Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΥΝΑΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ..

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες, ο μικρός μου Νικόλας είναι 8 μηνών και εδώ και 3 μήνες κουνάει συνεχώς και ασταμάτητα όλη μέρα τα χεράκια και τα ποδαράκια του σαν να είναι ανεμυστήρες (αφού σκέφτομαι οτι σε λίγο θα απογειωθεί), κουνάει τα χεράκια στο σημείο του καρπού όπως πάνε οι δείκτες του ρολογιού ή όπως κάνουμε γυμναστική για τους καρπούς και το ίδιο κάνει και με τα πόδια του, μπορεί να είναι εντελώς χαζή η ανησυχία μου αλλά επειδή το κάνει όλη μέρα και πολύ έντονα μου έχουν μπεί ιδέες στο μυαλό μήπως κάτι δεν πάει καλά με το παιδί μου (χτυπάω ξύλο).

Είχε απο εσάς καμια μανούλα ανάλογη εμπειρία?

Τον παιδίατρο δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα γιατί είμαστε σε φάση που αλλάζουμε παιδίατρο και δεν έχουμε επισκεφτεί ακόμα τον καινούργιο.

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχαχα !!! νομιζω τελικα πως αδικα ανυσυχουμε για όλα ! εμενα ο μπεμπης ειναι 7 μηνων , και πριν κανα μήνα εκανε μπρος πισω το κεφάλι του και το χτύπαγε πίσω ! σαν αυτιστικό . το εκανε τοσο εντονα , που πηρα και εγω τον παιδιατρο τηλεφωνο να ρωτησω μηπως κατι δεν παει καλα . και αφου γελασε ....... μου λεει αυτα ειναι αντανακλαστικα για να κανει επομενες κινησεις// αδικα αγχωνομαστε ! αμα δεν ηταν στα καλα τους , θα μας το εδειχναν αλλιως ! Να σου ζησει !!!

:lol: smile !!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση kajoe2, εύχομαι τελικά να είναι αυτό που λές. Μάλλον ανησυχούμε για το παραμικρό για τα ζουζουνάκια μας, να σου ζήσει το μωράκι σου και να το δείς όπως επιθυμείς.

Αυτο τωρα με τον καρπο που λες το εκανε και η δικια μου. Οχι συνεχεια αλλα το εκανε αρκετα συχνα. Θυμαμαι δεν ρωτησα γιατρο αλλα το ειχα ψαξει internet. Και αφου βρηκα 800 συνδρομα πιθανα και επαθα 900 εγκεφαλικα, μιλησα με την γιατρο και μου ειπε να αφησω το παιδι ησυχο και οτι ειναι μια χαρα. Και οντως μετα απο λιγο καιρο το εκοψε. Μετα εβγαλε ενα αλλο που γυριζαν τα ματια της επανω (ετσι νομιζα εγω)-αλλα 500 εγκεφαλικα ΜΕΧΡΙ να καταλαβω οτι εκλεινε τα ματια της για παιχνιδι και ετσι μου φαινοταν εμενα απεξω. Οταν ηταν δε 4 μηνων πηγαινοφερνε το κεφαλι δεξια αριστερα λες και εβλεπε αγωνα τεννις και ειχαμε παθει σοκ με τον πατερα της, νομιζαμε πως ειχε καποιο παλι συνδρομο. Το σταματησε και αυτο. ......χεχεχεχε......εχω απο αυτα ουυυυυυ μπολικα να σου πω. Αν σε ανησυχει ρωτα τον καινουργιο γιατρο και θα σου πει, αλλα εγω λεω οτι το παιδακι αν ειναι ενταξει σε ολα του τα αλλα, εισαστε οκ. Κανουν διαφορα κουλα (για λογους που δεν ξερω) και μετα τα σταματανε. Απο ενα σημειο και επειτα εγω απλα τα προσεχα και ελεγα αν δεν φυγει μεχρι ταδε του μηνος τοτε θα ρωτησω. Συνηθως εφευγε .....μετα απο ενα σημειο και περα πλεον δεν κανει τπτ περιεργο. Οποτε τι να πω.....ειναι φτιαγμενα να μας τρελλανουν παντως.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Αυτο τωρα με τον καρπο που λες το εκανε και η δικια μου. Οχι συνεχεια αλλα το εκανε αρκετα συχνα. Θυμαμαι δεν ρωτησα γιατρο αλλα το ειχα ψαξει internet. Και αφου βρηκα 800 συνδρομα πιθανα και επαθα 900 εγκεφαλικα, μιλησα με την γιατρο και μου ειπε να αφησω το παιδι ησυχο και οτι ειναι μια χαρα. Και οντως μετα απο λιγο καιρο το εκοψε. Μετα εβγαλε ενα αλλο που γυριζαν τα ματια της επανω (ετσι νομιζα εγω)-αλλα 500 εγκεφαλικα ΜΕΧΡΙ να καταλαβω οτι εκλεινε τα ματια της για παιχνιδι και ετσι μου φαινοταν εμενα απεξω. Οταν ηταν δε 4 μηνων πηγαινοφερνε το κεφαλι δεξια αριστερα λες και εβλεπε αγωνα τεννις και ειχαμε παθει σοκ με τον πατερα της, νομιζαμε πως ειχε καποιο παλι συνδρομο. Το σταματησε και αυτο. ......χεχεχεχε......εχω απο αυτα ουυυυυυ μπολικα να σου πω. Αν σε ανησυχει ρωτα τον καινουργιο γιατρο και θα σου πει, αλλα εγω λεω οτι το παιδακι αν ειναι ενταξει σε ολα του τα αλλα, εισαστε οκ. Κανουν διαφορα κουλα (για λογους που δεν ξερω) και μετα τα σταματανε. Απο ενα σημειο και επειτα εγω απλα τα προσεχα και ελεγα αν δεν φυγει μεχρι ταδε του μηνος τοτε θα ρωτησω. Συνηθως εφευγε .....μετα απο ενα σημειο και περα πλεον δεν κανει τπτ περιεργο. Οποτε τι να πω.....ειναι φτιαγμενα να μας τρελλανουν παντως.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μία από τα ίδια, ειδικά όταν τον ξαπλώναμε για να κοιμηθεί!!!!!

καλά τα χα δει όλα μιλάμε!!!!!

τώρα εχει ανακαλύψει τα μαλλιά του κ τα τραβάει ολη την ώρα:lol::lol::lol:

ρια μου γεια σου κιολας εχουμε καιροοοοο να τα πουμε!!!:-D

μην αγχωνεσαι βρε κ μενα ετσι χτυπιεται ειδικά με τα χερια ολη τν ωρα βαραει τα μπουτακια του

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου είχα ανοίξει post με το ίδιο θέμα.

Η κόρη μου εκανε σαν να είχε καταπιει σεισμό και ειχα τρομοκρατηθεί.

Τελικά εμαθα ότι και αυτό όπως και διάφορα αλλα που αντιμετώπισα ειναι μερος της αναπτυξής τους και απολύτως φυσιολογικά.

Ηρέμησε πανω από ολα και να ξέριες οτι εχουν να δουν ακομα παρα πολλά τα ματακια σου!

Να σου ζήσει το ζουζουνακι σου.

dhtZp3.png

Και μενα γυριζε και ακομα το κανει καμμια φορα τους καρπους του γυρω γυρω. Πιο παλια κουναγε το κεφαλι δεξια-αριστερα. Τωρα το σταματησε. Ολο κατι βρισκουν να σε κρατανε στην τσιτα.

Αν εμπαινα στη διαδικασια να ψαχνω τα παντα στο ιντερνετ οπως η φιλη μας η Ellemphriem σιγουρα θα ειχα παθει οχι 900 αλλα 9000000 εγκεφαλικα.

Y9MXp3.png

μην αγχωνεσαι βρε κ μενα ετσι χτυπιεται ειδικά με τα χερια ολη τν ωρα βαραει τα μπουτακια του

Ευτυχώς , να κι ένας άνθρωπος που έχει παιδί "μπουζουξή"...Ο πατέρας μου λέει ότι ο γιός μου επειδή χτυπάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ τα μπούτια του με τα χέρια, είναι επειδή κάνει "'όπα όπα όπα" :-D:grin::-D:grin:

Η αλήθεια είναι πάντως ότι κι εγώ κάποιες στιγμές τρόμαζα με τις κινήσεις του (χτυπούσε με το χέρι το κούτελο - η γνωστή κίνηση "φτου γμτ") αλλά μετά μου πέρασε και δεν ανησυχώ καθόλου.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση kajoe2, εύχομαι τελικά να είναι αυτό που λές. Μάλλον ανησυχούμε για το παραμικρό για τα ζουζουνάκια μας, να σου ζήσει το μωράκι σου και να το δείς όπως επιθυμείς.

και εσενα να σου ζησει !!! να ειναι παντα γερο !!!! Να τα δουμε οπως επιθυμουμε τα μικρα ζουζουνια μας !!!!:)

χαχαχαχαχα!!! αυτο με τα μαλλια του το κανει ο δικος μου τωρα ! βεβαια δεν τολμαω να παρω τον γιατρο , θα με θεωρησει τελειως γουχου ! Απλα καθησα και σκεφτηκα λογικα , και το εξηγησα μεσα μου για να μην τρελαθω !!! Μιλαμε , βγαζει τουφες και του μενουν στα χερια ! Αλλα αφου του αρεσει , δικο του θεμα :) δικο του ειναι το κεφαλι , ας το κανει οτι θελει !!!

Διαφημίσεις

Χαχαχα!!Πλάκα έχουν!Αυτό με τα μαλλιά το κάνει και η μικρή μου, αλλά έχει αρχίσει και κάτι άλλο τώρα τελευταία..κάθε φορά που τελειώνει το μπάνιο και την ξαπλώνω για να την ντύσω, αρχίζει και τσιμπάει την κοιλιά της και τραβάει το δερματάκι της τόσο πολύ, που εγώ πονάω που την βλέπω!!!Και όλα αυτά τα κάνει με κραυγούλες χαράς και γελάκια!!!Τι να πω!!!:lol:

eNortjK1UjK3sDQyU7IGXDAS8QKs67.png

ειναι απιστευτο τι κανουν τα μωρα και τρελαινουν εμας !!! εγω δεν εχω ξαναζησει μωρο ! εννοω δηλαδη πως ουτε ξενο μωρο δεν ειχα παρει ποτε καν αγκαλια ! ο κουραμπιες μου ειναι το πρωτο μωρο που αγγιζω ! Και βλεπω καθε μερα τι κανουν για να μας αποσπασουν την προσοχη για τα κοιταμε ! και γελαω σαν χαζη μονη μου ! Σημερα , τον ειχα στην αλλαξιερα , καθοταν στον πωπο και κοιταζε την φατσα του στον καθρεφτη ! και ξαφνηκα αρχισε να κοπαναει το κεφαλι του στο ειδωλο του και γελαγε ! και λεω , παει καλα ??? και το εκανε και δυνατα ! αφου δεν ποναει , τι να πω !

• 1 month later...

ο μικρος μου κανει το ιδιο ασταματητα!φανταστητε χτυπαει το ενα ποδι με το αλλο μεαποτελεσμα να εχει κανει μολωπα στο ενα γκουτεπιε!ειναι απλα ζωηρος!;)

• 4 months later...
Καλημέρα σε όλες τις μανούλες, ο μικρός μου Νικόλας είναι 8 μηνών και εδώ και 3 μήνες κουνάει συνεχώς και ασταμάτητα όλη μέρα τα χεράκια και τα ποδαράκια του σαν να είναι ανεμυστήρες (αφού σκέφτομαι οτι σε λίγο θα απογειωθεί), κουνάει τα χεράκια στο σημείο του καρπού όπως πάνε οι δείκτες του ρολογιού ή όπως κάνουμε γυμναστική για τους καρπούς και το ίδιο κάνει και με τα πόδια του, μπορεί να είναι εντελώς χαζή η ανησυχία μου αλλά επειδή το κάνει όλη μέρα και πολύ έντονα μου έχουν μπεί ιδέες στο μυαλό μήπως κάτι δεν πάει καλά με το παιδί μου (χτυπάω ξύλο).

Είχε απο εσάς καμια μανούλα ανάλογη εμπειρία?

Τον παιδίατρο δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα γιατί είμαστε σε φάση που αλλάζουμε παιδίατρο και δεν έχουμε επισκεφτεί ακόμα τον καινούργιο.

συνεχιζει να κουναει χερια και ποδια?ταυτοχρονα?

• 7 years later...

Καλησπέρα! Κορίτσια το νεογέννητο μου τινάζει ταυτόχρονα χερι ποδι για λιγα δευτερόλεπτα και μετά σταματά! Μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, RIAA είπε:

Καλησπέρα! Κορίτσια το νεογέννητο μου τινάζει ταυτόχρονα χερι ποδι για λιγα δευτερόλεπτα και μετά σταματά!Μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί!

Ο δικός μου τιναζε χέρια πόδια απ την κοιλιά ακόμα και είχα ανησυχήσει. Γυναικολόγος και αργότερα παιδίατρος έκαναν λόγο για αντανακλαστικό, οπότε ηρεμησα. Δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο, για αυτό ρώτα το παιδίατρο για να είσαι σίγουρη.

• Like 1

2 hours ago, RIAA said:

Καλησπέρα! Κορίτσια το νεογέννητο μου τινάζει ταυτόχρονα χερι ποδι για λιγα δευτερόλεπτα και μετά σταματά! Μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί!

ειναι αντανακλαστικο και θα το κανει τους πρωτους μηνες

εμενα το εκανε οταν του τραβαγε ο πατερας του τις καλτσες απο τα ποδια και μερικες φορες στον υπνο του

τιναζοταν σαν ελατηριο και ξαναμαζευοταν 

βεβαια μιλα και με τον παιδιατρο σου για να εισαι σιγουρη

• Like 1

• 1 month later...

Καλημερα!Διαβαζω τις αναρτησεις κ βλεπω οτι λιγο πολυ εχει συζητηθει το θεμα,αλλα απο ανασφαλεια θα ρωτησω κ εγω.Ο μπεμπης μου ειναι 3,5 μηνων κ εχει αρχισει κανα 2 μερες κ χτυπαει επαναλαμβανομενα  με το δεξι του χερι ο,τι βρει...Του εχουμε παρει βεβαια 1 πανινο πιανο κ παιζει συνεχεια μ αυτο,αλλα μου φαινεται περιεργη κινηση...Μας χαμογελαει,βαβιζει,προσεχει νεα προσωπα.Απλως ο αυτισμος ειναι μια μεγαλη φοβια μου κ αυτη η επαναληπτική συμπεριφορα με βαζει σε σκέψεις.

Μπορεί να έχει ενέργεια περισσότερη από αυτήν που νομίζετε -κάποια σε αυτή την ηλικία έχουν πιο ανεπτυγμένες ικανότητες κ θέλουν να κάνουν κάτι με τα χερια κ τα ποδια τους.

εγώ είχα μια κουδουνίστρα κ την εβαζα κοντά, για να την χτυπαει σε αυτες τις κινησεις - ή κατι άλλα μαλακα που δενοουν στα χερια και στα ποδια, 

που εχουν κουδουνάκι - και έτσι καθώς τα τινάζει, καταφέρνει να κάνει ήχους. σκέτη απόλαυση :-) !!!!   τα εβαζα μερικες φορές στο ένα χέρι, στο άλλο χέρι  ή μόνο στα πόδια, ή μόνο στα χέρια. με παραλαγές δηλαδή.  είναι μια δραστηριότητα.

Το ίδιο έκανα και με κάτι άλλα πράγματα που έκαναν ήχους - ένα περίεργο σελοφάν που έκανε κριτσικριτσι,  το κρεμαγα από πάνω και σε αυτές τις τυχαιες κινησεις μια το βρισκε μια οχι, κ εβλεπα να το προσπαθεί!!! 

• Like 2