Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποτριχωση στην Προεφηβεία

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Μας προέκυψε πρόβλημα με τις τριχούλες στα πόδια και στα χέρια και θέλω να σας ρωτήσω για τις δικές σας εμπειρίες και γενικά αν ξέρετε καμιά λύση.

Έχω μια κόρη γύρω στα 10 που είναι πιο αναπτυγμένη απο τις συμμαθήτριές της (πρώιμη ήβη).

Την ενοχλεί το γεγονός οτι ξεχωρίζει απο τα άλλα κορίτσια και έτσι χωρίς να μου πεί τίποτα, πρίν 2-3 εβδομάδες ξύρισε τα πόδια και τα χέρια της.

Δεν είχε έντονη τριχοφυία, εγώ θα το έλεγα σκούρο χνούδι στα πόδια και στα χέρια σχεδόν τίποτε.

Δεν συζητώ για τις τύψεις που έχω.

Το θέμα είναι τι να κάνουμε τώρα;

Υπάρχει κάποια μέθοδος που ταιριάζει στην ηλικία της;

Το έχει αντιμετωπίσει καμμιά μαμά ή καμμιά κόρη, αυτό το θέμα;

Θα ρωτήσω βέβαια την αισθητικό που έχω, αλλά θέλω να μάθω και προσωπικές εμπειρίες αν υπάρχουν.

Περιμένω δικά σας σχόλια

Διαφημίσεις

Αυτό είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί κι εμένα από τώρα. Η μεγάλη μου είναι αρκετά τριχωτή και έχουμε πολύ δρόμο αποτρίχωσης. Η μέθοδος είναι δύσκολη απόφαση. Σίγουρα όχι ξυράφι, το κερί πονάει και δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, το leiser δεν ξέρω αν είναι ασφαλές γι΄αυτήν την ηλικία. Εγώ θα ρωτούσα για laser Alexandrite 755nm που απ΄ότι μου έχουν πει είναι η καλύτερη μέθοδος. Αν βγάλεις κάποιο αποτέλεσμα πές μας να ξέρουμε κι εμείς. :mrgreen:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Γεια σας κοριτσια εμενα η κορη μου ξεκινησε γυρω στα 12 αποτριχωση με κερι και δεν μπορω να πω οτι ποναει.Με την δερματολογο που μιλησα μου ανεφερε για laser μετα τα 20 οχι πιο νωρις.

με το καλο να μπειτε στην εφηβια ειναι μια δυσκολη αλλα υπεροχη περιοδο στην ζωη των παιδιων μας!λοιπον η δικη μου κορη ειναι τωρα στα14 και αποτρυχωση ξεκινησαμε απο περισι δεν ειναι πολυ ανεπτυγμενη ουτε εχει πολυ τριχοφυια,αλλα ολες οι φιλες τις εχουν ξεκινησει αυτη την τρελα.και την δικια μου προς το τελος της χρονιας την ξεκινησα!καταρχην πρεπει να της απαγορεψεις το ξυραφι και κυριος στα χερια ΜΗ!εγω λογο υπερβολικης τρυχοφυιας και λογο κουμπαρας αισθητικου εμαθα να κανω μονη μου αποτρυχωση στα χερια και στα ποδια τα χερια μου ομως τα κανω τα τελευταια 4 χρονια και ειμαι 37χρ.και μονο καλοκαιρι!ετσι εχω πιασει υπερεργολαβια την κορη μου και τις φιλες τις που και που!μαζευονται ολες στο σπιτι και κανουμε παρτυ αποτρυχωση!με επαγκελματικο κερι σε ρολον που το ζεσταινεις σε μπρικι με ταινιες δεν ειναι δυσκολο και τουλαχιστον την δικια μου την κανω μεχρι το γονατο γτ δεν εχει στο μπουτι!το καλο με το κερι ειναι οτι καποια στιγμη θα ειναι πολυ λιγες με τα χρονια,και καθολου αγριες ,ομως δεν ξερω ποσο ανεπτυγμενη ειναι η δικια σου ειναι λιγο μικρουλα για να μπαινει σε τετοιο λουκι.μηπως αν μιλουσες μαζι της και την ελεγες οτι μια ζωη με τις τριχες τις θα ασχολειτε?και αν παλι δεν μπορεσεις να την αλλαξεις γνωμη να την βαλει οριο το να κανετε μονο αποτρυχωση και μεχρι το γονατο.σε αυτο πρεπει να υπερισχυσεις οποσδηποτε.τον γυναικολογο που ρωτησα παλι γτ δεν εχουν ερθει τα εμηνα στην δικια μου εαν παιζει καποιο ρολο ορμονικο ή οτιδηποτε αλλο μου ειπε οτι δεν επιρεαζει σε κατι!αυτα καλες αποτρυχωσεις και που ξες μπορει να βαρεθει σε λιγους μηνες τον πονο και να μην θελει να ασχοληθη ειναι μικρουλα ακομη μωρε!σιγουρα καποια φιλη της την εχει επηρεασει την κορουλα σου!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Θα μιλήσω και με την αισθητικό και θα δω τι θα κάνουμε.

Έχουν αρχίσει να βγαίνουν και τσιμπάνε, οπότε οτι γίνει πρέπει να γίνει σύντομα για να μην νιώθει χειρότερα ψυχολογικά.

Για ξυράφι δεν το συζητώ, θα χειροτερέψει η κατάσταση.

koufetaki

Δεν είχα σκεφτεί την περίπτωση να την έχει επηρεάσει κάποια φίλη. Θα προσπαθήσω να την ψαρέψω μήπως μάθω κάτι.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Θα μιλήσω και με την αισθητικό και θα δω τι θα κάνουμε.

Έχουν αρχίσει να βγαίνουν και τσιμπάνε, οπότε οτι γίνει πρέπει να γίνει σύντομα για να μην νιώθει χειρότερα ψυχολογικά.

Για ξυράφι δεν το συζητώ, θα χειροτερέψει η κατάσταση.

koufetaki

Δεν είχα σκεφτεί την περίπτωση να την έχει επηρεάσει κάποια φίλη. Θα προσπαθήσω να την ψαρέψω μήπως μάθω κάτι.

συνηθως ετσι γινετε βασικα με τα κοριτσια το βλεπω απο την δικια μου και τις φιλεναδες τις!κατι εγινε με καποια συμμαθητρια-φιλεναδα θα εκανε και γι αυτο την επιασε και την δικια σου μην νομιζεις κι εμενα απο την πεμπτη δημοτικου με ψιλοεπρηζε και το τρεναρα οσο περισσοτερο μπορουσα!παντος γρηγορα βαρεθηκε και τον χειμωνα δεν εκανε ουτε μια φορα νυξη για την αποτρυχωση.τωρα στην παρελαση τα καναμε γτ ειναι προσκοπος και ηταν στην παρελαση εκανα και την μια φιλεναδα της.παντος πονανε δεν πονανε τις βλεπεις τσιμουδια:lol::lol::lol:

παντος πονανε δεν πονανε τις βλεπεις τσιμουδια:lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: βρε τις ζουζουνες: δεσπινίδες σωστες ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΗ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αμα κανουν τετοια προσπαεια και στα μαθήματα τις βλεπω στι ΜΙΤ:lol::lol::lol:

Μπορείς στα χέρια να τις ξανθύνεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα χημικά αυτά ενδείκνυνται για παιδιά. Το κερί οπωσδήποτε δεν έχει χημικά.

Καλά τα κοριτσάκια τα έχουν χαζέψει και εγώ εκ πείρας μιλάω. Αλλά εδώ ξυρίζονται τα αγόρια, τα κορίτσια δεν θα κομπλάρουν; Άντε να τις παντρέψουμε, γιατί ποιος έχει όρεξη να ασχολείται με την αποτρίχωσή τους μέχρι τα 30; Αν παντρευτούν θα ξεχνάνε να αποτριχώνονται οπότε ας κάνει καλά ο άντρας τους.

Kαλύτερα κερί πιστεύω, για τον πόνο δεν θα βγάλουν τσιμουδιά! όπως λέτε.... από νωρίς στα βάσανα. Στα συν του κεριού είναι ότι μετά από ένα διάστημα οι τριχούλες θα ελαττωθούν πάρα πολύ.

Κι ένα κόλπο που έκανε η γιαγιά μου στη μάνα μου: πριν την εφηβεία, της έτριβε τα πόδια και τα χέρια με ελαφρόπετρα στη διάρκεια του μπάνιου. Αποτέλεσμα, η μαμά μου δεν χρειάστηκε ποτέ αποτρίχωση γιατί δεν είχε ούτε μία τριχούλα. Δεν νομίζω να έχει κάποιο κίνδυνο αυτή η τακτική... αν κάνω κόρη ποτέ, λέω να το δοκιμάσω!

it's never too late to start all over again

Θα απαντησω ως αισθητικος...Κερι και παλι κερι.Εγω ειχα ξεκινησει με αποτριχωτικη μηχανη θυμαμαι...Το laser ειναι πανακριβο...θες ατελειωτες επισκεψεις και χιλιαδες ευρω...δεν αξιζει εκτος και αν εισαι Ωνασης...

9rQUp2.png

Διαφημίσεις

Κι ένα κόλπο που έκανε η γιαγιά μου στη μάνα μου: πριν την εφηβεία, της έτριβε τα πόδια και τα χέρια με ελαφρόπετρα στη διάρκεια του μπάνιου. Αποτέλεσμα, η μαμά μου δεν χρειάστηκε ποτέ αποτρίχωση γιατί δεν είχε ούτε μία τριχούλα. Δεν νομίζω να έχει κάποιο κίνδυνο αυτή η τακτική... αν κάνω κόρη ποτέ, λέω να το δοκιμάσω!

:lol::lol: Καλά τέλειο. Σμυρνιά ήταν η γιαγιά σου, γιατί μόνο αυτές ήταν τόσο κοκέτες; Λες να πιάνει τώρα που μεγάλωσε η δικιά μου;

Kαλύτερα κερί πιστεύω, για τον πόνο δεν θα βγάλουν τσιμουδιά! όπως λέτε.... από νωρίς στα βάσανα. Στα συν του κεριού είναι ότι μετά από ένα διάστημα οι τριχούλες θα ελαττωθούν πάρα πολύ.

woooow φοβερο! εαν υπαρχει καποια αλλη λεπτομερεια πχ απο ποσο χρονων ξεκινησε να το κανει πες μου! να προετοιμαζομαι, αν κ αργει ακομα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

καλημερα κοριτσια.τελειωσα την αισθητικη ομως αχοληθηκα για αρκετα χρονια μονο με τις αποτριχωσεις.ειχα κοριτσακια 10-12 ετων που ηθελαν να ερθουν για αποτριχωση.ειχα πει στις μαμαδες να προσπαθησουν να πεισουν τις κορες τους για τα ωφελη της αποτριχωσης και για τις συνεπειες του ξυρισματος.ετσι ξεκινησαν αποτριχωση και για τα πρωτα χρονια(1-2) μονο καλοκαιρι περισσοτερο για να μη φαινονται οι τριχες στην θαλασσα.

κανενα δεν παραπονεθηκε για πονο γιατι τους ημουν ξενη και δισταζαν να μιλησουν.τους ειχα πει οτι αν τα ξυρισουν και θα αγριεψουν οι τριχες και θα ποναει πιο πολυ.ειχαμε καλη συνεργασια.ε δεν εχουν και τριχες αυτα.το πολυ πολυ χνουδι σκουρο εχουν.

καλο θα ηταν να ξερουν πριν ακομα φτασουν σε ηλικια αποτριχωσης οτι η καλυτερη μεθοδος για την ηλικια τους ειναι κερι η χαλαουα.ουτε σκευασματα τυπου βιτ ειναι καλα γιατι ειναι σαν ξυρισμα.

εξαλλου εχουν παρθενες τριχες και γρηγορα θα ελλατωθουν,τουλαχιστον στα περισσοτερα κοριτσια.

οσο για το να ξανθυνετε τις τριχες,δεν ειμαι σιγουρη αλλα,ακουσα οτι τις αγριευει.

στα χερακια δεν εχουν και τιποτα.εσεις θα κρινετε το ποσο ασχημα φαινονται.

φιλακια σε ολες τις μικρες κυριες!!!

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Όχι ξυράφι.Τόνισε το και στην μικρή.Καλύτερα να της κάνεις εσύ αποτρίχωση.Αυτές οι δραστηριότητες μεταξύ μαμάς-κόρης είναι πολύ όμορφες και σημαντικές.Θα σας δέσει περισσότερο.Καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

ax κοριτσακια μου..πολυ πονεμενη υποθεση για μενα γιατι οταν ημουν στην εφηβεια η μητερα μου δεν ηθελε να κανω αποτριχωση και ημουν σαν τον Κολοκοτρωνη ...

τελικα με πηγε κρυφα μια φιλη της μητερας μου σε αισθητικο και μου εκανε αποτριχωση με μια μεθοδο οχι laser αλλα κατι αλλο που δεν θυμαμαι τι ηταν..δεν πονεσα αλλα επειδη ηταν στην αρχη και χνουδακι τωρα δεν εχω τιποτα..ακομα την ευχαριστω για αυτο...

πατε σε ενα καλο κεντρο αισθητικης και θα σας συμβουλεψουν...παντως εγω θυμαμαι ποσο ασχημα αισθανομουν οταν ολοι με κοροιδευαν και η μανα μου ελεγε οτι ειμαι μια κουκλα με την φρυδαρα το μουστακι και την τριχαρα στα ποδια...ελεος δηλαδη..τωρα της τα λεω και γελαει..

σόρυ φίλη foteini1 αλλά θα καταχραστώ για λίγο το post σου: η κόρη μου αν και κάνει ντουζάκι σχεδόν καθημερινά μυρίζουν οι μασχάλες της και σκέφτομαι να της αγοράσω αποσμητικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ασφαλή είναι στην ηλικία των 11!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί τόση μυρωδιά, και υγειηνή διατροφή κάνουμε και τα στοιχειώδη περί καθαριότητας φροντίζουμε και ούτε νομίζω ότι μπορεί να είναι κληρονομικό μιας και εμού και του συζύγου δεν μυρίζουν ποτέ. Τί θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε;

σόρυ φίλη foteini1 αλλά θα καταχραστώ για λίγο το post σου: η κόρη μου αν και κάνει ντουζάκι σχεδόν καθημερινά μυρίζουν οι μασχάλες της και σκέφτομαι να της αγοράσω αποσμητικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ασφαλή είναι στην ηλικία των 11!!!! Τί θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε;

Εγω θα σου προτεινω αποσμητικό κρύσταλλο το οποίο θα βρείς στο φαρμακείο ίσως και στο χόντο, το οποιο το βρέχεις και είναι άοσμο και διαρκει 24 ωρες. δε μαρεσει να πηγαινω κοντα σε κοριτσακια και να μυριζουν ιδρωτα μπλεγμενο με αποσμητικο... απο τοτε που το βρηκα σωθηκα! να ναι καλα η μαμα μου :)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

σ' ευχαριστώ πολύυυυυυ, αλλά εδώ στην επαρχία δεν ξέρω αν θα βρω. Εννοούσα αποσμητικό για μασχάλες τύπου Noxzema. Να σε ρωτήσω, σου χει πει η μαμά σου πόσο ασφαλής είναι για την τρυφερή ηλικία σας;

σόρυ φίλη foteini1 αλλά θα καταχραστώ για λίγο το post σου: η κόρη μου αν και κάνει ντουζάκι σχεδόν καθημερινά μυρίζουν οι μασχάλες της και σκέφτομαι να της αγοράσω αποσμητικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ασφαλή είναι στην ηλικία των 11!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί τόση μυρωδιά, και υγειηνή διατροφή κάνουμε και τα στοιχειώδη περί καθαριότητας φροντίζουμε και ούτε νομίζω ότι μπορεί να είναι κληρονομικό μιας και εμού και του συζύγου δεν μυρίζουν ποτέ. Τί θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε;

εγω απο περισι περνω την δικια μου της valley -natural spray το οποιο ειναι φυτικο και δεν εχει και προωθητικα αερια εχει σε διαφορα αρωματα εμας μας αρεσει το autumn collection στο ροζ μπουκαλακι.και το ποιο σημαντικο δεν περιεχει μεσα aluminum και τπτ του στιλ peg-150 ειναι 100%φυτικο προιον.το μονο αρνητικο ειναι οτι ειναι δερματολογικα & κλινικα ελεγμενο.κατι για το οποιο δεν ξερω αν ειναι σε ζωακια ή σε ανθρωπους.εγω ομως το περνω γτ περισι μετα απο πολυ μεγαλη ερευνα ηταν το μονο χωρις αυτα που προειπα και ειναι πολυ επιβλαβες

αντε καλε απλα ετυχε να το εχω ψαξει και οντος κοριτσια δειτε οσα αποσμητικα θελετε ολα μα ολα εχουν μεσα aluminum.καρκινογονο να τρελαινεσε δηλαδη!!