Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Recommended Posts

Ο γιός μας έχει πρόβλημα αναπτυξιακής διαταραχής και είναι σε ηλικία να πάει από τον Σεπ. στο νηπιαγωγείο. Από ότι μας λέει η λογοθεραπεύτρια που έχουμε (...και είναι καλή), καλό θα ήταν να έχει κοντά του μια εκπαιδεύτρια-συνοδό. Επειδή είμαι Δημόσιος υπάλληλος, υπάρχει καμιά πληροφόρηση για το αν επιδοτείται από το Δημόσιο;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας, απ' οτι καταλαβαίνω έχετε ένα παιδάκι που θα φοιτήσει φέτος στο Νηπιαγωγείο και χρειάζεται ειδική αγωγή.

Στο γενικό Νηπιαγωγείο ειδική αγωγή μπορεί να έχει το παιδί είτε αν φοιτεί σε τμήμα ένταξης(ξεχωριστό τμήμα με λίγα παιδιά) είτε να έχει παράλληλη στήριξη(μέσα στο κανονικό τμήμα) και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για ειδική εκπαίδευση απο ειδική νηπιαγωγό. Όταν κάνατε αίτηση στο σχολείο συζητήσατε με τους εκπαιδευτικούς την περίπτωση του παιδιού;; Ζητήσατε παράλληλη στήριξη/τμήμα ένταξης;; Υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο ή σε γειτονικά Τ.Ε;

Ο γιός μας έχει πρόβλημα αναπτυξιακής διαταραχής και είναι σε ηλικία να πάει από τον Σεπ. στο νηπιαγωγείο. Από ότι μας λέει η λογοθεραπεύτρια που έχουμε (...και είναι καλή), καλό θα ήταν να έχει κοντά του μια εκπαιδεύτρια-συνοδό. Επειδή είμαι Δημόσιος υπάλληλος, υπάρχει καμιά πληροφόρηση για το αν επιδοτείται από το Δημόσιο;

αν παει σε δημοσιο πρεπει να το κυνηγησεις πολυ.παρα πολυ.δικαιουσαι αλλα θελει προσπαθεια

Συμφωνώ θέλει κυνήγι και τρέξιμο (στο Υπουργείο Παιδείας, στα Γραφεία Α/βαθμιας κτλ) αλλά δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να γίνει. Θα φοιτήσει σε γενικό χωρις καν παράλληλη; Στα ιδιωτικά, δεν παίζει να έχουν εκπαιδευτικό ειδικής......

Είμαι νηπιαγωγός σε Τ.Ε και θέλω να σας πω τι ισχύει για την φοίτηση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Καταρχήν ο νόμος σας καλύπτει για να φοιτήσει το παιδί στο Γενικό νηπιαγωγείο της περιοχής σας, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει σε αυτό Τ.Ε και ειδική παιδαγωγός..ΟΜΩΣ συνήθως έτσι δεν επιτυγχάνεται η ένταξη του παιδιού στην ομάδα..διότι δεν επαρκεί η νηπιαγωγός για να καλύψει τις ανάγκες του, έχοντας και την ευθύνη συνήθως μιας πολυμελούς ομάδας.

β) Παράλληλη στήριξη: Πρόκειται για παροχή εξειδικευμένης βοήθειας στο παιδί από ειδική νηπιαγωγό ΜΕΣΑ στην γενική τάξη. Συνήθως εγκρίνεται για εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις..ΟΜΩΣ ΄φετος εγκρίθηκαν ελάχιστες διότι δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα. Δεν ξέρω τι δυνατότητες θα υπάρξουν για του χρόνου. Γενικά η παράλληλη στήριξη "δίνεται" με το σταγονόμετρο...εάν μάλιστα υπάρχει Τ.Ε ή ειδικό νηπιαγωγείο στην περιοχή σας θα σας παραπέμψουν εκεί...Επίσης ζητάνε συνήθως χαρτί από ΚΕΔΔΥ οπότε εάν δεν έχει περάσει το παιδί ...καλό είναι να κλείσετε μια συνάντηση μαζί τους.

γ) Τ.Ε : το θεωρώ το ιδανικό μοντέλο ένταξης ΕΑΝ λειτουργεί στην ιδανική του μορφή. Δηλαδή να φοιτούν σε αυτό λίγα παιδιά με ήπιες δυσκολίες...ή γενικά να φοιτούν λίγα παιδιά.

Όσο αφορά το οικονομικό δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιου είδους επιδότηση...τουλάχιστον με τους γονείς που έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα.

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι οτι και τα τμήματα ένταξης είναι λίγα και πρέπει να γίνει "ερευνα" για τα πιο κοντινά στον τόπο κατοικίας του παιδιού και φυσικά οι απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα σχολεία και φέτος θα δημιουργηθούν ακόμα λιγότερα λόγω κρίσης.

Επιδότηση σε σχέση με τι;(δεν κατάλαβα) Δεν προσλαμβάνει-αμοίβει ο γονιός τον εκπαιδευτικό ειδικής του Τ.Ε/παράλληλης, οι διορισμοί γίνονται όπως όλων των άλλων εκπαιδευτικών(Α/βαθμιας, Β/βαθμιας)

• 3 weeks later...

Επιτέλους γιατί μέχρι τώρα έπρεπε να κάνουμε χαρτιά το Μάιο για τα παιδιά που θα έχουμε το Σεπτέμβριο.

aspva κλείσε ραντεβού με το ΚΕΔΔΥ (αργούν αλλά κλείσε) και σε κάθε περίπτωση προσκόμισε και βεβαίωση από άλλο δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό φορέα μέχρι να έχεις το χαρτί του ΚΕΔΔΥ.

Μην περιμένεις από τις υπηρεσίες, πίεσε πολύ την κατάσταση, γιατί είναι κρίμα για το παιδί να βρεθεί μόνο του χωρίς υποστήριξη. Κρίμα για όλους δηλαδή, εκτός κι αν το τμήμα του είναι πολύ μικρό, οπότε κάπως θα μπορεί να βοηθήσει η νηπιαγωγός της γενικής εκπαίδευσης.