Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Αχχ!Κι εκει που λεγαμε "μα τι ησυχο μωρο εχουμε" εχει τωρα δυο βραδια που το καημενο επηξε στο κλαμα!Δεν ξερουμε τι να το κανουμε να ηρεμησει και ποναει η ψυχη μου να τον βλεπω ετσι!

Η παιδιατρος που την πηρα σημερα μου ειπε να παρω να του δινω ροφημα μαραθου.Το εχετε χρησιμοποιησει ποτε?Επειδη τον θηλαζω αποκλειστικα μηπως μου δημιουργησει προβλημα με το θηλασμο η χρηση και μπιμπερο?

Απ'την αλλη δε μπορω να τον αφησω ετσι,δεν μπορει να κοιμηθει καλα απο το κλαμα!Δεν ξερω τι να κανω...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς τις πρώτες 10 μέρες αφού γεννήθηκε, λέγαμε "τί ήσυχο μωρό είναι αυτό". Μετά τις 10 μέρες και μέχρι περίπου 9-10 μηνών έκλαιγε (για την ακρίβεια ούρλιαζε) μέρα νύχτα και κοιμόταν ελάχιστα.

Εσένα γιατί δεν κοιμάται? Έχει κολικούς ?

Εμάς δεν είχε τίποτα... Ούτε κολικούς, ούτε ήθελε τάϊσμα - άλλαγμα κ.τ.λ.

Απλά ήταν τσατίλα και ανήσυχη. Εμείς όμως ανησυχούσαμε και νομίζαμε ότι κάτι έχει. Μέχρι και φάρμακα μας δίναν προληπτικά οι γιατροί, μήπως έχει παλινδρόμηση, μήπως έχει το ένα, μήπως έχει το άλλο....

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μόλις σηκώθηκε στα ποδαράκια της 7-8-9 μηνων άρχισε λίγο να ησυχάζει και μόλις περπάτησε 10 μηνων, ηρέμησε αρκετά.

Η κυρία ήταν υπερδραστήρια και ήταν (και είναι) σχετικά άϋπνο παιδί...

Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, απλά χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και γερά νεύρα...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Εμας δεν ξερω τι εχει!Ουτε ταισμα,ουτε αλλαγμα παντως και ουτε και η αγκαλια τον ηρεμει!Δειχνει να σφιγγεται και να ζοριζεται,ισως εχει αερια,δεν ξερω!

Το καλο ειναι οτι δεν κλαει συνεχεια,μονο το βραδυ μετα τις 9-10 για τρεις τεσσερις ωριτσες αλλα ουρλιαζει, και δεν το εκανε ως τωρα που ειναι 7 εβδομαδων

bxBwp2.png EgDTp2.png

Όπως τα λές μάλλον για κολικούς ακούγεται... Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί εμείς δεν είχαμε καθόλου. Έχω ακούσει παντως ότι συνήθως τα πιάνει το βράδυ και κραταει κάποιες ώρες. Μάζεύει και τα ποδαράκια του στην κοιλίτσα του ??? Εμένα μου είχαν πει ότι έτσι κάπως θα καταλάβω αν έχει κολικούς...

Πάντως γι' αυτό μάλλον θα πρέπει να σε συμβουλέψει κάποια πιο έμπειρη στο θέμα μαμά καθότι οι δικές μου γνώσεις περιορίζονται στο θεωρητικό επίπεδο και δεν ξέρω αν όντως πιάνουν. Πάντως 2 από αυτά που θυμάμαι είναι:

- Να τον κρατάς αγκαλιά έτσι ώστε να πιέζεται η κοιλιά του στον ώμο σου (έτσι φεύγουν τα αέρια και ανακουφίζεται)

- Δίνουν συνήθως ροφήματα με γλυκάνισο.

Ελπίζω έστω και στο ελάχιστο να βοήθησα.

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

μάλλον έχει κολικούς τότε. Μαζεύει τα ποδαράκια του προς το στήθος; Η γιατρός τι σας είπε; μήπως το μάραθο είναι για την κοιλίτσα του; Πάντως δεν το έχω ξανακούσει ούτε εγώ. όσο για το θηλασμό, δε νομίζω να σου δημιουργήσει πρόβλημα το μπιμπερό. το πιθανότερο είναι να μην το θέλει αφού εχει συνηθίσει στο στήθος.

Διαφημίσεις

Ρενα γεια,

Υπενθύμησες στην παιδίατρο ότι θηλάζεις αποκλειστικά, πριν σου συστήσει το μάραθο? Κανονικά δεν πρέπει να του δώσεις τίποτε άλλο. Οπως λες μπορεί να επηρρεάσει το θηλασμό. Άσε που δε νομίζω ότι το μάραθο θα το ανακουφίσει περισσότερο από ότι το δικό σου γάλα. Αν το ψάξεις λιγάκι (και στο internet) θα δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το δικό σου γάλα για να πίνει το μωράκι σου.

Από την άλλη εγώ δεν είμαι παιδίατρος :D , τη γνώμη μου σου λέω μόνο. Αν είναι κολικοί δε νομίζω ότι θα τους ανακουφίσει τίποτα παραπάνω από την αγκαλιά σου. Σου έχουν πει για τη στάση τιγράκι? Βαζεις το μωράκι να ξαπλώσει μπρούμυτα πάνω στο χέρι σου από τον αγκώνα μέχρι την παλάμη. Συνήθως αυτή η στάση τα ανακουφίζει γιατί ασκεί πίεση στην κοιλίτσα τους.

Ότι και αν είναι , εύχομαι να περάσει γρήγορα!!!! Και θα περάσει!!! Λίγη υπομονή ακόμα!

Φιλια,

Αχ,ευχαριστω κοριτσια!Ναι,μαζευει τα ποδια στο στηθος!Θα εφαρμοσω καποιες μεθοδους κι ας ελπισουμε οτι θα εχει κατι απο ολα αποτελεσμα!Αλλιως υπομονη!

bxBwp2.png EgDTp2.png

ναι, μήν δίνεις άλλα υγρά, μπορεί να σου χαλάσει τον θηλασμό. αυτό λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Απο την στιγμή που η γιατρός δεν είπε κάτι άλλο τίποτα και δεν είπε ότι είναι απαραίτητο ....

Εχω μία γνωστή που κάνει μασάζ για μωράκια (έχει η ίδια δύο παιδιά) που πρέπει να την πείσω να αρχίσει πάλι δουλειά :) ..

Νομίζω θα ηταν σούπερ να σου κάνει ένα σεμιναριάκι για το πως να κάνεις μασάζ στο μωράκι σου - κάνει θαύματα το μασάζ στα μωρά. Αν θέλεις σου στέλνω το τηλ. της με πμ.

Έφαγες μήπως κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο αυτές τις ημέρες?

Μπορεί αυτό να του προκαλεί τον πόνο στην κοιλιά. Εάν είναι μόνο για δύο βράδια, μπορεί να περάσει αν δεν φάς πάλι αυτό που ισως το πείραξε... για να δούμε... πιές εσύ πολλά υγρά πάντως.

βάλε επίσης κάτι ζεστό στην κοιλίτσα του πχ μία θερμοφόρα για να ηρεμήσει..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Κολικοί είναι σίγουρα... Κι εμείς το περάσαμε πολύ έντονα... Έκλαιγε τόσο ο μικρός δυνατά, υπέφερε... Που μια φορά έβαλα κι εγώ τα κλάμματα γιατί δεν ήξερα πως να τον βοηθήσω... Μου είπε η γιατρός για χαμομήλι και να τον θηλάζω... Μασαζ και τα υπόλοιπα που είπαν τα κορίτσια...

ayTFp3.pngivwvp2.png

40 ημέρες ακατάπαυστου κλάματος...θα μου μείνουν αξέχαστες!!!

Γιατροσόφια που κάναμε εμείς (μας τα λέγανε δηλαδή!!) και τα αποτελέσματα τους:

1. Ροφήματα χαμομήλι, μάραθου, γλυκάνισου--->0 εις το πηλίκον!!

2. Ζεστά πανάκια στη κοιλίτσα της--->κάτι έκανε αλλά για λίγο

3.Τη βάζαμε μπρούμυτα στα γόνατα μας για να πιέζεται η κοιλίτσα της---> κάτι έκανε αλλά λίγο

4.Την βάζαμε ψηλά στον ώμο μας να κοιτάει την πλάτη μας και η κοιλίτσα να πιέζεται, και κόβαμε χιλιόμετρα μέσα στο σπίτι-->100% αποτελεσματικό, σταμάταγε το κλάμα μαχαίρι+χάνεις κιλά :D

5.Βόλτα με το καρότσι-->100% αποτελεσματικό, ιδανικό για πρωϊνές ώρες

(ω ναι! εμείς είχαμε κωλικούς και το πρωϊ)

6. Κωλοτούμπα. Βάζεις το μωρό ανάσκελα, σηκώνεις τα ποδια του και το κάνεις κωλοτούμπα ξαπλωμένο. Θα γελάσετε αλλά αυτό μας το είπε μια μεγάλη κυρία (σε ηλικία) και όντως πιάνει. Θεωρητικά τεντώνουν λέει τα αντεράκια του και το βοηθάς να "αερίσει" το χώρο :D:D

Διαφημίσεις

Το μασσαζ βοηθαει τρομερα πολυ.στο Λονδινο ηταν υποχρεωτικο μαθημα στις μελλουσες μαμαδες και στη σχολη φυσιοθεραπειας το ειχα διδαχτει επειδη απλα το ηθελα.υπαρχουν βιβλια για baby massage αλλα και κινησεις με την φορά του ρολογιου θα το βοηθησουν.δεν θα ασκεις πιεση σαν χαδακια θα ειναι.το τσαι αστο καλυτερα δεν πολυβοηθαει.θελει πολυ αγκαλιτσα και ελαφρες πιεσης πανω στο γονατο σου.υπομονη θα περασει και αυτο και θαρθουν αλλα (δοντακια κτλ)υπομονη κουραγιο και αγκαλιτσες πολλες πολλες

Ευχαριστω για τις ιδεες και τη συμπαρασταση!

Μαρια δυστυχως μενω Καβαλα οποτε το σεμιναριο για μασαζ μαλλον ειναι δυσκολο αν και νομιζω οτι θα ειναι πολυ χρησιμο.Μασαζακι απαλο του κανουμε συχνα χωρις να ξερω ομως αν το κανω με το σωστο τροπο. Το τι εφαγα το σκεφτηκα κι εγω και δε θα φαω ξανα μαρουλι,γιατι ηταν το μονο υποπτο!

Bizeli μου εδωσες πολλες ιδεες οποτε αρχιζω απο σημερα εφαρμογη!Αυτο με την κωλοτουμπα δεν ξερω αν θα το πετυχουμε αλλα θα προσπαθησουμε! :D:D

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εφαρμοζω που λετε απο προχθες το μασαζακι στην κοιλιτσα για πολυ ωρα και σε ασχετες φασεις χωρις να κλαει και δεν ξαναειχα "θερμο επεισοδιο"!Επισης τον βαζουμε και στον ωμο για να πιεζεται η κοιλιτσα του!Δεν ξερω αν εχει σχεση αυτο αλλα προχθες μαλιστα κοιμηθηκε απο τις 12 ως τις 7 το πρωι συνεχομενα!!Απιστευτο!!

Η αληθεια ειναι παντως οτι δοκιμασα να του δωσω κι απο το τσαγακι αλλα με το ζορι ηπιε 5 ml!Του φαινοταν περιεργη η γευση φαινεται!Μονο μητρικο πινει!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Το μωρακι σου μπορει να εχει κολικους.Δεν ξερω αν ξερεις οτι οταν θηλαζεις πρεπει να προσεχεις τη διατροφη σου.πχ χορταρικα και οσπρια προκαλουν κολικους στο μωρακι σου.

Εγω μια φορα ξεχαστηκα και ειχα φαει στιφαδο, μεσα σ'ενα απογευμα χεστηκε 7 φορες!!!

Επισης μια σταση που τ'ανακουφιζει ειναι να το βαζεις ν'ακουμπαει την κοιλιτσα του πανω στο γονατο σου.Υπομονη.

KeDzp2.png

CBqup3.png