Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

19 ΜΗΝΩΝ - ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ...

Recommended Posts

Οτι θα άνοιγα εγώ τέτοιο θέμα, δεν το περίμενα ποτέ.

Πριν λίγους μήνες, δεν ήξερα πώς να του σταματήσω το φαγητό, και τώρα...

Αστα να πάνε...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Είναι 19 μηνών. Μέχρι πριν λίγο καιρό, του έδινα τα βασικά γεύματα (φρούτα - μεσημεριανό) αλεσμένα για να τρωει ικανοποιητικές ποσότητες. Το απόγευμα και το βράδυ, έτρωγε είτε απο το φαγητό μας (σε στεραιά μορφή) ή τόστ, ή φετούλες ψωμί με μέλι.

Ολα τέλεια... μέχρι που .... βαρέθηκε το αλεσμένο. Δεκτό όμως και αυτό. Αρχίσαμε λοιπον, λίγη μπανάνα το πρωί, λίγο αχλάδι, λίγο πορτοκάλι, το μεσημέρι το φαγητό του σε κομματάκια. Απόγευμα - βράδυ τα κλασικά.

Μια, δυο μέρες καλά. Λίγο φαγητό, αλλά δε με προβλημάτιζε. Το περίμενα οτι και θα βαρεθεί το παιδί το αλεσμένο, και οτι με το μη αλεσμένο θα τρωει λιγότερο.

Το λίγο όμως είναι σχετικό. Τόσο λίγο???... όχι ομολογώ οτι δεν ήμουν προετοιμασμένη για το τόοοοοοσο λίγο.

Σε όλα τα φαγητά, τρωει δυο κουταλιές και μετά τα πετάει. Αλλα δε τα δοκιμάζει καν. Δε δέχεται να φαει ούτε κουταλιά και ζητάει γάλα. Φρούτα, τίποτα, άντε μισή μπανάνα με το ζόρι.

Πεινάει, γυρνάει στο σπίτι, κλαίει, και ζητάει γάλα!!!!!!

Πώς το βλέπετε εσείς αυτό? Φυσιολογικό? Πώς να το αντιμετωπίσω? Να του δίνω γάλα όποτε ζητάει και να συμπληρώνω με στερεό, μέχρι να αυξήσει τις ποσότητες, να τον αφήνω νηστικό όταν δεν τρωει για να μην του αλλάζω τα γεύματα????

Ακούω και τα δυο, και δεν ξέρω τί να κάνω...

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ...

Διαφημίσεις

...

φαση ειναι.... θα περασει... καμια δεκαρια μερες κραταει...

υπομονη..

Θα συμφωνήσω. Επίσης θα σου πρότεινα (αν δεν το κάνεις ήδη) να τον έχετε μαζί σας στο τραπέζι την ώρα που τρώτε εσείς. Βάλτου ένα πιατάκι με λίγο φαγητό και άστον να σας κάνει παρέα. Αν θέλει βέβαια, αν δεν θέλει μην τον πιέσεις.

Με τον Ευριπίδη δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το φαγητό, αλλά τέτοιες φάσεις έχει περάσει αρκετές φορές (δυο - τρεις το χρόνο περίπου). Επίσης περνάνε φάσεις μονομανίας (μόνο μακαρόνια ή μόνο μπιφτέκια κλπ).

Το έχω γράψει και αλλού, ο δικός μου όταν κατήργησε το αλεσμένο πέρασε τρεις μήνες (ολόκληρο καλοκαίρι) που δεν είχε φάει ούτε ένα φρούτο (σε καμμία μορφή, ούτε καν σε χυμό) ούτε ένα λαχανικό. Μπορούσε να περάσει και μια εβδομάδα και δέκα ημέρες με βασική τροφή το γάλα. Δώστου χρόνο και μην αγχώνεσαι θα επανέλθει.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Ξέρω οτι δεν πρέπει να αγχώνομαι και οτι θέλει χρόνο το παιδί, αλλά κάποιες φορές δε μπορώ να το κοντρολάρω.

Αν πάντως καταλαβαίνω καλά, να του δίνω γάλα όποτε το ζητάει? Να του δίνω να τρωει όποτε ζητάει ο ίδιος και ότι ζητάει ο ίδιος?

Διαφημίσεις

Ξέρω οτι δεν πρέπει να αγχώνομαι και οτι θέλει χρόνο το παιδί, αλλά κάποιες φορές δε μπορώ να το κοντρολάρω.

Αν πάντως καταλαβαίνω καλά, να του δίνω γάλα όποτε το ζητάει? Να του δίνω να τρωει όποτε ζητάει ο ίδιος και ότι ζητάει ο ίδιος?

Εγώ ακόμα και τώρα αυτό κάνω. Ρώτα πάντως και τη γνώμη του παιδίατρου σας για να είσαι ήσυχη. Ο δικός μας παιδίατρος είναι γενικώς πολύ χαλαρός στο θέμα του φαγητού. Όποτε του έχω πει "δεν τρώει" μου απαντάει "δεν πειράζει, θα φάει".

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Λοιπον και εμεις σε αυτη την φαση ειμαστε αλλα δεν κρατησε 10 μερες. Κραταει μηνες τωρα. (Για τον μεγαλο λεω). Στην αρχη η παιδιατρος μου ειχε πει να μην του δινω γαλα γιατι ξερωντας οτι θα πιει γαλα δεν θα φαει. Δεν την ακουσα γιατι δεν μου πηγαινε να τον αφηνω νηστικο. Μαλιστα επειδει μονο γαλα επινε ολη την μερα αρχισα να του ριχνω δημητριακα μεσα και κουταλιες απο το γαλα του μικρου. Οποτε χορτενε με το γαλα και μαλιστα πειρε και ενα κιλο σε 3 μηνες (για τον μεγαλο παντα λεω) οποτε η παιδιατρος δεν το πιστευει οτι δεν τρωει!

Τωρα αρχισα να το ελλατωνω σιγα σιγα το γαλα μηπως και...

Αν πιστευεις οτι ειναι φαση μην τον αφηνεις νηστικο αν δεις ομως οτι τραβει πανω απο 2 εβδομαδες μηπως να φροντισεις να μην χορτενει με το γαλα???