Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προτίμηση στον έναν αδελφό. Γιατί;;;;;;;;

no doubt

Recommended Posts

Ο δίχρονος γιος μου έχει δεχτεί πάρα πολύ καλά το γεγονός ότι απέκτησε 2 αδελφάκια και ενώ ζηλεύει (όχι όσο περίμενα ευτυχώς), δεν τα πειράζει. Τον εμπιστεύομαι να φύγω από το δωμάτιο ξέροντας ότι δεν θα τους κάνει τίποτα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δείχνει μεγάλη αδυναμία στον μικρό από τους διδύμους.

Ο μεγάλος τον χαίρεται πάρα πολύ και μόλις τον βλέπει κουνάει χεράκια και ποδαράκια και γελάει, όπως και ο μικρός. Ο γιος μου όμως δεν του δίνει καμία σημασία, σαν να μην υπάρχει, ούτε καν τον κοιτάει.

Αντίθετα με τον μικρό είναι συνέχεια από πάνω του, του δίνει παιχνίδια, τον γαργαλάει και παίζουν πάρα πολύ.

Η σκηνή να βλέπω τα 2 μου παιδιά να παίζουν και να γελούν και το μωρό να τους βλέπει και να λαχταράει να τον παίξουν με έχει στενοχωρήσει αφάνταστα :(.

Τί να κάνω μανούλες;

(Δεν ξέρω αν έπρεπε να το ανοίξω εδώ το θέμα)

Διαφημίσεις

Ο δίχρονος γιος μου έχει δεχτεί πάρα πολύ καλά το γεγονός ότι απέκτησε 2 αδελφάκια και ενώ ζηλεύει (όχι όσο περίμενα ευτυχώς), δεν τα πειράζει. Τον εμπιστεύομαι να φύγω από το δωμάτιο ξέροντας ότι δεν θα τους κάνει τίποτα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δείχνει μεγάλη αδυναμία στον μικρό από τους διδύμους.

Ο μεγάλος τον χαίρεται πάρα πολύ και μόλις τον βλέπει κουνάει χεράκια και ποδαράκια και γελάει, όπως και ο μικρός. Ο γιος μου όμως δεν του δίνει καμία σημασία, σαν να μην υπάρχει, ούτε καν τον κοιτάει.

Αντίθετα με τον μικρό είναι συνέχεια από πάνω του, του δίνει παιχνίδια, τον γαργαλάει και παίζουν πάρα πολύ.

Η σκηνή να βλέπω τα 2 μου παιδιά να παίζουν και να γελούν και το μωρό να τους βλέπει και να λαχταράει να τον παίξουν με έχει στενοχωρήσει αφάνταστα :(.

Τί να κάνω μανούλες;

(Δεν ξέρω αν έπρεπε να το ανοίξω εδώ το θέμα)

Πω, πω, δύσκολη κατάσταση.

Δεν ξέρω να σου δώσω κάποια συμβουλή, μιας και δεν έχω παιδιά αλλά πραγματικά στενοχωρήθηκα που το μωράκι τους λαχταράει κι αυτοί δεν τον παίζουν!

Ελπίζω οι άλλες κοπέλες που είναι μανούλες να σε βοηθήσουν.

5f27b8bd0c.png

Αν και δεν ειμαι μανουλα ελπιζω να μου επιτρεπεις να κανω μια σκεψη.

Διαιρει και βασιλευε.

Ισως το μεγαλο σου το αγορακι να ζηλεψε την ελευση των μικροτερων που ηρθαν ταυτοχρονα και σαν μια μοναδα και σκεφτηκε οτι αυτος τωρα θα παραγκωνιστει.Οποτε παιρνοντας το εναν με το μερος του τους διασπα και ετσι δεν μενει μονος αυτος.Μεσα στο μυαλο του τους εχει σαν ενα και πιστευει οτι δεν χωραει αναμεσα τους και για αυτο προσπαθει να τους διασπασει.

Οταν τα μικρα παιζουν μεταξυ τους προσπαθει να τραβηξει την προσοχη του μικροτερου ωστε να μην παιζει με τον διδυμο του;

ο μεγαλος σου μιλαει καθολου? μπορεις να το συζητησεις?? όπως και να εχει νομιζω οτι αυτο θα λυθει μεγαλωνοντας....αν τον επαιρνες με το καλο και του εξηγουσες ότι ο αλλος στεναχωριεται? Φανταζομαι ομως ότι αν μιλαει, θα το εχεις κανει ηδη...τι να πω...περιεργο...αν ημουν στη θεση σου και εβλεπα ότι αυτο δεν λυνεται θα ρωταγα καποιον ειδικο

Παίξε κι εσύ μαζί τους, δίνοντας περισσότερη προσοχή στο "αουτσάιντερ". Έτσι ίσως δέσετε σαν τετράδα και δώσουν σημασία και στο μικρό.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω ούτε αν ταιριάζει στην περίπτωσή σου ούτε αν βοηθάει:

Μια φίλη μου με τρία παιδιά - τότε - μου έλεγε για ένα παρόμοι πρόβλημά της, που ξεπεράστηκε όταν αρρώστησε το ένα από τα δύο "κολλητά" και έμεινε στο σπίτι με το παραγκωνισμένο για 4-5 μέρες. Ε, κολλήσανε τα δύο και μετά έγιναν τριάδα.

Αν, ας πούμε, έπαιρνε ο μπαμπάς το μεγάλο δίδυμο μια βόλτα και έμεναν τα άλλα δύο για κανά δίωρο μαζί σου, η οποία θα τα κουρδίζεις με καταπληκτικές ιδέες για κοινό παιχνίδι;;;

660759jzef7rhw6w.gif

ο μεγαλος σου μιλαει καθολου? μπορεις να το συζητησεις?? όπως και να εχει νομιζω οτι αυτο θα λυθει μεγαλωνοντας....αν τον επαιρνες με το καλο και του εξηγουσες ότι ο αλλος στεναχωριεται? Φανταζομαι ομως ότι αν μιλαει, θα το εχεις κανει ηδη...τι να πω...περιεργο...αν ημουν στη θεση σου και εβλεπα ότι αυτο δεν λυνεται θα ρωταγα καποιον ειδικο

Μια χαρά μιλάει και συνεννοείται.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Στην αρχή έλεγε ότι αγαπούσε μόνο τον μεγάλο (το αουτσάιντερ :?) γιατί ήταν ήσυχο μωρό ενώ ο άλλος είχε κολικούς και όλο έκλαιγε.

Τώρα το άλλαξε το βιολί.

Τον έχω πάρει με το καλό, παίζω παιχνίδια με τον μεγάλο μπας και ζηλέψει. Αντίθετα βρίσκει ευκαιρία που ο μικρός είναι μόνος του και πάει εκεί, του έχω τάξει, τον έχω τιμωρήσει, τον έχω ρίξει στο φιλότιμο, του λέω κλαίει ο καημένος, βρε τίποτα δεν πιάνει σε αυτό το παιδί :(.

Μια μέρα τον είχε πάρει η γιαγιά τον μεγάλο και μου λέει που είναι το κολοκυθάκι (τους λέει κολοκυθάκι και μπιζέλι λόγω σωματότυπου); Του λέω έκλαιγε που δεν τον παίζεις και έφυγε. Α κάνει και τέλος. Ούτε τον ένοιαξε. Μετά πήγε με τον πατέρα του να πάρουν τον μεγάλο και τον ρωτάει μια γειτόνισσα. Τί κάνουν τα αδελφάκια σου; Το ένα λέει το δώσαμε :shock:.

Παίξε κι εσύ μαζί τους, δίνοντας περισσότερη προσοχή στο "αουτσάιντερ". Έτσι ίσως δέσετε σαν τετράδα και δώσουν σημασία και στο μικρό.

Πάιζουμε με μπαλόνια και το πετάμε στα μωρά, χτυπανε πάνω τους και τα πιάνουμε μία μία. Ε λοιπόν στον μεγάλο δεν πετάει ποτέ.

Αν και δεν ειμαι μανουλα ελπιζω να μου επιτρεπεις να κανω μια σκεψη.

Διαιρει και βασιλευε.

Ισως το μεγαλο σου το αγορακι να ζηλεψε την ελευση των μικροτερων που ηρθαν ταυτοχρονα και σαν μια μοναδα και σκεφτηκε οτι αυτος τωρα θα παραγκωνιστει.Οποτε παιρνοντας το εναν με το μερος του τους διασπα και ετσι δεν μενει μονος αυτος.Μεσα στο μυαλο του τους εχει σαν ενα και πιστευει οτι δεν χωραει αναμεσα τους και για αυτο προσπαθει να τους διασπασει.

Οταν τα μικρα παιζουν μεταξυ τους προσπαθει να τραβηξει την προσοχη του μικροτερου ωστε να μην παιζει με τον διδυμο του;

Αν και δεν είσαι μανούλα αυτό που είπες πολύ με προβλημάτισε. Λες να είναι έτσι; Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ναι το κάνει. Επίσης όταν τα έχουμε στο κρεβάτι παέι και χώνετε αναμεσά τους. Και στις φωτογραφίες το ίδιο. τα αγκαλιάζει και μετά αφήνει το μεγάλο και παίζει με τον μικρό.

...αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσει μια σχέση ο γιός σου κ με τον μεγάλο δίδυμο.

καλύτερα θα είναι να έχουν λίγο χρόνο μαζί, μόνοι τους για να γίνει αυτό,

κάθε μέρα απο λίγο, έτσι ώστε να εξοικειωθούν μεταξύ τους.

όσο περισσότερη έπαφή έχουν μαζί μεμονωμένα, τόσο περισσότερο θα μπορέσει πιο εύκολα να δεθει και με τους δύο, όταν είναι όλοι μαζί.

ππιστεύω ότι έχει σχέση με το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως ψάχνουν ένα άτομο /παιδί να δεθούν,

κ δεν τους είναι εύκολο να έχουν την προσοχή κ την αντίληψή τους στραμμένη σε περισσότερα παιδιά.

δηλαδή είναι και θέμα βιολογίας, σε αυτή την ηλικία, το πόσο μπορεί ο εγκέφαλός τους να "ασκηθεί" για να διατηρεί μια ευχάριστη σχέση με ένα παιδί ή με 2.

2 ετών, βρίσκεται στην φάση της προσκόλλησης ακόμα (με την μαμά δηλ),

κ όχι στο να μπορεί να προσεγγίσει τα παιδιά σαν ομάδα, συνολικά.

η προσοχή τους δηλαδή είναι focused περισσότερο,

παρά, προς όλες τις κατευθυνσεις.

δυο μωράκια ίσον δύο "κατευθύνσεις" δύο σχέσεις.

σε μια αλλαγή τέτοια, προφανώς πιο εύκολο είναι να επιλέξει ένα μωράκι να κάνει σχέση.

προτείνω λοιπόν κάποιες στιγμές της ημέρας να περνάει ο μεγάλος σου γιός,

με τον δίδυμο με τον οποίο δεν έχουν προλάβει να δεθούν, μόνοι τους, χωρίς τον άλλο δίδυμο δηλαδή.

έτσι θα διευκολυνθεί ο μεγάλος σου γιός να δεθεί και με εκείνον.

επίσης εκείνες τις ώρες, θα έχεις κάποια εξτρά πραγματάκια κιόλας, πιο ευχάριστα έτσι ώστε να μην αισθανθεί ότι κάτι γίνεται αναγκαστικά.

πχ να μαγειρέψετε /ανακατέψετε κατι μαζί ή κάποιο παιχνίδι που δεν κάνετε συνήθως.

επίσης, ο μεγάλος σου γιός, αποκλείεται να μην είναι λιιιγο θυμωμένος με την αλλαγή - μπορεί να μην τοδείχνει πολύ προς τα έξω,

αλλά με το να επιλέγει τον έναν και τον άλλο να τον αγνοεί, σαφέστατα μπορεί να είναι μια δίοδος να εκφράσει και κάποια απο αυτά τα συναισθηματα έμμεσα.

θα έβρισκα λοιπον λίγο χρονο για κάποιο παραμύθι σχετικά με τον ερχομό νέου μέλους στην οικογένεια ,

και

με την ανηψιά μου που είναι τώρα δυο κανουμε το εξής,

πως είναι τα smileys δεξιά όταν ποστάρεις,

έχω φατσουλάκια (έτσι τα λέμε) τα οποία τα λατρεύει,

και τα οποία έχουν συναισθήματα. εχει διάφορες διαβαθμίσεις.

θα προσπαθήσω να τα κανω άρθρο κ ζωγραφιά έτσι ώστε να δημοσιευτούν κ να μπορείτε να τα εκτυπώσετε πλαστικοποιήσετε κ χρησιμοποιείτε κ εσείς.

της αρέσει πολύ να παιζουμε με αυτά, κ ήδη έχει βοηθήσει πολύ σε διάφορες καταστάσεις.

είναι παιχνίδι, που βοηθάει στην έκφραση όπως και στην ενσυναίσθηση.

σε αυτο το στάδιο σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται ο μεγάλος σου γιός.

εάν βρεί λοιπον διόδους για αυτά τα συναισθήματα ίσως μπορέσει κ να έχει μεγαλύτερη ενέργεια για να μπορέσει να παίζει ταυτόχρονα κ με τους δυο δίνοντάς τους προσοχή.

όπως και να έχει όμως, δεν χρειάζεται άγχος, καθώς ακόμα βρίσκεστε σε μια φάση προσαρμογής κ ο γιός σου αναπτυξιακά ακόμα όχι τόσο έτοιμος να κάνει ταυτόχρονα σχέση μ δύο παιδιά, με την ίδια ευκολία πχ αν ήταν 3 ! :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

νωρίς είναι ακόμα εγώ λέω ότι θ αλλάξουν τα πράγματα.

είναι πολύ μικρούλια και τα 3, ίσως είναι ένα θέμα η τριάδα από μόνη της σα νούμερο, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό, μία το μεγάλο με ένα απ τα μικρά, μία τα μικρά μεταξύ τους.

ίσως να μη προσπαθείς να τους τα "φτιάξεις" γιατί ίσως το μεγάλο παιδί αντιδρά σε αυτό. κάνε την αδιάφορη, ευτυχώς προς το παρόν η ηλικία των διδύμων δε τα κάνει να στεναχωριούνται τόσο όσο αν ήταν μεγαλύτερα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ίσως είναι κατι σαν ένα συναίσθημα, (που θα το θεωρούσα πολύ φυσιολογικό :-) )

ότι "ένα μπορώ να αγαπήσω αλλά δυο όχι ! " ( υποκωφος θυμός)

(συναίσθημα: βάζω όρια, δηλαδή τόσο αντέχω σαν αλλαγή. όχι δυο ταυτόχρονα μωράκια - ένα είναι οκ!)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστική σας απάντηση.

Θέλω να σας πω ότι τον στέλνω επί τούτου τον μικρό στη γιαγιά να μείνουν οι 2 τους και πάλι μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από το μωρό.

Βιολογικά δεν ξέρω αν είναι ανέτοιμος καθώς παίζει καθημερινά με τα ανήψια μου που είναι 2 αγοράκια μεγαλύτερης ηλικίας και με τους 2 εξίσου καλά.

όμως σκέφτομαι κανα δύο πράγματα.

- ο μικρός του μοιάζει πάρα πολύ. Όσοι βλέπουν φωτογραφίες του όταν ήταν μωρό δεν μπορούν να τους ξεχωρίσουν. Μοιάζουν πραγματικά αυτοί σαν δίδυμοι. Μια μέρα μου λέει μαμά αυτός είναι ο Αλέκακος (Αλέξανδρος). Όχι του λέω εσύ είσαι ο Αλ/νδρος. κι αυτός μου λέει είναι.

- ο μικρός όταν τον παίζει πολλές φορές κλαίει γιατί είναι γκρινιάρης. Ο μεγάλος ότι και να του κάνει εκείνος γελάει καρκαριστικά.

Πολύ καλή η ιδέα με τα smilies. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα;

ίσως είναι κατι σαν ένα συναίσθημα, (που θα το θεωρούσα πολύ φυσιολογικό :-) )

ότι "ένα μπορώ να αγαπήσω αλλά δυο όχι ! " ( υποκωφος θυμός)

(συναίσθημα: βάζω όρια, δηλαδή τόσο αντέχω σαν αλλαγή. όχι δυο ταυτόχρονα μωράκια - ένα είναι οκ!)

Αχ αυτό που είπατε με γέμισε ξαφνικά ...τύψεις. Ο καημενούλης τί γίνεται στην ψυχούλα του μέσα;

Επειδη μου εδωσες το θαρρος αν και δεν ειμαι μαμα θα προτεινα το εξης χωρις να ειμαι ειδικος και χωρις να σημαινει τιποτα η προταση μου.Απλα μια σκεψη.

Θα ελεγα να επεμβεις χωρις να επεμβεις.

Να επεμβεις διοτι πιστευω οτι η δυναμικη που αναπτυσεται αναμεσα στα αδερφια απο τη μικρη τους ηλικια κατα βαση τα ακουλουθει μεχρι και στην ενηλικη ζωη τους ειτε ξεκαθαρα ειτε συγκαλημμενα.

Να επεμβεις ομως χωρις να το καταλαβουν,πχ να παιζετε ολοι μαζι χωρις να προστατευεις το μεγαλο απο τα διδυμα δινοντας περισσοτερη προσοχη η ζητωντας απο το μεγαλο αδερφο του να παιξει μαζι του δινοντας καποιο παιχνιδι.Αλλωστε πιστευω οτι καθε παιδι πρεπει να δινει τις δικες του μαχες για να εδραιωσει τις σχεσεις του.Ισως μπορεις να εφευρεις ενα παιχνιδι πχ.με μια μπαλα στο οποιο θα πρεπει να συμμετεχουν ολοι ισοτιμα και να συνεργαζονται ωστε να διεξαγεται ομαλα και στο τελος να υπαρχει μια ανταμοιβη.

Μπορεις ακομη να του ζητησεις να βοηθαει τα αδερφια σε καποια πραγματα με το προσχημα οτι ειναι ακομη μικρα και οτι αυτος ειναι μεγαλυτερος και ξερει χωρις πιεση βεβαια.Αφου το δειξει στον μικρο μπορεις ευγενικα να του ζητας αν θελει να το δειξει και στο μεγαλο.

Φιλια και να χαιρεσαι τα αγγελακια σου.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά κάποια από αυτά θα πρέπει να γίνουν αργότερα (ελπίζω να μην χρειαστεί). Τα μωρά είναι μόλις 7 μηνών δεν ξέρουν να συνεργάζονται. Ξέρουν βέβαια να διεκδικούν.

...πως είναι τα smileys δεξιά όταν ποστάρεις,

έχω φατσουλάκια (έτσι τα λέμε) τα οποία τα λατρεύει,

και τα οποία έχουν συναισθήματα. εχει διάφορες διαβαθμίσεις.

θα προσπαθήσω να τα κανω άρθρο κ ζωγραφιά έτσι ώστε να δημοσιευτούν κ να μπορείτε να τα εκτυπώσετε πλαστικοποιήσετε κ χρησιμοποιείτε κ εσείς.

:)

εξαιρετικη ιδεα! τα περιμενουμε και ευχαριστουμε πολυ.:P

(συγγνωμη αν βγηκα λιγο εκτος)