Ιφιγένειας (θήλαζε όλη μέρα σχεδόν χθες) έχει εξαφανιστεί το πέτρωμα.

Αυτό που μου είπατε για θηλασμό στα τέσσερα το προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα και πολλά πράγματα. Δεν ξέρω ίσως φταίει ότι το στήθος μου είναι μικρό και για να φτάσω στο παιδί, πέφτω πολύ χαμηλά, δεν βολεύεται και η Ιφιγένεια ανάσκελα...

Σας ευχαριστώ και πάλι.

etCDp3.png hk8kp3.png

Καθώς υποχωρούν οι ορμόνες και το σύστημα προσαρμόζεται στην προσφορά και ζήτηση, τα πετρώματα συνήθως υποχωρούν. Μέχρι τώρα το χειρίζεσαι καλά με το μασάζ και τους συχνούς θηλασμούς και τις κομπρέσες.

Επίσης, πρόσεξε μήπως φοράς ακατάλληλο σουτιέν (κατ΄εμέ το καθόλου είναι καλύτερο) και μήπως κοιμάσαι σε στάσεις που πλακώνουν το στήθος (είναι μεγάλος πειρασμός μετά τη γέννα να κοιμάσαι μπρούμυτα).

Τέλος, πρόσεξε τις απότομες κινήσεις και τα βάρη και τις δουλειές που κάνεις στο σπίτι. Τους πρώτους μήνες, κάθε φορά που έκανα ηλεκτρική σκούπα, είχα πετρωματάκια και την ανέθεσα στον σύζυγο. Σε κάθε παρόμοιο πρόβλημα στήθους, επιβάλλεται ξεκούραση και υγρά, όπως είπαν τα κορίτσια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καθώς υποχωρούν οι ορμόνες και το σύστημα προσαρμόζεται στην προσφορά και ζήτηση, τα πετρώματα συνήθως υποχωρούν. Μέχρι τώρα το χειρίζεσαι καλά με το μασάζ και τους συχνούς θηλασμούς και τις κομπρέσες.

Επίσης, πρόσεξε μήπως φοράς ακατάλληλο σουτιέν (κατ΄εμέ το καθόλου είναι καλύτερο) και μήπως κοιμάσαι σε στάσεις που πλακώνουν το στήθος (είναι μεγάλος πειρασμός μετά τη γέννα να κοιμάσαι μπρούμυτα).

Τέλος, πρόσεξε τις απότομες κινήσεις και τα βάρη και τις δουλειές που κάνεις στο σπίτι. Τους πρώτους μήνες, κάθε φορά που έκανα ηλεκτρική σκούπα, είχα πετρωματάκια και την ανέθεσα στον σύζυγο. Σε κάθε παρόμοιο πρόβλημα στήθους, επιβάλλεται ξεκούραση και υγρά, όπως είπαν τα κορίτσια.

Καλημέρα,

σουτιέν φοράω, γιατί αισθάνομαι το στήθος μου να βαραίνει όταν το βγάζω (το βγάζω ανά διαστήματα για να παίρνουν αέρα και οι θηλές). Αν είναι το σωστό νούμερο...πως θα το καταλάβω; (φοράω το 80Β, το ίδιο φόραγα και όταν θήλαζα το γιο μου).

Εξακολουθώ και κοιμάμαι στο πλάι, αν και μου αρέσει το μπρούμυτα, ακριβώς για το λόγο που ανέφερες.

Για τις δουλειές δεν το είχα προσέξει, έχεις δίκιο. Όσο για τα υγρά, πίνω τουλάχιστον 4 λίτρα νερό την ημέρα, πρέπει να πίνω περισσότερο;

Ευχαριστώ για την απάντηση

etCDp3.png hk8kp3.png