Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ηλιοθεραπεία?

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

ο γιατρός μου γενικά μου είπε ότι μπορώ να κάνω ότι έκανα, αλλά δεν τον ρώτησα για την ηλιοθεραπεία και το επόμενο ραντεβού είναι σε 2 εβδομάδες.Άρα 2 ΣΚ, 4 μπάνια:)

Πέρα από το κακό που όλοι ξέρουμε ότι κάνει ο ήλιος, η ηλιοθεραπεία μπορεί να βλάψει το μωρό;; Είμαι 6 εβδομάδων. Δεν κάθομαι ολη την ώρα στον ήλιο, αλλά θέλοντας και μη μετα απο 8 ώρες στην θάλασσα δεν την γλυτώνω. Έχει ρωτήσει καμια σας τον γιατρό της;

Διαφημίσεις

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα ρωτησει την γιατρο σχετικα με την ηλιοθεραπεια. Μου ειχε ειπε πως δεν επιτρεπετε. Αντηλιακο, μπανακι και μετα κατω απο την ομπρελα.

sYSBp3.pngR9zap3.png

Εμενα μου ειπε να πηγαινω στη θαλασσα τις πιο ασφαλεις ωρες, οχι 2 με 6, κ να καθομαι κατω απο την ομπρελα. Επίσης οτι ειναι πολυ καλο το κολυμπι, οποτε προσπαθω να μενω κατω απο την ομπρελα ολη την ωρα, εκτος απο τοτε που κολυμπαω.

Α, κ αλλαζω μαγιο καθε φορα που βγαινω απο τη θαλασσα!!!:)

κι εμεις ρωτησαμε.Μας ειπε μπανιο αφοβα...αλλα οχι ηλιο.Το πολυ 10 λεπτακια ηλιοθεραπεια.Το θεωρω λιγο υπερβολη κοριτσακι να καθεσαι 8 ωρες μεσα στη ζεστη.Αυξανει η θερμοκρασια του σωματος και το μωρο κινδυνευει απο αφυδατωση.

Ηλιοθεραπεία όχι! Η έγκυος μπορεί εύκολα να ανεβάσει θερμοκρασία και να πάθει ηλίαση. Γι' αυτό μπανάκι, αλλαγή μαγιω(αποφυγή μυκητίασης) και στην σκιά, ή μπανάκι απογευματινό(το καλύτερο);)

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Στην εγκυμοσύνη, τα επίπεδα της ορμόνης που διεγείρει την παραγωγή μελανίνης είναι πιο υψηλά, και αυτό κάνει τις έγκυες γυναίκες επιρρεπείς στο υπερβολικό μαύρισμα του δέρματος. Εάν έχετε χλόασμα (πρόκειται για τις σκούρες κηλίδες στο δέρμα του προσώπου που αναφέρεται και ως «μάσκα της εγκυμοσύνης»), αυτό είναι ένα σημάδι ότι το δέρμα σας θα αντιδράσει περισσότερο στην ακτινοβολία του ήλιου από ότι συνήθως, γι’ αυτό δώστε περισσότερη προσοχή. Το χλόασμα μπορεί να επιδεινωθεί εάν κάνετε ηλιοθεραπεία ή εάν κάνετε solarium. Επιπλέον, εάν ξαπλώνετε στον καυτό ήλιο για πολλές ώρες, αυξάνετε το κίνδυνο υπερθέρμανσης και αφυδάτωσης – κανένα από αυτά δεν κάνει καλό σε σας ή στο αναπτυσσόμενο μωρό σας. Δεν υπάρχει καμία οριστική μελέτη για το πώς η έκθεση είτε στο φως του ηλίου είτε στις τεχνητές υπεριώδεις ακτίνες έχει επιπτώσεις σε ένα αναπτυσσόμενο μωρό. Μερικές προκαταρκτικές μελέτες λένε ότι μπορεί να υπάρχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες και της ανεπάρκειας φυλλικού οξέος. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυλλικό οξύ μπορεί να αποδομηθεί από το ισχυρό ηλιακό φως. Στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τα υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος προστατεύουν το αναπτυσσόμενο μωρό σας από τις νευρολογικές ατέλειες γέννησης, όπως είναι η δισχιδής ράχη. Ενώ περαιτέρω μελέτες είναι ακόμα απαραίτητες, αυτές οι αρχικές μελέτες προτείνουν ότι η έντονη ή παρατεταμένη έκθεση στην ακτινοβολία UV πρέπει να αποφευχθεί γύρω από το χρόνο σύλληψης και στην αρχή της εγκυμοσύνης. Μετά από τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όλα τα όργανα του αναπτυσσόμενου μωρού σας έχουν διαμορφωθεί σημαντικά και οποιοιδήποτε κίνδυνοι υπήρχαν, θεωρητικά μειώνονται.

καλημερα κοριτσια! εχω ακουσει οτι η ηλιοθεραπεια ειναι επικινδυνη και μαλιστα πρεπει να υπαρχει προσοχη με τα μπανια. αλλαγη μαγιο συνεχεια, και οχι ωρες που ο ηλιος καιει. ή πρωι ή αργα απογευμα.

:);)

Μου φένεται πρέπει να τα πω ένα χεράκι του γιατρού μου..ρε κορίτσια δεν με αφήνει καθόλου να πάω για μπανιο στη θάλασσα..μου έκοψε τισ διακοπές του Αυγούστου και νιώθω χάλια! Είμαι 6 εβδομάδα και όχι μην με ρωτήσετε δεν έχω τίποτα..η εγκυμοσύνη πάει μια χαρά. Έχω σκάσει ..γιατι να απολάυσω κι εγω λίγο τα μπάνια?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Απλά θελει προσοχη... Να μην καθόμαστε στην άμμο, να μη μένουμε με βρεγμένο μαγιό, να αποφεύγουμε τις πολύ κρύες θάλασσες αλλά και την έκθεση στον ήλιο και φυσικά να είναι καθαρά τα νερά. Αυτές είναι οι οδηγίες των γιατρών μου. Έχω έναν στη Θεσσαλονίκη και έναν στην Αθήνα και οι οδηγίες τους για τη θάλασσα ήταν ίδιες. Είμαι για 2η φορά έγκυος στη 12η εβδομάδα και δεν έχω στερηθεί τη θάλασσα. Είχα όμως πρόβλημα με την έκθεση στον ήλιο που χωρίς να είναι υπερβολική (κυνηγούσα απλά τον μικρό στην παραλία) ήταν αρκετή για να ανεβάσω πυρετό (37,8 ) και να είμαι χάλια την υπόλοιπη ημέρα.

Διαφημίσεις

Η ηλιοθεραπεία απαγορεύεται, αλλά όχι τέρμα ο ηλιος! Η μετρημένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της βιταμίνης d.

βασικά η ηλιοθεραπεία δεν πάει ανάλογα με το πόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη έχεις;

παράδειγμα, η αδελφούλα μου και στα 2 παιδιά της, ζωή να'χουν, έκανε κανονικά μπάνιο, ηλιοθεραπεία... εγώ τώρα που είμαι στην αρχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ τα πάντα ... μπάνιο, ηλιοθεραπεία... τα πάντα.

τώρα τι να πω, εγώ ακούω αυστηρά όλες τις συμβουλές του γιατρού μου, δε θέλω ούτε μια στιγμή να σκεφτώ οτι μπορεί να βλάψω το μωράκι!!!

lox6p3.png

Απλά θελει προσοχη... Να μην καθόμαστε στην άμμο, να μη μένουμε με βρεγμένο μαγιό, να αποφεύγουμε τις πολύ κρύες θάλασσες αλλά και την έκθεση στον ήλιο και φυσικά να είναι καθαρά τα νερά. Αυτές είναι οι οδηγίες των γιατρών μου. Έχω έναν στη Θεσσαλονίκη και έναν στην Αθήνα και οι οδηγίες τους για τη θάλασσα ήταν ίδιες. Είμαι για 2η φορά έγκυος στη 12η εβδομάδα και δεν έχω στερηθεί τη θάλασσα. Είχα όμως πρόβλημα με την έκθεση στον ήλιο που χωρίς να είναι υπερβολική (κυνηγούσα απλά τον μικρό στην παραλία) ήταν αρκετή για να ανεβάσω πυρετό (37,8 ) και να είμαι χάλια την υπόλοιπη ημέρα.

Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι υπερβολική!Πήγαμε την πρηγούμενη Κυριακή για μπάνιο, μη φανταστείτε τίποτα τρομερές ώρες 9.30 με 12.30 και όλη αυτή την ώρα ακολουθούσα την σκιά της ομπρέλας (είχε κι ένα δροσερό αεράκι...μια χαρά ήτανε)...όταν γύρισα σπίτι ήμουνα ένα ράκος πονούσε το κεφάλι μου ένιωθα δυσφοριά και γενικότερα αισθανόμουν σα να είχα κάτσει τρείς μέρες κάτω από τον ήλιο...και να σκεφτείτε ότι πρίν μείνω έγκυος πήγαινα από τις 10 το πρωί και έφευγα στις 8 το βράδυ...

Εμένα ο γιατρός μου είπε να αποφεύγω τις επικίνδυνες ώρες 1 με 4, να αλλάζω μαγιώ, να μην κάθομαι στον ήλιο και να φοράω παιδικό αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας...ακόμη μου είπε ότι άν θέλω να μαυρίσω μπορώ μέσα από την θάλασσα εκεί μπορώ να κάτσω με τις ώρες στα ρηχά και να λιάζομαι!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

gETUp2.png

Ρώτησα και εγω τον γιατρό μου για την ηλιοθεραπεία και τα άκουσα κανονικότατα:oops:

Μου είπε ότι δεν επηρεάζει τον μωρό, αλλά είναι βλακώδες να κάνω ηλιοθεραπεία γιατί προκαλεί καρκίνο του δέρματος.

Δεν έχει και άδικο...

Αυτό που φοβόμουν ήταν μην μου πει απαγορεύεται ο ήλιος, γιατί πριν μιλήσω μαζί του, κυνηγούσα την σκιά και το μπάνιο ήταν ένα μαρτύριο γιατι φοβόμουν τον ήλιο. Τώρα αυτό που κάνω είναι να είμαι στον ίσκιο και να κανω κανα μισάωρο ηλιοθεραπεία. Αλλά δεν με πίανει και ο φόβος που είχα να είναι όλο το κορμί στην σκια.

Το καλοκαιράκι είναι μια φορά τον χρόνο, μπορούμε να πηγαίνουμε για μπάνιο, αλλά πρέπει να μαστε προσεχτικές.

Μην κολυμπάμε με τις ώρες και φυσικά προσοχή στις συνθήκες υγιεινής!

Καλησπέρα κορίτσια.....εγώ την πάτησα σήμερα. Ο γιατρός μου είπε να μη κάνω καθόλου ηλιοθεραπεία αλλα μέσα στη θάλασσα μπορώ να κάτσω όσο θέλω.Εκανα λοιπόν μπάνιο περίπου 40 λεπτά αλλά κάηκα χωρίς να το καταλάβω.Η κοιλιά μου έχει γίνει κατακόκκινη και φοβάμαι μήπως έκανα κακό στο μωράκι!!!!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγω ποτέ δεν κατάλαβα τη σημασια της ηλιοθεραπίας. Αν ειναι για αισθητικούς λόγους, τότε πιστεύω ότι το πιο όμορφο σώμα είναι το υγιές σώμα!!! Ειδικά τώρα που περιμένουμε τα μωράκια μας.

εγω ξερω οτι δεν κανει ηλιοθεραπεια.ειδικα στην κοιλια γιατι βραζει το μωρακι μεσα εκει σαν να ναι σε θερμοκηπιο θα ναι. εγω μονο τα ποδια μου εβγαλα στον ηλιο κι αυτα λιγο γιατι ζεστενομουν και δεν ειναι δυσκολο για μια εγκυο να παθει καμια υποταση και να λιποθυμησει. ενα καλοκαιρι ειναι θα περασει...επισης δε ξερω αν ισχυει αλλα εχω ακουσει οτι οι εγκυες ειναι πιθανο να κανουμε παναδες στο δερμα αν κανουμε ηλιοθεραπεια. εγω την πρωτη μερα που βγηκα στον ηλιο φετος εβγαλα φακιδες στα μαγουλα που δεν ειχα ποτε και φοβαμαι μη μου μεινουν. δε ξερω αν ειχε σχεση με την εγκυμοσυνη αλλα πρωτη φορα το παθαινω.

Παιδιά εμένα μου είπε μπάνιο ΜΟΝΟ σε καθαρή θάλασσα και ΟΧΙ 11-5, ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ. Και μετά τα κλασσικά, άλλαγμα μαγιώ όταν βγαίνω από τη θάλασσα και 3 λίτρα νερό την ημέρα...

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen: