Recommended Posts

    εδω ας γράφουμε τις σαλατούλες μας .....


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΣΑΛΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Νο1

     

    ΥΛΙΚΑ:

    1 καρότο

    μισό αβοκάντο ψιλοκομμένο

    σπόρους απο μισο ρόδι

    3- 4 φύλλα απο μαρούλι

    3- 4 φύλλα σαλάτας πράσινης κατσαρής

    μερικά φυλλαράκια ρόκας και βασιλικού

    3- 4 λιαστές ντομάτες

    ελιές

    2 κουταλιές γλυκού σπόρους από κουκουνάρια

    κρουτόν (ή κύβους κομμένους από μία ή δύο φέτες του τοστ «Κριs Kρις Μινι Παιδικό» ξεροψημένες σε φρυγανιέρα)

    3- 4 τοματίνια

    ανθότυρο

    τυρί για μακαρόνια

     

    Για την γαρνιτούρα:

     

    λάδι, ξύδι βαλσαμικο (ή λεμόνι),μουστάρδα, αλάτι

    ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι--> και τα τρία αλεσμένα σε μύλο

     

    *Τα υλικά ειναι για 2 άτομα και θα πρέπει εσείς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών.

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αλέθοντας τα μπαχαρικά μέσα στο λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.

     

    Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και με το εργαλείο που (συνήθως) ξεφλουδίζουμε τις πατάτες κόβουμε λεπτές, στενές λωρίδες στην πιατέλα σερβιρίσματος.

    Περιχύνουμε πάνω στις λωρίδες καρότου το 1/3 από τη γαρνιτούρα.

    Σκορπάμε το αβοκάντο και την μιση ποσότητα απο το ρόδι πάνω στο κομμένο καρότο

    Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε την κατσαρή σαλάτα και το μαρούλι, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι σε μικρές μπουκίτσες (για να μην μαυρίσουν οι άκρες, όπως συχνά γίνεται αν κόψουμε τη σαλάτα με το μαχαίρι).

    Περιχύνουμε το μαρούλι με το άλλο 1/3 της σάλτσας για να ποτίσουν εις βάθος τα υλικά μας και μετά από πάνω ρίξουμε την κατσαρή σαλάτα πάνω στο μαρούλι.

    Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τη ρόκα και κόβουμε τα τοματάκια, το ανθότυρο, τις λιαστές τομάτες, τις ελιές και τα ρίχνουμε στην πιατέλα.

     

    Πάνω, πάνω στη σαλάτα προσθέτουμε τα κρουτόν, τους σπόρους κουκουνάρας , το υπολοιπο ρόδι και τα περιχύνουμε με τη γαρνιτούρα που μας έχει απομείνει, προσθέτοντας μια ιδέα τυρί παρμεζάνα.

     

    Καλη επιτυχία & Καλή σας όρεξη !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Σαλάτα Χριστουγέννων Νο2

    (πράσινη με ροκφόρ και καρύδια)

     

    Υλικα

    600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)

    1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

    60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη

    150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους

    για τη σάλτσα

    1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

    1 κουτ σούπας μπαλσάμικο

    1 κουτ γλυκού ζάχαρη

    αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

     

    Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

    Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.

    Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

    Πριν τη σερβίρετε περιχύστε την με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Παντζαροσαλάτα

     

    Υλικά

    1 μεγάλο βάζο παντζάρια

    1 ξυνόμηλο

    Λίγη καρυδόψιχα χοντροκομμένη

    1 κεσεδάκι γιαούρτι

    1 βαζάκι μαγινέζα

    1 σκελίδα σκόρδο

    Ελαιόλαδο

     

    Εκτέλεση

    Ξύνουμε το ξυνόμηλο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στίβουμε ελαφρώς για να μην έχει πολλά υγρά.

    Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους.

    Λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί-μουλτι , το προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Σε μπολ ανακατεύουμε το παντζάρι, το τριμμένο ξυνόμηλο, την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και το μίγμα γιαουρτιού-σκόρδου.

    Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    μακαρονοσαλατα

     

    ενα πακετο πολυχρωμες βιδες

    ενα ζαμπονακι

    ενα κομματι κασσερι η γκουντα οτι θελουμε

    κετσαπ

    μαγιονεζα

    βραζουμε τα μακαρονια και τα βαζουμε σε ενα μπολ να κρυωσουν δεν τα ζεματαμε

    κοβουμε σε μικρους κυβους το ζαμπουν και το τυρι και τοριχνουμε μεσα

    σε ενα μπολακι βαζουμε κετσαπ και μαγιονεζα και ανακατευουμε

    μαγιονεζα βαζουμε ενα βαζακι μεσαιο και κετσαπ ριχνουμε με το ματι μπολικη μεχρι να παρει η σως χρωματακι

    βαζουμε τη σωσ πανω στα μακαροναι κ το βαζουμε στο ψυγειο

     

    καλη ορεξη


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Πατατοσαλάτα

     

    Υλικά

     

    6 πατάτες βρασμένες

    πίκλες

    κρεμμυδάκια φρέσκα

    1 τόννο σε νερό

    μαγιονέζα

    αλάτι πιπέρι

    ελαιόλαδο

    ξύδι

     

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά τις πίκλες κομμένες σε μικρες ροδέλες, τον τόννο, τα κρεμμυδάκια κομμένα, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λάδι και τα ανακατεύουμε. Το πόσο αλάτι και πόσο ξύδι, το κρίνει ο καθένας ανάλογα με την προτίμηση του.


     

    dev277pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη

     

    Υλικά :

     

    1 φλιτζάνι μακαρονάκι φιογκάκι

    1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας

    1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο

    1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο

    1 φλιτζάνι φασολάκια κατεψυγμένα

    1 καρότο

    1 κρεμμύδι

    2 κουταλιές ελαιόλαδο

     

     

    Εκτέλεση:

    Bράζετε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά μέσα σε 2 λίτρα νερό. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβετε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Mόλις περάσουν 4 λεπτά, από τη στιγμή που άρχισαν να βράζουν τα μακαρόνια, προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο και το κρεμμύδι. Mετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασόλια. Aφήνετε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 3 λεπτά. Σουρώνετε το φαγητό και το βάζετε σε πιατέλα. Tο ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το σερβίρετε.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπρόκολο με σάλτσα Hollandeus

     

    Αφού βράσετε το μπρόκολο και το βάλετε σε ένα μεγάλο πιάτο ή σαλατιέρα

    λιώστε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 βούτυρο και ένα κύβο Knor (ζωμό κοτόπουλο) στην συνέχεια ρίξτε τον χυμό ενός λεμονιού και ρίξτε αλεύρι ανακατεύοντας έτσι ώστε να το μείγμα να έχει την ρευστότητα του μελιού. Η σάλτσα είναι έτοιμη και την ρίχνετε πάνω στο μπρόκολο.

     

    Καλό είναι η σαλάτα να σερβίρετε ζεστή.


     

    dev277pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σαλάτα του Σεφ

     

    Συστατικά:

     

    200 γρ. τυρί ρεγκάτο ή γκούντα κομμένο σε κύβους

    1 μαρούλι ψιλοκομμένο

    2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

    1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

    1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες

    4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά τετράγωνα

    2 αβγά βραστά κομμένα σε ροδέλες

    ελιές

    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

     

    Για τη σάλτσα:

    4 κ.σ. μαγιονέζα

    2 κ.σ. κέτσαπ

    1 κ.γ. μουστάρδα

    2 κ.γ. ξύδι

     

    Εκτελεση

     

    Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας στη σαλατιέρα μας και αλατοπιπερώνουμε.

    Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της σάλτσας.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα.

     

    Σαλάτα ρυζιού[/

     

    Συστατικα:

     

    1 φλ. ρύζι (κατά προτίμηση Thai ή Basmati)

    τυρί της αρεσκείας μας (εγώ βάζω γραβιέρα)

    1 φέτα ψωμί τοστ ή κρουτόν

    σπανάκι φρέσκο ή/και ρόκα

    6-10 ντοματίνια

    1 φλ. καλαμπόκι

    ελαιόλαδο

    μπαλσάμικο

    αλάτι

     

    Οδηγίες

    Βράζουμε νερό σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αλατίζουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.

    Βράζουμε το καλαμπόκι.

    Κόβουμε το τυρί σε κύβους.

    Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρούς κύβους, τους περνάμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν κρατσανιστά (αλλιώς χρησιμοποιούμε κρουτόν έτοιμα).

    Πλένουμε το σπανάκι και/ή την ρόκα, κόβουμε και βάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, το τυρί, τα κρουτόν και τα ντοματίνια

    Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

     

    Καλη σας ορεξη!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μακαρονοσαλάτα

     

    Υλικά:

    250 γραμ. Μακαρονάκι στριφτό

    250 γραμ. Καλαμπόκι (βρασμένο)

    300 γραμ. Ζαμπόν (άπαχο, ψιλοκομμένο)

    250 γραμ. Αρακά (βρασμένο)

    250 γρ. κιλό κασέρι τριμμένο

    1/2 κιλό στραγγισμένο γιαούρτι (εάν δεν έχετε πρόβλημα υγείας χρησιμοποιήστε μαγιονέζα και λίγο ξύδι εάν θέλετε)

     

     

    Εκτέλεση

     

    Βράζουμε το μακαρονάκι και το περιχύνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο για να μην κολλάει. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το γιαούρτι (ή μαγιονέζα) με το βρασμένο μακαρονάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πριν από το σερβίρισμα ανακατεύουμε το γιαούρτι (ή μαγιονέζα με το ξύδι) Πασπαλίζετε με μαϊντανό αν θέλετε. Ιδανικό και για μπουφέ με πολλά άτομα.


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    1 μπουκετάκι μπρόκολο (περίπου 200 gr)

    ½ μικρό κουνουπίδι

    4 καρότα

    4 κουτ. σούπας φρέσκο τυρί κρέμα Philadelphia Light

    10 ελιές Kαλαμών

    ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

    1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

    1 μικρή καυτερή πιπεριά

    1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

    1 κουτ. γλυκού ρίγανη

    αλάτι, πιπέρι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα βράζουμε. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

    Ανακατεύουμε το Philadelphia με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τις ελιές, το μαϊντανό, την πιπεριά, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

    Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

     

    Καλή επιτυχία

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σαλάτα με Μαρούλι & καρύδια

     

    Υλικά

     

    Μαρούλι

    Ρόκα

    Φρέσκο κρεμμυδάκι

    παρμεζάνα

    καρύδια

    *Αν θελετε βαζετε και ρόδι

     

    Σάλτσα

     

    Λάδι

    Ξύδι Μπαλσάμικο

    Μέλι

     

    Εκτέλεση

     

    Αφου ψιλοκοβουμε ροκα & μαρούλι,ανακατευουμε τα υλικα της σάλτσας(με το εργαλειο που φτιαχνουμε φραπε) και περιχυνουμε τη σαλτσα και απο πανω ριχνουμε και τη παρμεζανα(αν θελουμε σε οχι τριμμενη αλλα πιο μεγαλα κομματια).

     

    Βεβαια μπορουμε να αυτοσχεδιασουμε και να προσθεσουμε και αλλα υλικα!!

    Συνήθως στη σαλάτα τη συγκεκριμενη εγω δε ριχνω αλάτι!!!

    Καλή μας όρεξη!!! :D


    pEmXp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

     

    Υλικά

     

     

    Μαρούλι

    Ντομάτα

    Ελιές κατα προτίμηση μαύρες

    Φρέσκο κρεμμυδάκι

    Αγγουράκι

    Τόνο σε λάδι ή νερό (ανάλογα αν είστε σε δίαιτα ή όχι)

    Κρητικά Παξιμαδάκια (αυτά που είναι ζυμωμένα με ελαιόλαδο και ρίγανη)

     

    ΣΑΛΤΣΑ

     

    Λάδι (βάλτε μόνο αν χρησιμοποιήσατε τόνο σε νερό καλύτερα)

    Ξύδι ή λεμόνι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μεγάλο μπολ κόβετε το μαρουλάκι, επάνω βάζετε τη ντομάτα, το αγγουράκι,τον τόνο, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τέλος τα παξιμαδάκια, αν θέλετε τα παξιμαδάκια πιο μαλακά ρίχνετε λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι, λίγο όμως γιατί αλλιως γίνεται πολύ μαλακό.

    Επίσης αν θέλετε τη σαλάτα σας πιο λάιτ αφαιρέστε τα παξιμαδάκια και είναι ιδανική για δίαιτα

    Καλή όρεξη

    :D:D:D

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

     

    Υλικά

     

    1 μεγάλο μαρούλι

     

    6 φέτες μπέικον σε κομματάκια

     

    6 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς την κόρα)

     

    2 κουταλιές λάδι

     

    3/4 κούπας παρμεζάνα φιλέ

     

    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    για το ντρέσινγκ

     

    1 αυγό

     

    2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη

     

    2 κουταλιές χυμό λεμονιού

     

    1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν

     

    1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

     

    5 φιλέτα αντζούγιας

     

    λίγο πιπέρι

     

    3/4 κούπας λάδι

     

    Τηγανίστε το μπέικον να γίνει κριτσανιστό, στραγγίστε το και στεγνώστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίστε, πλύντε και στεγνώστε καλά το μαρούλι. Κόψτε το ψωμί με κουπ πατ σε μικρές καρδούλες ή αστεράκια, αλείψτε τα με λίγο λάδι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο σε σκόνη κι αραδιάστε τα σ' ένα ταψάκι. Βάλτε τα στο φούρνο στους 1750C και ψήστε τα, ώσπου να ροδίσουν. Αφήστε τα κρουτόν να κρυώσουν. Κόψτε το μαρούλι σε κομμάτια και βάλτε το σ' ένα μπολ. Σπάστε το αυγό στο μπολ του πολυμίξερ και χτυπήστε το μαζί με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και τις αντζούγιες και λίγο πιπέρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέστε το λάδι λίγο, λίγο με συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί στο μίγμα. Περιχύστε με το ντρέσινγκ το κομμένο μαρούλι κι ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε το μπέικον, τα φρυγανισμένα ψωμάκια και πασπαλίστε με την παρμεζάνα φιλέ κι άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

     

     

    salata_tou_kaisara.jpg


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    χμμμ μου αρεσουν οι συνταγες...συνεχεια μαζευω!!

    αφροδιτη απ'οτι καταλαβα εισαι μαστερ, ε?

     

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΞΙΝΟΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

     

    ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΣΗ:

    τρυφερο σπανακι κομμενο με το χερι

    μανιταρια φρεσκα κομμενα σε λεπτες φετες

    1 ξινομηλο κομμενο και αυτο σε λεπτες φετες

    φλυδες παρμεζανας

    κουκουναρι

    balsamico

    ελαιολαδο

    μελι

    αλατι

     

    φτιαχνουμε τη σαλτσα: 2/3 λαδι, 1/3 ξυδι (αυτη ειναι η βασικη αρχη για καθε βινεγκρετ) αναλογα με τη ποσοτητα της σαλατας βαζουμε μελι και αλατι. ολα μαζι η τα χτυπαμε στο σεικερ η τα ανακατευουμε καλα με αυτο που χτυπαμε τα αυγα.

    περιχυουμε τα μανιταρια με τη σαλτσα και τα μαριναρουμε για 2-3 ωρες στο ψυγειο.

    σημ. τα μανιταρια δεν τα πλενουμε αλλα τα σκουπιζουμε καλα με χαρτι

    βαζουμε σε ενα μπολ ολα τα υλικα και τα ανακατευουμε καλα να παει η σαλτσα παντου.

    εγω για ενα κανονικο μπολ σαλατας χρησιμοποιω μισο κρασοποτηρο λαδοξυδο και μια μεγαλη κουταλια σουπας μελι.

    παραλλαγες

    -μπορουμε να προσθεσουμε καψαλισμενο μπεικον το οποιο δενει απιστευτα σα γευση

    -μοτσαρελα κομμενη σε κυβακια

    -ντοματινια μικρα κομμενα στη μεση

    τη φτιαχνω συνεχεια και αρεσει σε ολους

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

    Για 4 άτομα:

    ½ πακέτο κοχύλια ΜΙΤΣΙΔΗ (κάττες μεγάλες) (250γρ)

    140 γρ καπνιστό μπέϊκον, ψιλοκομμένο

    1 μέτριο μαρούλι, χοντροκομμένο

    2 σφικτοβρασμένα αυγά, χοντροκομμένα

    2 μικρά αβοκάντο (400 γρ) κομμένα σε μέτρια κομμάτια

    ½ φλυντζάνι παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέττες

     

    Για την σάλτσα:

    1 αυγό

    1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και λιωμένη

    2 κουταλιές χυμό λεμονιού

    1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon

    8 φιλέττα αντζούγιας, στραγγισμένα

    ¾ φλυντζανιού ελαιόλαδο

    1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε, ξεπλένετε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζετε.

    2. Εν τω μεταξύ, τηγανίζετε το μπέϊκον σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνετε να στραγγίσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

    3. Βάζετε τα μακαρόνια και το μπέϊκον σε βαθειά λεκάνη μαζί με το μαρούλι, τα βραστά αυγά και τα αβοκάντο.

    4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, κτυπώντας το αυγό, τον χυμό, τη μουστάρδα και τις αντζούγιες στο μπλέντερ, μέχρι να σμίξουν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά και το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το κτύπημα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

    5. Σμίγετε τη μισή σάλτσα με τη σαλάτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την υπόλοιπη σάλτσα και την παρμεζάνα.

     

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

    Για 4 άτομα:

    ½ πακέτο κοφτά μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ (Κοχύλια, Γαρίδες ή Στριφτά) (250γρ)

    1 μέτριο μαρούλι, χοντροκομμένο

    ¼ φλυντζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού

    40 γρ παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες

    150 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

    ½ φλυντζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες

    αλάτι, πιπέρι

    ½ μπουκαλάκι Σάλτσα Πέστο ΜΙΤΣΙΔΗ (80γρ)

    1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα βάζετε σε λεκάνη.

    2. Βράζετε ή ψήνετε στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεπλένετε κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

    3. Προσθέτετε τα μανιτάρια στα μακαρόνια μαζί με το μαρούλι, το βασιλικό, τις ντομάτες και την σάλτσα Πέστο και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και παγώνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Γαρνίρετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

     

    ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ

    (FUSILLI PRIMAVERA)

     

    Για 5-6 άτομα:

    1 πακέτο μακαρόνια τρικολόρε

    ΜΙΤΣΙΔΗ ( στριφτά, γαρίδες, πεννάκι )

    3-4 κόκκινες ντομάτες

    3-4 αγγουράκια

    1 φρέσκο μαρούλι

    λίγο κουτρούβι

    3-4 ξυδάτα αγγουράκια

    3 κουταλιές πίκλα

    1 κουτί καλαμπόκι

    1 κουταλάκι mixed herbs

    4 κουταλιές ελαιόλαδο, 4 κουταλιές ξύδι,

    2 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας

    αλάτι, πιπέρι

     

    1. Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια 5 � 6 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα στραγγίζετε κάτω από κρύο νερό και αφήνετε να κρυώσουν καλά.

    2. Κόβετε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το μαρούλι, και τα ξυδάτα αγγουράκια και προσθέτετε το κουτρούβι, την πίκλα και τα mixed herbs. Στραγγίζετε και προσθέτετε το καλαμπόκι.

    3. Ρίχνετε στη σαλάτα και τα μακαρόνια και προσθέτετε τη σάλτσα από το ελαιόλαδο, ξύδι και σκόνη μουστάρδας τα οποία έχετε κτυπήσει μαζί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε

     

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

    (MACARONI TUNA SALAD)

     

    Για 6-7 άτομα:

    1 πακέτο κοφτά μακαρόνια ΜΙΣΙΔΗ

    ( π.χ. σελλενάκι, κάττες, ριγκατόνι )

    400 γρ φρέσκο φασολάκι

    2 μεγάλες κονσέρβες τόνο

    ι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

    ½ φλυντζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ½ φλυντζάνι ελαιόλαδο

    ¼ φλυντζανιού χυμό λεμονιού

    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    2 κουταλάκια σκόνη κάρρυ

     

    1. Ψήνετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατόνερο. Οταν είναι έτοιμα τα ξεβγάζετε κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

    2. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και βράζετε τα φασολάκια και όταν ψηθούν τα στραγγίζετε και αυτά κάτω από κρύο νερο.

    3. Βαζετε τα μακαρόνια και τα φασολάκια σε βαθουλή πιατέλα και προσθέτετε τον τόνο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

    4. Κτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον σκόρδο και το κάρρυ μέχρι να ενωθούν καλά και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

     

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ

    (SPINACH AND PROSCIUTTO PASTA SALAD)

     

    Για 6-7 άτομα:

    1 πακέτο στριφτά μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ

    250 γρ προσιούτο ( περ. 12 λεπτές φέτες)

    250 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένο

    2 σφικτά βραστά αυγά, λεπτοκομμένα

    2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας

    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    ½ φλυντζάνι ελαιόλαδο

    ¼ φλυντζανιού χυμό λεμονιού

     

    1. Ψήνετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατόνερο. Οταν είναι έτοιμα τα ξεβγάζετε κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

    2. Εν τω μεταξύ, τηγανίζετε το προσιούτο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανιστό. Στραγγίζετε σε απορροφητική χαρτοπετσέτα και ψιλοκόβετε.

    3. Τοποθετείτε τα μακαρόνια και το προσιούτο σε βαθουλή πιατέλα και προσθέτετε το σπανάκι και τα αυγά.

    4. Κτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

    ( Μπορείτε στη θέση του προσιούτο να χρησιμοποιήσετε μπέϊκον )

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τελειες Σαλατούλες!!

    Να μια που κάνω συχνά και είναι πολύ νόστιμη!

     

    Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι

     

    Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα

    1 μαρούλί

    1 αγγουράκι

    1 πορτοκάλι

    1 αβοκάντο

    1 κρεμμύδι

    Λίγο χυμό λεμόνι

    Λίγη πάπρικα

    Ελαιόλαδο

    Αλάτι

     

    Κοβετε στο μπωλ το μαρουλάκι σε χοντρά κομάτια με το χερι, το αγγουράκι σε φετούλες, το αβοκάντο το οποιο το βρέχετε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσει, το κρεμμύδι και το πορτοκάλι σε μεγαλουτσικες μπουκιες. Βάζετε λαδάκι, αλατίζετε και πασπαλίζετε με την πάπρικα..

    Καλή όρεξη!!!


    wQuw.jpg.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

     

    ΜΙΣΟ ΠΡΟΚΟΛΟ

    ΜΙΣΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

    6 ΚΑΡΟΤΑ

    ΡΟΚΑ

    1/2 κιλό γιαούρτι στραγιστό

    λάδι ξύδι

    αλάτι πιπέρι

    10 κουταλιές σούπας μουστάρδα

     

    Βράζετε το κουνουπίδι το μπροκολο και τα καρότα και τα τοποθετειται σε μία πιατέλα.

    Ανακατεύετε το γιαούρτι με την μουστάρδα προσθέτοντας λάδι και ξύδι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. δοκιμάζετε και αναλόγως πως το προτιμάτε προσθέτετε και άλλη μουστάρα ή ξύδι.

    Περιχύνετε την σως πάνω στα βρασμένα λαχανικά.

    Πάνω στην σως τοποθετείτε ψιλικομένη την ρόκα και ρίχνετε αλατοπίπερο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

     

    Υλικά:

    1κοτόπουλο

    500 γρ. μαγιονέζα

    1 κ.σ. κέτσαπ

    1/2 κ.σ. μουστάρδα

    3-4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

    2 αυγά βρασμένα σφιχτά

     

    Βράζουμε το κοτόπουλο, το θρυμματίζουμε με τα χέρια και το αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αυγά θρυμματισμένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Είναι πεντανόστιμη!!


    ZS95p3.png  hcT0p3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κορίτσια βοήθεια!

     

    Έχω φρέσκο σπανάκι, έχω καρύδια, έχω παρμεζάνα, έχω ξύδι βαλσάμικο, λάδι κλπ.

     

    Πως φτιάχνω την κλασική πράσινη σαλάτα που τρώμε στα εστιατόρια με όλα αυτά (δεν ξέρω πως λέγεται αλλιώς)?

     

    Το πρόβλημα μου είναι η μίξη με λάδι, ξύδι κλπ που πρέπει να χύσω από πάνω από τα υλικά? Πως ακριβώς κάνω αυτήν την υγρή μίξη (ούτε το όνομα της ξέρω πάλι :oops:) ?


    gwggp2.png ISWTp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    θα βάλεις πρωτα το ξυδι με το αλάτι , πιπέρι , ζαχαρη σε ενα βαζακι (απο μαρμελάδα πχ) το κουνάς ... :lol: να ανακατευτούν πολυ καλά !

    ΜΕΤΑ βαζεις το λαδι ... και ξανακουνάς ... Ετοιμο ! :D

     

    προσοχή το λαδι στο τελος γιατι δεν θα λιωσει το αλάτι κ η ζαχαρη ...

     

    Ας την πούμε ΣΩΣ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ε ; :)


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    θα βάλεις πρωτα το ξυδι με το αλάτι , πιπέρι , ζαχαρη σε ενα βαζακι (απο μαρμελάδα πχ) το κουνάς ... :lol: να ανακατευτούν πολυ καλά !

    ΜΕΤΑ βαζεις το λαδι ... και ξανακουνάς ... Ετοιμο ! :D

     

    προσοχή το λαδι στο τελος γιατι δεν θα λιωσει το αλάτι κ η ζαχαρη ...

    Ας την πούμε ΣΩΣ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ε ; :)

     

    Να σαι καλά Αφροδίτη μου!!! Χρειάζεται και ζάχαρη?? Δεν το ήξερα! Και πόση??

     

    Αν τα κουνήσω όλα στο multi (αυτό που κόβεις πολύ ψιλά τα κρεμμύδια έτσι δεν το λένε) πειράζει?


    gwggp2.png ISWTp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    υποθέτω δεν πειράζει ... δεν το έχω κάνει ποτε ετσι ... :oops:

    ίσως και στην φραπεδιέρα ή σε σέικερ του φραπέ ...

     

    ζαχαρίτσα θα βαλεις περίπου μια κουταλιά του γλυκού κοφτή .. να σπάσει την γευση του Μπαλσάμικου ...


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ok τελευταία ερώτηση και σταματώ να χαλάω το θέμα...

     

    το μπαλσάμικο πόσο καιρό διατηρείται ανοικτό? Γιατί έχω ένα χρόνια και παρόλο που λέει ότι λήγει σε 1 χρόνο από τώρα εμένα μου μυρίζει και φοβάμαι μήπως χάλασε επειδή το έχω ανοίξει καιρό τώρα...

     

    Α και στην προηγούμενη σελίδα διάβασα ότι η σωστή αναλογία είναι 2/3 λάδι και 1/3 ξύδι. Αυτό ισχύει και αυτή την σαλάτα σωστά?

     

    Όλγα όντως προτιμούμε πολύ περισσότερο το μέλι...έτσι θα το δοκιμάσω...ένα κουταλάκι ε?

     

    Αχ σορρυ για το ζάλισμα...


    gwggp2.png ISWTp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα