Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα.Ηθελα τα φωτα σας αν καποια εχει χρησιμοποιησει το medela suplementary nursing system (αυτο που δινεις συμπληρωμα με το σωληνακι καθως θηλαζεις), οποτε θεωρητικα δεν παθαινει το μωρο συγχυση αν χρειαζεται συμπληρωμα, ειδικα τον πρωτο καιρο μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια.Σας βοηθησε?Σκεφτομαι να το παρω εχοντας αναμνησεις απο το πρωτο μου παιδακι που μολις γυρισαμε απο το ιασω δεν ειχα αρκετο γαλα και εκλαιγε σαν τρελο (φυσικα, αφου θα του δινανε συμπληρωμα).Περιμενω αποψεις...

Διαφημίσεις

γεια σου!

να σου ζησει.

εγω το ειχα αγορασει σε περιπτωση που θα μπορουσα να θηλασω,τελικα δεν το χρησιμοποιησα καθολου....

ειχα ακουσει για μια κοπελα η οποια αντλουσε και δοκιμασε το σνσ οταν ηταν το μωρο της 6 μηνων και καταφερε να θηλασει μετα για αρκετο καιρο. δεν ειναι ακριβο αλλωστε δε χανεις τπτ να το δοκιμασεις

καλη επιτυχια

9a7bp2.pngIm47p2.png

Και εγω το πειρα αλλα δεν με βολεψε. Καταρχην τον πρωτο καιρο ιδρωνα πολυ και δεν μπορουσα να σταθεροπιησω τα τσιροτα. Μετα ή χυνταν ή το μωρο δεν μπορουσε να ρουφηξει.. Και φυσικα χρειαζεται μια προετοιμασια καθε φορα που ερχετε σε αντιθεση με την ευκολια του θηλασμου. Για τη συγχυση νομιζω οτι ειναι θεμα παιδιου γιατι και εμενα το πρωτο προτιμησε το μπουκαλι (αντλουσα αποκλειστικα) ενω το δευτερο αν και πειρε συμπληρωμα τα πηγαινε (και τα πηγαινει) μια χαρα με το στηθος.

Βασικα εμενα μου πηγε αχρηστο...

Ευχαριστω για την εμπειρια σας.Βασικα στην πρωτη μου κορη ταλαιπωρηθηκαμε και οι δυο μεχρι να εχω αρκετο γαλα και ενιωθα οτι πεινουσε...βεβαια δεν εδινα μπουκαλι μετα τα οσα διαβασα στο forum και μετα απο επικοινωνια με συμβουλο θηλασμου..ελεγα μηπως αυτο ειναι χρησιμο ...αλλα αποτι καταλαβα δεν ειναι τοσο.

• 1 year later...

καλησπερα.

απο οτι καταλαβα αυτο το συστημα ειναι ιδανικο να ερεθισεις το αντανακλαστικο εκθλιψης γαλακτος ταυτοχρονα με το ταισμα του μωρου. αντιθετως με το θηλαστρο πρεπει να βρεις επιπλεον χρονο και αν εχεις 2παιδια ειναι καπως δυσκολο.

εγω ειμαι σε μια ψιλοαποτυχημενη φαση επαναγαλακτισμου της μικρης μου 9,5 μηνων καθως μου ειναι αδυνατον να αντλω καθε 3 η και 4 ωρες. αρα λεω να το δοκιμασω κ αυτο μπας και μεινει το μωρο περισσοτερο στο στηθος :?

Διαφημίσεις

θεωρώ ότι αν έχεις υπομονή και μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά είναι πολύ χρήσιμο. Το μωρό πίνει γάλα χωρίς να αγχώνεσαι αν έφαγε και η παραγωγή σου αυξάνεται. Εγώ βέβαια δεν είχα υπομονή αλλα είναι στον άνθρωπο :P

• 2 years later...

Κι εγω σκεφτομαι να το παρω...το μωρο δεν θηλαζει καλα...παιρνω μαγια....παιδευομαι με θηλαστρα αλλα η παραγωγη δεν.....τι να πω δεν ξερω...καμια μανουλα που να τα καταφερε με αυτο το συστημα υπαρχει???αξιζει να προσπαθησω?η μικρη εγινε 1 μηνων κ ολο αυτο το καιρο εγω προσπαθω να αυξησω το γαλα μου αλλα ματαια....εχω κουραστει πολυ....οποια κοπελα ξερει να μας πει κατι παραπανω....

Κι εγω σκεφτομαι να το παρω...το μωρο δεν θηλαζει καλα...παιρνω μαγια....παιδευομαι με θηλαστρα αλλα η παραγωγη δεν.....τι να πω δεν ξερω...καμια μανουλα που να τα καταφερε με αυτο το συστημα υπαρχει???αξιζει να προσπαθησω?η μικρη εγινε 1 μηνων κ ολο αυτο το καιρο εγω προσπαθω να αυξησω το γαλα μου αλλα ματαια....εχω κουραστει πολυ....οποια κοπελα ξερει να μας πει κατι παραπανω....

Αν δεν δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Απάντησε εδώ ή σε ενα σχετικό θέμα αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38w 2d

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ναι 15 (Στο νοσκοκομειο επεσε 7)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

5 μερες σε νοσοκομειο για απωλεια βαρους

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/5 γεννηθηκε 3050

27/5 βγηκαμε 2600

29/5 στην παιδιατρο 2520

1/6 επαναληπτικη μετρηση παιδιατρου 2410!!!(κι ετσι ξεκινησαμε ο ξενο)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε ολα απο λιγο κ μετα συμπληρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

70-90

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Το τελευταιο 24ωρο 1000-1100 περιπου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

τωρα ανα 3ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

20-30 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Αρκετα γτ παιρνει ξενο γαλα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4-5

Οταν μας ειπε η γιατρος να δωσουμε ξενο το μωρο εκανε μια ωρα να φαει 20-30-40 μλ δεν ξυπνουσε για να φαει κι ετσι την ιδια μερα τα ξημερωματα πηγαμε στο νοσοκομειο.

Στην αρχη εκανα αντλησεις ανα 2ωρο ακομη κ μεσα στο νοσοκομειο(με ενα της NUK στην αρχη ηλεκτρικο...μετα μου εφεραν το νοσοκομειακο που νοικιασα...επεισης δεν σταματησα να το βαζω το μωρο στο στηθος...εστω κ για ενα δεκαλεπτο στο καθενα (πολλες φορες δεν καθοταν με τπτ παραπανω)οσο ημουν στο νοσοκομειο επεισης επειδη ειχε ορο,μου ελεγαν να του δινω μονο στηθος κι ετσι εκανα τις πρωτες μερες,μετα δεν σταματουσε να κλαιει κ δεν επιανε οποτε αρχισα παλι το συμπληρωμα!

Στις εξετασεις που της εκανα βρηκαν κατι τιμες ανεβασμενες που μας ειπαν οτι το παιδι περασε μια λοιμωξη γιαυτο κ δεν ετρωγε κ εχανε βαρος...οι θηλαστικες της κινησεις ποτε δεν ηταν εντονες κ κοιμοταν ευκολα...στην αρχη ειχα κ πληγωμενες θηλες,μπορει κ γιαυτο το λογο να μην τρωγε καλα...τι να πω δεν ξερω...οπως ξαναειπα ενα μηνα τωρα παιδευομαι...κ δεν βλεπω προοδο...οση ωρα και να αντλω βγαζω 30 μλ κ απο τα 2 στηθη...σπανιες φορες εβγαλα 40 γτ ειχε περασει το 3ωρο..αρχιζω να απογοητευομαι,νομιζω πως τελικα ειμαι στην μειοψηφεια των γυναικων που πραγματικα δεν εχουν γαλα... :(

Διαφημίσεις

Οταν μας ειπε η γιατρος να δωσουμε ξενο το μωρο εκανε μια ωρα να φαει 20-30-40 μλ δεν ξυπνουσε για να φαει κι ετσι την ιδια μερα τα ξημερωματα πηγαμε στο νοσοκομειο.

Στην αρχη εκανα αντλησεις ανα 2ωρο ακομη κ μεσα στο νοσοκομειο(με ενα της NUK στην αρχη ηλεκτρικο...μετα μου εφεραν το νοσοκομειακο που νοικιασα...επεισης δεν σταματησα να το βαζω το μωρο στο στηθος...εστω κ για ενα δεκαλεπτο στο καθενα (πολλες φορες δεν καθοταν με τπτ παραπανω)οσο ημουν στο νοσοκομειο επεισης επειδη ειχε ορο,μου ελεγαν να του δινω μονο στηθος κι ετσι εκανα τις πρωτες μερες,μετα δεν σταματουσε να κλαιει κ δεν επιανε οποτε αρχισα παλι το συμπληρωμα!

Στις εξετασεις που της εκανα βρηκαν κατι τιμες ανεβασμενες που μας ειπαν οτι το παιδι περασε μια λοιμωξη γιαυτο κ δεν ετρωγε κ εχανε βαρος...οι θηλαστικες της κινησεις ποτε δεν ηταν εντονες κ κοιμοταν ευκολα...στην αρχη ειχα κ πληγωμενες θηλες,μπορει κ γιαυτο το λογο να μην τρωγε καλα...τι να πω δεν ξερω...οπως ξαναειπα ενα μηνα τωρα παιδευομαι...κ δεν βλεπω προοδο...οση ωρα και να αντλω βγαζω 30 μλ κ απο τα 2 στηθη...σπανιες φορες εβγαλα 40 γτ ειχε περασει το 3ωρο..αρχιζω να απογοητευομαι,νομιζω πως τελικα ειμαι στην μειοψηφεια των γυναικων που πραγματικα δεν εχουν γαλα... :(

Η σύμβουλος εκτός απο τη μαγια τι άλλο σου είπε;

Κανεις και βραδινη άντληση ε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μου ειπε να χρησιμοποιω συριγγα για να την ταιζω κατι που δεν μπορω να το κανω...φοβαμαι,να την βαζω στο στηθος συνεχεια,να κανω αντλησες ανα 2ωρο και το βραδυ ανα 3ωρο ...και αν μπορεσω να χρησιμοποησω το συστημα SNS....κ ετσι θα γινονται ολα σε ενα...γτ καταλαβε πως εχω κουραστει...της ειπα οτι εχω κανει....