Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα !!! Με τοκαλό τα μωράκια μας !!!

Είμαι στην 29η εβδομάδα και η κοιλιά μου είναι σκληρή...

Έτσι πρέπει ? Κι εσάς η κοιλιά σας είναι σκληρή και σφικτή ?

Διαφημίσεις

κι εμενα γινεται αυτο συνηθως ειναι συσπασεις οταν σκληραινει,οταν νοιωθεις κατι τετοιο καλο ειναι να ξαπλωνεις για λιγο.....προετοιμαζεται η μητρα σου για τη μεγαλη μερα

δεν ειναι δα και τοσο νωρις!

ειναι οι συσπασεις της μητρας.σ αυτην την εβδομαδα θα πρεπει λιγες και αραιες.

καλο θα ηταν ομως να μιλησεις κ με το γιατρο σου. ειναι ο πλεον αρμοδιος.

wn7Rp3.png

Διαφημίσεις

νομίζω οτι βοηθάει και το νερό γενικά στις συσπάσεις... κι εμένα 29η εβδομάδα είχαν ξεκινήσει, αλλά γέννησα κανονικά (40w1d), μου είχαν δώσει ένα φυλλάδιο με οδηγίες για τις συσπάσεις και αν θυμάμαι καλά έλεγε αρκετό νερό και μετα να ξαπλώνω για να τις παρακολουθώ, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια..... καλό είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου ιδιαίτερα αν είναι το πρώτο σου και δεν ξέρεις πως ακριβώς είναι μια σύσπαση (εγώ νόμιζα οτι ήταν κινήσεις του μωρού και χτυπήματα :roll:)

tb2xm4.png

λοιπόν τώρα θυμήθηκα!!! η πρώτη οδηγία ήταν να πάω τουαλέτα για να αδειάσει η κύστη!!! πολύ βασικό αυτό και μετά να ξαπλώσω! το νερό βοηθάει γενικότερα στην κατάσταση και το θυμάμαι γιατί όταν είχα νοσηλευτεί για τις συσπάσεις είχα μόνιμα ορό και μου είχε σπάσει τα νεύρα αλλά ο γιατρός έλεγε οτι κάνει καλό το νερό (στην αμερική όλα αυτά) ! αλλα το βασικό ήταν αμέσως να αδειάσει η κύστη για να έχεις μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης!

tb2xm4.png

και εγώ έχω αρκετές συσπάσεις. σήμερα που ξεκίνησα μαθήματα ανώδυνου τοκετού η μαία μας είπε πως αυτές οι συσπάσεις ή "braxton hicks" κάνουν καλό. προετοιμάζουν την μήτρα για τον τοκετό.

xFibp3.png

έχω φρικάρει..... εδώ και 2 μέρες δεν το καταλαβαίνω τόσο έντονα ... μίλησα με τον γιατρό μου σήμερα το πρωί και μου είπε πολύ ξεκούραση....

από την δουλειά δεν μπορώ να λείψω και δεν ξέρω τι να κάνω !!!!!!!

κλαίω και φοβάμαι μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά... έχω ραντεβού το σάββατο

θεέ μου κάνε να είναι όλα καλά..........

Διαφημίσεις

έχω φρικάρει..... εδώ και 2 μέρες δεν το καταλαβαίνω τόσο έντονα ... μίλησα με τον γιατρό μου σήμερα το πρωί και μου είπε πολύ ξεκούραση....

από την δουλειά δεν μπορώ να λείψω και δεν ξέρω τι να κάνω !!!!!!!

κλαίω και φοβάμαι μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά... έχω ραντεβού το σάββατο

θεέ μου κάνε να είναι όλα καλά..........

Οχι βρε μην μου αγχωνεσαι. Ειναι braxton hicks και τα νοιωθεις πιο εντονα επειδη ειναι πλεον μεγαλη η μητρα σου. Τα BH συμβαινουν απο νωρις αλλα δεν τα αισθανομαστε. Οσο μεγαλυτερη η μητρα τοσο πιο εντονη η αισθηση. Τα ειχα εγω ΣΥΝΕΧΕΙΑ ομως λεμε. Ηταν καθαρες συσπασεις και γινοταν ΠΕΤΡΑ. Μου ελεγε και εμενα ξεκουραση αλλα χωρις υπερβολες, να μην ανησυχω και μου ειχε αυξησει αν θυμαμαι καλα το μαγνησιο γιατι ηρεμουσαν ετσι οι συσπασεις. Φυσικα καμια σχεση δεν ειχαν τα BH με τοκετο ετσι? Ειχα φτασει 36 εβδομαδες με τετοιες συσπασεις και ημουν ερμητικα κλειστη. Μου ειχε πει ο γιατρος οτι πολυ πιθανο να πηγαινα πανω απο 40 εβδομαδων ετσι οπως ημουν κατω. Αλλα χρειαστηκε να μπω για καισαρικη. Μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε κοριτσι μου!

Αντε με 1 πονο.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

σ' ευχαριστώ πολύ......

πίνω 2 φορές την ημέρα trofocard

φοβάμαι μήπως γεννήσω από τώρα...... οι συσπάσεις αυτές δεν σημαίνει ότι πας για γέννα. σωστά ?????????

η ψυχολογία παίζει ρόλο πόσο πολύ το καταλαβαίνεις ?

δλδ αν είμαι στενοχωρημένη, θυμωμένη ή κουρασμένη υπάρχει περίπτωση να μην το αισθάνομαι τόσο έντονα ?

Καλημέρα και από μένα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μάλλον να χαλαρώσεις μέχρι το Σάββατο που έχεις ραντεβού. Οι συσπάσεις και το πέτρωμα είναι φυσιολογικές στην εβδομάδα που διανύεις και θα σε συνοδεύουν μέχρι το τέλος. Εγώ διανύω την 31η και έχω συσπάσεις τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα.

Από την προηγούμενη βδομάδα η γιατρός μου μου έδωσε αναρρωτική μέχρι και την άδεια τοκετού, ώστε να ξεκουραστώ επιτέλους. Η αλήθεια είναι ότι στη δουλειά μου με έτρωγε το άγχος και η κούραση. Τώρα που είμαι σπίτι και χαλαρώνω έχει καλυτερέψει η κατάσταση αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πω ότι σταματησαν και τα ενοχλητικά πετρώματα, απλά μειώθηκαν.

82nop2.png

ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο γι αυτό ηρέμησε (εύκολο να το λέμε εμείς ε?:?) και ξεκουράσου όσο μπορείς. Απο αυτές τις συσπάσεις δεν κάνεις διαστολή. Εγώ να φανταστείς είχα φτάσει να έχω συσπάσεις ένα ολόκληρο δωδεκάωρο ανά 2-5 λεπτά! και γέννησα κανονικά 1 ημέρα μετά την ΠΗΤ. Ηρεμία και ξεκούραση και όλα θα πάνε πολύ πολύ καλά!

tb2xm4.png

νωρίς δεν είναι ?????

δηλαδή θα γεννήσω νωρίτερα ????? να ανησυχήσω ???????

δεν ειναι νωρις κουκλιτσα μου κι εμενα ειχαν αρχισει απο την 28η βδομαδα...βεβαια αν το νοιωθεις συχνα καλο ειναι να μιλησεις με το γιατρο σου....ααα και μην ξεχνας ξεκουραση,ειναι απαραιτητη

Διαφημίσεις

δεν ειναι νωρις κουκλιτσα μου κι εμενα ειχαν αρχισει απο την 28η βδομαδα...βεβαια αν το νοιωθεις συχνα καλο ειναι να μιλησεις με το γιατρο σου....ααα και μην ξεχνας ξεκουραση,ειναι απαραιτητη

και σε ποιά εβδομάδα γέννησες ?

φοβάμαι ότι θα γεννήσω επειδή έχω αυτά τα συπτώματα, γι' αυτο λέω ότι είναι νωρίς.

και σε ποιά εβδομάδα γέννησες ?

φοβάμαι ότι θα γεννήσω επειδή έχω αυτά τα συπτώματα, γι' αυτο λέω ότι είναι νωρίς.

δεν εχω γεννησει ακομα...σημερα κλεινω την 32η βδομαδα....

εχεις εντονους πονους...???

κι εγω ολη την προηγουμενη βδομαδα ενοιωθα ετσι σκληρη η κοιλια μου και μια πιεση,ενα βαρος χαμηλα ....ειναι φυσιολογικο...

εγω παλι ανησυχω για το ακριβως αντιθετο. ειμαι στην 34η εβδομαδα και δεν εχω νιωσει καμια συσπαση. ειναι φυσιολογικο αυτο? μηπως θα αργησω πολυ να γεννησω???

Κορίτσια γειά σας...Είμαι στη 14η εβδομάδα κ έχω συσπάσεις κ έχω ανησυχήσει πάρα πολύ!!Ο γιατρός μου έγραψε μαγνήσιο κ μου είπε να ξεκουράζομαι..Φοβάμαι πολύ καθώς είναι υπερβολικά πολύ νωρίς!!Είχε καμία σας ανάλογη εμπειρία?Όσον αφορά 28η εβδομάδα κ έπειτα δεν είναι ανησυχητικό,ξεκούραση θέλει...

εγω ειχα συσπασεις απο την αρχη και ο γιατρος μου ειχε δωσει τα ytopar ολα καλα πηγαν γεννησα 35+6 εβδομαδες την τσουρδα μου μην αγχωνεστε!!!!

τι είναι το ytopar?κ λίγο δύσκολο να μην αγχώνομαι από την στιγμή που μου είπε ότι είναι σοβαρό κ μπορεί να γίνει επικίνδυνο...

εχεις εντονους πονους...???

κι εγω ολη την προηγουμενη βδομαδα ενοιωθα ετσι σκληρη η κοιλια μου και μια πιεση,ενα βαρος χαμηλα ....ειναι φυσιολογικο...

πονάω μόνο όταν σηκώνομαι από το κρεβάτι ή τον καναπέ ... οπουδήποτε είμαι ξαπλωμένη........... αλλιώς δεν έχω καμία ενοχληση....

σ' ευχαριστώ πολύ......

πίνω 2 φορές την ημέρα trofocard

φοβάμαι μήπως γεννήσω από τώρα...... οι συσπάσεις αυτές δεν σημαίνει ότι πας για γέννα. σωστά ?????????

η ψυχολογία παίζει ρόλο πόσο πολύ το καταλαβαίνεις ?

δλδ αν είμαι στενοχωρημένη, θυμωμένη ή κουρασμένη υπάρχει περίπτωση να μην το αισθάνομαι τόσο έντονα ?

Οχι χαρα μου τα braxton hicks οχι. Εκτος και αν ο γιατρος ειδε κανονικες συσπασεις μητρας αλλα εκει θα σε ειχε βαλει νοσοκομειο ή θα στο ειχε πει. Μην ανησυχεις κοιτα να ηρεμησεις. Εγω οταν εκνευριζομουνα τις παθαινα ΠΙΟ εντονες και με εκαναν να χανω ανασα...:wink:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κορίτσια γειά σας...Είμαι στη 14η εβδομάδα κ έχω συσπάσεις κ έχω ανησυχήσει πάρα πολύ!!Ο γιατρός μου έγραψε μαγνήσιο κ μου είπε να ξεκουράζομαι..Φοβάμαι πολύ καθώς είναι υπερβολικά πολύ νωρίς!!Είχε καμία σας ανάλογη εμπειρία?Όσον αφορά 28η εβδομάδα κ έπειτα δεν είναι ανησυχητικό,ξεκούραση θέλει...

εχω συσπασεις σχεδον σε ολη την εγκυμοσυνη μου...κι εγω παιρνω trofocard (μαγνησιο) και απο την 20η βδομαδα και μετα παιρνω και yutopar(ειναι για τις συσπασεις)...πραγματικα η ξαπλα βοηθαει παρα πολυ...ποσα σου ειπε να παιρνεις τη μερα???