Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΙΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Recommended Posts

Μια καλή φίλη έβαλε τα εξοφρενικό βάρος των 2 κιλών στην εγκυμοσύνη, άρα όλα γίνονται..

Κι όμως και εμένα μια γνωστή μου έβαλε 2 κιλά στην εγκυμοσύνη και είχε και δίδυμα. Βέβαια ήταν λίγο παχουλή από πριν, οπότε της είπε ο γιατρός να μην τρώει βλακείες, έχασε κιόλας δηλαδή. Και για δίδυμα δεν γέννησε μικρούλια, 2400 και 2200 ήταν.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 666
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια καλή φίλη έβαλε τα εξοφρενικό βάρος των 2 κιλών στην εγκυμοσύνη, άρα όλα γίνονται..

Κι όμως και εμένα μια γνωστή μου έβαλε 2 κιλά στην εγκυμοσύνη και είχε και δίδυμα. Βέβαια ήταν λίγο παχουλή από πριν, οπότε της είπε ο γιατρός να μην τρώει βλακείες, έχασε κιόλας δηλαδή. Και για δίδυμα δεν γέννησε μικρούλια, 2400 και 2200 ήταν.

Ναι, όταν έχεις βάρος παρα πάνω από το κανονικό, έχει το μωρό αποθέματα λίπους να πάρει αυτά που χρειάζεται, και δεν χρείάζεται να πάρεις πολλά. Κανονικά ,μόνο το βάρος του μωρού λέει.

Ενώ αν είσαι κάτω του κανονικού πρέπει να πάρεις περισσότερο από τις άλλες...

Ακου να δεις. Αντίθετα από αυτά που θα πιστευαμε...

1Iik.png

Li2ep3.pngKeoEp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγώ έχω ήδη να πάρει 9 κιλάκια και είμαι στο έβδομο. Για την ακρίβεια αυτά τα κιλάκια τα έχω από τότε μου μπήκα στον έκτο. Τον τελευταίο μήνα που έκοψα τα ψωμιά και τα γλυκά δεν έχω πάρει κιλό. Και όταν λέω τα έκοψα εννοώ οτι σταμάτησα τις καταχρήσεις. Εννοείται πως και στη γιορτή του άντρα μου έφαγα γλυκό καθώς επίσης και σε λίγες μέρες που είναι τα γεννέθλιά μου θα φάω τούρτα. Απλά σταμάτησα να τρώω το πρωί ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα και έκοψα τις σοκολάτες. Τώρα όταν θέλω κάτι γλυκό (που το θέλω μια φορά την ημέρα) τρώω ένα παξιμαδάκι ολικής άλεσης με βούτυρο light και μέλι. Ο γιατρός μου λέει πως πρέπει να πάρω το πολύ άλλα 3 κιλά στο διάστημα που απομένει αλλά φαντάζομαι οτι λέει 3 για να πάρω 5-6 και να μην ξεφύγω πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί δεν είμαι και ο τύπος που θα κάνει δίαιτα και θα το ρίξει στα γυμναστήρια για αδυνατίσει μετα.

παντως απο την εμπειρια μου χωρις υπερβολες και καταχρησεις το τελευταιο τριμηνο παιρνεις περιπου 1,5 με 2 κιλα το μηνα

εγω στο πρωτο παιδι πηρα 12 κιλα και τωρα ειμαι στον 7ο και εχω παρει 10.. περιπου οσα ειχα παρει και στο πρωτο. τα 10 απο τα 12 τα εχασα στο νοσοκομειο και το ξερω γιατι μολις πατησα το ποδι μου σπιτι ανεβηκα στην ζυγαρια. ειχα χασει με την γεννα ακριβως 10 κιλα και το παιδι μου γεννηθηκε 3,5 κιλα. Η γνωμη μου ειναι οτι αν καποια κοπελα δεν ξεπερασει τα 14 κιλακια ειναι πολυ ευκολο να επανελθει στα φυσιολογικα της μεσα σε λιγο καιρο

pBpMp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως υπολογίζω τα εξής: Λέω: ως τον 3ο δεν πήρα καθόλου. 4ο, 5ο και 6ο πήρα 11 κιλά. Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί και πάρω άλλα τόσα το τελευταίο τρίμηνο που μπαίνουν και πιο εύκολα θα είναι δράμα η κατάσταση. :twisted:

oIKlp2.png

Mam to be,

δεν είναι απαραίτητα σωστοί οι υπολογισμοί σου (για καλή σου τύχη!!!!) Πολλές φίλες μου αλλά και εγώ προσωπικά στην προηγούμενη εγκυμοσύνη πήραμε τα περισσότερα κιλά στο δεύτερο τρίμηνο (και ειδικά στον πέμπτο με έκτο). Τον ένατο δεν παίρνεις καθόλου πολλές φορές. Μπορεί να πάρεις πχ και συνολικά 4 κιλά, και λιγότερα μη σου πω (εννοείται όχι με ξεκοίλιασμα ε;

Τον ένατο δεν παίρνεις καθόλου πολλές φορές. Μπορεί να πάρεις πχ και συνολικά 4 κιλά, και λιγότερα μη σου πω (εννοείται όχι με ξεκοίλιασμα ε;)

:D:D:D

oIKlp2.png

Koritsia egw genika eimai mikrokamomeni..otan emeina egios imoun 48 kila.twra molis mphka ston 8o mina kai eimai 64!!ouf...einai 16 ta kilakia mou giati etrwga san gourouna!!kanw ugihnh diatrofi alla trww kai polla gluka..sxedon ena mhna twra ta xw elatwsei kata polu !! exw ligo agxwthei logo kai tou ipsous mou mhn mou meinoun polla kila...ante ipologizw mexri 20 kila na parw...den thelw na skeftomai gia perisotera!!!

θα τα χάσεις μετά...με υπομονή, προσοχή και διατροφή πιστεύω πως όλα γίνονται.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Πριν λίγες μέρες έκλεισα τον 5ο και μπήκα στον 6ο...Εχω αρχίσει και αγχώνομαι για τα κιλα!Σήμερα το πρωι ζυγίστηκα και έχω πάρει 5,5 κιλά!Για πείτε οι πιο έμπειρες!Πώς τα βλέπετε τα πραγματα για τη συνέχεια???Παντρεύομαι και σε ένα μήνα!Λέτε να είμαι εντελώς γιοβαρλάκι???!!!

.png

ttbd8fd.aspx

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ...Η ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ.

Πόσο σωστό είναι αυτό!!!

εμένα μου τα έχουν πρίξει με την γνωστή δικαιολογία "φάε τώρα που μπορείς ούτως ή άλλως αυτά θα τα χάσεις....." 'η το άλλο κουφό "φάε γιατί το θέλει το μωρό και μην του το στερείς..."

:x:x:x:x

Τί να πώ, αν ομολογουμένως έτρωγα όλα όσα εβλεπα μπροστά μου ή όλα όσα θέλανε να μου μπουκώσουν ( καλοπροέραιτα πάντα) οι γνωστοι, φίλοι, συγγενείς την είχα κάτσει τη βάρκα. αν και δεν είναι και η σουπερ αδύνατη, παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής είμαι στον 7ο και έχω πάρει 7 κιλα. Τώρα τι θα γίνει μέχρι το τέλος, δεν ξέρω.. :roll::roll::roll:

Αυτό που θα ήθελα είναι να μην ζοριστω στη γέννα και να μην ζοριστώ μετά στο χάσιμο τους...

Η γυναίκα του ξαδέλφου μου είναι ομολογουμένως ανθρώπα, ( 1,87 ύψος και πριν μέινει έγκυος ήταν ήδη λίγο παραπάνω από το κανονικό της ) αλλά στην εγκυμοσύνη ξεκ@&*@θηκε στο φαγητό και πήρε το αστρονομικό ποσο των 36 κιλών....

Το μωρό, βγήκε και αυτό έτοιμο για το προνήπιο αφού ήταν 5 κιλά!!! :roll::roll::roll: Εννοείται ότι έχει γεννήσει 1 1/2 χρόνο τώρα και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...... :cry::cry::cry:

Τί να πώ?? :?::?::!::!:

Δεν λέω αμα θέλω κάτι το τρώω, δεν το στερούμαι όπως πατατάκια ( 1 σακουλάκι ανα 3-4 ημέρες) απλά για τη λεγόμενη λιγούρα, αλλά δεν το παρακάνω. Προσπαθώ ολάχιστον. Έχω αντικαταστήσει τα μπινελικάκια με φρούτα, αν και δεν έχουν καμία σχέση δυστυχώς. :cry::cry::cry:

Aphrodite_k

Η γυναίκα του ξαδέλφου μου είναι ομολογουμένως ανθρώπα, ( 1,87 ύψος και πριν μέινει έγκυος ήταν ήδη λίγο παραπάνω από το κανονικό της ) αλλά στην εγκυμοσύνη ξεκ@&*@θηκε στο φαγητό και πήρε το αστρονομικό ποσο των 36 κιλών....

Το μωρό, βγήκε και αυτό έτοιμο για το προνήπιο αφού ήταν 5 κιλά!!! :roll::roll::roll: Εννοείται ότι έχει γεννήσει 1 1/2 χρόνο τώρα και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...... :cry::cry::cry:

Τί να πώ?? :?::?::!::!:

Δεν λέω αμα θέλω κάτι το τρώω, δεν το στερούμαι όπως πατατάκια ( 1 σακουλάκι ανα 3-4 ημέρες) απλά για τη λεγόμενη λιγούρα, αλλά δεν το παρακάνω. Προσπαθώ ολάχιστον. Έχω αντικαταστήσει τα μπινελικάκια με φρούτα, αν και δεν έχουν καμία σχέση δυστυχώς. :cry::cry::cry:

Αυτό με τη φίλη σου είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό , και η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, όπως και το κάθε σώμα. Και φυσικά αν η κοπέλα συνέχισε να μασαμπουκώνει μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, πως να χάσει???

Το λέω αυτό γιατί μια φίλη μου του ίδιου βεληνεκούς (κοντά στο 1,85, και αδυνατη προ εγκυμοσύνης), πήρε 32 κιλά, και ΄τωρα έχουν περάσει 6 μήνες και τα έχει χάσει ΟΛΑ!!!!!

Όσο για τις περιβόητες λιγούρες, εγώ προσπαθώ να τα τρώω όλα με μέτρο. Είπαμε, και τη σοκολάτα μου θα φάω, και μισή κοκα κολα μια στο τόσο (ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΟΜΩΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ), και το μπακλαβαδάκι μου, και πίτσα και σουβλάκι.

Αλλά δε θα φας μισή πίτσα, θα φας 2 κομμάτια.

Δε θα φας3 σουβλάκια , θα φας 1, άντε άλλο μισό.

Όχι πολλά ψωμια και τηγανητά.

Επίσης αυτό με τα φρούτα θέλει προσοχή, γιατί μερικά φρούτα έχουν πολύ ζάχαρη, και σου βάζουν κιλά εκεί που δεν το περιμένεις. Εγώ έτσι την πάτησα!!! Έτρωγα 6 - 7 φρούτα την ημέρα, ώσπου με ψιλοξέχ*&* η μαία. :lol::lol::lol: Προσοχή λέει , με τα φρούτα παχαίνεις, και κάνεις και μεγάλο μωρό!!!

να μου πήγε, 4 φρούτα τώρα με το ζόρι. Ειδικά οι μπανάνες κομμένες!

είμαι 8 μηνών και έχω πάρει 12 κιλά, αλλα είναι όλο κοιλιά. :lol::lol: Άντε και λίιιγο μπούτι-κώλος που πάει πακέτο.

Μέχρι τον 6ο , ήμουν κιλό και μήνας, ξαφνικά κάτι έγινε... και έχασα τη μπάλα !!!

1Iik.png

• 1 month later...

Αν και θα γίνω μανούλα για δεύτερη φορά, απλά προς ενημέρωση, υπάρχει καμία από σας που δεν πήρε πολύυυυυυυυ βάρος στον 8ο και 9ο; σώζεται η κατάσταση με σωστή διατροφή; Σε λίγο μπαίνω στον 8ο. Και θα γεννήσω την 38η με καισαρική. Τι να περιμένω;

Σας φιλώ

Διαφημίσεις

Αν και θα γίνω μανούλα για δεύτερη φορά, απλά προς ενημέρωση, υπάρχει καμία από σας που δεν πήρε πολύυυυυυυυ βάρος στον 8ο και 9ο; σώζεται η κατάσταση με σωστή διατροφή; Σε λίγο μπαίνω στον 8ο. Και θα γεννήσω την 38η με καισαρική. Τι να περιμένω;

Σας φιλώ

Πόσα κιλά έχεις πάρει μέχρι τώρα αν επιτρέπεται

Σας φιλώ

Πάντως εγώ στον 8ο πήρα μόνο 800γρ...και τώρα έχει καμιά 3 βδομάδες που δεν μπορώ να φάω ούτως ή άλλως και πολύ. Μου έχει κοπεί η όρεξη. Ο μπέμπης μου έχει καθίσει με το κεφάλι στο στομάχι και δυσκολεύουν ακόμη πιό πολύ τα πράγματα...π.χ. το μεσημέρι δεν μπορώ να φάω ούτε μισό πιάτο φαγητό αλλιώς μου έρχεται εμμετός :( Οπότε μάλλον μέχρι να γεννήσω δεν νομίζω να πάρω και πολλά κιλά άλλο! :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Μέχρι τώρα έχω 7,5...Και μένα σαρδελάκι μου μου έχει κοπεί η όρεξη, με τη διαφορά ότι δεν τρώω όποτε πεινάω. Άσε που το παγωτό δενπροϋποθέτει πείνα και το έχω ταράξει....Ξεκίνησα 57 και είμαι 64,5. Έχω και αυτή τη δυσκοιλιότητα....

Μέχρι τώρα έχω 7,5...Και μένα σαρδελάκι μου μου έχει κοπεί η όρεξη, με τη διαφορά ότι δεν τρώω όποτε πεινάω. Άσε που το παγωτό δενπροϋποθέτει πείνα και το έχω ταράξει....Ξεκίνησα 57 και είμαι 64,5. Έχω και αυτή τη δυσκοιλιότητα....

κι εγώ το έχω ταράξει το παγωτό και παρόλα αυτά δεν έβαλα άλλα κιλά...αφού δεν παίρνω θερμίδες από πολύ φαγητό και τέτοια.

Αααααααααααααααα κι εσένα σου κόπηκε η όρεξη;;; Κατάλαβα...τα 7.5 κιλά σου είναι πολύ καλά...γιατί αγχώνεσαι;;; :wink::wink:

Γιατί φοβάμαι μην πάρω άλλα τόσα :oops:

μπα δεν νομίζω...με λίγη προσοχή κούκλα μου όλα θα πάνε καλά :wink:

Γιατί φοβάμαι μην πάρω άλλα τόσα :oops:

Νομίζω πως τσάμπα ανησυχείς! Με αυτούς τους ρυθμούς που τα παίρνεις δεν νομίζω να προλάβεις να πάρεις άλλα τόσα. Αλλά και να πάρεις πάλι μέσα στα όρια θα είσαι,οπότε μην αγχώνεσαι :wink:

DoUwp3.png

Κορίτσια είμαι πολύ προβληματισμένη. :( Είμαι στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου (μπαίνω στον 8ο περίπου στις 10 Ιουνίου) και έχω πάρει 10 ολόκληρα κιλά! Ήμουν 70 και έγινα 80. Έχω απογοητευτεί. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πόσα κιλά βάζεις τους υπόλοιπους μήνες; Δεν μπορώ να πω οτι δεν τρώω κάπως παραπάνω αλλά και πάλι δεν εξηγείται αυτή η αλματώδης αύξηση βάρος. Το μόνο θετικό είναι οτι ενώ η ζυγαρία δείχνει +10 στο σώμα δεν μου φαίνεται , καθώς η αλλαγή είναι κατά κύριο λόγο συγκεντρωμένη στην κοιλιά και στα μάγουλα (φράπα) και όχι αλλού π.χ. γοφούς, μηρούς, μπράτσα κ.λ.π. Αυτό πάλι με τα μάγουλα που τα πάτε βρε κορίτσια; Για ποιο λόγο πρίζονται έτσι στην εγκυμοσύνη ξέρετε; Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το Forum και νιώθω οτι δεν έχω μόνο εγώ αυτούς τους προβληματισμούς.

Κορίτσια είμαι πολύ προβληματισμένη. :( Είμαι στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου (μπαίνω στον 8ο περίπου στις 10 Ιουνίου) και έχω πάρει 10 ολόκληρα κιλά! Ήμουν 70 και έγινα 80. Έχω απογοητευτεί. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πόσα κιλά βάζεις τους υπόλοιπους μήνες; Δεν μπορώ να πω οτι δεν τρώω κάπως παραπάνω αλλά και πάλι δεν εξηγείται αυτή η αλματώδης αύξηση βάρος. Το μόνο θετικό είναι οτι ενώ η ζυγαρία δείχνει +10 στο σώμα δεν μου φαίνεται , καθώς η αλλαγή είναι κατά κύριο λόγο συγκεντρωμένη στην κοιλιά και στα μάγουλα (φράπα) και όχι αλλού π.χ. γοφούς, μηρούς, μπράτσα κ.λ.π. Αυτό πάλι με τα μάγουλα που τα πάτε βρε κορίτσια; Για ποιο λόγο πρίζονται έτσι στην εγκυμοσύνη ξέρετε; Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το Forum και νιώθω οτι δεν έχω μόνο εγώ αυτούς τους προβληματισμούς.

Εμείς μάλλον προχωράμε με σχεδόν ίδιους ρυθμούς. Στις 27w νομίζω ότι ήμουν +10, και ξεκίνησα από 71 κι εγώ. Τώρα όμως σχεδόν 18. Υπομονή. Τι άλλο να κάνουμε?

oIKlp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...