Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρη μου θα κλεισει αισιως τα 2 αυτο τον μηνα.Το θεμα ειναι οτι κοιμομαστε στο ιδιο δωματιο.Θελω να την μεταφερω στο δικο της γιατι περιμενω σε 3 μηνες το 2ο και θα εχω αυτο διπλα μου.Πως θα το παρει?..Θελω τωρα να κανω την αλλαγη πριν τη γεννηση του αλλου.Το βραδυ ξυπναει μια φορα και ή κοιμαται αμεσως ή την παιρνω διπλα μας και κοιμαται.Αγχωνομαι οτι θα ξυπνησει τη νυχτα και δεν θα με δει κοντα της και φοβηθει.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

ωχ... δυσκολη υποθεση μου φαινεται η μετακομιση του παιδιου..:roll:

πρωτα απο ολα θεωρω οτι ειναι σημαντικο να χαρει με την αποκτηση του δωματιου της ωστε να μην ζηταει να γυρναει πισω στο δικο σας... εγω λεω να κανεις μεγαλο ζητημα με την προοπτικη του νεου δωματιου! δηλαδη να της λες οτι επειδη τωρα ειναι μεγαλο παιδακι και επειδη ηταν καλη και φρονιμη θα της κανετε ενα πολυ σπουδαιο δωρο! το δικο της δωματιο!:D

και θα πηγαινετε μαζι να διαλεγετε κουρτινες και επιπλακια να χαρει και το παιδι με την διαδικασια.

βαλτε κι αλλους στο κολπο και οταν τους λετε οτι η μικρη θα αποκτησει δικο της δωματιο να δειχνουν πολυ ενθουσιασμενοι και να της λενε μπραβο γιατι μαλλον πρεπει να ειναι πολυ καλο κοριτσι για να μπορει να εχει δικο της δωματιο.;)

τωρα οσον αφορα το τι θα γινεται την νυχτα... σιγουρα αφου εχει το συνηθειο να ξυπναει θα το κανει και στο δωματιακι της.. και πιθανοτατα αμα δεν σας δει θα κλαψει. αρχικα βαλε την ενδοεπικοινωνια σας ωστε να την ακους αμα ξυπναει. μετα σιγα σιγα θα συνηθιζει.

αν εχει καποιο αγαπημενο παιχνιδακι η κουβερτουλα που να την κανει να νιωθει πιο ασφαλης και αυτο θα ειχε ισως αποτελεσμα.

το ζητημα ειναι να ξερει οτι δεν θα της συμβει κατι οσο θα βρισκεται μονη και οτι αμα φοβηθει θα μπορει να σας φωναξει.

επισης θα προτεινα να αγορασετε ενα φωτακι νυκτος που θα το εχει επιλεξει η ιδια.

μην ανησυχησεις αν κλαψει στο νεο της δωματιο..και να θυμασαι οτι δεν πρεπει να την ξανααφησεις να κοιμηθει στο δικο σας μετα απο τη μετακομιση οτι κι αν πει.

ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο:)

να χαιρεσαι την κορουλα σου και με το καλο και το δευτερο!!!:-)

προβληματιζομαι με αυτα που μου γραφεις...Το εχω υποτιθεται φτιαγμενο το δωματιο της...κουρτινες, αυτοκολλητα στους τοιχους κτλ...Τι θα κανωωωωωωωωωω?Δεν θελω καθολου να την βγαλω απο το δωματιο μας ΑΛΛΑ αναγκαζομαι.Μου αρεσει που ειναι διπλα μας.Λογω 2ου παιδιου θα βγει.Εγω λεω στον αντρα μου να βγει αυτος.Υπερβολη ε?...Με κοιταει στραβα στραβα και δικαιολογημενα!!!

6bMYp2.png

προβληματιζομαι με αυτα που μου γραφεις...Το εχω υποτιθεται φτιαγμενο το δωματιο της...κουρτινες, αυτοκολλητα στους τοιχους κτλ...Τι θα κανωωωωωωωωωω?Δεν θελω καθολου να την βγαλω απο το δωματιο μας ΑΛΛΑ αναγκαζομαι.Μου αρεσει που ειναι διπλα μας.Λογω 2ου παιδιου θα βγει.Εγω λεω στον αντρα μου να βγει αυτος.Υπερβολη ε?...Με κοιταει στραβα στραβα και δικαιολογημενα!!!

χαχαχα:lol::wink: τι να κανει κι ο ανθρωπος!:)

καταλαβαινω ποσο σ αρεσει να την εχεις διπλα σου αλλα ειναι και για το δικο της καλο και για του μικρουλικου που ερχεται αλλα ΚΑΙ για τη σχεση σου με τον αντρα σου...:?

αφου εχεις ετοιμο το δωματιο μου ειναι λιγο δυσκολο να σκεφτω τι θα μπορουσες να κανεις για να ενθουσιασεις τη μικρουλα σου.

ελπιζω καποια αλλη κοπελα που ισως εχει και αντιστοιχη εμπειρια να σου προετεινει κατι που να σε βοηθησει περισσοτερο.:|

Πρώτα πρώτα πάρτο εσύ απόφαση. Μετά δέσε μια τεράστια κορδέλα (τύπου δώρο) στην πόρτα αγόρασε και ξύλινα γράμματα που θα σχηματίσουν το όνομά της και μίλησέ της γιαυτό με ενθουσιασμό. Το δώρο σας για εκείνη που είναι πια μεγάλη. Φρόντισε να κάνετε σπουδαιες δραστηριότητες μέσα (χορό;χρυσόσκονες; ζωγραφική; κάτι) και εξήγησέ της ότι από δω κι εμπρός αυτός θα έιναι ο χώρος της. Την προσαρμογή ας την αναλάβει ο μπαμπάς (α) γιατί είσαι έγκυος και δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι και (β) γιατί εκείνος´εχει ένα κίνητρο παραπάνω να δείξει ενθουσιασμό (χεχεχε).

Στο the no cry sleep solution έχει πολλές ωραίες προτάσεις για να γίνει η μετάβαση σταδιακά. (Αυτή που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι φτιάχνει ένα στρωματάκι καβάτζα στο δωμάτιο των ογνιών για την περίπτωση που θα χρειαστεί να καταφύγει εκεί). Απλά όντως θα πρέπει να ξεκινήσεις πριν έρθει το μωρό, αλλιώς μετά θα έχει πανηγύρια (εκτός πάλι κι αν την ενοχλεί οπότε θα δει το δωμάτιο ως λύτρωση, ποτέ δεν ξέρεις με τα παιδιά).

Μην έχεις ενοχές δεν κάνεις κάτι κακό ειδικά αν το προσεγγίσεις λάου λάου και την δώσεις την ευκαιρία να το επεξεργαστεί.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

δε ξερω αν θα φανει περιεργο αλλα νομιζω πως πολυ δυσκολοτερα θα μπορεσεις να τη μετακομισεις απο το να ταν πολυ μικρουλα. Ειχα ατελειωτες συζητησεις για αυτο το θεμα για το 2χρονο της που τον ειχε μαζι της ακομα και δε μπορουσε να τον παει στο δωματιο του. Ολη μερα μπορει να επαιζε εκει αλλα το βραδυ δεν ηθελε να παει με τιποτα να κοιμηθει. εγω εβαλα την μεγαλη μου 4ων μηνων στο δωματιο της και τη δευτερη 6 μηνων (επειδη θα χαν το ιδιο δωματιο φοβομουν μη της κανει ντου η μεγαλη κ τη κρατησα πιο πολυ). Κοιμουνται στο ιδιο δωματιο ολη νυχτα και οι 2 και ευτυχως χωρις προβληματα... δε ξερω μπορει να το βλεπω ετσι επειδη νομιζω πως τα παιδακια ανεξαρτητοποιουνται πιο γρηγορα αν ειναι απο μικρα στο δωματιο τους-μαθαινουν να ζουν στο χωρο τους,,,,,Δοκιμασε να τη βαζεις να κοιμαται αρχικα κανενα μεσημερακι να συνηθισει#@ καλη τυχη!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

γιατι την κρατησες τοσο? πως θα μαθει τωρα? μεγαλο λαθος γιατι θα νομιζει πως προτιμας το μωρο απο κεινη. οπως και κανεις δηλαδη. βρες μεση λυση

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Η κορούλα σου είναι αρκετά μεγάλη για να κοιμάται μονη της στο δικό της δωμάτιο... αρκεί να το πιστέψεις κι εσύ....

Τον γιόκα μου τον έβαλα στο δικό του δωμάτιο όταν έγινε 1 έτους.. όλοι με είχαν φάει να φύγει νωρίτερα, η αντιμετώπιση του μικρού στα νέα δεδομένα με εξέπληξε.. του άρεσε στο δωματιό του κ δεν ερχοταν στο δικό μου..

Οταν ήρθε η κόρη ήθελα να την κρατήσω το ίδιο διάστημα... αλλά ο γιός ειχε άλλη άποψη...μετά από 9μηνες από τον ερχομό της άρχισε ο μεγάλος να ζηλεύει κ να έρχεται στο δωματιό μας για ύπνο... μετά την 3η μέρα συνεχόμενου ύπνου στο δικό μας μετέφερα τη μικρή στο δωμάτιο με τον αδερφό της... και λύθηκε το πρόβλημα.

Βάλτη στο δικό της δωμάτιο λέγοντας της πως μεγάλωσε... και πως εσύ με το μπαμπά κοιμάστε στο διπλανό δωμάτιο.. αν χρειαστεί κάτι μέσα στη νύχτα μπορεί να έρθει.

Μπορεί να της αρέσει το δωματιό της όμως κ να κοιμάται καλύτερα... Οι αντιδράσεις των παιδιών δεν ειναι πάντα οι ίδιες....

Αν με τον ερχομό της μικρής εχεις πισωγυρίσματα μπορείς να τα βάλεις μαζί στο ίδιο δωμάτιο.!! Απλά θα κάνεις εσύ τις διαδρομές σου τη νύχτα..

Μην αγχώνεσαι.. τις περισσότερες φορές τα πράγματα ειναι απλά

εχετε δικιο σε ολα οσα γραψατε...Οτι πρεπει να το πιστεψω πρωτα εγω και να το αποφασισω ειναι το πρωταρχικο.Η αληθεια ειναι οτι η ολη διαδικασια μου φαινεται βουνο!!!Χωρις να το εχω επιχειρησει το θεωρω δυσκολο!!!Τες πα μη σας κουραζω με αυτα.Εντος των ημερων θα ξεκινησει η διαδικασια.

6bMYp2.png

Καλή μου το άργησες πολύ θεωρώντας προφανώς ότι είναι καλό για όλους σας μα να που ήταν λάθος... Τη μικρή μου την πήγα στο δικό της δωμάτιο όταν ήταν 6 μηνών. Ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε ας πουμε το σκηνικό που ακούω από πολλούς, το να την πάρουμε μαζί στο κρεββάτι. Πρέπει να μάθουν να ανεξαρτητοποιούνται κατά το δυνατόν βέβαια. Μια γνωστή μου το έχει μεν το παιδί σε δικό του δωμάτιο αλλά κοιμάται μαζί του. Και αυτό λάθος είναι για μένα.

Τέλος πάντων, οι κοπέλες έδωσαν μια προσέγγιση. Αυτή του δώρου κ.λπ. Είναι σε ηλικία που μια χαρά καταλαβαίνει τι της λες. Αν πρόκειται να βγει πχ και απ την κούνια, μην αφήσεις την κούνια στο δωμάτιό σας. Μην συνδέσεις τη μετακόμιση της μικρής με το νέο μωρό και μην αφήνεις περιθώριο ότι "α η κούνια μου είναι στο μεγάλο δωμάτιο, αρα αν δε μ αρέσει το δικό μου θα ξαναπάω εκεί"...

Όλα να πάνε καλά! Καλή εγκυμοσύνη να χεις!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά, μήπως υπερβάλουμε λίγο με τα περί ανεξαρτησίας? Μήπως έχουμε από τα μικρά μας απαιτήσεις που δεν καλύπτουμε ούτε οι ίδιοι? Εάν είμαστε λίγο ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε όλους μας αρέσει η παρέα και την προτιμούμε από το να είμαστε μόνοι μας. Τα παιδάκια των 2 χρονών τα οποία είναι όλη την ημέρα μαζί με κάποιον ενήλικα, γιατί θα πρέπει ξαφνικά τη νύχτα να "μεγαλώνουν" και να γίνονται αυτάρκη?

Δεν λέω ότι είναι απαραίτητο να κοιμούνται μαζί μας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και καταστροφή. Η δική μου είναι 3 χρονών και ορισμένες φορές, όταν ξυπνάει το βράδυ, ζητάει να έρθει στο "μεγάλο" κρεβάτι γιατί θέλει "παρεούλα". Ετσι ακριβώς το θέτει. Την αφήνω να έρθει και μόλις χαλαρώσει την πάω πίσω στο δικό της κρεβάτι και το δέχεται. Κάποιες φορές που ήταν ανένδοτη και ζήταγε επίμονα να μείνει μαζί μας την άφησα. Υπέθεσα ότι για να το ζητάει το χρειαζόταν.

Εχω την αίσθηση ότι εάν δεν αρνηθείς κάθετα, αλλά απλώς εξηγήσεις ότι είναι καθαρά χωροταξικό το θέμα και πολύ απλά δεν χωράμε όλοι στο ίδιο κρεβατι, το παιδί θα το καταλάβει, γιατί πολύ απλά είναι η αλήθεια. Αντίθετα, δεν νομίζω ότι ένα παιδάκι 2-3 χρονών θα καταλάβει γιατί το αποκλείεις από την παρέα σου ξαφνικά, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα το έχεις μαζί σου.

Σ' αυτό για την ανεξαρτησία συμφωνώ κι εγώ. Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να ενισχύεις τα ψήγματα ανεξαρτησίας που δείχνει το ίδιο το παιδί, ώστε να τα διευρύνεις και να τα παγιώσεις σε συμπεριφορές παρά να του επιβάλεις τον τελικό σου στόχο μπαμ και κάτω. Σε κανέναν δεν αρέσει να κοιμάται μόνος του και η νύχτα είναι δύσκολη υπόθεση για τα μικρούλια (αρχέγονα ένστικτα είναι αυτά, δεν εκλογικεύονται εύκολα).

Πάντως συμφωνώ με τη ravT για την κούνια. Όντως καλό θα ήταν να εξαφανιστεί αν και ίσως θα μπορούσες σε πρώτη φάση να την αφήσεις να κοιμάται εκεί, αλλά στο δωμάτιό της. Εκτός κι αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν για το μωρό, οπότε πραγματικά πρέπει να την εξαφανίσεις με βδελυγμία (μπλιαχ αυτό είναι για μωρά, δεν το χρειάζεσαι πια εσύ που μπλα μπλα μπλα).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όταν ήμουν έγκυος στα δίδυμα πήραμε ένα υπέροχο κρεβάτι στον μεγάλο μου το γιο με σεντόνια που διάλεξε εκείνος.

Από την πρώτη μέρα κοιμόταν εκεί και δεν σηκωνόταν.

Ήταν όλα τέλεια!

Μέχρι την ημέρα που έφυγα για το μαιευτήριο.....

Κι εκεί τέλειωσε η ανεξαρτησία.....

Μάλλον σε βλέπω να διώχνεις τελικά τον άνδρα σου.

προβληματιζομαι με αυτα που μου γραφεις...Το εχω υποτιθεται φτιαγμενο το δωματιο της...κουρτινες, αυτοκολλητα στους τοιχους κτλ...Τι θα κανωωωωωωωωωω?Δεν θελω καθολου να την βγαλω απο το δωματιο μας ΑΛΛΑ αναγκαζομαι.Μου αρεσει που ειναι διπλα μας.Λογω 2ου παιδιου θα βγει.εγω λεω στον αντρα μου να βγει αυτος.Υπερβολη ε?...Με κοιταει στραβα στραβα και δικαιολογημενα!!!

Μάλλον μας κάνεις πλάκα...... ;) ;) Είπες τέτοιο πράγμα στον άντρα σου;;;

Μάλλον μας κάνεις πλάκα...... ;) ;) Είπες τέτοιο πράγμα στον άντρα σου;;;

χεχε...βλεπω να αλλαζεις διακοσμηση στο δωματιο της κορης σου και να το κανεις αγοριστικο Theme! Mα σοβαρα τωρα...το πες στον ανδρα σου και απλα σε στραβοκοιτουσε? δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ αλλο????:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• 3 months later...

εγω κοιμομουν με το γιο μου για ενα χρονο μαζι και ο ανδρας μου στο παιδικο γαιτι οταν γυρισαμε απο διακοπες περσυ το παιδι εκανε εμετους και εγω τον λυπηθηκα και εδιωξα τον ανδρα μου,φετος βαψαμε την κρεββατοκαμαρα και το παιδι δεν θελαμε να μυριζει τις μπογιες οποτε εκανα στα ψεματα οτι κοιμομουν μαζι του στο παιδικο για 2-3 μερες το πολυ.το κ@λοπαιδο με δουλευε ενα χρονο οχι εμετους δεν κανει αλλα κοιμαται χωρις προβλημα.Μας δουλευουν κανονικα τα σιχαμενα

BkuAp2.pngNxSUp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.. ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' 20 ΜΗΝΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ,ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ....ΚΟΙΜΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ...ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ..ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ????Η ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ?????

KqCMp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.. ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' 20 ΜΗΝΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ,ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ....ΚΟΙΜΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ...ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ..ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ????Η ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ?????

γεια σου Irene, εμενα η μεγαλη μου λιγο πριν χρονισει κολλησε μια ιωσουλα και την πηρα στο κρεβατι μας για να την προσεχω -ημουν και 4 μηνων εγκυος- και μετα δεν μπορουσα-και δεν ηθελα- να την ξεκολλησω απο το κρεβατι μας... οταν γυρισαμε απο το μαιευτηριο με τον λουκουμα, εβαλα και την κορη μου και το μωρο στο παιδικο,δεν το διαπραγματευτηκα καθολου μαζι της, και σιγα σιγα το συνηθισε... την πρωτη μερα της διαβαζα παραμυθια επι 4 ωρες..την επαιρνε ο υπνος και μολις εκανα να βγω απο το δωματιο ξυπνουσε...:shock::shock: την επομενη μερα η διαδικασια κρατησε 1 ωρα και μετα απο μια εβδομαδα (και μεχρι σημερα,φτου φτου φτου) απλα την πηγα στο κρεβατι της και την καληνυχτισα και ολα οκ!

χρειαζεται επιμονη, αποφασιστικοτητα, και κυριως ΜΗΝ κανεις το λαθος να κοιμηθεις κι εσυ στο παιδικο γιατι πρεπει ο μικρουλης σου να νιωσει ασφαλεια και χωρις να εισαι εσυ μεσα στο δωματιο...αν βρεις δυσκολια τις πρωτες μερες που θα το επιχειρησεις μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μπλουζα σου για να σε μυριζει τριγυρω, αυτο θα του δωσει το αισθημα ασφαλειας που χρειαζεται για να κοιμηθει μονος του...:D:D

υ.γ εννοειται οτι ολα τα παραπανω σου τα γραφω απο προσωπικη εμπειρια , δεν ειμαι ειδικος ουτε προσπαθω να το παιξω:-P

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

zCgOp2.png

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Βρε παιδιά, μήπως υπερβάλουμε λίγο με τα περί ανεξαρτησίας? Μήπως έχουμε από τα μικρά μας απαιτήσεις που δεν καλύπτουμε ούτε οι ίδιοι? Εάν είμαστε λίγο ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε όλους μας αρέσει η παρέα και την προτιμούμε από το να είμαστε μόνοι μας. Τα παιδάκια των 2 χρονών τα οποία είναι όλη την ημέρα μαζί με κάποιον ενήλικα, γιατί θα πρέπει ξαφνικά τη νύχτα να "μεγαλώνουν" και να γίνονται αυτάρκη?

Δεν λέω ότι είναι απαραίτητο να κοιμούνται μαζί μας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και καταστροφή. Η δική μου είναι 3 χρονών και ορισμένες φορές, όταν ξυπνάει το βράδυ, ζητάει να έρθει στο "μεγάλο" κρεβάτι γιατί θέλει "παρεούλα". Ετσι ακριβώς το θέτει. Την αφήνω να έρθει και μόλις χαλαρώσει την πάω πίσω στο δικό της κρεβάτι και το δέχεται. Κάποιες φορές που ήταν ανένδοτη και ζήταγε επίμονα να μείνει μαζί μας την άφησα. Υπέθεσα ότι για να το ζητάει το χρειαζόταν.

Εχω την αίσθηση ότι εάν δεν αρνηθείς κάθετα, αλλά απλώς εξηγήσεις ότι είναι καθαρά χωροταξικό το θέμα και πολύ απλά δεν χωράμε όλοι στο ίδιο κρεβατι, το παιδί θα το καταλάβει, γιατί πολύ απλά είναι η αλήθεια. Αντίθετα, δεν νομίζω ότι ένα παιδάκι 2-3 χρονών θα καταλάβει γιατί το αποκλείεις από την παρέα σου ξαφνικά, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα το έχεις μαζί σου.

mariab θα συμφωνησω μαζι σου, παρολο που εγω δεν το διαπραγματευτηκα καθολου το οτι πρεπει να κοιμουνται στα κρεβατια τους τα μικρα μου, οταν η κορη μου καμμια φορα την νυχτα ξυπναει και μας ζηταει να ερθει στο δωματιο μας με την ιδια ακριβως ατακα "θελω παρεουλα και αγκαλιτσα" η αδιαλλαξια μου εξαφανιζεται αυτοματως γιατι θεωρω οτι για να το ζηταει το χρειαζεται...

αλλο αυτο ομως που για τα παιδια μας ειναι εξαιρεση στον κανονα τους και αλλο μια παγιωμενη κατασταση με το/τα παιδι/α στο κρεβατι των γονιων σε καθημερινη βαση...πραγμα που σημαινει καθολου ή ελαχιστος προσωπικος χωρος/χρονος για το ζευγαρι και μεγαλυτερη δυσκολια για το παιδι να κοιμηθει στο δωματιο του...

ασε που καμμια φορα που κραταω ενα απο τα παιδια στο κρεβατι μας -- και καλα γιατι ειναι λιγο αδιαθετο, να το τσεκαρω για πυρετο κλπ μεσα στην νυχτα-- μαλλον την δικη μου ανασφαλεια βγαζω γιατι το παιδακι μου θα κοιμηθει πολυ πιο ηρεμο στο κρεβατι του χωρις εμας δεξια και αριστερα να το ζεσταινουμε, κουναμε, πρηζουμε γενικως:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:D:D:D:D

ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΡΖΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΠΗΔΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ:D:D:D:D

zCgOp2.png

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΒΕΝΑ!!!ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ..ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΓΩ ΚΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ..ΣΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ..ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ....!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..!

KqCMp2.png