Afroditi D

ΖΥΜΕΣ-ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ

    Recommended Posts


    Διαφημίσεις


    ΠΙΡΟΣΚΙ

     

    ΥΛΙΚΑ

    500γρ αλεύρι

    1 αυγό

    1 φακελάκι ξηρή μαγιά

    1/2 κ.σ. αλάτι

    2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο μαλακό

    1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και τα ανακατεύουμε κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα που να μην κολάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι πολύ σφιχτό ή αλεύρι αν είναι πολύ αραιό.

     

    Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα καμία ωρίτσα να φουσκώσει ή το βάζουμε σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς.

     

    Κατόπιν το κόβουμε σε 5-6 ομοιόμορφα μέρη και τα ανοίγουμε με πλάστη όπως το χωριάτικο φύλλο για πίτα. Κόβουμε σε κομμάτια που γεμίζουμε με ότι μας αρέσει (τυρί, λουκάνικο, πατάτα, κιμά) και τηγανίζουμε σε μικρό κατσαρολάκι με λάδι ώστε να καλύπτει όλο το πιροσκί. Για κουζίνες με εστίες 1-6 για το λάδι ρυθμίζουμε στο 4 ενώ για εστίες με 1-3 στο 2.

     

    .... και καλή όρεξη.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΑΤΑΚΙΑ

     

    ψωμί πολυτελείας σε φέτες - πάριζα ή μορταδέλα σε φέτες - μαγιονέζα - ελίτσες μαύρες - πιπεριά κόκκινη - κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο - λεπτές λωρίδες από αγγουράκι πίκλες

     

    Κόψτε το ψωμί με κουπ πατ ή μ' ένα ποτήρι, σε στρογγυλά καναπεδάκια. Κόψτε με το ίδιο κουπ πατ την πάριζα. Ενώστε τα καναπεδάκια δύο δύο, αλείφοντάς τα με μαγιονέζα και βάζοντας την πάριζα ανάμεσα. Από τα περισσεύματα του ψωμιού, κόψτε πιο μικρούς κύκλους και χωρίστε τους στη μέση. Βάλτε τα μισά αυτά κομμάτια στο επάνω μέρος κάθε σάντουιτς, αφού αφαιρέσετε προηγουμένως με κοφτερό μαχαίρι ένα μέρος από το επάνω ψωμάκι, στα σημεία που θα τοποθετηθούν. Αφήστε τα να προεξέχουν, σχηματίζοντας αυτάκια. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με μαγιονέζα και πασπαλίστε με κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο. Στολίστε με ματάκια που θα κόψετε από τις ελίτσες, με μυτούλες που θα κόψετε με μια δαχτυλίθρα από την πιπεριά και με μουστάκια από τις πίκλες. Αν δεν έχετε πίκλες αγγουράκι, κόψτε μουστάκια από φλούδα αγγουριού ή από καρότο.

     

    ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ

     

    1 γαλλικό ψωμί - 3 κουταλιές μαλακό φρέσκο βούτυρο - 2 κουταλιές μουστάρδα έτοιμη - 1/2 κιλό λουκανικάκια κοκτέιλ βρασμένα - 2 μέτριες ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες - 2 ρόδες αγγουράκι - 2 ρόδες ελιάς γεμιστής με πιπεριά - 1 μικρό αγγουράκι από τις πίκλες - τα μουστάκια από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια. Για τη γέμιση : 2 κούπες κοτόπουλο ψητό σε κομματάκια - 1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο - 2 κουταλιές χυμό λεμονιού - 2 κουταλιές λάδι - 3/4 κουταλάκι κάρι (προαιρετικά) - 1/4 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο - 1/4 κούπας σέλινο ψιλοκομμένο - αλάτι - πιπέρι - 1 κούπα μαγιονέζα

     

    Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης, εκτός από τη μαγιονέζα, που θα τη βάλετε τελευταία και θα την ανακατέψετε απαλά να πάει παντού. Κόψτε το ψωμί οριζόντια στη μέση κι αδειάστε λίγη από την ψίχα (περισσότερο από το επάνω μέρος). Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το βούτυρο κι αλείψτε τις εσωτερικές επιφάνειες του ψωμιού. Γυρίστε το κάτω μισό του ψωμιού ανάποδα και καρφώστε δύο σειρές ξύλινες φουρκέτες σε όλο το μήκος του. Στο επάνω μέρος κάθε φουρκέτας, καρφώστε ένα λουκανικάκι. Γυρίστε το με τη γέμιση κι αραδιάστε επάνω σ' αυτήν τις φέτες ντομάτας. Στο επάνω μισό του ψωμιού, μπροστά στη μια άκρη, καρφώστε με ξύλινες φουρκέτες τ' αγγουράκια με τις ελίτσες στο κέντρο, να μοιάζουν με μάτια κι επάνω απ' αυτά, στερεώστε τα μουστάκια των κρεμμυδιών, για φρύδια. Στην άλλη άκρη του ψωμιού, καρφώστε το αγγουράκι, να μοιάζει σαν ουρά. ΄Ετσι όπως είναι έτοιμο, ακουμπήστε το με προσοχή επάνω στο άλλο μισό ψωμί, σκεπάζοντας τη γέμιση. ΄Ετσι θα μοιάζει με μια πελώρια σαρανταποδαρούσα.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ΠΙΤΣΑΚΙΑ (τα παιδιά τα λατρεύουν)

    Υλικά

    • 12 στρογγυλά σφολιατάκια

    • λιγο λάδι

    • 1 ½ κούπα τριμμένο τυρί που λιωνει

    • ζαμπον – μπεικον κομένα σε μικρά κομματάκια

    • πιπεριά πράσινη

    • 1 κουτί κονκασέ (ντοματα σε κομματάκια)

    • 1 κουταλάκι ρίγανη

    • 3-4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές ρόδες

    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

    Χρόνος ψησίματος: 30΄

     

     

    Εκτέλεση

    Στρώστε τα σφολιατάκια και καλύψτε τις υποδοχές ενός ταψιού για μικρά κεκάκια, αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο λάδι. Σε ένα μπωλ ανακατεψτε τα υλικά (τυρί, ζαμπον, μπεικον,, πιπεριά και κονκασέ) Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση και σκεπάστε με μια ρόδα ντομάτας κάθε σφολιατάκια. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ραντίστε τες με λίγο λάδι. Ψήστε τα πιτσάκια για 20΄-30΄στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά.

     

     

     

    Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

     

    Υλικά

     

    300 γραμ. σκληρή φέτα τριμμένη

    400 γραμ. κίτρινα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι, γραβιέρα)

    200 γραμ. βούτυρο

    5 αβγά

    150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    500 γραμ. γιαούρτι

    5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

    5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

    πιπέρι φρεσκοτριμμένο στο μύλο

     

    Εκτέλεση

     

    Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Λιώνετε το βούτυρο. Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και ρίχνω το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν πάουντερ, το γιαούρτι, τα τυριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνετε τη μισή φρυγανιά. Στη συνέχεια, αδειάζετε όλο το μείγμα και ρίχνετε τη μισή φρυγανιά. Ψήνετε την τυρόπιτα για 50-55 λεπτάά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο και καθώς είναι ζεστή, ρίχνετε το πιπέρι.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Μανιταρόπιτα

     

    Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

    1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

    600 γραμ διάφορα μανιτάρια

    2 καρότα ψιλοκομμένα

    2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο

    3 κουτ σούπας αλεύρι

    1 ½ νεροπότηρο γάλα

    2 αβγά

    3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο

    1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

    1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

     

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

    Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

    Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα.

    Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω.

    Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Τοματόπιτα

     

    - Λάδωμα του ταψιού (αν το ταψί είναι παραλληλόγραμμο, περίπου στο μέγεθος του φύλλου, ακόμα καλύτερα)

    - Ένα φύλλο σφολιάτας κάτω

    - Λεπτές φετούλες τομάτας από πάνω (3 περίπου τομάτες)

    - Τυρί φέτα τριμμένη και σκορπισμένη πάνω στις τομάτες

    - Κομματάκια ελιάς (χωρίς το κουκούτσι, εννοείται) ή, ακόμα καλύτερα διάσπαρτες κουτσουλίτσες από πάστα ελιάς

    - ρίγανη

    - το αλάτι με προσοχή αν η φέτα είναι αλμυρή

    - λίγο πιπέρι (αν αρέσει)

    - άλλο ένα φύλλο σφολιάτας από πάνω

    - ψήσιμο στο φούρνο - 180 βαθμοί C, για μία ώρα και κάτι λίγο (η ώρα ποικίλει αναλόγως των προτιμήσεων και των δυνατοτήτων του φούρνου)

    :D:D:D


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Σουφλέ σπανακο-ζαμπονάτο!

     

    Υλικά

    -1 κιλό σπανάκι

    -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    -Ανηθο ψιλοκομμένο

    -2 κούπες γάλα καυτό

    -1 χοντρή φέτα ζαμπόν ψιλοκομμένο

    -5 αυγά

    -7 κουταλιές αλεύρι

    -1/2 κούπα βούτυρο

    -Αλάτι - Πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά και το βράζουμε για μερικά λεπτά. Μόλις βράσει το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.

    2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.Προσθέτουμε το γάλα (καυτό), ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζαμπόν.

    3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα (ΠΡΟΣΟΧΗ in this point).

    4. Στην κατσαρόλα που έχουμε την κρέμα (και που πλέον είναι χλιαρή) ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους κρόκους των αυγών και τέλος την μαρέγκα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (απαλά - απαλά... Απο κάτω προς τα πάνω για να μην μας χαλάσει η μαρέγκα) και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει (υπάρχουν ειδικά πυρέξ για Σουφλέ!).

    5. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να "ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ".


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ξαδερφη θελω τα φωτα σου..ειμαι ασχετη με τα κλασσικα,μονο στο γουωκ μαγειρευω και εχω λατρεια στα γλυκα τα οποια ειναι το φορτε μου!θελω να μου πεις ζυμη για πιτσα..


    my baby was my reborn...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Πίτα με κιμά

     

    Yλικά

    1 κιλό κιμά (700 μοσχάρι και 300 χοιρινό)

    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    1 φλυτζάνι τσ. τριμένα πέτουρα (χιλοπίτες)

    1 φλυτζάνι τσ. γάλα

    5 αυγά

    1 φλυτζάνι βούτυρο

    Mαυροπίπερο, Mοσχοπίπερο, Aλάτι

    15 φύλλα για πίτα σπιτικά

     

    Εκτέλεση

    Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Pίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί. Pίχνουμε μετά τα πέτουρα μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. Kατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν.

     

    Xτυπάμε κατόπιν τ' αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Mπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Tοποθετούμε στο ταψί, (στρόγγυλο 48 νούμερο), 7 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε τη μισή γέμιση τη σκεπάζουμε με τρία φύλλα βουτυρωμένα και προσθέτουμε την άλλη μισή γέμιση.

     

    Tοποθετούμε άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα. Tο τελευταίο φύλλο το "σουρώνουμε". Tοποθετούμε και το φλουρί και βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    πιτσακια ευκολα νο 2

    ψωμι του τοστ χωρις κορα 10 φετες

    10 φ ζαμπον

    10 φ γκουντα

    μανιταρια λιγα αν θελουμε

    πιπερια πρασινη κομμενη σε μικρα κομματακια

    λιγο μπεικον αν θελουμε σε κομματακια

    κετσαπ

    τυρι που λιωνει της αρεσκειας μαςβαζουμς τις φετες απο το ψωμακι σε ενα ταψακι

    τις αλειφουμε με κετσαπ

    και μετα βαζουμε απο πανω το τυρακι αφου το εχουμε κοψει στη μεση οπως κ το ζαμπον

    δηλ βαζουμε μια φετα τυρι ζαμπον τυρι ζαμπον

    μετα βαζουμε τα μανιταρια το μπεικον τη πιπερια και στο τελος το τυρι απο πανω γοα να λιωσει

     

    αν βαλουμε μπεικον η μανιταρια βαζουμε 2 με 3 κομματακια ψιλοκομμενα

    το βαζουμε στο φουρνο στους 180 μεχρι να λιωσει το τυρακι

     

     

    καλη ορεξη

     

    σεφ ελενη :lol:


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ζαμπονοπιτα πανευκολη

     

    ενα φυλλο σφολιατα

    8 φ ζαμπον

    8 φ γκουντα

    1/4 ρεγκαρτο τριμμενο

    κετσαπ

    αν θελουμε μανιταρια κ ενα αυγουλακιβουτηρονουμε το ταψακι και βαζουμε τη σφολιατα επανω

    βαζουμε τη κετσαπ και την απλωνουμε να παει σε ολο το φυλλο

    μετα βαζουμε το ζαμπον το γκουντα το ρεγκαρτο και τα μανιταρια και το τυλιγουμε ρολο

    στις ακρουλες για να μην ανοιξουν κατα τη διαρκεια του ψησιματος τις κλεινουμε κ βαζουμε με τα δακτυλα μας λιγο νερακι να κλεισοιν καλα

     

    αφου το κανουμε ρολο το χαραζουμε λιγακι απο πανω κ το αλειφουμε με αυγουλακι για να παρει ωραιο χρωμα

     

    το βαζουμε στο φουρνο στους 180 για 30 με 40 λεπτα θα δουμε και με το ματι μεχρι να ψηθει το φυλλο

     

    καλη ορεξη


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καροτόπιτα

     

    Υλικά

    1/2kg. Αλεύρι μαλακό

    1 Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

    1,5 Φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη

    1 Πρέζα αλάτι

    2 Κουταλάκια baking powder

    2 Βανίλιες

    5 Αυγά

    1 Φλιτζάνι γάλα

    2 Μεγάλα καρότα τριμμένα

    1/2 Φλιτζάνι σταφίδες

    1/2 Φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα

    1 Κουταλιά (σούπας) πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο

    Λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο

     

     

    Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το αλεύρι με το baking powder.

    Ρίχνουμε στο μίγμα το αλάτι και τη βανίλια με το γάλα.

    Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, το καρύδι, το πορτοκάλι κι ανακατεύουμε προσεκτικά.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ζύμη Ιταλικής Πίτσας

     

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    500 g αλεύρι σκληρό (Μύλοι Αγ. Γεωργίου 1) και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα

    300 ml χλιαρό νερό (να αντέχει το χέρι, περίπου 42ο C)

    1 κ.γ. μέλι

    1 κ.γ. αλάτι

    3 κ.γ. ελαιόλαδο

    30 g νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξηρή

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Ανάβετε το φούρνο στους 50ο C χωρίς αέρα.

     

    Ζεσταίνετε το νερό.

     

    Βάζετε το νερό σε ένα μπωλ σε μέγεθος σαλατιέρας.

     

    Διαλύετε τη μαγιά και το μέλι.

     

    Προσθέτετε τα 300 g αλεύρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι ή αναδευτήρι με πολύ πάθος, μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.

     

    Σβήνετε το φούρνο, τον αφήνετε για 2-3 λεπτά ανοιχτό να πέσει η θερμοκρασία στους 35-38ο C. Βάζετε μέσα το μπωλ χαλαρά σκεπασμένο με το καπάκι ή καλυμμένο με μία μεμβράνη. Κλείνετε το φούρνο. Ρυθμίζετε το χρονόμετρο στα 30 λεπτά.

     

    Η ζύμη έχει φουσκώσει, προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι, ανακατεύετε, ζυμώνετε βουτώντας τα χέρια στο λάδι, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 2-16 ώρες (τρώτε την ίδια μέρα και την επομένη...).

    Προτιμώ τη λεπτή ζύμη και βάζω 230 g ζύμης για το ταψί των 30 cm.

     

    Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

     

    Προσθέτετε τα υλικά από πάνω (σε επόμενη συνταγή) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C με αέρα (στην 1η θέση από κάτω)για 13-15 λεπτά ανάλογα με τα υλικά.

     

    (κανονικά η πίτσα ψήνεται στους 400ο C και 1-3 λεπτά ανάλογα με τα υλικά, όμως οι φούρνοι στο σπίτι δεν φθάνουν σε αυτή τη θερμοκρασία... μπορείτε όμως να προθερμάνετε το φούρνο στους 300ο C με αέρα και να την ψήσετε για λιγότερα λεπτά από αυτά που γράφω, νομίζω 8 είναι αρκετά).

     

    Προσοχή: μη προσθέτετε παραπάνω αλεύρι ούτε γραμμάριο, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει και να σας προκαλεί να προσθέσετε και άλλο αλεύρι. Αυτά που διαβάζετε για λείες και σφιχτές ζύμες δεν τρώγονται.

     

    pizza.gif


    IBCLC

    International Board Certified Lactation Consultant

    Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Για 3 πίτσες

     

    Ζύμη Ιταλικής Πίτσας (όπως παραπάνω)

     

     

    Σάλτσα

     

    500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    3 σκελίδες σκόρδο

    20 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (ή εναλλακτικά 3 κ.γ. σάλτσα πέστο)

    1 κ.γ. αλάτι

     

    ροδίζετε τις σκελίδες στο λάδι

    προσθέτετε τη ντομάτα

    τη σιγοβράζετε 10-15' σε σιγανή φωτιά να εξατμισθούν αρκετά από τα υγρά

    προσθέτετε το αλάτι και το βασιλικό ή το πέστο

     

     

    Από πάνω

     

    2 συσκευασίες μοτσαρέλλα για πίτσα των 250 γρ (από το Βασιλόπουλο ή ...)

    100 γρ φέτα τριμμένη

    2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

    2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

    100 γρ. λεπτοκομμένο προσιούτο

     

    Στη μία πίτσα βάζουμε μόνο μοτσαρέλλα και ντομάτα

    Στη δεύτερη μοτσαρέλλα φέτα ντομάτα προσιούτο και πιπεριά

    Στην τρίτη μοτσαρέλλα φέτα ντομάτα πιπεριά

     

    Συνήθως χρησιμοποιώ τη μία συσκευασία της μοτσαρέλλα και από τη δεύτερη μου χρειάζεται μόνο το 1/4 - 1/2.

     

    Καλή Όρεξη!


    IBCLC

    International Board Certified Lactation Consultant

    Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπουγάτσα κρέμα κανείς?... Ή κρεμόπιτα?


    Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    σπιτικη μπουγατσα

    ενα πακετο φυλλο κρουστας

     

    μισο πακετο ζαχαρι

    ενα βιταμ

    ενα λιτρο γαλα

    καννελα ζαχαρι αχνι

    εκτελεση

    λιωνουμε το βουτηρο κ βουτηρωνουμε λιγο το ταψι να ειναι ενα μετριο κοβουμε τα φυλλα καθετα σε λωριδες κ παιρνουμε ενα ενα τα τσαλακωνουμε κ τα βαζουμε στο ταψακι μας θελει λιγο υπομονη αφου τα βαζουμε σιγα σιγα τα βουτηρωνουμε απο πανω,Οταν τελειωσουμε με τα φυλλα οσο βουτηρο περισσεψει το χυνουμε απο πανω κ το βαζουμε στο φουρνο για ενα 20λεπτο περιπου να ροδοκοκκινησει στους170 μαχρι να παρει χρωμα οση ωρα ψηνετε ανακατευουμε τη ζαχαρι με το γαλα καλα μεχρι να ενωθουν βγαζουμε το ταψακι χυνουμε πανω το γαλα με τη ζαχαρι κ το ξαναβαζουμε στο φουρνο για 20 λεπτακια περιπου μεχρι να ετοιμαστει θα το δειτε με το ματι το βγαζουμε βαζουμε αχνι ζαχαρι κ καννελα και..................καλη ορεξη

    _________________


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

    2 ½ ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

    3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

    1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

    1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΦΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

    6 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

    8 ΑΒΓΑ

    ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

    2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

    1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

    ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

    ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ Ή ΒΗΡΥΤΟΥ

    ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

    ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΙΝΑ ΤΑ 2 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ 6 ΑΠΟ ΤΑ 8 ΑΒΓΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.

    ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ. ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΩΣΟΤΟΥ ΔΕΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ, ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ.

    ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ.

    ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.

    ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΟ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 3-4 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.

     

    ΜΑΣΤΙΧΩΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (450gr)

    800 gr. ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ (GOUDA, EMENTAL, ΚΑΣΕΡΙ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ)

    500 gr. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

    5 ΑΥΓΑ

    1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ

    1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

    ΠΙΠΕΡΙ

    ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

    ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑΨΙ

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΑΨΙ 2-3 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ. ΚΑΛΥΠΤΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΩ ΤΗ ΠΙΤΑ. ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ {500gr. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ, 5 ΑΥΓΑ, 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ, 1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ} ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ 10΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ Η ΠΙΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 220ο ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170ο, ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.

     


    Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

    2 ½ ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

    3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

    1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

    1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΦΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

    6 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

    8 ΑΒΓΑ

    ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

    2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

    1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

    ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

    ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ Ή ΒΗΡΥΤΟΥ

    ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

    ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΙΝΑ ΤΑ 2 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ 6 ΑΠΟ ΤΑ 8 ΑΒΓΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.

    ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ. ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΩΣΟΤΟΥ ΔΕΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ, ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ.

    ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ.

    ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.

    ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΟ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 3-4 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.

     

    ΜΑΣΤΙΧΩΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (450gr)

    800 gr. ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ (GOUDA, EMENTAL, ΚΑΣΕΡΙ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ)

    500 gr. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

    5 ΑΥΓΑ

    1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ

    1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

    ΠΙΠΕΡΙ

    ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

    ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑΨΙ

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΑΨΙ 2-3 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ. ΚΑΛΥΠΤΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΩ ΤΗ ΠΙΤΑ. ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ {500gr. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ, 5 ΑΥΓΑ, 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ, 1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ} ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ 10΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ Η ΠΙΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 220ο ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170ο, ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.

     

     

     

     

    παρακολουθεις κ εσυ μενεγακη ετσι :?::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εχτες δοκίμασα την ζυμη πίτσας (και την σάλτσα) που προτείνη η Aglaia , ειναι απο τις πιο νόστημες πίτσες που έχω φάει. Η μοτσαρέλα πηγαίνει απίστευτα και η ζύμη λεπτή και αφράτη!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Εχτες δοκίμασα την ζυμη πίτσας (και την σάλτσα) που προτείνη η Aglaia , ειναι απο τις πιο νόστημες πίστες που έχω φάει. Η μοτσαρέλα πιγαίνει απίστευτα και η ζύμη λεπτή και αφράτη!

     

     

    Βρε Αφροδιτακι...πρωτο τραπεζι πιστα ναι αλλα οχι

    κ να τη τρωμε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

     

    574392y3v185p0p2.jpg

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Εχτες δοκίμασα την ζυμη πίτσας (και την σάλτσα) που προτείνη η Aglaia , ειναι απο τις πιο νόστημες πίστες που έχω φάει. Η μοτσαρέλα πιγαίνει απίστευτα και η ζύμη λεπτή και αφράτη!

     

     

    Βρε Αφροδιτακι...πρωτο τραπεζι πιστα ναι αλλα οχι

    κ να τη τρωμε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

     

    574392y3v185p0p2.jpg

     

    :lol::lol::lol: πως φαίνετε η ελειψη ε; (στης πίστας εννοω) :lol::lol::lol:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα