Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Έχω ξανα στείλει μήνυμα, και ελπίζω να βρω κάποια απάντηση τώρα...

 

Η μικρή μου είναι 4 και σε 2 χρόνια θα πρέπει να πάει νηπιαγωγείο και μετά δημοτικό - θέλαμε πολύ με τον πατέρα της να παει σε δημόσιο σχολέίο, αλλα δουλεύουμε και οι 2 και το ωράριο μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε νωρίς σπίτι για να την πάρουμε εγκαίρως απο το σχολείο. Οπότε θα πρεπει να καταφύγουμε σε διωτικο - δύσκολη περίπτωση αλλά και τι αλλο να κάνουμε???

 

Ηθελα λοιπόν αν ξέρει κανεις να μας προτείνει κανένα καλό σχολείο - όχι ιδιαιτερα ακριβό, αλλα να κανουν καλή δουλεια και να προσέχουν τα παιδια - στην ευρυτερη περιοχη της Μεταμορφωσης, Λυκοβρυσης, Ν.Ηρακλειο, ΜΑρουσι.

 

Ενδιαφερομαστε για Νηπιαγωγειο - Δημοτικο

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


αρκετά οικονομικό θεωρείται ο μάνεσης αλλά έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά οπότε... εγώ στη θέση σου 8α έμπαινα στο http://www.gge.gr/notice/sub.asp?3385 και θα έβρισκα στην περιοχή που με ενδιαφέρει ιδιωτικό και θα έπαιρνα και μια ιδέα απο την τιμή που ζητά.

Link to comment
Share on other sites

εχεισ σκεφτει την ελλην παιδεια εγω οταν εψαχνα για τον γιο μου ειχα επισκεφτει το σχολειο κ αν ειχε δρομολογιο θα το ειχα επιλεξει εχει καλο προγραμμα καλο κλιμα κ υποφερτα οικονομικα δεν ξερω αν ενδιαφερεσαι κ για ενα εξαιρετικο σχολειο στην αγ παρασκευη την σχ ζαγοριανακου ειναι απτα καλυτερα που εχω δει:D:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΑΤΖΗΒΕΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ Χ/ΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/7.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!

Ευχαριστω για την ενημέρωση, και έχω καποιες ερωτησεις, αν ξέρετε:

1) Μέχρι τι ώρα είναι οι απογευματινές δραστηριότητες στο ΜΑΝΕΣΗ και ΧΑΤΖΗΒΕΗ ?

 

2) Είδα στο internet ότι στο σχολείο ΧΑΤΖΗΒΕΗ έχουν και διατροφή - υπάρχει κάτι αντιστοιχο στο ΜΑΝΕΣΗ?

 

3) Καλοκαιρινές δραστηριότητες το ΜΑΝΕΣΗ έχει ? απασχόληση για τα παιδια?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα. Θα σου απαντήσω για τη Χατζήβεη καθώς τα παιδιά μου πάνε εκεί από το νηπιο.

Οι απογευματινές δραστηριότητες είναι μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα δεν είναι μέσα στα δίδακτρα. Πληρώνεις extra με την εβδομάδα αναλόγως πόσες εβδομάδες θέλεις να απασχοληθεί το παιδί σου.

Οι απογευματινές δραστηριότητες είναι και αυτές extra.

Link to comment
Share on other sites

στην ελληνική παιδεία που ανέφερε μια άλλη κοπέλα δεν θα στο συνιστούσα, πήγαινε ο ξάδερφος μου τα παιδάκια του εκεί γιατί ήταν πολύ οικονομικό και μου έχει πει τα χειρότερα -φυσικά και τα πήρε απο εκει-

Link to comment
Share on other sites

η ελλην παιδεια απο αποψη δουλειασ ειναι ενα πολυ καλο σχολειο ειναι αρκετα πειθαρχημενο ομωσ...το σχολειο αυτο ανηκει εν μερη στην ακαδημια αθηνων κ την εκκλησια παρολο που δεν εχουν θεολογικεσ κατευθυνσεισ σιγουρα ειναι καπωσ συντηρητικοι βεβαια ο ελληνασ ειναι κ λιγο περιεργοσ προτιμωντασ τον απο εισαγωγη συντηρητισμο[πχ ουρσουλινεσ σεντ ζοζεφ σεντ πωλ κτλ κτλ...]:o:o:o

Link to comment
Share on other sites

ε όχι και δεν έχουν θεολογικές κατευθύνσεις, που τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους τα βάζουν να διαλέξουν ανάμεσα σε αγιογραφία ή το να ψέλνουν :D ξέρεις τι είχαν ρωτήσει ένα παιδάκι προνηπίου μιας γνωστής μου όταν πήγε με τη μητέρα του να δουν το σχολείο για να το γράψουν??? "Δημητράκη ποιος είναι ο άγιος σου??", ο μικρός άρχισε και ρώταγε σαστισμένος ποιος είναι ο άγιος του τη μαμά του και οι δασκάλες έφριξαν που δεν ήξερε 4 ετών παιδάκι ποιος είναι ο άγιος του (απαράδεκτο για αυτές)!!!!επίσης απαγόρευαν στα παιδιά να ανοίγουν τηλεόραση στο σπίτι -όχι ότι μπορούσαν να το ελέγξουν αλλά τα ρώταγε η δασκάλα τους κάθε Δευτέρα αν άνοιξαν την τηλεόραση , αυτά ως συνήθως απαντούσαν όχι και μετά άρχισε να λέει πόσο ανήθικη έχει γίνει η τηλεόραση στις μέρες μας κτλ κτλ, δεν συζητώ για το ντύσιμο των δασκάλων -απ'ότι ξέρω τα μαλλιά τους πρέπει να τα έχουν κότσο και φυσικά η φούστα κάτω από το γόνατο- δεν σου λέω ότι είναι άσχημο να μιλάνε στα παιδιά για τη θρησκεία, είμαι υπέρ του εκκλησιασμού αλλά θεωρώ άσχημο να προσπαθούν να μυήσουν τα παιδιά σε ένα τρόπο ζωής που δεν ανταποκρίνεται στο σήμερα (ποιό παιδί δεν έχει και δεν βλέπει τηλεόραση στο σπίτι του???),αυτά βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη και πληροφορίες από ότι μου έχει πει ο ξάδερφος μου, μπορεί κάποιος άλλος γονιός όλα αυτά να τα βρίσκει φυσιολογικά και να θεωρεί το περιβάλλον αυτό ιδανικό για το παιδί του…είναι ο καθένας τι ψάχνει!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
η ελλην παιδεια απο αποψη δουλειασ ειναι ενα πολυ καλο σχολειο ειναι αρκετα πειθαρχημενο ομωσ...το σχολειο αυτο ανηκει εν μερη στην ακαδημια αθηνων κ την εκκλησια παρολο που δεν εχουν θεολογικεσ κατευθυνσεισ σιγουρα ειναι καπωσ συντηρητικοι βεβαια ο ελληνασ ειναι κ λιγο περιεργοσ προτιμωντασ τον απο εισαγωγη συντηρητισμο[πχ ουρσουλινεσ σεντ ζοζεφ σεντ πωλ κτλ κτλ...]:o:o:o

 

 

ΚΑΙ θεολογικές κατευθύνσεις έχει ΚΑΙ συντηρητικό σχολείο είναι...(τουλάχιστον στα χρόνια που πήγαινα εγώ ήταν όχι απλά συντηρητικό αλλά εντελώς αναχρονιστικό, γι αυτό και δεν το επέλεξα για τα παιδιά μου). Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πρόκειται για ένα καλό σχολείο στο οποίο γίνεται σοβαρή εκπαιδευτική δουλειά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Δεν έχω πρόθεση να υπερασπιστώ το σχολείο, άλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο πήρα το γιο μου από κει μετά από 4 χρόνια, αλλά για άλλους λόγους.

Ωστόσο θα ήθελα να είμαι αντικειμενική και δίκαιη. Οταν πρωτοπήγε στον παιδικό σταθμό ήταν 3,3 ετών και επειδή είχα ψάξει όλους τους κυριλέ σταθμούς του Π.Ψυχικού, Φιλοθέης και Χαλανδρίού δεν βρήκα κανένα να είναι καλύτερος από άποψη προσοχής στα παιδιά, περιβάλλοντος, δραστηριοτήτων και ενδιαφέροντος από την πλευρά των νηπιαγωγών.

Σημειωτέον ότι η Δ/ντρια του παιδικού σταθμού ήταν μία σούπερ μοντέρνα κοπέλα, με αλυσίδα στο πόδι ! και φυσικά δεν φορούσε φούστες μακριές..(απλά δεν φορούσε παντελόνια). Οι δασκάλες του δημοτικού ήταν οι περισσότερες νέες στο ίδιο στυλ, με περίεργα ντυσίματα και πολύ κοκέτες. Κάποιες νόμιζες ότι ήταν φωτομοντέλα !! Είχα πάθε πλάκα, γιατί κι εγώ πήγαινα εκεί στο δημοτικό και δεν τολμούσαμε να κοιτάξουμε τις δασκάλες στα μάτια. Ομως έχουν εντελώς αλλάξει. Κι αυτό με την τηλεόραση, έτυχε φαντάζομαι σε μία δασκάλα. Ο γιος μου που βλέπει ατέλειωτες ώρες και το είχαμε συζητήσει, ποτέ δεν εισέπραξε αρνητική συμπεριφορά από κάποια δάσκάλα του. Πάντα ήταν στο κλίμα της εποχής (άλλωστε είχαν παιδιά και οι ίδιες) και μπορούσες να συνεννοηθείς άψογα μαζί τους. Περίεργος δάσκαλος μπορεί να σου τύχει οπουδήποτε. Ας μην δαιμονοποιούμε ολόκληρο το σχολείο. Είναι από τα λίγα σχολεία που οι δασκάλες / νηπιαγωγοί δίνουν την ψυχή τους για τα παιδιά, αφιερώνουν ατέλειωτες προσωπικες ώρες σε διάφορες δραστηριότητες, είναι κατά πάνω τους με μεγάλο ενδιαφέρον, αγάπη και χαμόγελο και τα παιδιά βγαίνουν από κει ξέροντας γράμματα.

Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά ήθελα να είμαι δίκαιη σε ένα σχολείο που μας φέρθηκε άψογα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...

καλησπέρα σας,

 

Ειμαι νεο μελος.

 

Μας ενδιαφερει η Ελληνικη Παιδεια. Πηγαμε με την γυναικα μου να δουμε τον παιδικο σταθμο για να γραψουμε τον γιο μας που ειναι 3,5 ετων.

Μειναμε ικανοποιημενοι απο τις εγκαταστασεις και απο την συζητηση που ειχαμε με την διευθυντρια του παιδικου σταθμου.

 

Σημερα που εψαξα για κριτικες διαβασα τυχαια εδω διαφορα σχολια. Δεν ηξερα οτι ειναι συντηρητικο ή θρησκευτικο σχολειο!

Αυτα που γραφουν καποιοι σχετικα με οτι τα παιδεια στα διαλειματα ψελνουν ή κανουν αγιογραφια ειναι αληθεια?

 

Βεβαια ολα τα σχολια ειναι πριν 6 χρονια τουλαχιστον και πολλα σιγουρα εχουν αλλαξει απο τοτε.

 

Μπορει καποιος που παει τωρα το παιδι του εκει να μου πει πως ειναι??

 

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα John.επιδη ακούω πολλές υπερβολές για το συγκεκριμένο σχολείο θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία, αφού ήμουν εκεί μαθήτρια 13 χρόνια. Ναι είναι σχολείο μαζεμένο και θρησκευτικό όπως γράφεις, αλλά ούτε μας έβαζαν να ψελνουμε ούτε να αγιογράφουμε. (Σκέψου ότι εχω τελειωςει το σχολείο εδώ και 15 χρόνια, τότε ήταν θηλέων). Υπήρχε η πρωινή προσευχή που φαντάζομαι υπάρχει και τώρα και επειδή και εγω πήγα από εκεί για να δω πως είναι τώρα τα πράγματα, μου είπε η διευθύντρια ότι εκκλησιάζονται 4 φορές το χρόνο αν θυμάμαι καλά. Δεν το θεωρώ υπερβολικό, προσωπική μου άποψη πάντα... Τα παιδιά φορούν στολή, φαντάζομαι στο είπε, είναι ενα σχολείο μαζεμένο και οικονομικό. Το σκέφτομαι και εγω για τα δικά μου παιδιά. Όσο για την αγιογραφία νομίζω ότι υπάρχει σαν έξτρα δραστηριότητα στο δημοτικό, κατ' επιλογή φυσικά. Ελπίζω να σε καλυψα

I

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...
  • 9 months later...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...