Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΙΜΩΞΗ(ΑΓΛΑΙΑ)

Recommended Posts

καλημέρα σας,χθες έμαθα ότι έχω ουρολοίμωξη όταν από έντονα πονάκια πήγα για εξετάσεις στο νοσοκομειο.το πρόβλημα είναι ότι θηλάζω και μου έδωσαν αντιβίωση.Τους είπα πως θηλάζω και δεν μπορώ να φορτώνω την υγεία του μωρού μου με αντιβιώσεις και μου παν με ένα τουπέ ε κοψε το γάλα δεν θα πάθει τίποτα να πιει ξένο.έγινα έξαλλη μιλάμε και βρίσκομαι σε τρελλό δείλιμα.τι να κάνω;;;;;υπάρχει φυσικός τρόπος να φύγει η ουρολοίμωξη χωρίς να πάρω φαρμακα;;;;άκουσα για τον χυμό μούρων και πολυ πολυ νερό αλλά θα γίνει κάτι άμεσα;ΑΓΛΑΙΑ και συ σε παρακαλώ βοήθησε με.

Διαφημίσεις

Ποια αντιβίωση σου έδωσαν? Υπάρχουν αρκετές που είναι συμβατές με τον θηλασμό. Κι εγώ περασα ουρολοίμωξη και πήρα αντιβίωση όσο θηλασα. Μπορείς να δεις στο site αυτό αν η αντιβίωσή είναι συμβατή: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp (θα ψαξεις με τη δραστική ουσία, όχι με το όνομα του σκευάσματος).

Περαστικά!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημέρα. Καταρχήν η συμπεριφορά των γιατρών ήταν απαράδεκτη όπως τις περισσοτερες φορές δυστηχώς.

Γενικά θα σου πώ οτι την ουρολοίμωξη ειναι δυσκολο να την αντιμετωπίσει ο οργανισμός απο μόνος του κ αν την αφησεις μπορεί να σε οδηγήσει σε κατι πιο σοβαρό όπως πχ πυελονεφρίτιδα.

Βασικά απο τα λιγα που ξέρω κ εχω διαβάσει κ εδω υπάρχουν αντιβιωσεις που ειναι συμβατες με θηλασμο ρώτα κ τον παιδίατρο σου.

Να σε ρωτήσω στο νοσοκομειο που πηγες σου εκαναν καλλιεργεια ουρων κ αντιβιογραμμα για να δουν τι αντιβιωση να σου δωσουν???

υπάρχει φυσικός τρόπος να φύγει η ουρολοίμωξη χωρίς να πάρω φαρμακα;;;;άκουσα για τον χυμό μούρων και πολυ πολυ νερό αλλά θα γίνει κάτι άμεσα;ΑΓΛΑΙΑ και συ σε παρακαλώ βοήθησε με.

Θα σου απαντήσω εγώ για τους φυσικούς τρόπους μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαϊα για τη συμβατότητα των φαρμάκων με το θηλασμό.

Λίγο μετά που γέννησα έπαθα κι εγώ ουρολοίμωξη και η γυναικολόγος μου μου είπε ότι θα πάρω φάρμακα μόνο αν είναι εντελώς απαραίτητο (δηλ. κάνω πυρετό). Έτσι την αντιμετωπίσαμε φυσικά και πέρασε:

1. Πήγαινε σ' ένα μαγαζί με βιολογικά και πάρε άγλυκο/συμπηκνωμένο χυμό cranberry και πίνε τον όσο πιο συχνά μπορείς αραιωμένο με νερό.

2. Πάρε απ' ένα μεγάλο φαρμακείο ταμπλέτες cranberry (οι Urinal είναι οι πιο γνωστές) και άρχισε με δύο δόσεις των τριών (6 συνολικά τη μέρα) μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

2. Πάρε Εχινάκεια (έχει η Apivita σε σταγόνες) για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Ασυμπτωματική ελαφριά ουρολοίμωξη πρέπει να έχω κι εγώ αυτό τον καιρό (μου έκανε το στριπ τεστ μια φίλη μου αιματολόγος) και έτσι παίρνω κι εγώ ταμπλέτες cranberry αυτές τις μέρες και πίνω και το χυμό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

τελικα πίνω προς το παρών μαραθόσπορο που είναι για ουρολοίμωξη αλλά και για παραγωγή γάλατος.επίσης από αύριο θα ξεκινήσω και κρανμπερις σε σπόρους και βλέπουμε αν δω ότι δεν παιρνάει θα πάρω αντιβίωση αλλά δεν θα θηλάζω.δεν θέλω σε καμμία περίπτωση έστω και να είναι συμβατή με τον θηλασμό η αντιβίωση να την φορτώσω στο παιδάκι μου θα νιώθω ένοχη.

Διαφημίσεις

FANI, η ποσότητα αντιβίωσης που περνάει στο γάλα είναι πάρα πολύ μικρή. Κι αν είναι συμβατή με το θηλασμό δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Είναι πολύ χειρότερο το παιδάκι σου να στερηθεί το μητρικό γάλα, και πολύ πιό επώδυνο να υποστεί τους κινδύνους του ξένου γάλατος.

Επίσης όταν λες οτι δε θα θηλάσεις, δεν ξέρω αν εννοείς για το διάστημα που θα παίρνεις την αντιβίωση και μόνο, αλλά αν εννοείς αυτό, δεν είναι σίγουρο οτι όταν θελήσεις να ξαναθηλάσεις το μωρό σου θα ξαναπιάσει το στήθος.

Φανή περαστικά.

Έχεις ιδέα πόσα αντιβιωτικά και ορμόνες παίρνουν οι αγελάδες, από τις οποίες παράγονται τα βρεφικά γάλατα; 1000 φορές καλύτερα να θηλάσεις, ακόμα κι αν παίρνεις αντιβίωση, συμβατή με τον θηλασμό βέβαια.

jv42p3.png

DfUyp2.png

.δεν θέλω σε καμμία περίπτωση έστω και να είναι συμβατή με τον θηλασμό η αντιβίωση να την φορτώσω στο παιδάκι μου θα νιώθω ένοχη.

συμβατή σημαίνει ότι δεν φορτώνει το παιδί

τελικα πίνω προς το παρών μαραθόσπορο που είναι για ουρολοίμωξη αλλά και για παραγωγή γάλατος.επίσης από αύριο θα ξεκινήσω και κρανμπερις σε σπόρους και βλέπουμε αν δω ότι δεν παιρνάει θα πάρω αντιβίωση αλλά δεν θα θηλάζω.δεν θέλω σε καμμία περίπτωση έστω και να είναι συμβατή με τον θηλασμό η αντιβίωση να την φορτώσω στο παιδάκι μου θα νιώθω ένοχη.

Δηλαδή θα φορτώσεις το παιδάκι με τα αντιβιωτικά που παίρνουν οι αγελάδες κάθε λίγο και λιγάκι γιατί ζούνε σε απαράδεκτες συνθήκες και παθαίνουν πολύ συχνά μαστίτιδες;

Σε αυτό θα νιώθεις λιγότερο ένοχη ή μήπως ένοχη θα είναι η αγελάδα ή ο κτηνίατρος ή η εταιρεία; Το πρόβλημα είναι η μεταβίβαση των ευθυνών και της ενοχής;

Τη λογική του παραλόγου είναι αυτή;

Αν αρρωστήσει το παιδί σου δεν θα του δώσεις αντιβίωση αν χρειαστεί;

Οι πιθανότητες να αρρωστήσει ενώ δεν πίνει μητρικό γάλα είναι πολύ μεγαλύτερες. Τότε δεν θα σε πειράξει που θα πάρει εκατονταπλάσια δόση από αυτή που θα πάρει με το γάλα σου;

Οι οδηγίες που δημοσιεύονται από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων δεν ασχολούνται με ευθύνες. Οι οδηγίες δινονται με κριτήριο το τι είναι καλύτερο για το παιδί.

τελικα πίνω προς το παρών μαραθόσπορο που είναι για ουρολοίμωξη αλλά και για παραγωγή γάλατος.επίσης από αύριο θα ξεκινήσω και κρανμπερις σε σπόρους

παραπάνω σου έγραψε οδηγίες η Rosie

οι σπόρου μάραθου και οι σπόροι κράνμπερι δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικοί είναι

δεν θέλω σε καμμία περίπτωση έστω και να είναι συμβατή με τον θηλασμό η αντιβίωση να την φορτώσω στο παιδάκι μου θα νιώθω ένοχη

Δηλαδή δεν θα νιώσεις ένοχη για το σοκ που θα πάθει το παιδί από το βίαιο απογαλακτισμό;

Μήπως να το δεις λίγο πιο ψύχραιμα και να σκεφτείς το καλό του παιδιού περισσότερο από τις δικές σου ενοχές;

Διαφημίσεις

παραπάνω σου έγραψε οδηγίες η Rosie

οι σπόρου μάραθου και οι σπόροι κράνμπερι δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικοί είναι

Δηλαδή δεν θα νιώσεις ένοχη για το σοκ που θα πάθει το παιδί από το βίαιο απογαλακτισμό;

Μήπως να το δεις λίγο πιο ψύχραιμα και να σκεφτείς το καλό του παιδιού περισσότερο από τις δικές σου ενοχές;

aglaia σε ευχαριστω που μου απαντησες αλλά μάλλον δεν ήμουν πολύ ξεκαθαρη σε αυτά που έλεγα και ζητώ συγνώμη.το παιδί μου εννοείται πως το θηλάζω και θα συνεχίσω να το κάνω όσο θα χω γάλα αλλά την ουρολοίμωξη θα την παλέψω με φυσικό τρόπο και όχι με φάρμακα.το γνωρίζω πως αν χρειαστει αντιβίωση αυτό θα κάνω αλλά όσο μπορω με την φύση γιατί να φορτώσω στο παιδί φάρμακα;δεν φτανουν οι ορμονεσ απο τα τροφιμα και η βρωμια που θα τρωει οταν θα μεγαλωσει;Ο γιατρος μου πε να παρω αντιβιωση και να κοψω το γαλα και να μην δινω στο παιδιστηθος οσο θα παιρνω αντιβιωση παρα μονο σκονη μα ειναι δυνατον;τετοια ανευθυνοτητα;

αφηστε που αδιαθετησα κι ολας και εχει μειωθει το γαλα κατα πααααααααααρα πολυ.τεσπα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ελπιζω να φυγει με τον φυσικο τροπο η ουρολοιμωξη

Ο γιατρος μου πε να παρω αντιβιωση και να κοψω το γαλα και να μην δινω στο παιδιστηθος οσο θα παιρνω αντιβιωση παρα μονο σκονη μα ειναι δυνατον;τετοια ανευθυνοτητα;

Σε εκπλήσσει; Οι περισσότεροι γιατροί δίνουν ακριβώς τις ίδιες οδηγίες!

Αν πάντως χρειαστεί να πάρεις φάρμακα, δεν είναι κάτι τόσο τρομερό. Και το παιδί μπορεί να χρειαστεί να πάρει φάρμακα.

Το πρόβλημα είναι τα φάρμακα που παίρνουμε χωρίς λόγο. Τα ελάχιστα φάρμακα που θα πάρουμε όταν είναι ανάγκη, μας βοηθούν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...