Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπιμπερό???γυάλινο ή πλαστικό???

Recommended Posts

Aν δεν κάν ω λάθος τα γυάλινα δεν κάνουν για το μητρικό γάλα. Ρωτείστε το αυτό, νομίζω ότι κάτι γίνεται με το γυαλί και τα αντισώματα. Gerakina, αν θα θηλάζεις δεν πρέπει να πάρεις κανένα μπιπμερό, για τις πρώτες 40 μέρες τουλάχιστον....Έτσι λέει η κρατούσα άποψη και η εμπειρία μου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κ ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΣΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ Κ ΕΔΙΝΑ Κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΚΕΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΑ Κ ΤΙΣ ΠΙΠΙΛΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ 6 ΜΕ 8 ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΕΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ Κ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ.ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ 'Η ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΣ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΜΗΝΩΝ.ΜΕΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ.ΑΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΓΕΝΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ Κ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ 1-2 ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ Κ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ( 9/12/05 ), ΜΠΕΜΠΑ ( 20/3/08 )

Και εγώ είμαι της άποψης στην αρχή ένα μπιμπερό απλά για να υπάρχει (αν μιλάμε για αποκλειστικό θηλασμό). Έπειτα και αναλόγως πώς πάει το πράγμα, αν χρειαστούν επιπλέον μπουκάλια είτε για αποθήκευση γάλακτος είτε για οτιδήποτε άλλο απλά αγοράζετε. Το ίδιο και με τον αποστειρωτή... αν χρειαστεί στην πορεία απλά αγοράζετε! Αν αποστειρώνετε μια στο τόσο και δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε γάλα (είπαμε μη μαρτυρήσετε κιόλας εκεί τον παίρνεις με τη μια) και μια κατσαρολίτσα κάνει άψογα τη δουλειά!

:wink:

Aν δεν κάν ω λάθος τα γυάλινα δεν κάνουν για το μητρικό γάλα. Ρωτείστε το αυτό, νομίζω ότι κάτι γίνεται με το γυαλί και τα αντισώματα.

Eίναι μια χαρά τα γυάλινα μπιμπερό για το μητρικό γάλα! :)

Διαφημίσεις

Όταν θηλάζεις δεν δίνεις τίποτα άλλο με το μπιμπερό? Δηλαδή πχ νερό,χαμομήλι...Χαζή ερώτηση ε?

αν χρειαζόταν το μωρό και κάτι άλλο θα το είχες! :wink:

Και πόσα μπιμπερό πρέπει να πάρω στην αρχή δεδομένου οτι θα θηλάζω?

Κανένα! ακόμη και να χρειαστείς τελικά το βρίσκεις σε ένα εφημερεύον φαρμακείο! :wink:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Όπως το σκέφτομαι δε θα πάρουμε αποστειρωτή από την αρχή.Κι αν χρειαστεί βλέπουμε.

Όσο για τα μπιμπερό εεε θα πάρουμε 2-3 έτσι για να τα χαζεύουμε και να χαιρόμαστε κι ας μη χρειάζονται!! :D:D

αν χρειαζόταν το μωρό και κάτι άλλο θα το είχες!

Αγλαΐα φοβερή ατάκα!! :lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Όπως το σκέφτομαι δε θα πάρουμε αποστειρωτή από την αρχή.Κι αν χρειαστεί βλέπουμε.

Όσο για τα μπιμπερό εεε θα πάρουμε 2-3 έτσι για να τα χαζεύουμε και να χαιρόμαστε κι ας μη χρειάζονται!! :D:D

αν χρειαζόταν το μωρό και κάτι άλλο θα το είχες!

Αγλαΐα φοβερή ατάκα!! :lol::lol::lol::lol:

:wink:

αγχώνομαι κι εγώ όσο σκέφτομαι μήπως δεν καταφέρω να θηλάσω, μήπως δεν έχω γάλα, κλπ...

πριν λίγες μέρες μου κάνανε δώρο έναν αποστερωτή της Chicco. Δεν είχα σκεφτεί το θέμα ακόμα και πάνω που άρχισα να αναρωτιέμαι για τα μπιμπερό διάβασα εδώ.

να πάρω κι εγώ ένα γυάλινο να βρίσκεται? Θα ρωτήσω και την μαία, έχω ραντεβού την παραπάνω βδομάδα.

1Iik.png

αγχώνομαι κι εγώ όσο σκέφτομαι μήπως δεν καταφέρω να θηλάσω, μήπως δεν έχω γάλα, κλπ...

πριν λίγες μέρες μου κάνανε δώρο έναν αποστερωτή της Chicco. Δεν είχα σκεφτεί το θέμα ακόμα και πάνω που άρχισα να αναρωτιέμαι για τα μπιμπερό διάβασα εδώ.

να πάρω κι εγώ ένα γυάλινο να βρίσκεται? Θα ρωτήσω και την μαία, έχω ραντεβού την παραπάνω βδομάδα.

Νίκη μου το να μην έχεις γάλα μπορείς σχεδόν να το αποκλείσεις... αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος θα έχεις! Με το καλό!

:D

Διαφημίσεις

Ρώτησα τον παιδίατρο που θα έχω για την μπέμπα και μου είπε ότι όταν τα πλαστικά μπιπμερό είναι επώνυμα (chicco, avent κ.λ.π.) και όχι τίποτα άσχετα και γράφει επάνω στα κουτιά ότι είναι κατάλληλα για αποστείρωση κ.λ.π., τότε δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα με τα πλαστικά μπιμπερό. Επίσης, ρώτησα και σε ένα κατάστημα και μου είπαν ότι πάρα πολλοί έχουν τον ίδιο προβληματισμό τον τελευταίο καιρό (εκπομπές της τηλεόρασης κ.λ.π.), αλλά όλες οι επώνυμες εταιρείες έχουν πιστοποιήσεις ότι τα πλαστικά μπιμπερό τους κάνουν και για αποστείρωση χωρίς πρόβλημα. Άλωστε ακόμη και αυτές που έχουν και γυάλινα έχουν πολύ περισσότερα μοντέλα πλαστικών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μεγάλες εταιρείες όπως chicco, avent κ.λ.π. σίγουρα ελέγχονται από αρμόδιους φορείς, οπότε αν ήταν ακατάλληλα τα μπιμπερό τους θα το μαθαίναμε. Από την άλλη βέβαια, αν μπορείς να είσαι σίγουρος με τα γυάλινα, γιατί να ρισκάρεις έστω και 1 στο εκατομμύριο; Δεν ξέρω, εγώ πάντως έχω πάρει πλαστικά γιατί όλες οι μαμάδες μου λέγανε ότι είναι πιο βολικά και ότι απλώς πρέπει να πετάω πολύ συχνά τις θηλές τους.

Ρώτησα τον παιδίατρο που θα έχω για την μπέμπα και μου είπε ότι όταν τα πλαστικά μπιπμερό είναι επώνυμα (chicco, avent κ.λ.π.) και όχι τίποτα άσχετα και γράφει επάνω στα κουτιά ότι είναι κατάλληλα για αποστείρωση κ.λ.π., τότε δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα με τα πλαστικά μπιμπερό. Επίσης, ρώτησα και σε ένα κατάστημα και μου είπαν ότι πάρα πολλοί έχουν τον ίδιο προβληματισμό τον τελευταίο καιρό (εκπομπές της τηλεόρασης κ.λ.π.), αλλά όλες οι επώνυμες εταιρείες έχουν πιστοποιήσεις ότι τα πλαστικά μπιμπερό τους κάνουν και για αποστείρωση χωρίς πρόβλημα. Άλωστε ακόμη και αυτές που έχουν και γυάλινα έχουν πολύ περισσότερα μοντέλα πλαστικών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μεγάλες εταιρείες όπως chicco, avent κ.λ.π. σίγουρα ελέγχονται από αρμόδιους φορείς, οπότε αν ήταν ακατάλληλα τα μπιμπερό τους θα το μαθαίναμε. Από την άλλη βέβαια, αν μπορείς να είσαι σίγουρος με τα γυάλινα, γιατί να ρισκάρεις έστω και 1 στο εκατομμύριο; Δεν ξέρω, εγώ πάντως έχω πάρει πλαστικά γιατί όλες οι μαμάδες μου λέγανε ότι είναι πιο βολικά και ότι απλώς πρέπει να πετάω πολύ συχνά τις θηλές τους.

Να σου πω, νομιζω οτι στην αρχη ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησεις γιαλινα γιατι ειναι πιο υγιεινα!(Βεβαια αν θηλασεις δεν χρειαζεσαι τιποτα!! :D )

Οσο για το βολικά. τι να πω, επειδη δηλαδη τα γιαλινα ειναι λιγο πιο βαρια στα χερια μας;;;Ε σιγα τωρα.....Ειναι πιο υγιεινα ομως!!

Εκει που μαλλον ειναι βολικα τα πλαστικα ειναι οταν το μωρο πιανει μονο του το μπιμπερο, για να αποφευχθει ο κινδυνος να πεσει και να σπασει το γιαλινο και να χτυπησει το μωρο!!

Αυτά νομιζω εγω..... :wink:

Γυάλινο

1. Πιο φυσικο υλικο

2. Κρυώνει πιο ευκολα και πιο γρηγορα σε περιπτωση που καψει παραπανω το γαλα.

3. Αποστηρωνεται καλυτερα

Με το καλο :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Aν δεν κάν ω λάθος τα γυάλινα δεν κάνουν για το μητρικό γάλα. Ρωτείστε το αυτό, νομίζω ότι κάτι γίνεται με το γυαλί και τα αντισώματα.

Aglaia ευχαριστώ για την επισήμανση. Επειδή το έχω διαβάσει σε βιβλίο για τη θηλασμό και μου το είπε και η παιδίατρος, μήπως μπορείς να μου πεις γιατί έχει βγει αυτή η φήμη??? Εκτός αν δεν έχει βγει και κάνω τελείως λάθος!

Διαφημίσεις

Aglaia ευχαριστώ για την επισήμανση. Επειδή το έχω διαβάσει σε βιβλίο για τη θηλασμό και μου το είπε και η παιδίατρος, μήπως μπορείς να μου πεις γιατί έχει βγει αυτή η φήμη??? Εκτός αν δεν έχει βγει και κάνω τελείως λάθος!

Δες τι λεει εδω η Αγλαϊα: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3662 :wink:

Νομίζω το καουτσουκ είναι πιο "φυσικό" υλικό και "μιμείται" (όσο μπορεί να το πει αυτό κανείς δλδ) καλύτερα τη γυναικεία θηλή...

Ποιος θέλει μαϊμούδες όμως;;;

:lol::lol::lol:

Νομίζω το καουτσουκ είναι πιο "φυσικό" υλικό και "μιμείται" (όσο μπορεί να το πει αυτό κανείς δλδ) καλύτερα τη γυναικεία θηλή...

αναστασια το ιδιο λεπτο ακριβως??? :lol::lol:

Οσο για το καουτσουκ ή σιλικονη αλλα και για το nuk ή Chicco, εχω να σας πω οτι εδινα στο δικο μου μωρο μητρικο γαλα με chicco σιλικονη και σε καποια φαση ελαττωσε το φαγητο της, εσπρωχνε συνεχεια το μπιμπερο με την γλωσσα και εκλαιγε οταν της το δινα. Ετσι ειπα να δοκιμασω και τα nuk με καουτσουκ και απο εκεινη την μερα τρωει πολυ πιο ηρεμα!!Της αρεσε!!

Γι αυτο μην παιρνετε πολλα μπιμπερο, γιατι εχουν και τα βρεφακια αποψη κα μαλιστα ισχυρη!!!! :lol::lol:

αναστασια το ιδιο λεπτο ακριβως??? :lol::lol:

Οσο για το καουτσουκ ή σιλικονη αλλα και για το nuk ή Chicco, εχω να σας πω οτι εδινα στο δικο μου μωρο μητρικο γαλα με chicco σιλικονη και σε καποια φαση ελαττωσε το φαγητο της, εσπρωχνε συνεχεια το μπιμπερο με την γλωσσα και εκλαιγε οταν της το δινα. Ετσι ειπα να δοκιμασω και τα nuk με καουτσουκ και απο εκεινη την μερα τρωει πολυ πιο ηρεμα!!Της αρεσε!!

Γι αυτο μην παιρνετε πολλα μπιμπερο, γιατι εχουν και τα βρεφακια αποψη κα μαλιστα ισχυρη!!!! :lol::lol:

:lol::lol::wink:

Δες τι λεει εδω η Αγλαϊα: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3662 :wink:

Ευχαριστώ πολύ!

συμφωνω με την αγλαια για τους εξης λογους.1) αν εχεις μπιμπερο σπιτι μπαινεις σε πειρασμο να το χρησιμοποιησεις και δεν προσπαθεις οσο χρειαζεται με το στηθος. 2)μπορεις να το βρεις οποιαδηποτε στιγμη σε εφημερευον φαρμακειο. εγω αποφασισα στο δευτερο να μην παρω ουτε ενα μπιμπερο σπιτι για να μην μπω στον πειρασμο. στο πρωτο επειδη δεν αντεξα απο το πολυ ξυπνημα..ξυπνουσε ανα μισαωρο να φαει γιατι δεν ειχε κατεβει ακομα το γαλα μου και δεν της εφτανε.ηταν και μεγαλο μωρο κατεληξα να θηλαζω μιση ωρα απο το ενα στηθος μιση ωρα απο το αλλο και μετα και μπιμπερο για ενα τριμηνο ωστε να κοιμαται το μωρο 3-4 ωρες.Αυτο ηταν χειροτερη φρικη γιατι ειχα και τα γαλατα και τις αποστειρωσεις και το πλυσιμο των μπιμπερο και τον θηλασμο για ενα τριμηνο.Οποτε τωρα ειπα να προσπαθησω με το στηθος μονο χωρις μπιμπερο και ελπιζω να τα καταφερω.

pBpMp3.png

• 1 χρόνο μετά...

καλημέρα σε όλους

το θέμα που με απασχολεί έχει ξανασχολιαστεί παλαιότερα, αλλά θα ήθελα να δω τις τοποθετήσεις των μελών. Έχω ένα γιο 5 μηνών και εδώ και ένα μήνα, επειδή τρώει πολύ, επέλεξα τα πλαστικά μπουκάλια μιας γνωστής εταιρείας διότι χωρούν μεγαλύτερη ποσότητα, κάτι που δεν μπορούσα να βρω σε γυάλινα. Τα αποστειρώνω κανονικά. Παρατήρησα πως κάποια θόλωσαν ενώ κάποια άλλα παραμένουν διαυγή. Φοβάμαι την πιθανή τοξικότητα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;;; Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία;;;:shock:

Καλημέρα. Αν εννοεις τα στραβομπουκαλα της chicco και σε μενα θολωσαν καποια και γιαυτο προτίμησα τα γυαλινα. Αν δε σου φτάνει καλύτερα να κάνεις 2 μπουκάλια κάθε φορά και να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο.Αλήθεια αποστειρώνεις ακόμα;μου είπαν ότι αφού συμπληρώσει το μωρό τον 3ο μήνα είναι ανούσια η αποστείρωση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...