Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

Έχει γεννήσει καμία στο νερό ? Πείτε μου εμπειρίες και γνώσεις αν ξέρετε κάτι... Το σκέφτομαι σοβαρά και η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

ilonka ναι... Την είδα και μου άρεσε πολύ το σκέφτομαι σοβαρά!!!!

bizeli μου μπήκα και χαζεύω τις σελίδες!!!

Νίκη μου συζήτα το πρώτα με το γιατρό σου. Θα ήθελες μόνο στη φάση των οδυνών ή ολόκληρο τον τοκετό να τον πραγματοποιησεις στο νερό? Μήπως ξέρεις αν όση ωρα είσαι στο νερό μπορείς να είσαι παράλληλα συνδεδεμένη στον καρδιοτοκογράφο? Αν είσαι στο νερό φαντάζομαι ότι δεν κάνεις επισκληρήδιο ή μήπως κάνω λάθος? Χρεώνουν επιπλέον τον τοκετό στο νερό στην κλινική? Αν οι πόνοι διαρκούν 7-8 ώρες όλη αυτή την ώρα την περνάς στο νερό? Χρειάζεται να κάνεις νωρίτερα κράτηση για την μπανιέρα ή όποιος προλάβει πρώτος? ....Πωπω ερωτήσεις :lol: Α και η άσχετη ερωτηση μήπως ξέρεις αν στο γένεσης κάνουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού?

Διαφημίσεις

ilonka μου μόνο 50 ευρώ χρεώνει η κλινική τον τοκετό στο νερό... Με τη γιατρό μου δε μίλησα ακόμα ... Θα την ρωτήσω όμως... Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω :oops: Αλλά αν το κάνω θα το κάνω σε όλη τη διαδικασία του τοκετού... Και ναι νομίζω γλιτώνεις την επισκληρίδιο... Ναι κάνουν κάτι σεμινάρια και μαθήματα μου είχανε πει παλιότερα.. Ρώτα τους μία να είσαι και σίγουρη... Καλά δεν είναι φανταστικό το μαιευτήριο ? Πήγα τις προάλλες και μου άρεσε πολύ....

Ειδικά τα μονόκλινα είναι τρέλααααααααα

Εμένα μου φάνηκε απλά καλό αν σκεφτείς ότι τους αφήνεις ένα κάρο χρήματα. Εχω δει τα δίκλινα στο παπαγεωργίου (στο χειρουργικό τμήμα) και μου φάνηκαν πορόμοια, αλλά ως γνωστό πάμε συνήθως στα ιδιωτικά για να μας δώσει η νοσόκόμα και η μαία λίγο σημασία :lol:

Δεν έχεις και άδικο αγάπη μου... Αλλά εγώ όπου και αν πήγαινε η γιατρός μου, εκεί θα πήγαινα να γεννήσω... Με ξέρει από τα 13 και νιώθω πολύ ασφάλεια μαζί της...

Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή το γιατρό πάω και εγώ στη συγκεκριμένη κλινική. Χαλάλι τους όμως στο κάτω κάτω δεν σκοπέυουμε να γεννήσουμε 10 παιδιά οπότε και λίγη πολυτέλεια και λίγη σπατάλη δεν πειράζει.

Διαφημίσεις

Ο συγκεκριμένος γιατρός (έχω διαβάσει άλλα άρθρα του) θεωρεί σε γενικές γραμμές την καισαρική ως το καλύτερο είδος τοκετού (αν και η τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείτε από κανέναν πρωτόγονο λαό-δικό του επιχείρημα),και ναι το μωρό βγαίνει από τη περιοχή του αιδοίου που είναι κοντά στον πρωκτό, έτσι τα έκανε η φύση - μόνο η θεά Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δια. Εξάλλου στη διάρκεια του τοκετού ο γιατρός δεν μπαίνει μέσα στην μπανιέρα, αλλα είναι δίπλα και βοηθά στη διαδικασία (όταν κάνουμε μπάνιο στο παιδί δεν είναι ανάγκη να μπούμε και εμείς στη μπανιέρα, ετσι δεν είναι)

Οσό για τον τοκετό στο νερό πολλές γυναίκες τον επιλέγουν μόνο για τη φάση τον ωδυνών, γιατί το ζεστό νερό βοηθά στο να μειωθεί η αίσθηση του πόνου. Αρκετές φορές όταν υπέφερα πάρα πολύ στη διάρκεια τις περιόδου προτιμούσα να κάνω ζεστό ντους και πραγματικά βοηθούσε.

Δεν είμαι απόλυτος υπέρμαχος του τοκετού στο νερό, απλά με ενοχλεί ο τρόπος που τον απορρυπτει και τα επιχειρήματά του (όπως και των νοσοκόμων στα μαιευτήρια που προσπαθούν να σε πείσουν για την ανωτερώτητα του τεχνιτού γάλακτος).

1686 γραμμάρια μητρικής υπερηφάνειας-Πήγα στο γιατρό μου χτες και είχα σκοπό να τον ρωτήσω όλα όσα συζητούσαμε χτες για τον τοκετό στο νερό. Είδα όμως τον... Ηρακλή μου (κλωτσάει πολυ δυνατά), έχασα τα λόγια μου και το μόνο που έκανα ήταν να χαζεύω το καμάρι μου. Φοβάμαι ότι θα γίνω η απόλυτη χαζομαμά.

Διαφημίσεις

BIZELI Μη παίζεις με τον πόνο μου, η κατάσταση σου λέω είναι άσχημη. Με ενδιαφέρουν εδώ και 2 μήνες αποκλειστικα και μονο τα μαγαζια με βρεφικα, όποτε μπαίνω μέσα με ενδιαφέρουν τα ακριβότερα, ξέρω όλες τις παραμέτρους για τον υπέρηχο και τα όρια ανα βδομάδα (ο αντρας μου σκάει στα γέλια όποτε πιάνω επιστημονική συζήτηση με το γιατρό μου για τα έμβρυα). Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να αγοράσω βιβλία μαιευτικής που προορίζονται για τους φοιτητές της ιατρικής.

Δεν ειμαι υπερ της γεννας στο νερο ,αν και στο Λονδινο που σπουδαζα το ειχαν must.πρεπει να σας πω οτι στην κλινικη που επαιρνα ειδικοτητα προετοιμαζαν τις εγκυους πολυ πρωτου γεννησουν.δηλ.τις ρωτουσανε σε τι θεση θελουν να γεννησουν ,τις δειχναν το δωματιο που θα γεννουσαν(ολα ηταν ιδια)και διαφορα τετοια.βεβαια στο τελος στην πραξη ολες κοιλοπονουσαν το ιδιο απλα τις ειχαν προετοιμασει ψυχολογικα.

εχω δει σκηνες πανικου σε γεννα στο νερο που την βγαζαουν αρον αρον απο το νερο και την ετοιμαζουν για καισαρικη και διαφορα ευτραπελα αλλα οπως να κολυμπουν ακαθαρσιες (λογικο ειναι στην φαση τις εξωθησης να ξεφυγουν κοπρανα)βλεννες αιματα κλπ.

δεν θα το ηθελα,αυτο ομως ειναι προσωπικη μου γνωμη και δεν θελω να σε επηρεασω.στο γενεσις εχουν πισινα αλλα πρεπει η γιατρος σου να εχει εκπαιδευτει σε αυτο.

• 3 years later...

Εγώ κορίτσια βάση της δικής μου εμπειρίας, θεωρώ τον τοκετό στο νερό ως τον πιο φυσικό και πιο ωραίο τοκετό για μια γυναίκα. Βέβαια ήταν η δεύτερη γέννα μου στο νερό (στην 1η έκανα επισκληρίδιο) αλλά τελικά αν δεν πονέσεις και λίγο δεν καταλαβαίνεις πραγματικά τη γέννα.Δε θα σας πω λοιπόν οτι δε θα πονέσετε γιατί αυτό είναι μύθος. Πονάς και μάλιστα πολύ αλλά είναι πόνοι που μόλις βγεί το μωρό σου και το πάρεις αγκαλιά τους ξεχνάς και αυτό είναι αλήθεια. Το λένε όλες οι μαμάδες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά και χωρίς φάρμακα. Είναι μια αξέχαστη και υπέροχη εμπειρία που κάθε γυναίκα θα ήταν ωραίο να έχει. Βοηθάει πολύ το ζεστό νερό (37-38 βαθμούς C) γιατί χαλαρώνει όλους τους μύες και οι πόνοι γίνονται λίγο πιο υποφερτοί. Ακαθαρσίες δεν υπάρχουν γιατί έχει προηγηθεί το κλείσμα, οπότε μην ανησυχείτε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην προχωρήσουν σε τέτοιο τοκετό γυναίκες που δεν αντέχουν καθόλου τον πόνο και γυναίκες που δεν αντέχουν να βλέπουν τη διαδικασία της γέννας (π.χ. το μωρό να βγαίνει σιγά σιγά).

Κορίτσια τολμήστε το....:-D

:rolleyes:

ο γυναικολογος ειναι με το μαγιο? πλακα κανω!!! θα το πω στο δικο μου αν αποφασισω για τριτο -θα τον βαλω σε δυσκολη θεση γιατι νομιζω οτι δεν το κανει!!!

εχω δει σκηνες πανικου σε γεννα στο νερο που την βγαζαουν αρον αρον απο το νερο και την ετοιμαζουν για καισαρικη και διαφορα ευτραπελα αλλα οπως να κολυμπουν ακαθαρσιες (λογικο ειναι στην φαση τις εξωθησης να ξεφυγουν κοπρανα)βλεννες αιματα κλπ.

δεν θα το ηθελα,αυτο ομως ειναι προσωπικη μου γνωμη και δεν θελω να σε επηρεασω.στο γενεσις εχουν πισινα αλλα πρεπει η γιατρος σου να εχει εκπαιδευτει σε αυτο.

Δηλαδή το νερό έφταιγε που υπήρξε ο πανικός ή ούτως ή άλλως θα υπήρχε πανικός γιατί υπήρξε πρόβλημα; Επίσης οι ακαθαρσίες αυτές αν βγουν στο νερό δεν θα βγουν κ με όποιον άλλο τρόπο γεννήσεις; Στα βιντεάκια στο νετ γιατί αυτοί οι τοκετοί συνήθως φαίνονται τόσο καλοί; Εννοώ με ηρεμία κ ένα κλίμα πολύ όμορφο; Εγώ έχω επηρεαστεί θετικά με τις πραγματικές γέννες στο νερό που βλέπω...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

...αχ,μολις ειδα μια γεννα στο νερο,σε ντοκιμαντερ στο νοβα,στην Αμερικη,τα εδειξε ολα,μιλαμε....με καθε λεπτομερεια! ακομα και καμερα στο νερο ειχαν βαλει! ...εκει ειδα και το αιμα που διαλυθηκε στο νερο(δεν ηταν και ο'τι καλυτερο)...ειδα το μωρο να βγαινει σιγα-σιγα,η μανουλα δεν ποναγε ιδιαιτερα,στα τεσσερα καθοτανε,ο ανδρας της την φιλαγε συνεχεια,γυρο γυρο οι μαιες,ο ιατρος,και μια φιλη της...και εκεινη ολογυμνη στα τεσσερα!!....δεν ηταν και η καλυτερη εικονα,(για τη γυναικα,λεω..),αλλα εκεινη την ωρα,πιστευω οτι ,το μονο που σε νοιαζει ειναι να γεννησεις καλα,να ειναι καλα το μωρακι,και αφηνεις τις ντροπες στην ακρη!!!

....δεν ξερω τωρα τι γινεται με τα μικροβια,στο νερο,απο το αιμα....η απο κατι αλλο...γιατι το μωρακι,βγαινει κατω απο το νερο,και καταπινει και λιγο,πριν το παρουν και του κοψουν τον ομφαλιο ορο....

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

...αχ,μολις ειδα μια γεννα στο νερο,σε ντοκιμαντερ στο νοβα,στην Αμερικη,τα εδειξε ολα,μιλαμε....με καθε λεπτομερεια! ακομα και καμερα στο νερο ειχαν βαλει! ...εκει ειδα και το αιμα που διαλυθηκε στο νερο(δεν ηταν και ο'τι καλυτερο)...ειδα το μωρο να βγαινει σιγα-σιγα,η μανουλα δεν ποναγε ιδιαιτερα,στα τεσσερα καθοτανε,ο ανδρας της την φιλαγε συνεχεια,γυρο γυρο οι μαιες,ο ιατρος,και μια φιλη της...και εκεινη ολογυμνη στα τεσσερα!!....δεν ηταν και η καλυτερη εικονα,(για τη γυναικα,λεω..),αλλα εκεινη την ωρα,πιστευω οτι ,το μονο που σε νοιαζει ειναι να γεννησεις καλα,να ειναι καλα το μωρακι,και αφηνεις τις ντροπες στην ακρη!!!

.

Νομίζω πως έχουμε επηρεαστεί γενικά από τις γέννες που βλέπαμε τόσα χρόνια στην τηλ που όλα έδειχναν τέλεια. Κ εγώ όταν πρωτοείδα γέννες κανονικές μου φάνηκαν "κάπως", πλέον όμως θεωρώ πολύ φυσικό όλο αυτό που βλέπω κ καθόλου άσχημο. Το έχω συνηθίσει σαν εικόνα κ δεν το βλέπω ως κάτι που προκαλεί ντροπή. Εννοώ το γυμνό σώμα τις στάσεις τα αίματα κλπ...Δίνω πλέον μεγαλύτερη έμφαση στο εκπληκτικό γεγονός της γέννησης κ όλα τα υπόλοιπα δεν μου κάνουν εντύπωση..

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius