Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα με τις θηλες!!!

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια!!ειμαι στην 32η εβδομαδα και τωρα συνειδητοποιησα οτι οι θηλες μου δεν ειναι πολυ προς τα εξω!!!χθες λοιπον πηγα στο λητω και πηρα ενα συστημα εξωθησης των θηλων!!!το εχει χρησιμοποιησει καμια απο εσας??υπαρχουν αλλοι τροποι για να βγουν οι θηλες προς τα εξω????

Διαφημίσεις

με οινοπνευμα αλλα απο τα πρωτα σταδια της εγκυμοσυνης για να μην κανεις και ραγαδες στις θηλες...βεβαια το συστημα εξωθησης πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο.

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Η χρήση σαπουνιού ή οινοπνεύματος (και σε αρώματα) στην περιοχή των θηλών, δεν συστήνεται γιατί ξηραίνει το δέρμα και το κάνει ευαίσθητο σε ερεθισμούς. Σε πολλά βιβλία συστήνεται, ιδίως τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, να βγάζει κανείς μερικές σταγόνες γάλα πιέζοντας τη θηλή ή να τραβάει τη θηλή προς τα έξω. Κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι επώδυνο αλλά και επικίνδυνο, γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στήθους. Ακόμα, το μασάζ των θηλών μπορεί να προκαλέσει πρόωρες συσπάσεις της μήτρας και δε συστήνεται, ειδικά σε περίπτωση προδιάθεσης για πρόωρο τοκετό.

EwCip3.png

Διαφημίσεις

τα ίδια μου έχουν πεί κ η μαία κ ο γιατρός.ούτε οινόπνευμα ούτε τίποτα!!!!!! θα κάνουν την δουλειά τουσ μόνες τους όταν χρειαστεί!!!!!

μονες τους δεν την κανουν σιγουρα τη δουλεια τους παντα και μιλαω εκ πειρας γιατι αναγκαστηκα να θηλασω την κορη μου με θηλες σιλικονης!!!οσο για το οινοπνευμα το συνεστησε ο γυναικολογος στην κουμπαρα μου και τη βοηθησε πολυ...δε λεμε να τις μουλιασει!!βοηθαει και στην προληψη των ραγαδων στις θηλες.

σ'αυτη την εγκυμοσυνη μου παντως εμενα βγηκαν απο μονες τους...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Επειδή είχα και εγώ επίπεδες θηλές λίγο πριν να γεννήσω η μαία,στην οποία πραγματικά της χρωστάω πολλά και εγώ και τα παιδιά μου που μας βοήθησε να θηλάσουμε μου είχε συστήσει για 5 λεπτά την ημέρα να πιάνω τις θηλές και να στρίβω λιγάκι. το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν να βγουν προς τα έξω ,να σκληρήνουν και να πετύχουμε τελικά θηλασμό χωρίς προβλήματα.

Κορίτσια τι να πώ.. μου έχουν πεί τόσα και έχω διαβάσει άλλα τόσα που ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί.. Βέβαια αναμένω να αρχίσω τα μαθήματα ανώδυνου για να λύσω ακόμα πιο πολλές απορίες. Επίσης το ανάλογο θέμα που υπάρχει στο φόρουμ έχει αρκετά αναλυτικά την κάθε περίπτωση!!

EwCip3.png

Κ ΕΜΕΝΑ Π ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΡΙΒΩ ΛΙΓΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΩΔΥΝΟ..

Κ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΚΕΤΟΥ Γ ΝΑ ΜΑΘΩ..ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ,ΜΟΥ ΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΩΔΥΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

Δεν το θεωρώ καθόλου επώδυνο ίσως λίγο ενοχλητικό, αλλά πραγματικά με βοήθησε πολύ και μη φανταστείς το έκανα μόλις 2 εβδομάδες πριν να γεννήσω. Όταν γέννησα με το θηλασμό από μόνες τους έβγαιναν έξω και έτσι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Καλησπέρα κορίτσια,

εμένα η γυναικολόγος μου μου είπε να βάζω λίγη βαζελίνη και επάνω λίγο οινόπνευμα. Αυτό βέβαια μου το είπε για να σκληρύνουν οι ρόγες. Υπάρχουν όμως και διάφορες κρέμες όπως η fissan mama nipple, serrum της chicco ή η purelan της medela. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο site του λητώ http://www.letoshop.gr/default.asp?pID=39&ct=10604&la=1. Δεν τις έχω δοκιμάσει (μια και γεννάω την άλλη βδομάδα) για να ξέρω τα αποτελέσματά τους. Αν τις έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα, ας μας πει τη γνώμη της.

Κορίτσια μην πειράζετε τις θηλές σας, μην βάζετε κανένα σκευασμα πάνω τους! Γιατι θα καταλήξετε με πληγές και θα νομίζετε ότι σας φταίει το μωρό. Οι κρέμες τύπου purelan είναι χρήσιμες μόνο όταν πληγωθούν οι θηλές και όχι προληπτικά. Αν οι γυνσικολόγοι ήξεραν να συμβουλεύουν τα ποσοστά θηλασμού δεν θα ήταν τόσο απελπιστικά χαμηλά επειδή στις Ελληνίδες "κόβεται το γάλα"

δεν ξέρω κορίτσια...πάντως εγώ που δεν έκανα καμία προετοιμασία..υποφέρω τώρα..που θηλάζω..εδώ και 17 μέρες.πονάνε οι θηλές μου..έχω 2 σκισιματάκια στο κάθε στήθος..βάζω μια κρεμούλα..ο γιατρός μου είπε..συνέχισε...και ας πονάς!αφήστε που είναι και ρουφήχτρα η μικρή και με πεθαίνει στον πόνο.γιαυτό κάνε ότι πρέπει.περιποιήσου όσο μπορείς τον εαυτό σου τώρα που έχεις χρόνο..γιατί θα τα βρεις μπροστά σου!!!με το καλό να υποδειχθείς το νινί σου!

ίσως δεν τοποθετείς σωστά το μωρό. Το στόμα του πρέπει να είναι ορθανοιχτο, ανοιχτό όσο δεν πάει άλλο, το κάτω χείλος προς τα έξω, και μέσα στο στόμα του να είναι μεγάλο μέρος της θηλέας άλω (το καφέ δέρμα γύρω από τη θηλή).

Αν πονάς, θα το βγάζεις από το στόμα του μωρου και θα το ξαναβάζεις μέχρι να πιάσει σωστά. Για να το βγαλεις, θα βάλεις το μικρό σου δαχτυλάκι στην άκρη του στόματος του ώστε να πιάσει το δάχτυλο και να αφήσει τη θηλή. Δεν τραβάμε την θηλή από το στόμα του μωρού γιατί θα πληγωθεί. Μετά, θα χαΐδεύεις τα χείλια του μωρού με τη θηλή και όταν το στόμα του θα είναι ορθανοιχτο σαν να χασμουριέται θα βάλεις τη θηλή μέσα.

Η οδηγία συνέχισε και ας πονάς είναι απαράδεχτη. Ο θηλασμός δεν πρέπει να πονά!

Διαφημίσεις

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με την μαγκι....

Ομως να πω οτι αν και το μωρο μου επιανε σωστα, κι εγω ειχα πληγωθει ατην αρχη (εχω και πολυ ευαισθητες θηλες) και πιστευω οτι ηταν θεμα ανατομιας της γλωσσας του μωρου, ειχε κοντο χαλινο. Με ειχαν ενημερωσει στο μαιευτηριο αλλα ο παιδιατρος ειπε να μην κανουμε τιποτα. Δειτε το κι αυτο.

Παρολαυτα οι θηλες με τον καριο επουλωθηκαν και θηλασαμε 2 χρονια ανενοχλητα...

eNeap2.pngNziDp2.png

ουτε εγω ειχα κανει καποια προετοιμασια εχω επιπεδες θηλες αλλα μια χαρα τα καταφερα αν εξαιρεσεις την πρωτη μερα που δεν ειχα ζητησει αποπ τη μαια να μου δειξει πως τοποθετουμε το μωρο στο στηθος

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

να ρωτήσω κάτι;μπαίνω στον 7ο και δε με πονάει καθόλου το στήθος μου.δε θα πρεπε;μόνο λίγο στο πρώτο 3μηνο με πονούσε.πότε αρχίζει να προετοιμάζεται το γάλα;

δεν ξέρω κορίτσια...πάντως εγώ που δεν έκανα καμία προετοιμασία..υποφέρω τώρα..που θηλάζω..εδώ και 17 μέρες.πονάνε οι θηλές μου..έχω 2 σκισιματάκια στο κάθε στήθος..βάζω μια κρεμούλα..ο γιατρός μου είπε..συνέχισε...και ας πονάς!αφήστε που είναι και ρουφήχτρα η μικρή και με πεθαίνει στον πόνο.γιαυτό κάνε ότι πρέπει.περιποιήσου όσο μπορείς τον εαυτό σου τώρα που έχεις χρόνο..γιατί θα τα βρεις μπροστά σου!!!με το καλό να υποδειχθείς το νινί σου!

Ναι αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις επίπεδες θηλές.

Πολλές κοπέλες έχουν επίπεδες θηλές, ανάμεσά τους και εγώ άλλά δεν εμποδίζουν στο θηλασμό.Ο,τι και να βάλεις στις θηλές κατά την εγκυμοσύνη και ανώφελο θα είναι και μάλλον επώδυνο( το λέω γιατί το προσπάθησα κι εγώ με διαμορφωτές θηλών που αγόρασα). Βέβαια προσωπική μου άποψη αυτό. Αλλοστε το μωράκι σου θα θηλάζει από τη θηλαία άλω. Οσο για τον πόνο στις θηλές, βάζε μετά το θηλασμό λιγο μητρικό γάλα επάνω, άσε να στεγνώσει το γάλα και μετά επάλειψη με μια αλοιφή λανολίνης. Εγω βάζω την purelan. Σε λιγάκι θα φύγει ο πονος. Μην επηρεαστείται από αυτά που θα σας πουν διάφοροι για το θηλασμό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά προς το παιδί σας σε αυτήν την ηλικία απο αυτό, αφήστε τη φύση να κάνει το θαύμα της. Σας προετοιμάζω γιατί θα ακούσετε πολλους να σας παροτρύνουν να σταματήσετε το θηλασμό. Βάλτε ωτοασπίδες, βγάλτε βυζακια απ' εξω και συνεχίστε....

ISGLp2.pngilpPp3.png

να ρωτήσω κάτι;μπαίνω στον 7ο και δε με πονάει καθόλου το στήθος μου.δε θα πρεπε;μόνο λίγο στο πρώτο 3μηνο με πονούσε.πότε αρχίζει να προετοιμάζεται το γάλα;

Απο την αρχή της εγκυμοσύνης σου. Κι εγώ πονουσα. Αν πιέσεις το στήθος σου θα βγάλεις το πυαρ.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Κοιλιτσες μην πειράζετε το στήθος σας! Μη βάζετε τίποτα επάνω, μην ασχολείστε καθόλου. Ολα θα γίνουν οταν έρθει η ωρα. Εγώ εχω επίπεδες ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΥΣΕΣ θηλές (ακόμα χειρότερα δλδ) και όμως θηλασα μια χαρά 14 μήνες. Τον πρωτο καιρό με ψευδοθηλές και μετά χωρίς. Αν θέλετε να θηλάσετε, θα τα καταφέρετε, δε χρειάζεται καμία προετοιμασία πριν. Επίσης στην εγκυμοσύνη δεν είχα δει ούτε μια σταγόνα γάλα, δεν είναι αυτό ενδεικτικό του αν θα εχεις γάλα. Γάλα έχουμε όλες οι λεχωνες, το θεμα είναι να το διαχειριστείς και να το "δουλέψεις" σωστά, ώστε να εδραιωθεί η γαλουχία.

EXXQp3.pngAIzKp2.png