Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγώ έχω μπαμπά?

Recommended Posts

Εγώ έχω μπαμπά;

b.150.100.16777215.0.http...img43.imageshack.us.img43.953.doihavedaddy4c.jpg

Το παρόν είναι ένα μεταφρασμένο ανέκδοτο παραμύθι με αρχικό τίτλο :

Do I have a daddy?

Written by Warren Lindsay illustrated by Jami Moffett

Σε μετάφραση : Γιούλη Καλλιβρετάκη (all rights reserved)

Η μετάφραση του έργου Do I Have a daddy? με τίτλο :" Εγώ έχω μπμπά;" αποτελεί πνευματικό δικαίωμα της Γεωργίας (Γιούλης) Καλλιβρετάκη και απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή ,ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου που βρίσκεται στον διαδυκτικό τόπο mporona.gr, με οποιοδήποτε μέσο (ηλεκτρονικά, φωτοτυπία κλπ) χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Κα Καλλιβρετάκη Γιούλης ( .Νόμος 2121/1993)

Ο Ερικ και η Τζένιφερ παίζανε την οικογένεια . « Θα μαγειρέψω τα καρότα κι εσύ θα σκουπίσεις το πάτωμα»

Είπε ο Ερικ Πέρναγαν καλά…

Μέχρι την στιγμή που έπεσε η κατσαρόλα από τα χέρια του Ερικ και προσγειώθηκε στο πόδι της Τζένιφερ .

« ωωωωχ αυτό πόνεσε» φώναξε « αυτή η μικρή κατσορολίτσα δεν μπορεί να πόνεσε το πόδι σου»

Είπε ο Ερικ , κι αυτό έκανε την Τζενιφερ έξαλλη . «θα το πώ στο μπαμπά μου» είπε τότε .

« Κι εγώ θα το πώ στο μπαμπά μου» απάντησε ο Ερικ « Αφού δεν έχεις μπαμπά» είπε η Τζένιφερ

« Έχω» είπε ο Ερικ « πού είναι» τον ρώτησε τότε η Τζένιφερ « δεν …δεν ξέρω» απάντησε ο Ερικ και αποφάσισε να φύγει και να πάει σπίτι του .

«Έφτιαχνα καρότα αλλά μου έπεσε η κατσαρόλα στα πόδια της Τζένιφερ και εκείνη νευρίασε» είπε ο Ερικ στην μαμα του .

« κακόμοιρη Τζενιφερ , πρέπει να πόνεσε πολύ» είπε η μαμά του Ερικ.

« κάνει σαν μωρό . Δεν την συμπαθώ» απάντησε ο Ερικ

Και ξαφνικά ο Ερικ άρχισε να κλαίει…..

« Που είναι ο μπαμπάς μου ; Εγώ έχω μπαμπά; Η τζένιφερ λέει ότι εγώ δεν έχω μπαμπά»

« Θα σου πω για τον μπαμπά σου» είπε τότε η μαμά του Ερικ .« Είχες μπαμπά στην αρχή . Χρειάζονται και οι δύο , και μια μαμά και ένας μπαμπάς για να γίνει ένα μωρό»

« Ναι αλλά ο μπαμπάς της Τζένιφερ ζει μαζί τους κι εγώ δεν έχω δει ποτέ τον μπαμπά μου» είπε ο Ερικ . « Υπάρχουν πολλοί μπαμπάδες και μαμάδες που συμπαθούν ο ένας τον άλλον και παντρεύονται» Εξήγησε η μητέρα του . « Μένουν μαζί και φροντίζουν παρέα τα παιδιά τους. Αυτό συνέβη με την μαμά και τον μπαμπά της Τζένιφερ»

« Ο μπαμπάς σου κι εγώ δεν ζήσαμε ποτέ μαζί . Είμαστε πολύ νέοι όταν γεννήθηκες και δεν ήμασταν έτοιμοι να παντρευτούμε . Αλλά σε ήθελα πάρα πολύ και ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη που σε είχα»

« και ο μπαμπάς μου ; Δεν με ήθελε ;» ρώτησε ο Ερικ .

« ο μπαμπάς σου ήταν ενθουσιασμένος. Ερχόταν και σε έβλεπε όταν ήσουν μικρός . Αλλά μετά έφυγε»

« Δεν με συμπαθούσε; Ρώτησε ο Ερικ .

« Και βέβαια σε συμπαθούσε .Ήταν υπερήφανος για σένα .» απάντησε η μαμά του «Και τότε γιατί έφυγε ;» ρώτησε ο Ερικ

«Δεν ξέρω αν ποτέ κατάλαβα το γιατί ; Έφυγε , αλλά δεν ήταν εξ αιτίας σου . Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαι εγώ εδώ για σένα !» απάντησε η μητέρα του Ερικ .

Και τότε η μαμα του Ερικ του πρότεινε το εξής:

« Εγώ λέω αν η Τζενιφερ σου ξανά πει ότι δεν έχεις μπαμπά, εσύ απλά να της πεις ότι έχεις μπαμπά αλλά είναι μακριά τώρα»

« εντάξει» είπε ο Ερικ .

«Όποια στιγμή θελήσεις να μιλήσουμε ξανά για τον μπαμπά σου να μου το πείς. Και ΄τωρα βοήθησε με να βάλουμε τραπέζι για να φάμε»

Είπε η μαμά.

Μερικές μέρες μετά ο Ερικ πλησίασε την μαμά του και την ρώτησε :

« Θα γυρίσει ποτέ ο μπαμπάς μου;»

« δεν το νομίζω !» απάντησε η μαμά του.

« Μα εγώ θέλω μπαμπά όπως η Τζένιφερ» είπε ο Ερικ και η μαμά του του απάντησε :

« ίσως μια μέρα αποκτήσεις»

« Βλέπεις…» συνέχισε η μαμα του Ερικ, « Υπάρχουν διαφορετικών ειδών μπαμπάδες. Μερικές φορές ένας μπαμπάς φεύγει μακριά, όπως ο δικός σου και μπορεί να μην δεί τα παιδιά του καθόλου. Ένας άλλος μπαμπάς μπορεί να μένει μαζί με τα παιδιά του και να τα φροντίζει όπως ο μπαμπάς της Τζένιφερ»

« μπορεί να αποκτήσεις έναν διαφορετικό μπαμπά κι εσύ μια μέρα . Αν παντρευτώ , ο άντρας αυτός θα είναι και μπαμπάς σου .»

« Μαμά παντρεύεσαι;» ρώτησε τότε ο Ερικ « Όχι τώρα. Αλλά ίσως ποιος ξέρει. Μια μέρα ίσως παντρευτώ!» απάντησε η μαμά του και συνέχισε .

« Για την ώρα μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο Με τον Θείο σου τον Μπομπ ή με τον παππού , που σε αγαπά τόσο πολύ και παίζει μαζί σου …»

«Ίσως ο παπούς να θέλει να πάτε μια βόλτα. δεν τον ρωτάς ;»

Και ο Ερικ πήγε στον παπού του και τον ρώτησε . « παππού παμε μια βόλτα ;» και ο παππούς του απάντησε

« Και βέβαια Ερικ . Πολύ ωραία ιδέα.!».........

ΤΕΛΟΣ

Πηγή mporona.gr

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Πολύ όμορφο παραμύθι, για να το διαβάζει κάποιος σε παιδιά όχι μόνο σαν τον Έρικ αλλά κυρίως σαν την Τζένιφερ.;)

σοφοοοοοοοοοοο...

επίσης είναι ενα βιβλίο που θα μπορούσαν αν διαβάζουν οι νηπιαγωγοί στα παιδάκια προσχολικής ηλικίας ... (λέω εγω τωρα)

επίσης εχω να πω οτι ειναι ενα λαμπρό παραμύθι ...

με εξαιρετική μοναδικότητα όχι μόνο ώς προς το περιεχόμενο ...

την αντιμετώπιση της μητέρας

το στήσιμο και την εικονογράφηση γενικά

αλλα και και ώς προς το τρισέλιδο που ακολουθεί την κύρια ιστορία του παραμυθιού...

με συμβουλές προς όλες τις μονογονικές, με παραλλαγές αλλα ακόμα και συμβουλές προς τους εκπαιδευτικούς κατά την ανάγνωση μέσα στη τάξη !