Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΟΥΛΑ...!!

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου, διανύω την 39η εβδομάδα,οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεννήσω!!έχω ένα θεματάκι και θα ήθελα να το συζητήσω μαζί σας! μένω σε μια Πόλη μακριά από γονείς και πεθερικά. τους έχουμε όλους μακρυά.κατά συνέπεια δεν έχω και καμία βοήθεια. η μητέρα μου θέλει να έρθει μεθάυριο και να κάτσει. εγώ δεν νιώθω ότι την χρειάζομαι. τα καταφέρνω μια χαρά και μόνη μου. εκτός αυτού..νομίζω ότι αυτές τις τελευταίες μέρες..θέλω ηρεμία..να σκεφτώ..να μείνω με τον άνδρα μου. η μάνα μου νομίζει ότι της λέω να μην έρθει για να μην την επιβαρύνω και είναι αποφασισμένη!μου λέει...μην το συζητάς!!θα έρθω!!!ετοίμασε ..μου είπε η αδερφή μου την βαλίτσα της!τι να κάνω κορίτσια? εντομεταξύ δεν έχω και πολύ χώρο στο σπίτι,δεν έχω τρίτο δηλαδή δωμάτιο.εσείς τι μου προτείνετε?είχατε την μάνα σας κοντά?την χρειαζόμαστε...?ακόμα και όταν γεννήσω..θέλω να γυρίσω μόνη μου με τον άνδρα μου και το παιδί μου σπίτι μας.βέβαια από την άλλη κανένα φαγάκι έτοιμο δεν θα με χάλαγε.δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.εσείς τι λέτε?πως το ζήσατε?

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ακου κ μενα που τα εχω προσφατα!και εγω ετσι ενοιωθα ακριβως...που δεν θα ειμαι ανετη με τον αντρα μου,κ που θα κοιμαται..κ τι θα μου κανει..αλλα οταν ηρθε η μεγαλη ωρα δεν φανταζεσαι τη βοηθεια θα σου προσφερει..απο μαγειρεμα καθαρισμα κτλ.να χαιρεσαι που μπορει!εσυ θα πρεπει να ξεκουραζεσαι γτ θα ερθουν μερες κ νυχτες που δεν θα κλεινεις ματι οποτε τις μερες που θα κατσει απολαυσε το οσο μπορεις!με το καλο να γεννησεις κ με ενα πονο!

Να χαιρεσαι που ειναι η μαμα σου και οχι η πεθερα σου...χιχι:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Ισως αν της ελεγες πως νιωθεις να καταλαβαινε...απο την αλλη φαντασου κι εκεινη τι χαρα θα κανει που θα γινεις μανουλα και θα της κανεις εγγονακι!Πες της να ερθει αφου γεννησεις για 3-4 μερες!Εμενα ηταν η πεθερα μου για λιγες ωρες καθε μερα κια δεν αντεχα...Βασικα κανεναν δεν ηθελα αν και επειδη εκανα καισαρικη ενιωθα πολυ αδυναμη!Βεβαια αν σκεφτεις οτι εκεινη θα τα κανει ολα και θα εχεις ολο το χρονο να ευχαριστιεσαι το μωρακι σου και οχι να μαγειρευεις,να καθαριζεις μπανια και να σιδερωνεις δεν θα ειναι καθολου ασχημα!

Ειναι πολυτιμη η βοηθεια τον πρωτο καιρο.......να υπαρχει καποιος να μαγειρευει, να καθαριζει να σιδερωνει κανα ρουχο, ωστε να μπορει η μαμα να αφοσιωθει πληρως στο μωρο....

Απο κει κι επειτα ειναι θεμα σχεσεων μεταξυ σας...ποσο θα επεμβαινει δλδ και θα δημιουργει προβληματα.........η δικια μου μενει κοντα μας και στο πρωτο παιδι την ειχα καθε μερα σπιτι...με βοηθησε παρα πολυ στις δουλειες, κοιμομουν ελαχιστα και δεν ξερω τι θα κανα αλλιως (ο συζυγος δεν κανει δουλειες) αλλα επισης με τρελλανε στην γκρινια της και κοντεψαν να πλακωθουν με τον αντρα μου.......τι να κανεις ομως? Χωρις την βοηθεια της δεν ξερω πως θα τα βγαζα περα........κοιμομουν συνολικα 2 ωρες το 24ωρο μεχρι να σαραντησω......περομενα πως και πως να ερθει το πρωι για να κρατησει το μωρο και να κοιμηθω μια ωρα........

Νομιζω καλυτερα να ρθει (αφου γεννησεις) και θα δεις πως θα πατε......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Περιμενε πρωτα να γεννησεις και μετά...Θα εισαι 24 ωρες το 24 ωρο με το μωρό...Ολα τα υπολοιπα πρεπει απο κάποιον να γινουν...Μην κρινεις τωρα με αλλο μυαλό...

Θα δεις σε λίγο οτι θα την χρειαστεις και μαλιστα για πολύ

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Οταν γέννησα, και με πήγαν να με δουν οι συγγενείς, τον πρώτο άνθρωπο που ήθελα να δω ήταν η μαμά μου (ο άντρας μου ήταν μέσα στην γέννα). Μετά ερχόταν τα πρωινά για να με βοηθάει ετοίμαζε φαγητό, μου έκανε δουλειές και εγω είχα όλο το χρόνο να ασχοληθώ με το μωράκι μου και να κοιμηθώ. Ειδικά στο πρώτο παιδί που όλα είναι καινούργια νομίζω οτι χρειάζεσαι βοήθεια. Το μωρό θέλει να τρώει καθε 3 ώρες περίπου, και αν θηλάζεις (ιδιαίτερα στην αρχή που τρώει αργά) οι ώρες που θα κοιμάσαι θα είναι λίγες. Αν έχεις να κάνεις και δουλειές θα είναι δύσκολο

debypal, σε καταλαβαίνω. Ούτε εγώ ήθελα τη μαμά μου. Όταν έβαζα το μωρό να θηλάσει, στεκόταν από πάνω μου να δει αν θα πιάσει τη θηλή, πώς θα αντιδράσει κι άλλα τέτοια χαζά. Αν θέλεις να θηλάσεις, φρόντισε να είναι τουλάχιστον θετική προς το θηλασμό και να μη σε ζαλίζει με βλακείες του τύπου "δεν έχεις γάλα, δώστου και λίγο συμπλήρωμα" και άλλα τέτοια. Αν δεν έχεις κανέναν βέβαια να σε βοηθήσει με τις δουλειές, ίσως να είναι μια βοήθεια.

Πολλές κοπέλες αγχώνονται περισσότερο με τη μαμά τους στο σπίτι, απ'ό,τι αν είναι μόνες τους. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκω εγώ κι επιπλέον δεν αντέχω με άλλον άνθρωπο στο σπίτι (είμαστε ήδη 6!). Το θέμα είναι όμως ποια είναι η δική σου ιδιοσυγκρασία, η δική μου άποψη είναι εντελώς υποκειμενική.

Εγω δεν ηθελα κανεναν αλλα μιλαω εκ του ασφαλους γιατι ο αντρας μου τα κανει ΟΛΑ.Μεχρι να σαραντησω ο αντρουλης εκανε ολες σχεδον τισ δουλειες οταν δεν ηταν στη δουλεια του,τις αλλες ωρες εγω και με το μωρο μονο που δεν το θηλαζε,ολα τα αλλα τα εκανε και επειδη ειχε παντα μικροτερα αδερφια λογω πολυτεκνης οικογενειας τις πρωτες 10 μερες αυτος την εκανε μπανιο γιατι εγω φοβομουν.Αν ομως δεν ηταν ετσι θα φωναζα τη μανουλα μου οπωσδηποτε...ενοειται οχι την πεθερα..χιχιχι!!

Ναι ειναι προβλημα στο θηλασμο, συνηθως δεν ειναι υποστηρικτικες.......εμενα μου πρηξε τα συκωτια στο νοσοκομειο, με σαμποταριζε συνεχεια μεχρι που την μπινελικωσα οποτε στο σπιτι μετα ηταν παναγιτσα!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Αν ο συζυγος βοηθα δεν υπαρχει καλυτερο.....εγω δεν εχω αυτη την τυχη.......αντιθετα τα περιμενει ολα στο πιατο......

Αν ο συζυγος βοηθα δεν υπαρχει καλυτερο.....εγω δεν εχω αυτη την τυχη.......αντιθετα τα περιμενει ολα στο πιατο......

Το ξερω οτι ειμαι πολυ υχερη σε αυτον τον τομεα αλλα και η μανουλα ειναι πολυ καλη λυση.Φαντασου να μην μπορει η μητερα και να αναγκαζεσαι να μπαστακωθεις την πεθερα ή να τα κανεις ολα μονη σου?

depybal ασε τη μανουλα σου να ερθει μετα τη γεννα και θα μας θυμηθεις!!Εκτως αν ο αντρας σου ειναι ανθρωπος που δεν ντρεπεται και δεν κολαει να φορεσει ποδια...

κι εγω κοριτσια δεν ηθελα κανεναν σπιτι μου... ουτε τη μανα μου....

ο καλος μου τα εκανε ολα.... μαγειρεμα, δουλειες, ασχολιοταν με το μωρο κτλ... αρα θεωρω πως οποιος αλλος κι αν ηταν στο σπιτι προβλημα θα μου δημιουργουσε... εξαλλου σαν οικογενεια θελαμε το χρονο μας να προσαρμοστουμε....

στην αρχη ειχα σχεδιασει να ερθει η μανα μου τις πρωτες μερες στο σπιτι... την ηθελα περισσοτερο για ασφαλεια ψυχολογικη παρα σαν βοηθεια.... ο καλος μου δεν ειχε προβλημα αλλα δυο μερες πριν γεννησω μου ειπε: "κι ο δικος μου ρολος σαν πατερας ποιος θα ειναι; θελω να ειμαι διπλα στη γυναικα μου και στο παιδι μου τωρα που με χρειαζονται!"...

ετσι τα καταφεραμε μονοι μας, παρα πολυ καλα....

οσο γαι τα περι θηλασμου, επιδη το μωρο μου ηταν προωρο, εβγαζα τα γαλα μου με θηλαστρο και του εδινα με μπιμπερο για το πρωτο μηνα....

σχεδον ολοι στο τηλεφωνο που με επαιρναν μου ελεγαν να μη παιδευομαι αλλο και να το κοψω το γαλα.... ειχα πολυ γαλα, σε φαση που συμπληρωμα εδινα σπανια... φυσικα αυτο απαιτουσε πολλες ωρες πανω απο το θηλαστρο....

το θεμα ειναι πως οταν τα ακουγα ολα αυτα επηρεαζομουν κι εμπαινα σε σκεψεις να κοψω το γαλα παρολο που ημουν αποφασισμενη να το κανω μεχρι να κοπει μονο του το γαλα....

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΜΗΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.

Διαφημίσεις

Να έρθει η μανούλα, αλλά μετά τη γέννα!!!!

Αρκεί βέβαια να είναι διακριτική σε όλα και να μην παίρνει πρωτοβουλίες μόνη της χωρίς να συνεννοείται μαζί σου!

Θα δεις πόσο χρήσιμη θα είναι ειδικά όταν θα θέλεις να κοιμηθείς και δεν θα έχεις χρόνο!!!

Στο κάτω κάτω για λίγο θα είναι. Κοίτα μην καλομάθεις μετά κ δεν την αφήνεις να φύγει!!!!

Για τώρα βέβαια, πριν τον τοκετό εννοώ, καταλαβαίνω την ψυχολογία σου κι ότι θέλεις να ηρεμήσεις κ να σκεφτείς.

Πες της να κάνει λίγη υπομονή κ να έρθει μετά. Πιο χρήσιμη θα σου είναι.

932708c9ku0fnaz0.gif

Με το καλό καταρχήν και με ένα πόνο σου εύχομαι...

Νομίζω πως θα ήταν καλό να έχεις κοντά σου κάποιον πολύ δικό σου άνθρωπο (ιδίως εάν γεννήσεις με καισαρική λόγω τομής). Πόσο μάλλον εάν είναι η μαμά σου, που στο κάτω-κάτω της γραφής και κάτι να της πεις παραπάνω ή λίγο να ξεφύγεις (λόγω ορμονών γιατί μιλάμε για τρελό πάρτυ) δεν θα σε παραξηγήσει στα σίγουρα. Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι οι μεταξύ σας σχέσεις και πόσο διακριτικός άνθρωπος είναι, αλλά ότι και να προσφέρει -τις πρώτες μέρες- βοήθεια είναι μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας επειδή μιλάμε για ριζική αλλαγή ρυθμών...

Εμένα, ιδίως στο 1ο με είχε βοηθήσει πολύ έστω και η αύρα της. Ηξερα πως μπορούσα να ρωτήσω οποιαδήποτε απορία, να της ζητήσω να μαγειρέψει να πλύνει κανένα ρούχο. Ακόμα ακόμα και το πιο απλό π.χ. πως γυρίσαμε από το μαιευτήριο και μπήκα σε ένα καθαρό περιποιημένο περιβάλλον (είχε τακτοποιήσει όλα τα δώρα, τα λουλούδια και ότι είχαμε από το μαιευτήριο βλ. μισό σπίτι πράγματα που λέει ο λόγος)... ήταν ανακούφιση !

Συζήτα το και με ον αντρούλη σου να δεις κατά πόσο θα ένοιωθε άνετα κι εκείνος με την πεθερά του μέσα στο σπίτι και αναλόγως πράξε !

Πάντως με το καλό και πάλι κούκλα μου και με ένα πόνο !!!!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

με το καλό να έρθει το μωράκι σου και με έναν πόνο.εγώ στην μαμά μου παρόλο που μένουμε στην ίδια πόλη της έχω πει όταν με το καλό γεννήσω να είναι κοντά μου τουλάχιστον τις πρώτες μέρες. βέβαια όσο περνάει ο καιρός το σκέφτομαι και λέω πως έλα μωρε όλες τα καταφέραν εγώ γιατί όχι??

από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θέλω την πεθερά μου:oops::oops::oops:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Άστηνε μωρέ τη γυναίκα νάρθει, λες και θα σου μείνει για πάντα! Εγώ για μια εγχείρηση μπαίνω μεθαύριο και δεν έχω τη μάνα μου την έχω χάσει. Ας είχα έστω και την πεθερά μου που λένε... αν δεν την είχες ξέρεις πώς θα τη ζήταγες??? Με το καλό το μωράκι:)

it's never too late to start all over again

Καλησπέρα. Με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Αν ο αντρας σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει τώρα στην αρχή τότε άσε την μαμά σου να έρθει,γιατί χρειάζεσαι οπωσδήποτε βοήθεια στο σπίτι. Εγώ είχα και έχω μέχρι τώρα τον άντρα μου, με βοήθαει πολύ με το σπίτι,έχω ξέχασει πως σκουπίζουν-σφουγγαρίζουν, αλλά και με την μικρή τα βγάζει πέρα πάρα πολύ καλά.

Στο πρωτο μου παιδακι δεν ηθελα κανεναν στα ποδια μου...εδω κολλαει αυτο που λεμε 'εμ δεν ηξερες, δεν ρωταγες?' τωρα που περιμενω το 2ο χιλιοπαρακαλεσα τη μαμα μου που δουλευει να ερθει λιγο να με βοηθησει τον πρωτο καιρο γιατι θελω να θηλασω το μωρακι και ξερω οτι ειναι επιπονο ειδικα μεχρι να σαραντησεις...και η καημενη η μαμα μου με λυπηθηκε και θα παρει αδεια ολο το μηνα να κανει κανα φαγητο και να κραταει την μεγαλη...

Οπως βλεπεις...ολοι λενε ΠΑΡΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ (μαμα,πεθερα, αδελφη, οτι εχει ο καθενας)χιχι

Εγώ όταν γέννησα ήθελα να είμαι σπίτι μόνη μου.

Αν ερχόταν η μαμά μου θά έπρεπε να έρθει και η πεθερά μου και οι κουνιάδες μου (δεν το αναλύω περαιτέρω,έγιναν διάφορα σκηνικά).

Οπότε προτίμησα να είμαστε εγώ,ο άντρας μου και το μωρό.

Έτσι και αλλιώς τις πρώτες μέρες του μωρού μας ήθελα να τις περάσουμε οι τρεις μας γιατί ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει!

Βέβαια υπήρχαν μέρες που δεν προλάβαινα να μαγειρέψω (όσο περίεργο και να ακούγεται), τελικά όμως τα κατάφερα.

Και το μωρό θήλαζα και δουλειές έκανα και βοήθεια ουσιαστικά δεν είχα γιατί ο άντρας μου αργούσε από τη δουλειά.

Δεν το έχω μετανιώσει παρόλο που ξέρω πως η μαμά μου μπορεί να στεναχωρήθηκε.

Στη δεύτερη γέννα τώρα θα της πω να έρχεται λίγο τις πρώτες μέρες μέχρι να μπω σε ένα πρόγραμμα με τη μπέμπα και τον μικρό μου τον άντρα!

Πράξε όπως εσύ αισθάνεσαι καλύτερα!

Σου εύχομαι με το καλό να έρθει το μωράκι σου... νασαι σίγουρη ότι από την ώρα που θα το δεις δεν θα θες να το αφησεις ούτε λεπτό... και το εννοώ κυριολεκτικά... χρειάζεται να συνηθίσεις στην είσοδο και κατάληψη όλου του 24ωρου από το νέο μέλος της οικογένειας... πίστεψε με τις πρώτες μέρες την χρειαζόμαστε την μανούλα (και σίγουρα είναι καλύτερα από το να κουβαληθεί η πεθερά).... δεν ξέρεις τι ανακούφιση νιώθεις όταν το τραπέζι είναι στρωμένο με το αγαπημένο σου φαγητό, όταν δεν χρειάζεται να πλύνεις ρούχα, πιάτα και γενικά τα του νοικοκυριού.. θα σε βοηθήσει στο θηλασμό και θα σου προσφέρει ηρεμία... και δεν θα είναι για πολύ χρονικό διαστημα... Επομένως ΝΑΙ στην είσοδο της μαμάς :lol::lol::lol:

μην ξεχάσεις να μας γράψεις ότι γέννησες.. Με ένα πόνο σου εύχομαι!!!!

εμενα η μαμα μου εχει προβληματα υγειας και δεν θα μπορει να με βοηθησει...μακαρι να μπορουσε.Θα εχω ομως την πεθερα μου τις ωρες που δεν θα δουλευει και θα ερθει και μια πολυ καλη και αγαπημενη μου θειουλα που δεν εχει υποχρεωσεις!Δεν λεω οχι σε βοηθεια...ισα-ισα που θα τις βαζω να ειναι κερβεροι ωστε να καλουν μαιες,γιατρο κλπ και να μην αφηνουν οποιον κι οποιον να μπαινει μεσα στο δωματιο.Και δεν κολωνω καθολου αν θελω λιγη ηρεμια να τους πω πολυ ευγενικα να κατσουν λιγο εξω απ το δωματιο και να μ'αφησουν να ξεκουραστω χωρις κουβεντες:)

Εγώ τη χρειάστηκα στο νοσοκομείο. Με βοήθησε πολύ, να είναι καλά. Μετά πήγε σπιτάκι της και ασχοληθήκαμε με το παιδί εγώ και ο άντρας μου. Το γνωρίσαμε και μας γνώρισε, δεν άλλαζε πολλά χέρια και τότε καταλάβαμε ότι είμαστε οικογένεια. Όταν υπάρχει ηρεμία, όλα γίνονται. Και το φαγάκι μας το κάναμε (απλά πράγματα, έστελναν και οι μαμάδες, αλλά δεν ήταν απαραίτητο, απλά το δεχόμασταν για να μην τις κακοκαρδίσουμε), και το σπίτι δεν ήταν τόσο τακτοποιημένο, και κοιμόμασταν λιγότερο, αλλά θα μας μείνουν αξέχαστες αυτές οι μέρες. Το παιδάκι μας βγήκε ήσυχο, είχα χρόνο να το θηλάσω χωρίς να με ρωτάνε αν χόρτασε, έκανα τα λάθη μου χωρίς να με διορθώνει κάποιος. Έμαθε να αλλάζει πάνες και ο μπαμπάς μας. Αν έβρισκα δυσκολία, θα την φώναζα, όπως τα καταφέραμε μόνοι μας. Αλλά και τώρα ακόμα με βοηθάει μόνο όταν το ζητήσω και για κάτι εντελώς συγκεκριμένο. Το να εγκατασταθεί σπίτι, το βρίσκω κάπως.....έχει όμως να κάνει και με τη σχέση σου μαζί της. Εμένα είναι κλασσική μαμά, που θα γίνει κομμάτια αλλά θα πει και το δικό της και μάλιστα την πιο ακατάλληλη ώρα.

Στο δεύτερο παιδί είναι αλλιώς. Έχει τη σιγουριά που χρειάζεται, οπότε και ένας λόγχος να είναι σπίτι, δε σε νοιάζει....

Με το καλό.....