Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ( ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ)?

Recommended Posts

Για τις Neff ηταν απαντηση απο κοπελα -γνωστην μου που δουλευει χρονια σε καταστημα με ηλεκτρικα...οταν την ειχα ρωτησει ποια ειναι η καλυτερη εταιρια μου ειχε πει

" Ολες οι εταιριες λιγο πολυ ιδιες ειναι....απλα η εταιρια που δεχομαστε περισσοτερα παραπονα ειναι η Ne ff" :roll:

Οντως χαλια η Neff. Ειχε μια φιλη μου εντοιχισμενη και της βγηκε ελλατωματικη και ξυλωσε την κουζινα για να την βγαλει και να βαλει αλλη. ΧΑλια σας λεω ταλαιπωρια σκετη...

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bρε κοριτσια εγω εχω ακουσει για neff τα αντιθετα απο ανθρωπο που δουλευει σε μεγαλο καταστημα με ηλεκτρικα και γενικα ακουω καθημερινα για τη neff οτι την επιλεγουν πολλοι γιατι ειναι καλα. Βεβαια τωρα δεν ξερω. Εγω που τα περισσοτερα τα εχω neff ειναι ολα αψογα και ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο τις επιλογες που εχουν. Απλα τυχαινει και στις καλυτερες εταιρειες να βγει κατι ελαττωματικο. Οπως εχω ακουσει οτι ειναι χαλια τα pitsos. H πεθερα μου ο,τι εχει παρει pitsos της εχει βγει σκαρτο!

Eνω αλλοι εχουν μεινει ευχαριστημενοι ξερω γω. :):):)

• 1 year later...

Θέλω να αγοράσω ψυγείο και πλυντήριο ρούχων .

Δεν ξέρω ποια εταιρία να εμπιστευτώ ή ποια να αποφύγω .

Οποιος θέλει να με βοηθήσει , μπορεί να μου καταθέσει την εμπειρία του απο τις δικές του συσκευές .

;)

JJBjp3.png

Θέλω να αγοράσω ψυγείο και πλυντήριο ρούχων .

Δεν ξέρω ποια εταιρία να εμπιστευτώ ή ποια να αποφύγω .

Οποιος θέλει να με βοηθήσει , μπορεί να μου καταθέσει την εμπειρία του απο τις δικές του συσκευές .

;)

Πλυντήριο ρουxων έχω siemens το IQ1430 από το 2003 κ είμαι πολύ ικανοποιημένη, ψυγείο έχω της BOSCH αλλά δεν μου βγήκε καλό, μπορεί να έτυχε, θεωρώ αθάνατα τα miele κ ειναι τα επόμενα που θα ήθελα να αγοράσω

Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά 1.000 άτομα να γράψουν 1.000 απόψεις θα διαβάσεις και περισσότερο θα μπερδευτείς. Οι δικές μου συσκεύες είναι όλες miele. Δούλευε η γιαγιά μου στην εταιρία και τόσο η μαμά μου, όσο και τα αδέλφια της miele συσκευες έχουν εδώ και 25 χρόνια. Για μένα λοιπόν ήταν μονόδρομος αυτή η αγορά καθώς όπως είπε η Τζέσσικα, είναι αθάνατα. Αφού καμιά φορά λεω στη μάνα μου "πήγαινε τη αυτή την καημένη την ηλεκτρική στο χωριό, γέρασε πια. Miele πάρε παλι αλλά αυτής της χιλιετίας!"

Είναι απ τα ακριβότερα αλλά είμαι της άποψης ψωνίζω μια φορά ακριβά και να κρατήσουν πολύ. Η μαμά μου μόνο πλυντήριο ρούχων δεν έχει miele και έχει αλλάξει 3 και πάει για το 4ο...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Αφού καμιά φορά λεω στη μάνα μου "πήγαινε τη αυτή την καημένη την ηλεκτρική στο χωριό, γέρασε πια. Miele παλι αλλά αυτής της χιλιετίας!"

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

κι εγώ όταν "ξεκάνω" αυτές που έχω miele θα πάρω... με βρήκε τότε αθώα κ λιγομίλητη ο σύζυγος κ πήρε ότι ήθελε... τώρα που δεν είμαι πια αθώα κ εχω γίνει γλωσσοκοπάνα με miele θα πεθάνω

Η μαμά μου μόνο πλυντήριο ρούχων δεν έχει miele και έχει αλλάξει 3 και πάει για το 4ο...

οταν παει για το 4ο καλεσε με στο 800 800 90 90 να παραλάβουμε δωρεάν για ανακύκλωση το 3ο!!:mrgreen:

αχαχαχαχαχχαα! Καλέ σήμερα πήγε και πήρε θήκη απορρυπαντικού μήπως φταίει αυτή. Κάνει ότι μπορεί να το σώσει αλλά θα καταλήξει για παλιοσίδερα κ αυτό. Αφού θέλω του χρόνου να πάρω στεγνωτήριο και λεω προχθες στη θεια μου "πανάκριβο μωρέ όμως το miele" και μου λεει "ε πάρε μια άλλη μάρκα" η απάντηση φυσικά ήταν "ας απλώνω για 2 χρόνια ακόμα στο σαλόνι, στεγνωτήριο miele θα πάρω όμως"

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Να σας χαλασω λίγο την εικονα των miele? Οι ηλεκτρικες σκουπες εχουν το εξης μικρο προβλημα οτι χαλαει γρηγορα η δυνατοτητα να τραβανε το καλωδιο μεχρι τέλους, και στης μητερας μου την ηλεκτρικη σκουπα πριν αρκετα χρονια και στην δικη μου προσφατα πατας το κουμπι να τυλιχτει το καλωδιο και σταματαει οταν μαζευτει λιγο μπαραπανω απο το μισο. Το πλυντηριο πιατων της μανας μου ειχε χαλασει στα 3 χρονια, παλια και αυτο, ο φουρνος αντεξε αρκετα χρονια 20 το ψυγειο ε λιγοτερο. Τα δικα μου ειναι: neff κουζινα καλη ειναι την εχω 10 χρονια αλλα δεν την εχω πολυδουλεψει, ψυγειο και πλ.πιατων siemens έπίσης καλα η μονη επισκευη που εχω κανει στο ψυγειο ειναι που αλλαξα μια πλακετα στα 6-7 χρονια γιατι εδειχνε υψηλη θερμοκρασια. Πλ. Ρουχων μην γελασετε εχω bluesky 5-6 χρονια δεν λεει να χαλασει να παρω πλυντηριο-στεγνωτηριο που θελω, το ειχα παρει γελεια τιμη 150ευρω:). Και της μανας μου που ειναι ariston αριστο εχει βγει 13 χρονια το εχει.

Γενικα θεωρω οτι υπαρχουν και καλες και κακες μαρκες, αλλα συναντας καλα προιοντα σε φτηνες μαρκες και μαπα προιοντα σε ακριβες μαρκες. Μια κοπέλα εδω ελεγε οτι ειχε παρει κουζινα νεφφ σουπερ μοντελο και σε 2-3 χρονια χωρις χρηση χαλασε και δεν επισκευαζοταν, σε φιλη μου κουζινα bosch 5 ετιας και ουτε, εσβηνε μονη της, ο τεχνικος της εταιρειας δεν μπορεσε να βρει τι εχει και τελικα ενας αλλος τεχνιτης της αλλαξε θερμοστατη και δουλευει μια χαρα, απορω πως δεν το σκεφτηκε ο τεχνικος της εταιρειας 2 φορες που πηγε. Και επίσης εχω παρατηρησει οτι αν δεν λειτουργουν καποιες συσκευες τακτικα χαλανε και πολλες φορες δεν επισκευαζονται, την πατησαμε με ψυγειο σε εξοχικο που το ειχαμε εκτος λειτουργιας, γιατι πηγαιναμε 1 μηνα το χρονο και χαλασε στα 4 χρονια και δεν επισκευαζοταν.

0b8bfa6eaf.png

Χάλασέ την όσο θες την εικόνα τους. Ούτε μέτοχος είμαι ούτε τίποτα. Απλή καταναλωτής. Και δεν μιλάω απ την εμπειρία μου με τις συγκεκριμένες συσκευες γιατί τις δουλευω (όλες ασταμάτητα όμως...) μόνο 2 χρόνια. Αλλά οι νοικοκυρές της οικογένειάς μου τις δουλευουν 25 χρόνια και δεν έχει πάθει καμία τίποτα. Και σε όσα έγιναν αντικαταστάσεις έγιναν απ την ανάγκη για αλλαγή και όχι λόγω προβλημάτων.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Να σας χαλασω λίγο την εικονα των miele? Οι ηλεκτρικες σκουπες εχουν το εξης μικρο προβλημα οτι χαλαει γρηγορα η δυνατοτητα να τραβανε το καλωδιο μεχρι τέλους, και στης μητερας μου την ηλεκτρικη σκουπα πριν αρκετα χρονια και στην δικη μου προσφατα πατας το κουμπι να τυλιχτει το καλωδιο και σταματαει οταν μαζευτει λιγο μπαραπανω απο το μισο. Το πλυντηριο πιατων της μανας μου ειχε χαλασει στα 3 χρονια, παλια και αυτο, ο φουρνος αντεξε αρκετα χρονια 20 το ψυγειο ε λιγοτερο. Τα δικα μου ειναι: neff κουζινα καλη ειναι την εχω 10 χρονια αλλα δεν την εχω πολυδουλεψει, ψυγειο και πλ.πιατων siemens έπίσης καλα η μονη επισκευη που εχω κανει στο ψυγειο ειναι που αλλαξα μια πλακετα στα 6-7 χρονια γιατι εδειχνε υψηλη θερμοκρασια. Πλ. Ρουχων μην γελασετε εχω bluesky 5-6 χρονια δεν λεει να χαλασει να παρω πλυντηριο-στεγνωτηριο που θελω, το ειχα παρει γελεια τιμη 150ευρω:). Και της μανας μου που ειναι ariston αριστο εχει βγει 13 χρονια το εχει.

Γενικα θεωρω οτι υπαρχουν και καλες και κακες μαρκες, αλλα συναντας καλα προιοντα σε φτηνες μαρκες και μαπα προιοντα σε ακριβες μαρκες. Μια κοπέλα εδω ελεγε οτι ειχε παρει κουζινα νεφφ σουπερ μοντελο και σε 2-3 χρονια χωρις χρηση χαλασε και δεν επισκευαζοταν, σε φιλη μου κουζινα bosch 5 ετιας και ουτε, εσβηνε μονη της, ο τεχνικος της εταιρειας δεν μπορεσε να βρει τι εχει και τελικα ενας αλλος τεχνιτης της αλλαξε θερμοστατη και δουλευει μια χαρα, απορω πως δεν το σκεφτηκε ο τεχνικος της εταιρειας 2 φορες που πηγε. Και επίσης εχω παρατηρησει οτι αν δεν λειτουργουν καποιες συσκευες τακτικα χαλανε και πολλες φορες δεν επισκευαζονται, την πατησαμε με ψυγειο σε εξοχικο που το ειχαμε εκτος λειτουργιας, γιατι πηγαιναμε 1 μηνα το χρονο και χαλασε στα 4 χρονια και δεν επισκευαζοταν.

Αχ εγώ είμαι αυτή η κοπέλα και θα το φωνάζω πάντα ποτέ NEff μου βγήκε Off χωρίς χρήση ο φούρνος και απο ΄΄οτι είδα σε προηγουμενα μυν.εδώ και αλλη κοπέλα είχε ακριβώς τα ίδια συμπτωματα με τα της κουζίνας μου ξεφλόυδισμα κτλ.λοιπον στα 4χρόνια και αφού έστειλα Mail στο ΙΝΚΑ αναγκάστικα έδωσα 300e για να αντικαταστήσω τον φούρνο μου εκεί που αρχικά μου ζήταγαν 600-800 δεν θυμάμαι ακριβώς και προσπαθω να το ξεχάσω:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

¨

Εγραφε

Κορίτσια και εγώ έχω κουζίνα εντοιχισμένη neff εδώ και 3 χρόνια άλλα δεν είμαι ευχαριστημένη, στον φούρνο το πίσω μέρος εκεί που είναι ο αέρας (αυτό που δεν πλένετε) έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει από τον πρώτο χρόνο, βέβαια από ότι είδα έχει τον μεγαλύτερο σε μέγεθος φούρνο σε σχέση με τις υπόλοιπες τις ίδιας κατηγορίας (με εξαίρεση την Mille που είναι το ίδιο).

Εχω Miele στεγνωτηριο,πλυντηριο ρουχων και πιατων,απορροφητηρα,εστιες και φουρνο

Ολα αψογα εκτος απο τον φουρνο που απο το 2006 που τον εχω μου εχουν αντικαταστησει 5 φορες τον αισθητηρα και μια φορα ολοκληρη τη συσκευη

και μου εδωσαν στην τελευταια αντικατασταση 3 χρονια εγγυηση

Και παλι ομως κανει νερα.Ηταν το ακριβοτερο μοντελο(περιπου 2000 ευρω τρομαρα μου)με αυτοματισμους

και οποτε βαζω το προγραμμα για κεικ μου βγαζει "καλεστε service Miele F90σφαλμα"

Τωρα το εχει κανει παλι δυο φορες και περιμενω να καλεσω το service

Ειχα ζητησει να παρω αλλο μοντελο οταν την αντικατεστησαν (μου ειχε πει ατομο απο την εταιρεια οτι το συγκεκριμενο μοντελο ηταν ολα ελλετωματικα)αλλα δεν δεχτηκαν,τωρα ομως θα πατησω ποδι....

4

και οποτε βαζω το προγραμμα για κεικ μου βγαζει "καλεστε service Miele F90σφαλμα"

Μαλλον πρεπει να στο ψησουν αυτοι ή να σου φερνουν ετοιμο κεικ:-D

Μου φαινεται οτι τα πολυ σουπερ μοντελα και τα πολυ ηλεκτρονικα παρουσιαζουν συχνα προβληματα.

0b8bfa6eaf.png

Χάλασέ την όσο θες την εικόνα τους. Ούτε μέτοχος είμαι ούτε τίποτα. Απλή καταναλωτής. Και δεν μιλάω απ την εμπειρία μου με τις συγκεκριμένες συσκευες γιατί τις δουλευω (όλες ασταμάτητα όμως...) μόνο 2 χρόνια. Αλλά οι νοικοκυρές της οικογένειάς μου τις δουλευουν 25 χρόνια και δεν έχει πάθει καμία τίποτα. Και σε όσα έγιναν αντικαταστάσεις έγιναν απ την ανάγκη για αλλαγή και όχι λόγω προβλημάτων.

Εχω ακουσει και πολλες ευχαριστημενες απο miele, αλλα σε μας δεν εκαστε και σουπερ. Πως την λενε την εκφραση "οι εξαιρεσεις υπαρχουν για να ισχυει ο κανονας" κατι τετοιο τελος παντων (κατι δεν μου ακουγεται καλα, καταλαβατε πια φραση λεω). Και μετοχος να ησουν δεν πειραζει (καλο για σενα), μπορει και να μου κανατε καμμια γερη εκπτωση και να σας δοκιμαζα:D

0b8bfa6eaf.png

αχαχαχαχααα! Που τέτοια τύχη φίλη μου. Αν ήμουν μέτοχος στη miele (που δεν κάνει έκπτωση ούτε στο Θεό by the way) εδώ θα μουν τώρα και θα έγραφα για φαγητά, σύγκαμα, πεθερές και βαπτίσεις? Μπααααα...Μάλλον στην Ελβετία στο σαλέ μου!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Για κουζίνα, ψυγειοκαταψύκτη, πλυντήριο πιάτων, απορροφητήρα, σκούπα επιλέξαμε Miele και για πλυντήριο ρούχων Brandt... Αν και δεν έχουμε πρόβλημα 9 χρόνια τώρα (βέβαια τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται περισσότερη χρήση) πάντα θεωρούσα ότι είμαστε λίγο θύματα της διαφήμισης... Για το πλυντήριο για παράδειγμα πήραμε το Brandt επειδή όλοι έλεγαν τότε ότι ήταν κορυφή στα ανοιγόμενα από πάνω, χωρίς στην ουσία να δούμε τίποτα άλλο... Με τον ίδιο τρόπο πήραμε κλιματιστικά Mitsubishi αν και πανάκριβα χωρίς να δούμε τίποτα άλλο...

Υποστηρίζω γενικότερα ότι το φτηνό το πληρώνεις δύο και τρεις φορές και θέλω να επιλέγω ποιότητα, όμως πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα ηλεκτρικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό εφικτό.

Για να είμαι ειλικρινής, θέλω να πάρω στεγνωτήριο (αλλά λόγω έλλειψης χώρου θα πρέπει να περιμένω να χαλάσει το πλυντήριο), και το πιθανότερο είναι ότι πάλι θα καταλήξω στην Miele... Ξέρω πάντως κόσμο που έχει πρόβλημα με την Miele τόσο με τις συσκευές όσο και το service ή την εξυπηρέτηση...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Πάντως ρώτησα για πλυντήριο-στεγνωτήριο της Miele και είχε 2.000 ευρώ (το πιο ακριβό απ΄όλα) αλλά το μείον του (κατά την άποψή μου) είναι ότι έχει χωρητικότητα πλύσης 5 κιλά και χωρητικότητα στεγνώματος 2,5 κιλά.

Αυτό σημαίνει ότι βάζεις ένα πλυντήριο γεμάτο και πρέπει να τα βάλεις για στέγνωμα 2 φορές.

Έτσι επέλεξα το Candy που έχει χωρητικότητα για πλύση 8 κιλά και για στέγνωμα 5 κιλά. Εγώ πάνω από 5 κιλά δεν πλένω, οπότε είμαι καλυμμένη.

(Ναι, το ξέρω ότι γράφω άσχετα αλλά μου έδωσε την αφορμή η Ελένη_κ που θέλει να πάρει στεγνωτήριο Miele αλλά φαντάζομαι άλλο το στεγνωτήριο σκέτο κι άλλο το πλυντήριο - στεγνωτήριο).

5f27b8bd0c.png

Τωρα που το θυμηθηκα να σας πως και το αλλο το αστειο. Παλιοτερα ειχαμε ψυγειο philips. Μετα απο 6 περιπου χρονια χάλασε, ερχονται απο την εταιρεια και μας λενε δεν επισκευαζεται και αν δεν κανω λαθος οι εταιρειες οφειλουν να εχουν ανταλλακτικα για 7 χρονια. Το μονο που μας προτειναν ηταν να παρουμε καινουργιο. Βρε τι τηλεφωνα στη Φιλιπς τι γνωστους ειχαμε μεσα στην εταιρεια, ουτε καμμια εκπτωση δεν εκαναν με το ζορι κανενα 10-15% και αν και τοτε να φανταστειτε πριν 20 χρονια περιπου δεν χαλαγαν τοσο ευκολα οι συσκευες. Τελικα καλεσαμε εναν ψυκτικο και εβαλε νεες "ψυκτικες επιφανειες" αν το λεω καλα μεσα στο ψυγειο και δουλευε ξανα μεχρι προτινος. Τελικα νομιζω ειναι τι θα σου τυχει. Ειχα παρει και ενα κλιματιστικο bosch κατασκευη κινας πολυ πολυ φτηνο πριν χρονια και ακομα μια χαρα δουλευει, αν και το χρησιμοποιω λιγο.

Και επιδη μαλλον εγραψα λαθος σε προηγουμενο ποστ philco πρεπει να ειναι το πλυντηριο ρουχων της μανας μου και οχι αριστον.

0b8bfa6eaf.png

• 3 weeks later...

εμεις εχουμε παρει AEG,εκτος απο το ψυγειο μας που ειναι whirpool,ειμαι αρκετα ευχαριστημενη .οταν πηγαμε για ηλεκτρικα ειχαμε καποιον γνωστο και μας ειπε οτι η κορυφη ειναι η miele αλλα απο τιμες απλησιαστη,η αμεσως επομενη κατηγορια ηταν η aeg

κι ετσι πηραμε aeg..ειχαμε βεβαια ενα θεμα με το service στο Ηρακλειο Κρητης αλλα ηταν θεμα του υπευθυνου

ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!!!!

• 7 months later...

φιλοι μου γεια σας!

διαβασα μερικα μηνυματα σχετικα με το θεμα νεες ηλεκτρικες συσκευες αλλα επειδη ειναι παλιες καταχωρησεις και η τεχνολογια εχει βελτιωθει θελω τι γνωμη-αποψη-συμβουλη σας!

μαζι με τον αρραβωνιαστικο μου ψαχνουμε ηλεκτρικες συσκευες για το νεο μας σπιτι. μετα απο αρκετες "προσφορες" που ειδαμε και χιλιαδες χαρακτηριστικα που διαθετουν το καθενα ,που μεταξυ μας, πρεπει να εισαι τουλαχιστον μαστορας για να μην την πατησεις, ζητω την δικη σας βοηθεια!

τι μαρκα να προτειμησω?

καποιο χαρακτηριστικο που πρεπει να προσεξω?

ευχαριστω!!!:roll:

Αρχικα να σου πω πως ο αδερφος μου αγορασε ολες τις ηλεκτρικες συσκευες του, μεσω internet με πολυ καλυτερες τιμες απο εκεινες των καταστηματων. Εγω στο σπιτι μου εχω ψυγειο pitsos no frost απο το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενη, μια κουζινα κεραμικη pitsos η οποια τον δευτερο χρονο παρουσιασε βλαβη την οποια καλυπτε η εγγυηση, πλυντηριο εχω AEG το εχω 6 χρονια πλενω πολυ συχνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.

sYSBp3.pngR9zap3.png

να σου πω την αληθεια φοβαμαι λιγο απο το ιντερνετ να παρω ηλ.συσκευες.

δεν προκειται για παπουτσια ή ρουχα!!!ασε που λεμε να τα βαλουμε σε λιστα γαμου.και εγω την σκεφτηκα την πιτσος αλλα κατι με φοβιζει....

Εμείς έχουμε πάρει ηλεκτρικά μέσω ίντερνετ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως έχουν την εγγύηση της αντιπροσωπείας!!!

Σαφέστατα έχουν τις καλύτερες τιμές...ψάξτο και θα δεις..