Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

 

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Oργή και θλίψη μας προκάλεσε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Αμαρύνθου.

 

Ήταν τον Οκτώβριο του 2006, που η ανήλικη αλλοδαπή μαθήτρια είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 4 συμμαθητές της, ενώ 3 συμμαθήτριες βιντεοσκοπούσαν το «κατόρθωμά» τους.

 

Τρεισήμισυ χρόνια αργότερα, η υπόθεση αναβίωσε στο δικαστήριο, αλλά για εμάς είναι φανερό ότι δεν έγινε δυνατόν να βγεί στο φως η αλήθεια.

 

Κατά τη διαδικασία κατέθεσαν περίπου 40 μάρτυρες υπέρ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί, ενώ από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν υπήρξε κανείς και καμία μάρτυρας, εκτός βέβαια της μητέρας της.

 

Και μάλιστα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε καν να υποβληθεί το πόρισμα της εξέτασης της καταγγέλλουσας από εγκεκριμένη κλινική ψυχολογίας διαπιστευμένη με διεθνή στάνταρ.

 

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι και κατηγορούμενες, ανέφεραν σημεία και τέρατα εναντίον της, σε βαθμό πραγματικού βασανιστηρίου (που το δικαστήριο δεν απέτρεψε) ενώ μέσα στην αίθουσα κυριαρχούσαν συνθήκες κατατρομοκράτησης, ώστε να μην τολμήσει κανένας και καμία να προσέλθει ως μάρτυρας για να καταθέσει αντικρούοντας τις αδιανόητες κατηγορίες.

 

Τις προηγούμενες από τη δίκη ημέρες, κάποιες και κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν δώσει και συνεντεύξεις για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ενώ είχαν φροντίσει, από την πρώτη ημέρα της καταγγελίας κιόλας, να εξαφανιστεί το βίντεο.

 

Στη σύγχρονη ξενοφοβική και ρατσιστική Ελλάδα είναι προφανές ότι κυριάρχησε το κλίμα να «προστατεύσουμε τα δικά μας παιδιά έναντι της ξένης».

 

Στη σύγχρονη σεξιστική Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η άποψη ότι το θύμα του βιασμού «τα ήθελε», ότι ο βιασμός δεν είναι ξένος προς τη «γυναικεία φύση», και υπάρχουν δυστυχώς πολλές σχετικές αποδείξεις και από άλλες καταγγελίες βιασμών που εκδικάζονται δικαστήρια.

 

Η μικρή μαθήτρια από τη Βουλγαρία τιμωρείται για το πολλαπλό έγκλημά της: 1) είναι φτωχή (είναι γνωστό ότι ήταν εργαζόμενη και παράλληλα αριστούχα μαθήτρια) 2) είναι ξένη και 3) είναι γυναίκα.

 

Την καθορίζει, δηλαδή, «διαφορετικότητα» τάξης φυλής και φύλου, και παρʼ όλα αυτά τολμά να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού. Το ότι το θύμα κατέληξε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο δεν φαίνεται να αξιολογείται από τους κρίνοντες και να αίρει κάθε ένοια «συναίνεσής» της στην «ασέλγεια» που διαπράχθηκε σε βάρος της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι, 11 γυναικείες συλλογικότητες είχαν οργανώσει διαδήλωση στην Αμάρυνθο στις 4-11-2006, στην οποία είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες γυναίκες και είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, όπως αναφερόταν και στην τότε ανακοίνωση: «Επειδή δεν ξεχνούμε ότι ο βιασμός μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα, νέα ή μεσήλικα ή ακόμα υπερήλικα, το πρωί ή το βράδυ, σε πολυσύχναστες ή ερημικές περιοχές, συχνότερα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η εποχή που, όταν η γυναίκα που έπεφτε θύμα βιασμού έπρεπε να δικαστεί και να καταδικαστεί από την κοινωνία και καμιά φορά και από τα δικαστήρια σαν να ήταν η ίδια ένοχη, πρέπει να πάψει να αναβιώνει, πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

 

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε ευρύτατη συμπαράσταση από πολύ περισσότερους φορείς, καθώς και από θεσμικά πρόσωπα. Η επιτροπή αλληλεγγύης που είχε σχηματισθεί τότε, φρόντισε για κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών που δημιούργησε η δίωξη και ο εξοβελισμός της νεαρής μαθήτριας και της μητέρας της, για κατοικία, δουλειά και σχολείο.

 

Σήμερα, μετά τρεισήμισυ χρόνια, οι καθηγητές και ο διευθυντής γνωστού ιδιωτικού σχολείου το οποίο της έδωσε υποτροφία και απʼ όπου αποφοίτησε, διαβεβαιώνουν τόσο για τις επιδόσεις της όσο και για το άμεμπτο ήθος της σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής της.

 

Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της υπόθεσης Αμαρύνθου εντάσσεται στο κλίμα συγκάλυψης της βίας κατά των γυναικών και της κατίσχυσης της οικογενειακής ή κοινωνικής (στην προκειμένη περίπτωση) «συνοχής» έναντι του δικαιώματος των γυναικών για αυτονομία του σώματος και σεβασμό της αξιοπρέπειας, και αναβιώνει επικυρώνοντας το πατριαρχικό δικαίωμα για τον έλεγχο του σώματος των γυναικών.

 

Επαναβεβαιώνουμε σήμερα την αλληλεγγύη μας προς την νεαρή, ενήλικη πλέον, παθούσα και καταγγέλλουσα, και ζητούμε την αποδοχή του αιτήματός της για έφεση της εκδοθείσας απόφασης.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2010

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

 

·Παγκόσμια Πορεία Γυναικών

·Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας

·Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη

·Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών

·Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας

·Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

·Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών

·Ομάδα Γυναικών ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

·Ομάδα φύλου Νεολαίας ΣΥΝ

·Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ

·Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ

·Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οικολόγων Πρασίνων

 

 

http://www.scribd.com/doc/30016700/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%93%CE%A5%CE%9D-%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A5%CE%9D%CE%98%CE%9F

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


αμα η κοινωνια ηταν σωστη ολα αυτα δεν θα τα κουκουλωναν θα τα εβγαζαν στην φορα . την υποθεση την ειχα παρακολουθησει και για μενα οι νεαροι που να μην πω κατι χειροτερο ειναι το εσχος της ελληνικης κοινωνιας και γενικα εκεινης που θελει να συγκαληψει αυτες τις καταστασεις. λοιπαμε που θα παιδια μου εχουν γεννηθει σε τετοιο κοσμο και λοιπαμε ακομα γιατι εχω μια κορη και ενα γιο που δεν θα ηθελα να ζουν τετοιες καταστασεις. ελπιζω και θα βαλω τα δυνατα μου να φτιαξω δυο υγειης ανθρωπους και στην ψυχη και στωμα τους για να μπορουν να εχουν την δυναμη να βαζουν την ΦΩΝΗ οταν υπαρχει αδικεια και οταν γινεται το σωστο να το ΕΠΙΒΡΑΒΕΒΟΥΝ. μακαρη το δικιο να φανει να μην ξανα συγκλαλιφθει , ελπιζω να υπαρξη δικαιωσινη που θα φανει.:evil:

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία από τις πολλές. Τη μάθαμε επειδή είδε το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η κοινωνία είναι τόσο σκάρτη που πολλές φορές με φοβίζει . Πάλι καλά που το συγκεκριμένο κορίτσι κέρδισε τουλάχιστον τα παρακάτω, όπως γράφει το κείμενο:

 

" Επίσης υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε ευρύτατη συμπαράσταση από πολύ περισσότερους φορείς, καθώς και από θεσμικά πρόσωπα. Η επιτροπή αλληλεγγύης που είχε σχηματισθεί τότε, φρόντισε για κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών που δημιούργησε η δίωξη και ο εξοβελισμός της νεαρής μαθήτριας και της μητέρας της, για κατοικία, δουλειά και σχολείο.

 

Σήμερα, μετά τρεισήμισυ χρόνια, οι καθηγητές και ο διευθυντής γνωστού ιδιωτικού σχολείου το οποίο της έδωσε υποτροφία και απʼ όπου αποφοίτησε, διαβεβαιώνουν τόσο για τις επιδόσεις της όσο και για το άμεμπτο ήθος της σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής της."

 

 

Αλήθεια ο διευθυντής του γνωστού ιδιωτικού σχολείου το οποίο της έδωσε υποτροφία γιατί δεν πήγε να καταθέσει υπερ της;

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Χαλκίδας έκρινε παμψηφεί αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους για το βιασμό της 15χρονης μαθήτριας το 2006, στο λύκειο της Αμαρύνθου, στην Εύβοια, την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι «ασέλγησαν μεν εις βάρος της κοπέλας, ωστόσο αυτό έγινε με τη θέληση της παθούσης». Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την κατάρρευση της 19χρονης, πλέον, εντός του δικαστηρίου αλλά και την άμεση αντίδραση γυναικείων οργανώσεων.

Μάλιστα, η 19χρονη θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει και πάλι τους κατοίκους της Αμαρύνθου, καθώς εναντίον της εκκρεμούν μηνύσεις

για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τεσσάρων πρώην συμμαθητών της.

Το ιστορικό...

Το 2006, η Αμάρυνθος, μία κωμόπολη της Εύβοιας, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής πάνω της όταν μία 15χρονη μαθήτρια από τη Βουλγαρία, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, προσείλθε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε το βιασμό της από τέσσερις συμμαθητές της.

Στην κατάθεσή της ανέφερε: «Ήμουν στην αίθουσα με τον Τ. Μου ζήτησε ομαδικό σεξ. Πήγα να φύγω από την αίθουσα και τότε μπήκαν και οι άλλοι κατηγορούμενοι. Ο Τ. με άρπαξε από το χέρι και με κόλλησε στον τοίχο. Ορμήσανε όλοι πάνω μου, με χάιδευαν σε όλο μου το σώμα. Εγώ προσπαθούσα να αντιδράσω. Με χτυπούσαν με σφαλιάρες. Κατόρθωσα και έφυγα κλαίγοντας. Πήγα στις τουαλέτες για να μείνω μόνη μου. Μετά από λίγο, με ακολούθησαν στην τουαλέτα. Ο Τ. με είδε να κλαίω γονατιστή και έπεσε πάνω μου γυμνός. Με πίεσε και εγώ υπέκυψα. Ήμουν πια σαν νεκρή. Στη συνέχεια, μπήκαν μέσα στην τουαλέτα και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Με ανέβασαν στο νιπτήρα. Μου κράτησαν τα χέρια και τα πόδια και ο Κ. με βίασε μέχρι που εκσπερμάτωσε. Όλοι μαζί χοροπηδούσαν σαν νικητές», είχε δηλώσει στην κατάθεσή της».

Το περιστατικό βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τους τρεις μαθήτριες, ωστόσο τα βίντεο «χάθηκε» από τα κινητά των κοριτσιών και δεν έφτασε ποτέ ως στοιχείο στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι δύο κοπέλες ήταν κατηγορούμενες για συνέργεια.

Η τοπική κοινωνία στράφηκε κατά της μαθήτριας, καταγγέλλοντας την για «ψευδομαρτυρία». Μερικά αποσπάσματα του ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουσταλλης για την εφημερίδα το Βήμα, το 2006, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το γεγονός η τοπική κοινωνία και οι μαθητές του λυκείου της περιοχής.

«Τους έθιγε συνέχεια τον ανδρισμό τους. Τι θέλατε να κάνουν τα παιδιά;» λέει ένας νεαρός από τη στενή παρέα των τεσσάρων. «Τι σημαίνει τους έθιγε τον ανδρισμό τους;» ρωτώ (δημοσιογράφος Δ. Κρουσταλλη). «Να, τους έλεγε ότι δεν ξέρουν τίποτα από σεξ, τους προκαλούσε» [...] «Αν σταματήσετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά θα γυρίσουν στο σχολείο τους. Κι αν έγινε βιασμός, δεν πειράζει. Μικρά είναι, θα ξεχάσουν» λέει ένας 65χρονος έμπορος στον παραλιακό δρόμο του χωριού.

«Τι περιμένατε να κάνει η κόρη με το ποιον της μητέρας! Από ό,τι γονείς βγεις τέτοιος θα γίνεις!» δηλώνει κατηγορηματικά μια κοπέλα και όλοι γύρω - αγόρια και κορίτσια - συμφωνούν και υπερθεματίζουν. «Ακουσα ότι η μάνα δούλευε σε μπαρ στην Ερέτρια. Και εγώ τώρα το έμαθα...» μου ψιθυρίζει εμπιστευτικά ένας γεροδεμένος νεαρός με ύφος Πουαρό. «Ο πατέρας της στη Βουλγαρία είναι τζογαδόρος, πίνει, και τον κυνηγάει η μισή Ιντερπόλ. «Για τα αγόρια και τους γονείς τους δεν ισχύει το ίδιο;» επιμένω. «Ααα... Εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα! Τα αγόρια είναι πολύ καλά παιδιά, φοβερά άτομα, από τις καλύτερες οικογένειες. Καμία σύγκριση. Βρεθήκανε μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβουν» συμπληρώνει ένας ακόμη μάρτυρας υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι προέρχονται από γνωστές οικογένειες του χωριού. Εκτός από τον γιο των καθηγητών, υπάρχει ένας γιος αστυνομικού και δύο γιοι εργατών.

Οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, έφυγαν για πάντα από την Αμάρυνθο και την Εύβοια, και κατέβηκαν στην Αθήνα, όπου η μαθήτρια ολοκλήρωσε το Λύκειο σε ιδιωτικό σχολείο.

πηγή tvxs

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

ΑΗΔΙΑ!!!!

 

Δυστυχως στη Ελλαδα οταν τα θυματα ειναι ξενες γυναικες δεν βρισκουν ΠΟΤΕ το δικιο τους σε υποθεσεις βιασμων. Εδω υπηρξαν δικες με ξενες τουριστριες που βιαστηκαν απο ενηλικα καμακια και δεν βρηκαν δικαιοσυνη, ποσο μαλλον να καταδικαστουν ανηλικοι!

 

Θα πειτε ελληνιδες και δεν βρισκουν το δικιο τους......περιμενουμε να σεβαστουν τις ξενες? Να τους χαιρονται τετοιους παλικαρους οι γονεις στην Αμαρυνθο!

 

Παντως ειναι γεγονος οτι η Αμαρυνθος εχει αμαυρωθει στις συνειδησεις του κοσμου μετα απο αυτα τα αισχη........ακουω Αμαρυνθο πλεον και σκεφτομαι μια κοινωνια βιαστων......και φταινε οι κατοικοι που εκαναν οτι μπορουσαν για να μη αποδοθει δικαιοσυνη!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Της Λινας Γιανναρου «Από πού είσαι;» «Από την Αμάρυνθο, την ξέρεις;» «Κάτι κακό δεν είχε συμβεί εκεί;». Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει και η μαύρη σκιά δεν λέει να εγκαταλείψει τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της κεντρικής Εύβοιας. Η καταγγελία μιας 16χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία τον Οκτώβριο του 2006 ότι είχε βιαστεί ομαδικά από τέσσερις συνομίληκους συμμαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου, ενώ βιντεοσκοπούνταν από άλλους, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη που, χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, ξιφομαχούσε πάνω από την τραγωδία. Υπήρξε βιασμός; Είχε ρατσιστικά κίνητρα; Τι συμβαίνει πια στα ελληνικά σχολεία; Τι συμβαίνει στα παιδιά; Στην πραγματικότητα ελάχιστες από τις παραπάνω ερωτήσεις «απάντησε» η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Χαλκίδας. Οι δικαστές έκριναν παμψηφεί αθώους τους κατηγορουμένους -στο εδώλιο βρίσκονταν τέσσερα αγόρια για βιασμό και δύο κορίτσια για συνέργεια, όλα τους 19 στα 20 πια- δεχόμενοι πως ό, τι έγινε, έγινε με τη θέληση της κοπέλας. Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τελέστηκαν μεν ασελγείς πράξεις στο σχολείο της Αμαρύνθου, αλλά δεν πείστηκε ότι αυτές έγιναν χωρίς τη συναίνεση της παθούσης. Οπως λέει στην «Κ» ο κ. Θανάσης Τάρτης, συνήγορος των κατηγορουμένων, δεν προέκυψε ότι υπήρξε βιασμός, αλλά ερωτική συνεύρεση, «κάτι που το πιστοποίησαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες». Συγκεκριμένα, μαθητές κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα μετά το συμβάν να έχει «κανονική» συμπεριφορά. Από την άλλη πλευρά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως λέει στην «Κ» ο συνήγορος της 19χρονης κ. Θέμης Σοφός, το δικαστήριο απέρριψε την κατάθεση ειδικού για την ψυχολογική εκτίμηση του θύματος. Ο ίδιος αντικρούει και κάθε κατηγορία ρατσιστικής επίθεσης, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους μάρτυρες του επεισοδίου ήταν αλλοδαποί.

«Το θέμα που ανακύπτει σήμερα είναι οι ευθύνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης που είχαν βγάλει αμέσως την απόφασή τους», επισημαίνει ο κ. Τάρτης. «Υπήρχαν ζωές που κινδύνευσαν να καταστραφούν». Ενας εκ των κατηγορουμένων -όπως λέει- είχε περάσει στη Σχολή της Αστυνομίας, αλλά δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα λόγω της δικαστικής αυτής εκκρεμότητας.

Ανάλογη -ίσως και πολύ χειρότερη- επίπτωση είχε αυτή η περιπέτεια και στη ζωή του φερόμενου ως θύματος, της κοπέλας, που ήδη από τότε είχε ούτε λίγο ούτε πολύ εκδιωχθεί μαζί με τη μητέρα της από την Αμάρυνθο, αλλάζοντας πόλη, σπίτι, σχολείο, φίλους. Και τα χειρότερα έπονται για τη νεαρή κοπέλα, η οποία με το που άκουσε χθες την απόφαση κατέρρευσε και βρίσκεται κατά πληροφορίες ακόμα σε κατάσταση σοκ: Εναντίον της εκκρεμούν ήδη μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτή ήταν η «απάντηση» των πρώην συμμαθητών της, που αναμένεται να παρατείνει τη δικαστική διαμάχη, να παρατείνει την τραγική αυτή ιστορία.

καθημερινή

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

σε τουαλετες σχολειου εγινε εγκλημα κ οι εκπαιδευτικοι αποντες......αργοτερα εσπευσαν να καταθεσουν υπερ των ανηλικων εγκληματιων................αυτοι επρεπε να καθονται μαζι με τους κστηγορουμενους.........να διωχτουν απο τη δημοσια εκπαιδευση..........σιχαματα που προσβαλλουν τον κλαδο.............

 

οσο για την τοπικη κοινωνια, εχει βουλιαξει μεσα στον οχετο της........

 

 

Αλήθεια ο διευθυντής του γνωστού ιδιωτικού σχολείου το οποίο της έδωσε υποτροφία γιατί δεν πήγε να καταθέσει υπερ της;

 

προφανως για λογους διατηρησης της ανωνυμιας της κοπελας...

Link to comment
Share on other sites

λογο οτι μενω κοντα στο ολο γεγονος εχω να πω το εξης . η λεξη ντροπης δεν φτανει εχω πολλα να πω αλλα δεν γινεται θα μου βαλει στοπ ο συντονηστης αμα ανοιξω το στωμα μου που λενε . αυτο θα πω ειναι οτι επικρατει σημερα παντα η φραση " ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΘΕΝΕΙ ΑΥΤΑ " οχι οτι καθε ανο1221ος θελει να ικανοποιησει την αρωστημενη φαντασια του βρησκει θυμα οποια γυναικα δεν μπορει να υπερασπισθει τον εαυτο της.οσο για την κοπελιτσα ειχε ενα ακομα μιων δεν ηταν στην χωρα της και ειδικα σε αυτον τον τοπο που βρεθηκε καλητερα ποτε να μην ειχε βρεθει με αυτες τις αντιληψεις που εχουν. λοιπαμε που ζω σε αυτη την κοινωνια και δεν σεβονται καποιοι εστω το ποιο απλο πραγματα το αμα καποιος θελει η οχι κατι και ιδικα την σεξουαλικη του ζωη .

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θυμάμαι την υπόθεση αλλά δεν αντέχω να την ακούσω ξανά. Εχω δύο παιδάκια και αν και μικρά φοβάμαι και αγχώνομαι για το αύριο. Θα κάνω τα πάντα και ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν θα βρεθούν ποτέ στη θέση των θυτών, αλλά τρελλένομαι στη σκέψη ότι ανά πάσα ωρα και στιγμή μπορουν να βρεθουν ανύμπορα στη θέση του θύματος. :(

 

Ας μεγαλώσουμε όλοι τα παιδιά μας διδασκοντάς τους αρχές και ήθος για όλους απ' όπου και αν είναι αυτοί και αυτό πρέπει να τους το διδάσκουμε με κάθε τρόπο, με κάθε μας λέξη και συμπεριφορά.

 

Ο Καζαντζάκης έλεγε μη ρωτάς γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι καλύτερος, σκέψου εσύ τι μπορείς να κάνεις για να τον κάνεις καλύτερο.

 

Παιδεία, παιδεία, παιδεία ο καθένας στο παιδί του και τον ευατό του, για να σταματήσει (αν γίνει ποτέ) η σαπίλα αυτή.

Link to comment
Share on other sites

ειλικρινα

 

αν δεχτω οτι οντως εγινε ο βιασμος κατω απο τις συνθηκες που περιεγραψε το κοριτσι

 

δεν ξερω τι θα με πειραζε περισσοτερο ως μανα..

 

να ηταν η κορη μου θυμα

 

ή

 

ο γιος μου ενας απο τους βιαστες..

 

το πρωτο, ισως το ξεπερναγα(με)

 

το δευτερο... πολυ δυσκολα

πως αγκαλιαζεις ενα παιδι που εχει βιασει ενα αλλο?

πως το φιλας, πως το καμαρωνεις??

 

οποτε, μαλλον, επιλεγεις να μην το πιστεψεις..

Link to comment
Share on other sites

... Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τελέστηκαν μεν ασελγείς πράξεις στο σχολείο της Αμαρύνθου, αλλά δεν πείστηκε ότι αυτές έγιναν χωρίς τη συναίνεση της παθούσης. Οπως λέει στην «Κ» ο κ. Θανάσης Τάρτης, συνήγορος των κατηγορουμένων, δεν προέκυψε ότι υπήρξε βιασμός, αλλά ερωτική συνεύρεση, «κάτι που το πιστοποίησαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες». ...

Πάμε καλά;;; Ακάμα κι αν δεχτούμε ότι αποφασίσανε σωστά οι δικαστές, (που πολύ αμφιβάλω) γίνεται ομαδικό σεξ στις τουαλέτες του σχολείου με βιντεοσκόπηση και δεν υπάρχει καμία άδικη πράξη;;; Όλα καλά κι όλα ωραία; Το ξέρω ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει εποπτεία, αλλά έστω τυπική ευθύνη κανενός δεν υπάρχει; Ο διευθυντής είναι διακοσμητικός; Ντροπή πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

ειλικρινα

αν δεχτω οτι οντως εγινε ο βιασμος κατω απο τις συνθηκες που περιεγραψε το κοριτσι

δεν ξερω τι θα με πειραζε περισσοτερο ως μανα..

να ηταν η κορη μου θυμα ή

ο γιος μου ενας απο τους βιαστες..

το πρωτο, ισως το ξεπερναγα(με)

το δευτερο... πολυ δυσκολα

πως αγκαλιαζεις ενα παιδι που εχει βιασει ενα αλλο?

πως το φιλας, πως το καμαρωνεις??

οποτε, μαλλον, επιλεγεις να μην το πιστεψεις..

 

Οταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορεί να πεις. Αλλά νομίζω πως αν είχα αποτύχει τόσο πολύ σαν γονιός και το παιδί μου είχε κάνει κάτι τέτοιο, σαν μάνα ίσως να το προστάτευα από την φυλακή, αλλά έστω και αργά θα έδινα αγώνα για να μετατρέψω πάλι σε άνθρωπο αυτό το τέρας που δημιούργησα! Πώς θα το έκανα αυτό δεν ξέρω, μόνο υποθετικά μπορώ να μιλάω. Αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι θα συνέχιζα να τον αγκαλιάζω και να τον καμαρώνω και γενικά να τον επιβραβεύω.

Αναρωτιέμαι αυτός που θα γίνει αστυνομικός πώς θα φερθεί αργότερα σε έναν βιαστή ή ένα θύμα βιασμού? Πόση ασφάλεια μπορώ να αισθάνομαι σαν πολίτης που θα με αστυνομεύει ένας τέτοιος "άνθρωπος"?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η πικρή αλήθεια είναι αυτή..πάντα "την πληρώνει" ο ανίσχυρος και δικαιώνεται ο ισχυρός.

Φυσικά και θα την πλήρωνε η αλλοδαπή μαθήτρια και όχι τα παιδιά των ευυπόληπτων πολιτών μιας μικρής κοινωνίας.

Η δικαιοσύνη μας είναι τυφλή και πολλές φορές μεροληπτεί υπέρ των δυνατών.

Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται...αυτοί που αδίκησαν ας περιμένουν..την λύτρωση και τιμωρία τους!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η πικρή αλήθεια είναι αυτή..πάντα "την πληρώνει" ο ανίσχυρος και δικαιώνεται ο ισχυρός.

Φυσικά και θα την πλήρωνε η αλλοδαπή μαθήτρια και όχι τα παιδιά των ευυπόληπτων πολιτών μιας μικρής κοινωνίας.

Η δικαιοσύνη μας είναι τυφλή και πολλές φορές μεροληπτεί υπέρ των δυνατών.

Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται...αυτοί που αδίκησαν ας περιμένουν..την λύτρωση και τιμωρία τους!

 

Δεν το πιστεύω ότι πάντα την πληρώνει ο ανίσχυρος, αλλά σε μία μικρή κοινωνία όπου μπλέχτηκαν τα παιδιά του δασκάλου, τα παιδιά του αστυνόμου, τα παιδιά του τάδε, είναι σίγουρα πιο εύκολο να γίνουν συγκαλήψεις σε σχέση με μία μεγάλη πόλη.

 

Δυστυχώς κυκνάκι για να περιμένεις την λύτρωση, θα πρέπει να έχεις τύψεις για τις πράξεις σου. Και αυτοί οι άνθρωποι απαντώντας με μηνύσεις δείχνουν ότι όχι μόνο δεν μετάνιωσαν, αλλά είναι χειρότεροι και από αρπαχτικά... Βέβαια όλα κάποια στιγμή πληρώνονται - το πιστεύω ακράδαντα αυτό - και και το κακό που έκαναν θα γυρίσει πάνω τους, είτε στους ίδιους, είτε στις οικογένειες τους...

 

Νιώθω πραγματικά μεγάλη θλίψη κάθε φορά που μπαίνω στο θέμα αυτό. Αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε δικό μου άνθρωπο και πόση δύναμη πρέπει να έχει τώρα αυτή η μάνα για να μπορέσει να στηρίξει το παιδί της, Αλήθεια η κοπέλα έχει ψυχολογική υποστήριξη, γιατί δεν θυμάμαι αν ειπώθηκε κάτι τέτοιο? Κι επίσης στο νέο κύμα δικαστηρίων θα έχει υποστήριξη οικονομική για να έχει έναν καλό δικηγόρο?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Fairy's mom η τιμωρία σε όσους αδικούν πάντα έρχεται! Με τον α ή τον β τρόπο θα έρθει..

'Οσο για το οτι την πληρώνει ο ανίσχυρος να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα διαφορετική απόφαση δικαστηρίου.

Είναι δυνατόν εξαιτίας μιας αλλοδαπής, φτωχής μαθήτριας να καταδικάζονταν οι γόνοι ευυπόληπτων οικογενειών???

Όχι φυσικά..στην Ελλάδα ζούμε!

Οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται όταν τίθεται θέμα τιμής και αξίας των κατηγορουμένων κυρίως όταν οι κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι.

 

Εγώ θα ήθελα να ξέρω αν αυτοί οι γονείς που συγκάλυψαν τον βιασμό της μαθήτριας τι θα έκαναν σε περιπτωση που η κόρη τους βρισκόταν στη θέση της?

Δεν περιμένω φυσικά απάντηση.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ΑΗΔΙΑ!!!!

 

Δυστυχως στη Ελλαδα οταν τα θυματα ειναι ξενες γυναικες δεν βρισκουν ΠΟΤΕ το δικιο τους σε υποθεσεις βιασμων. Εδω υπηρξαν δικες με ξενες τουριστριες που βιαστηκαν απο ενηλικα καμακια και δεν βρηκαν δικαιοσυνη, ποσο μαλλον να καταδικαστουν ανηλικοι!

 

Θα πειτε ελληνιδες και δεν βρισκουν το δικιο τους......περιμενουμε να σεβαστουν τις ξενες? Να τους χαιρονται τετοιους παλικαρους οι γονεις στην Αμαρυνθο!

 

Παντως ειναι γεγονος οτι η Αμαρυνθος εχει αμαυρωθει στις συνειδησεις του κοσμου μετα απο αυτα τα αισχη........ακουω Αμαρυνθο πλεον και σκεφτομαι μια κοινωνια βιαστων......και φταινε οι κατοικοι που εκαναν οτι μπορουσαν για να μη αποδοθει δικαιοσυνη!

 

ειπες ολα οσα ηθελα να πω . αισχος - ξεφτιλα ... θελω να πιστευω πως θα βρασουν σε ενα καζανι εστω κ μετα θανατον. τσογλανια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...