Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μαρμαρο ή σανιδι;

Recommended Posts

Κοριτσια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας. Σε πατωμα σπιτιου π.χ. σε σελονι και χολ τί θα προτιμουσατε; Ασπρο μαρμαρο ή σανιδι; Ρωταω τοσο απο αποψη καθαριοτητος και συντηρησης οσο και απο αισθητικης αποψεως.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

νομιζω πως θα μου αρεσε καλυτερα οπτικα πρωτα το μαρμαρο.

πιστευω πως το πατωμα θελει πολυ περιποιηση και ισως να μην ειναι πολυ πρακτικο για ενα χωρο οπως το σαλονι που συνηθως κυκλοφορουν πολλα ατομα, θα κανει θορυβο εννοω.

ακομα το μαρμαρο καθαριζει και πιο ευκολα.

καλη επιλογη!!

668bab1939.png

Και ο αντίλογος φυσικά.. :) Εμείς έχουμε μάρμαρο παντού. Λεκιάζει πολύ και κάποιοι λεκέδες δεν βγαίνουν καθόλου. Επίσης μου φαίνεται πολύ ψυχρό λόγω χρώματος, είναι άσπρο. Το σημαντικότερο τα κατάλαβα τώρα που έχω παιδί όμως: Είναι το ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΠΑΤΩΜΑ για να περπατάς ξυπόλητος. Όταν έχει ζέστη δεν μπορώ να φοράω στη μικρή κάλτσες και τα παντοφλάκια τα βγάζει συνέχεια. Ίσως να σας φαίνεται ασήμαντο αλλά εγά θα άλλαζα σπίτι γι' αυτό! Ξύλο και πάλι ξύλο. Εάν τοποθετηθεί καλά και είναι καλής ποιότητας δεν παθαίνει τίποτε.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

τα καινουρια πατωματα δεν τριζουν λογω διαφορετικου τροπου τοποθετησης...

δεν μπορω να διαλεξω τα λατρευω και τα δυο!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Διαφημίσεις

Εγώ έχω βάλει το "ξύλο" laminate, δηλαδή δεν είναι ακριβώς ξύλο, είναι πολύ πιο ανθεκτικό, δεν κάνει θόρυβο, εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, κοστίζει όσο περίπου τα πλακάκια και προπάντων είναι ΖΕΣΤΟ!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Εγώ έχω βάλει το "ξύλο" laminate, δηλαδή δεν είναι ακριβώς ξύλο, είναι πολύ πιο ανθεκτικό, δεν κάνει θόρυβο, εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, κοστίζει όσο περίπου τα πλακάκια και προπάντων είναι ΖΕΣΤΟ!!!!!!!!

Πολυ καλη επιλογη! Τελευταια "φοριεται" πολυ και τα αξιζει τα λεφτα του! Αλλιως..πλακακι;):)

4usdp3.png

Κοριτσια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας. Σε πατωμα σπιτιου π.χ. σε σελονι και χολ τί θα προτιμουσατε; Ασπρο μαρμαρο ή σανιδι; Ρωταω τοσο απο αποψη καθαριοτητος και συντηρησης οσο και απο αισθητικης αποψεως.

Παρκε σε ολο το σπιτι περαν των διαδρομων. Ειναι οτι πιο ομορφο οπτικα και οτι πιο ζεστο. Το μαρμαρο ειναι κρυο.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ΠΑΡΚΕ βλεπω την κουμπαρα μου που αφηνει ετσι κατω τα μικρα και ζηλευω.ασε που με ενα σφουγγαρισμα και μια παρκετεζα γινεται θαυμα εγω καθε μερα σφουγγαριζω μπορει και 2 φορες

Διαφημίσεις

εγω έχω μάρμαρο (ευτυχώς όχι σε όλο το σπίτι) και έχω χιλιομετανιώσει,θέλει καθάρισμα μονο με πράσινο σαπούνι, δεν μπορείς να βάλεις ποτέ χλωρίνη έστω για απολύμανση και το κυριότερο πέφτει μία τρίχα μου και φαίνεται απο μακρυα (βλέπεις μακρυα μαυρα μαλλια) ΠΟΤΕ ΑΣΠΡΟ ΜΑΡΜΑΡΟ φαίνονται τα πάντα,ασε που αν πέσει κάτι και δεν το προσέξεις αφήνει λεκε. Εχει βγεί παρα πολύ ωραίο πλακάκι (είναι βεβαια λίγο πιο ακριβό) το οποίο είναι ΙΔΙΟ με το παρκέ σε σχήμα και χρώμα,δεν θα καταλάβει κανένας ότι είναι πλακάκι και μπορείς να το βάλεις άφοβα είναι φοβερο !!!

YiMXp3.png

νομιζω πως θα μου αρεσε καλυτερα οπτικα πρωτα το μαρμαρο.

πιστευω πως το πατωμα θελει πολυ περιποιηση και ισως να μην ειναι πολυ πρακτικο για ενα χωρο οπως το σαλονι που συνηθως κυκλοφορουν πολλα ατομα, θα κανει θορυβο εννοω.

ακομα το μαρμαρο καθαριζει και πιο ευκολα.

καλη επιλογη!!

Για επιλογη δεν τιθεται θεμα. Εχω μαρμαρο. Απλα καθε μερα αναρωτιεμαι τί θα ήταν καλυτερο και ειπα να σας ρωτησω και σας. Απο οτι βλεπω οι περισσοτερες προτιματε σανιδι. Και γω μαλλον σανιδι θα προτιμουσα. Ξερω εγω μωρε παντα δεν θελεις αυτο που δεν εχεις;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

το πατρικο μου ειχε μαρμαρο πρασινο τηνου και το αλλαξα σε ξυλινο πατωμα. κολλητο. είναι πιο ζεστο το πατωμα. το μαρμαρο θελει παντα χαλι!

age.png

Otan extiza to spiti skeftika na balw ksilino parke se olo to spiti kai eutyxws den to ekana!! Sto proto orofo ebala granites/plakakia kai sto panw orofo pou einai ta dwmatia ebala ksilino parke!! O pe8eros mou pou topo8eti ksilina parke sinexeia mou lei na prosexw me ta nera giati ean braxoun poli 8a exoume problima me ugrasia kai tote mazeboun ta ksila kai menei ena kenw anamesa!! Xriazetai poli prosoxi me to ksilo ektos kai ean baleis tupou laminate pou einai alli pasta alla kamia sxesi!!

Ούτε το ένα ούτε το άλλο: πλακάκι και πάλι πλακάκι!!

(σε χρώματα γήινα)

Όταν θα σου έρθουν επίσκεψη με κανένα τακούνι

και σου καταστρέψουν το παρκέ....

....και όταν σου πέσει κάτι στο μάρμαρο και σου αφήσει λεκέ που δεν φεύγει με τίποτα

τότε θα το χιλιομετανοιώσεις!!

Ξανασκέψου το! :wink:

Διαφημίσεις

Ούτε το ένα ούτε το άλλο: πλακάκι και πάλι πλακάκι!!

(σε χρώματα γήινα)

Όταν θα σου έρθουν επίσκεψη με κανένα τακούνι

και σου καταστρέψουν το παρκέ....

....και όταν σου πέσει κάτι στο μάρμαρο και σου αφήσει λεκέ που δεν φεύγει με τίποτα

τότε θα το χιλιομετανοιώσεις!! :wink:

υπάρχει πλακακι με οψη ξυλου.

age.png

υπάρχει πλακακι με οψη ξυλου.

Επειδή δεν το έχω δει....να μην πω μεγάλες κουβέντες...

το μόνο που με φοβίζει

στο σύνολό του μήπως θα είναι λίγο "δήθεν" ?

Υπάρχουν κάτι γήινες αποχρώσεις καταπληκτικές!....

καλα αν βαλουμε και το πλακακι στην κουβεντα μας, σιγουρα φανταζομαι θα κερδισει με διαφορα..

ειναι οτι πιο πρακτικο και βολικο και απειρες επιλοβες σε χρωματα και τοποθετηση...

668bab1939.png

Εγώ τα έβαλα και τα τρία στο σπίτι μου :lol:

Η σκάλα είναι μαρμάρινη,όπως και η είσοδος.Τα υπνοδωμάτια έχουν παρκέ και όλο το υπόλοιπο σπίτι έχει πλακάκια.Στο θέμα του κρύου,συμφωνώ ότι το παρκέ είναι βολικό για μικρά παιδάκια που περπατάνε ξυπόλητα.Όπως τα δικά μου.

oC5Ep3.png

73sZp3.png

εβαλα πατωμα λαμινατ της κουικ στεπ σε ολο το σπιτι και δε το μετανιωσα καθολου,ζεστο ανθεκτικο δε καιγεται δε γρατσουνιεται δε παθαινει τιποτα και επισης οχι τοσο επικυνδυνο αμα πεσει κατω το μωρο...το συνιστω

1kOup2.pngTxJmp3.png

Εμείς στα υπνοδωμάτια έχουμε ξύλο και δυστυχώς εκτός από το γεγονός ότι τρίζουν (είναι βέβαια 15 ετών) θέλουν και πολύ προσοχή. Ήδη έχουν σημάδια και γρατζουνιές. Φαντάζομαι ότι στο σαλόνι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να μην χτυπηθούν. Είναι βέβαια πιο ζεστά από το μάρμαρο αλλά η επόμενη αλλαγή στο σπίτι μας θα είναι σίγουρα να αντικατασταθούν μάλλον από πλακάκι.

Ανακαινήσαμε ο ΄πατρικό του άνδρα μου πριν 5 χρόνια και είχαμε το ίδιο δήλιμμα. Τελικά αποφασίσαμε να μην γυαλίσουμε τα μάρμαρα που υπήρχαν μιας και είχα μάρμαρο στο πατρικό μου και το θεωρούσα πολύ ψυχρό και οπτικώς αλλά και κρύο το χειμώνα. Τοποθετήσαμε λαμινειτ καλής ποιότητας και δεν το εχουμε μετανοιώσει! Το έχουμε τοποθετήσει σε όλο το σπίτι, ακόμη και στην κουζίνα. Με 2 πιτσιρίκια 4,5 και 1,5 μέσα στο σπίτι, άπειρα παιχνίδια και πολύ καθάρισμα το λαμινειτ αντέχει απίστευτα. Δεν έχει υποστεί ούτε μία γρατζουνιά και το καθαρίζω άφοβα, σφουγγάρισμα κάθε 2 -3μέρες με υγρό σαπούνι για ξύλινες επιφάνειες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι επέλεξα να είναι ματ το λαμινέιτ και χάνετε αμέσως η φυαλάδα του σφουγγαρίσματος και οι λεκέδες και η σκόνη φαίνονται αμέσως! Επίσης δε φοβάμαι τα πεσίματα των παιδιών. Με το μάρμαρο θα έτρεμε το φυλλοκάρδι μου!