Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

5χρονα παιδια και δοντια

Recommended Posts

Με τα δοντακια τι κανετε; Εμενα τον μικρο τον εχει δει μονο μια φορα παιδοδοντιατρος ο οποιος τον βρηκε ΟΚ αλλα μου προτεινε και φθοριωση, την οποια ομως δεν εχουμε κανει ακομη. Κατα τ αλλα προσπαθουμε να βουρτσιζουμε τα δοντακια- δυστυχως δεν τα καταφερνω ΚΑΘΕ μερα γιατι μπορει να κοιμηθει πριν προλαβω- αλλα νιωθω οτι δεν κανω αρκετα πραγματα.

Διαφημίσεις

Εμείς επισκεφτήκαμε παιδοδοντίατρο σε ηλικία 2 ετών επειδή στη μεγάλη λείπουν κα΄ποια δόντια, και έτσι μπήκαμε σε πρόγραμμα 2 επισκέψεων το χρόνο για καθαρισμό - φθορίωση. Δηλαδή από την πρώτη επίσκεψη κλείσαμε το επόμενο rdv και πάει λέγοντας. Δόντια απαραίτητα κάθε βράδυ, με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις που την παίρνει ο ύπνος και δεν προλαβαίνουμε ή που το πρωί είμαστε χαλαροί από χρόνο και προλαβαίνει να τα πλένει μόνη της (οπότε τα πλένει δύο φορές). Και φυσικά, στα πλαίσια γενικότερης αποφυγής της κακής διατροφής, αποφεύγουμε τα γλυκάκια!!

Εγώ προσωπικά επειδή έχω σχετικά "κακής ποιότητας" δόντια και δεν τα πρόσεχα και πολύ όταν ήμουνα σε αντίστοιχη ηλικία, έχω έαν κόλλημα με την φροντίδα των δοντιών τους....

φθορίωση να κανουν τα παιδιά οταν θα μπορουν να συνεργαστούν. γυρω στα 6-7. κι αυτό γιατί δε πρέπει να καταπιουν το "υλικό" της φθορίωσης.

age.png

ακριβως αυτο το θεμα εψαχνα. η κορη μου ειναι 5 και δεν εχουμε παει ακομα σε οδοντιατρο. πρεπει να παμε ε? χθες παρατηρησα οτι σαν να κουνιοταν το ενα δοντακι της πανω μπροστα. ταβγαλε και μικρουλα.. και κατι ακομα...τι ειναι βρε κοριτσια η φθοριωση?κατι μου λεει αλλα δεν ειμαι σιγουρη

1-2-3MPOMPIRES!!!

ακριβως αυτο το θεμα εψαχνα. η κορη μου ειναι 5 και δεν εχουμε παει ακομα σε οδοντιατρο. πρεπει να παμε ε? χθες παρατηρησα οτι σαν να κουνιοταν το ενα δοντακι της πανω μπροστα. ταβγαλε και μικρουλα.. και κατι ακομα...τι ειναι βρε κοριτσια η φθοριωση?κατι μου λεει αλλα δεν ειμαι σιγουρη

ειναι ενα τζελ το οποιο τα βαζουν στα παιδακια εχει γευση μπανανα , κερασι κλπ το βαζουν σε δυο μασελακια γινονται σαν τα παπακια και καθαριζουν τα δοντα απο χρωστικες , πετρα κλπ σαν καθαρισμος δοντιων απλα μεσα περιεχει και φθωριο το οποιο ομως ειναι καλο το παιδι να μην καταπιει λογο οτι μπορει να του προκαλεσει πονοκοιλο . ελπιζω να σε βοηθησα δουλευα 2,5 χρονια σε οδοντιατριο . φιλακια

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εμείς από 3 ετών πάμε 2 φορές το χρόνο σε παιδοδοντίατρο και κάνουμε φθορίωση. Ο μικρός συνεργάζεται μια χαρά αφού το ιατρείο της είναι λές και μπήκες σε παραμύθι. Τον αύγουστο που γίνεται τριών και ο μικρός θα πάει και αυτός. Προς το παρόν τον παίρνω στα ραντεβού του μεγάλου απλά για να συνηθίζει το περιβάλλον.

Γλυκά, γαριδάκια και ότι κολλάει πάνω στα δόντια και μένει γενικά τα τρώμε όταν μπορούμε να πλύνουμε τα δοντάκια αμέσως μετά. Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή!!!

ayTFp3.pngivwvp2.png