Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα Ύπνου

Recommended Posts

O gios moy eine 13 kai exei problima me ton ipno tou...Kathete kai poronete sto Call of Duty apo tis 12 to mesimeri(pou ksipnaei) mexri tis 6 to proi (pou kimate). Kalesa ena filo mou pedopsixologo kai mas simboulepse na tou kopsoume to PC(to diskolotero) kai na tou dwsoume fitika xapakia Lanes, matea omos. Epeita, dokimasame na tou dosoume Atarax 5mg, pou tou dinoume akoma, alla matea pali. tha tou diname Atarax 100mg alla stin siskevasia leei kathara "To Atarax 100mg den prepei na xorigeite pote se paidia"! Ean tha mporousate na me voithisete protinontas mou kapoiou eidous therapeia, tha to ekteimousa.

Panagiotis

gYstp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Μήπως το καλύτερο θα ήταν να βρει κάποιες ασχολίες, ώστε να είναι εκτός σπιτιού και να ξεκολλήσει από το PC; Επίσης να "χαλάσει" και να μην το φτιάξετε; Δεν είμαι ειδικός, αλλά δε νομίζω πως τα φάρμακα είναι η καλύτερη λύση. Πιστεύω η απασχόληση με κάτι ενδιαφέρον γι' αυτόν θα ήταν καλύτερα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Από μια πολύ γρήγορη έρευνα βρήκα αυτό. Πιστεύω είναι σχετικό.

"Το θαυμάζετε για την ικανότητά του να χειρίζεται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και να σερφάρει στο διαδίκτυο. Σίγουρα τα καταφέρνει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι εσείς με τη νέα τεχνολογία. Σας έχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό όμως ότι ίσως το παιδί σας εμφανίζει συμπτώματα εξάρτησης από το Ιnternet?

Στις γνωστές εξαρτήσεις, τα τελευταία χρόνια έρχεται να προστεθεί άλλη μια: Η εξάρτηση από το internet! Ουφ… εξέλιξη. Ο όρος ''Διαταραχή Εξάρτησης από το Διαδίκτυο'' (Internet Addiction Disorder) υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από τον αμερικανό ψυχίατρο Ίβαν Γκόλντμπερκ, για να περιγράψει την παθολογική σχέση με το Ιnternet. Η πρώτη περίπτωση, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν 10 χρόνια, αφορούσε έναν ενήλικο. Με την πάροδο των ετών, όμως, το φαινόμενο εξαπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να εμφανίζουν εξάρτηση από το διαδίκτυο ακόμη και παιδιά μικρότερα των 10 ετών!

Εξάρτηση από το internet εμφανίζουν συχνότερα τα αγόρια, τα παιδιά μονογονεϊκών ή δυσλειτουργικών οικογενειών, παιδιά με καταθλιπτικές τάσεις ή υπερκινητικότητα. Στην ανάπτυξη του φαινομένου φαίνεται ότι συμβάλλουν η αύξηση των διαζυγίων, η μοναξιά και η απουσία επίβλεψης από τους γονείς λόγω εργασίας.

Αναγνωρίστε τα ''σημάδια'' έγκαιρα..

Τα παιδιά που είναι εθισμένα στη χρήση του Ιnternet εμφανίζουν μια σειρά από συμπτώματα όπως:

Υπερβολικός χρόνος ενασχόλησης με το διαδίκτυο

Μονομανία

Παραμέληση υποχρεώσεων και άλλων ασχολιών

Απότομη πτώση της σχολικής επίδοσης

Απομόνωση από την οικογένεια και τους φίλους

Επιθετικότητα

Παραμέληση προσωπικής φροντίδας και υγιεινής

Απώλεια ύπνου

Εμφάνιση πονοκεφάλων και ξηρότητας οφθαλμών..

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν σε ηπιότερη μορφή από την ηλικία των 10 ετών, αποτελώντας το «σήμα κινδύνου» για τη μελλοντική εμφάνιση του φαινομένου. Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν οι ειδικοί, η ανάπτυξη της εξάρτησης από το διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα σε πρώιμα στάδια και γι’ αυτό το λόγο οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναγνώριση ανάλογων συμπτωμάτων στη συμπεριφορά του παιδιού τους.

Προλάβετε!

Ιδού 6 μέτρα πρόληψης για να προλάβετε το ''κακό''.

1. Βάλτε όρια στα παιδιά από μικρή ηλικία..

Τα όρια, όταν δεν είναι υπερβολικά ή ιδιαίτερα αυστηρά, κατευθύνουν τα παιδιά, υποδηλώνουν ενδιαφέρον και συμβάλλουν στην ασφάλεια. Ο σεβασμός της προσωπικότητας των παιδιών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την εφαρμογή πειθαρχίας.

2. Εξοικειωθείτε με το internet..

Ανανεώστε τις γνώσεις σας σχετικά με το internet και αφιερώστε χρόνο on line μαζί με το παιδί σας. Πρέπει να ξέρετε τουλάχιστο ένα μέρος απ’ αυτά που ξέρει εκείνο!

3. Αποκτήστε ποιοτική σχέση με το παιδί σας..

Παρέχετε στο παιδί συναισθηματική κάλυψη και φροντίστε ώστε να υπάρχει καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας.

4. Λάβετε προφυλακτικά μέτρα..

Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο ώστε να μην απομονώνεται το παιδί και να υπάρχει έλεγχος. Χρησιμοποιήστε ειδικά προγράμματα (τα λεγόμενο γονικού ελέγχου - parenting control) για τις επιβλαβείς ιστοσελίδες.

5. Επικοινωνείτε με το παιδί σας..

Δημιουργήστε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και ρωτάτε συχνά το παιδί για τυχόν προβλήματα κατά τη χρήση.

6. Ενημερώστε το για τους κινδύνους που διατρέχει..

Από μικρή ηλικία εξηγήστε του με απλά λόγια τη λειτουργία του διαδικτύου και ενημερώστε το για την εξάρτηση από το internet και τις συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του!

Της Δήμητας Τζούβελη"

74Qtp3.png2SeRp3.png

Pano δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν του βάλατε όρια απο την αρχή...και πότε διαβάζει το παιδί? σχολείο πότε πηγαίνει με αυτά τα ωράρια? ουτε κι εγώ συμφωνώ με φαρμακευτική αγωγή απο τη στιγμή που δεν έχετε λύσει το ουσιαστικό πρόβλημα του παιδιού....καλύτερα ζητήστε γνώμη και άλλου ειδικού και να λάβετε δραστικά μέτρα γρήγορα.

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

O gios moy eine 13 kai exei problima me ton ipno tou...Kathete kai poronete sto Call of Duty apo tis 12 to mesimeri(pou ksipnaei) mexri tis 6 to proi (pou kimate). Kalesa ena filo mou pedopsixologo kai mas simboulepse na tou kopsoume to PC(to diskolotero) kai na tou dwsoume fitika xapakia Lanes, matea omos. Epeita, dokimasame na tou dosoume Atarax 5mg, pou tou dinoume akoma, alla matea pali. tha tou diname Atarax 100mg alla stin siskevasia leei kathara "To Atarax 100mg den prepei na xorigeite pote se paidia"! Ean tha mporousate na me voithisete protinontas mou kapoiou eidous therapeia, tha to ekteimousa.

Panagiotis

Τρόμαξα διαβάζοντας τις ώρες που είναι το παιδί σου στον υπολογιστή και όντως απορώ πως το επέτρεπες!!!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το παίζει και ο γιός μου 12 ετών.Αλλά όχι στο σπίτι.Πάει στο σπίτι ενός φίλου του.Και εμένα μου κακοφαίνεται που μου λέει μαμά να πάω έξω και του λέω οκ , αλλά 8.30 με 9.00 θα είσαι πίσω.Και όταν τον παίρνω τηλέφωνο μου λέει είναι στον Γιάννη.Καταλαβαίνω ότι πάει για να παίξουνε στο PC.

Στο σπίτι έχω βάλει κωδικό πρόσβασης οπότε όσο εγώ είμαι απών δεν μπορεί να μπει.Και όταν παίζει , μετά από ένα τρίωρο του λέω να το κλείσει.¨εχει γκρίνια και φασαρία αλλά δεν κάνω πίσω.

Το κακό σε εμάς είναι και ο σύζυγος είναι πολύ φανατικός αυτών των παιχνιδιών αλλά όποτε το βλέπω βγάζω κέρατα οπότε ασχολούνται τα πρωινά που λείπω ή αφού πέσω (ξεθεομένη) το βράδυ για ύπνο.

Τώρα για σένα , θα έλεγα ναι στο φάρμακο που σου είπε ο γιατρός αλλά για 3-4 μέρες να δεις εάν χαλαρώσει έστω και λίγο και μπορέσει να κοιμηθεί.Αλλά το κυριότερο , βάλε όριο στη χρήση του , κάποιο κωδικό πρόσβασης και μην τον αφήνεις να παίζει το βράδυ.

Σου εύχομαι μέσα από καρδιάς να περάσει γρήγορα η φάση αυτή , γιατί είναι ένας από τους φόβους μου και σε καταλαβαίνω.

Φιλιά , γράφε νέα σας!!!

Δεν ξέρω για εξάρτηση στα παιδία, αλλά έχω περάσει και εγώ φάση εξάρτησης από video games 2 φορές. Καταρχήν είναι εξάρτηση όπως όλες ( πχ όπως ο τζόγος) και έτσι δεν είναι κάτι τόσο απλό ώστε να πεις δεν θα παίξεις γιατί θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης. Από την εμπειρία μου το πιο σημαντικό κομμάτι που σε κρατάει online είναι το social circle των άλλων gamers. Αν τους χάσεις το παιχνίδι σταματάει έχει τόσο νόημα. Δεν ξέρω ακριβώς για το Call of Duty πως είναι το online του, μπορεί να αλλάξει server/realm ( ή ότι αντίστοιχο υπάρχει) για να χάσει αρχικά τις κοινωνικές επαφές;

There is no patch for human stupidity.

Δεν ξέρω για εξάρτηση στα παιδία, αλλά έχω περάσει και εγώ φάση εξάρτησης από video games 2 φορές. Καταρχήν είναι εξάρτηση όπως όλες ( πχ όπως ο τζόγος) και έτσι δεν είναι κάτι τόσο απλό ώστε να πεις δεν θα παίξεις γιατί θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης. Από την εμπειρία μου το πιο σημαντικό κομμάτι που σε κρατάει online είναι το social circle των άλλων gamers. Αν τους χάσεις το παιχνίδι σταματάει έχει τόσο νόημα. Δεν ξέρω ακριβώς για το Call of Duty πως είναι το online του, μπορεί να αλλάξει server/realm ( ή ότι αντίστοιχο υπάρχει) για να χάσει αρχικά τις κοινωνικές επαφές;

coraline τι παιχνιδι επαιζες?το CoD δεν εχει σημασια αν χασεις τους αλλους που παιζουν γιατι στον server που μπορει να παιζεις μπορεις να μπεις ή να βγεις οποτε θες απλα χανεις kills που ειναι ο σκοπος του παιχνιδιου για να βγεις πρωτος..οπως και στο counter strike που ηταν παλιοτερο κολλημα των παιδιων

Τρόμαξα διαβάζοντας τις ώρες που είναι το παιδί σου στον υπολογιστή και όντως απορώ πως το επέτρεπες!!!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το παίζει και ο γιός μου 12 ετών.Αλλά όχι στο σπίτι.Πάει στο σπίτι ενός φίλου του.Και εμένα μου κακοφαίνεται που μου λέει μαμά να πάω έξω και του λέω οκ , αλλά 8.30 με 9.00 θα είσαι πίσω.Και όταν τον παίρνω τηλέφωνο μου λέει είναι στον Γιάννη.Καταλαβαίνω ότι πάει για να παίξουνε στο PC.

Στο σπίτι έχω βάλει κωδικό πρόσβασης οπότε όσο εγώ είμαι απών δεν μπορεί να μπει.Και όταν παίζει , μετά από ένα τρίωρο του λέω να το κλείσει.¨εχει γκρίνια και φασαρία αλλά δεν κάνω πίσω.

Το κακό σε εμάς είναι και ο σύζυγος είναι πολύ φανατικός αυτών των παιχνιδιών αλλά όποτε το βλέπω βγάζω κέρατα οπότε ασχολούνται τα πρωινά που λείπω ή αφού πέσω (ξεθεομένη) το βράδυ για ύπνο.

Τώρα για σένα , θα έλεγα ναι στο φάρμακο που σου είπε ο γιατρός αλλά για 3-4 μέρες να δεις εάν χαλαρώσει έστω και λίγο και μπορέσει να κοιμηθεί.Αλλά το κυριότερο , βάλε όριο στη χρήση του , κάποιο κωδικό πρόσβασης και μην τον αφήνεις να παίζει το βράδυ.

Σου εύχομαι μέσα από καρδιάς να περάσει γρήγορα η φάση αυτή , γιατί είναι ένας από τους φόβους μου και σε καταλαβαίνω.

Φιλιά , γράφε νέα σας!!!

Αγαπητη βασιλικη το παιχνιδι αυτο δε μπορουν να το παιζουν ταυτοχρονα 2 ατομα απο τον ιδιο υπολογιστη..μηπως το παιδακι σου πηγαινει σε internet cafe?

Αγαπητη βασιλικη το παιχνιδι αυτο δε μπορουν να το παιζουν ταυτοχρονα 2 ατομα απο τον ιδιο υπολογιστη..μηπως το παιδακι σου πηγαινει σε internet cafe?

Παλαιότερα πήγαινε σε ιντερνετ καφέ και μου το είπε εκ των υστέρων.Από τότε που άρχισε να κάνει παρέα με το παιδί αυτό ,πάνε σπίτι του.Με αυτό που μου έγραψες μου θύμησες κάτι.Έχουν δύο υπολογιστές στο σπίτι του , ο αδερφός του φίλου του είναι μεγάλος σε ηλικία , γύρω στα 20*έχει αναφέρει ο γιος μου ότι έχει πάει φαντάρος και ότι πολλές φορές μπαίνει από τον υπολογιστή του στο παιχνίδι τους και τους κάνει πλάκες την ώρα που παίζουνε.

Ευχαριστώ , πάντως για την ερώτησή σου γιατί εγώ από αυτα δεν έχω ιδέα, δεν εχω ασχοληθεί περισσότερο από μία πασιέντζα , λόγω έλλειψης χρόνου.

Διαφημίσεις

Παλαιότερα πήγαινε σε ιντερνετ καφέ και μου το είπε εκ των υστέρων.Από τότε που άρχισε να κάνει παρέα με το παιδί αυτό ,πάνε σπίτι του.Με αυτό που μου έγραψες μου θύμησες κάτι.Έχουν δύο υπολογιστές στο σπίτι του , ο αδερφός του φίλου του είναι μεγάλος σε ηλικία , γύρω στα 20*έχει αναφέρει ο γιος μου ότι έχει πάει φαντάρος και ότι πολλές φορές μπαίνει από τον υπολογιστή του στο παιχνίδι τους και τους κάνει πλάκες την ώρα που παίζουνε.

Ευχαριστώ , πάντως για την ερώτησή σου γιατί εγώ από αυτα δεν έχω ιδέα, δεν εχω ασχοληθεί περισσότερο από μία πασιέντζα , λόγω έλλειψης χρόνου.

Βασιλικη μου επειδη δουλευα σε internet cafe και ακομα δουλευω(υποτιθεται) ξερω πολλα παιδακια τα οποια δεν το λενε στους γονεις τους οτι ειναι σε net αλλα οτι ειναι καπου αλλου..γι αυτο σε ρωτησα..χαιρομαι που δεν παρεξηγησες την ερωτηση μου..

επειδη εχω ασχοληθει με το site αυτο κ εχω διαβασει οτι υπαρχει εκει μεσα θα σου ελεγα να ριξεις και μια ματια σε αυτο το λινκ αλλα και γενικοτερα σε ολο το σαιτ. μπορει να βρεις καποια συμβουλη που να βοηθησει. γενικοτερα παντως αν ασχολεισαι με υπολογιστη τοσο πολυ ολη μερα εκτος απο εθισμο προκαλει και υπερενταση και επιθετικη συμπεριφορα, και αυτο το αναγνωριζω απο τον εαυτο μου ( ειμαι ανω απο 16 ωρες τη μερα σε υπολογιστη)... Εκνευριζομαι πολυ ευκολα με κατι ασημαντο ( γιατι πχ μου κλεισε ενα παραθυρο στον explorer, ξεσπαω γιατι ο αντρας μου ανοιξε τη πορτα του σαλονιου!) Εκει που νυσταζω ξαφνικα εχω αυπνιες κλπ κλπ...ΑΥΤΟ αν δε κανω λαθος προερχονται απο την ακτινοβολια που διεγειρει τον εγκεφαλο.

Σε ενος εφηβου τον οργανισμο αυτα κ αλλα πολλα ισως ειναι πιο σημαντικα απο οτι στον δικο μου...Δε ξερω πραγματικα με τοσους υπολογιστες μεσα στο σπιτι τι θα κανω με :roll::roll::roll:τα παιδια μου...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 2 weeks later...

Οι ωρες που καθεται στον υπολογιστη μου φαινονται υπερβολικα πολλες.Επρεπε απο την αρχη που του πηρατε υπολογιστη να του θεσετε σαφη ορια για τις ωρες που θα καθεται.Ακομη και τωρα ομως πρεπει σιγα σιγα να μειωνεις τις ωρες που θα καθεται στον υπολογιστη.Για αρχη ας πουμε να του επιτρεπεις να καθεται μεχρι στις 11,μετα μεχρι τις 9 κτλ.Επισης προσπαθησε να τον στρεψεις προς αλλες δραστηριοτητες οπως αθλητισμος,εξοδος με τους φιλους του κτλ.