Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χρησιμοτητα θερμου

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ηθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τη χρησιμότητα του θερμού.Επειδή χρειαζεται να δίνω συμπλήρωμα στη μικρή μου,αγόρασα έναν θερμο και έχω την εξής απορία:αφού βράσω το νερο στον βραστήρα,το ρίχνω μέσα,περιμένω να γίνει χλιαρο και μετα το κλείνω για να διατηρηθεί η θερμοκρασία?Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε και'σεις θερμό και αν σας είναι χρήσιμος γενικότερα.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!!Φιλια!!! :D

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι θα το κάνεις. Εμένα με βόλεψε πάρα πολύ ειδικά το βράδυ, έβαζα και εγώ το νερό στο θερμό και έτσι ήταν έτοιμο και δεν έτρεχα μες την νύχτα να βράσω νερό.

Βάζω το νερό βραστό όπως είναι και το κλείνω στο θερμός και έτσι έχω ζεστό νερό όλη μέρα και δεν χρειάζεται να βράζω συνεχεία. Πιστεύω ότι αν το κλείνεις χλιαρό στο θερμός διατηρείται λιγότερη ώρα ζεστό…

Και για να φτιάξω το γάλα βάζω το νερό από το θερμός στο μπιμπερό το αφήνω 5 λεπτακια να κρυώσει λιγάκι και ρίχνω το γάλα κουνάω και έτοιμο!!!!:D:D :D

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

εξυπηρετεί ΠΑΡΑ πολύ!

εκτός από αυτά που είπαν τα κορίτσια πιο πάνω, εμείς τώρα που βγαίνουμε και συνεχώς βόλτες δεν πάμε πουθενά χωρίς το έτοιμο νεράκι μας :wink:

Αν το βάλεις βραστό διατηρείται για πολλές ώρες... μετά από 5 ώρες παράδειγμα και θέλει και πάλι να το κρυώσεις

Εξαιρετικά χρήσιμος!

Κάτι είδα για βραστήρα και έχω μία απορία.

Εμένα η παιδίατρος (τόσο αυτή που έχω, όσο και εκείνη που μας έδωσε τις οδηγίες στο μαιευτήριο) μου είπε σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιώ βραστήρα. Να βράζω το νερό κανονικά στο μπρίκι, για τουλάχιστον 10 λεπτά...

Τώρα, βέβαια, που γίναμε πέντε μηνών και αρχίσαμε κρέμες, μου είπε πως μπορώ να μην περιμένω τόση ώρα, αλλά να παίρνει μία βράση και μετά μπορώ να το βγάζω.

Και έχω ακούσει και από άλλους πως ο βραστήρας απαγορεύεται...

Διαφημίσεις

Κάτι είδα για βραστήρα και έχω μία απορία.

Εμένα η παιδίατρος (τόσο αυτή που έχω, όσο και εκείνη που μας έδωσε τις οδηγίες στο μαιευτήριο) μου είπε σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιώ βραστήρα. Να βράζω το νερό κανονικά στο μπρίκι, για τουλάχιστον 10 λεπτά...

Τώρα, βέβαια, που γίναμε πέντε μηνών και αρχίσαμε κρέμες, μου είπε πως μπορώ να μην περιμένω τόση ώρα, αλλά να παίρνει μία βράση και μετά μπορώ να το βγάζω.

Και έχω ακούσει και από άλλους πως ο βραστήρας απαγορεύεται...

:shock::shock::shock:

εγώ ΜΟΝΟ με βραστήρα έβραζα το νερό απ την πρώτη μέρα που ήρθαμε σπίτι!!!

δεν μου είχε πει κανένας απολύτως τίποτα!! ούτε παιδίατρος ούτε στο νοσοκομείο ούτε κανένας!

Εγώ είχα ρωτήσει συγκεκριμένα για το βραστήρα και μου είπε όχι.

Αν θυμάμαι καλά, έχει να κάνει με το ότι φτάνει πολύ γρήγορα στη θερμοκρασία βρασμού και το ζητούμενο είναι να βρίσκεται το νερό σε αυτή την κατάσταση για αρκετή ώρα...

Ή κάτι τέτοιο, τελοσπάντων

Εγώ είχα ρωτήσει συγκεκριμένα για το βραστήρα και μου είπε όχι.

Αν θυμάμαι καλά, έχει να κάνει με το ότι φτάνει πολύ γρήγορα στη θερμοκρασία βρασμού και το ζητούμενο είναι να βρίσκεται το νερό σε αυτή την κατάσταση για αρκετή ώρα...

Ή κάτι τέτοιο, τελοσπάντων

μα η ουσία είναι να φτάσει το νερό στη θερμοκρασία του βρασμού γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία σκοτώνονται τα μικρόβια...

δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή αργά συμβαίνει αυτό τη στιγμή που συμβαίνει!

έτσι νομίζω τουλάχιστον!!!

αυριο όμως που θα πάω στον παιδίατρο για το εμβόλιο μας, θα τον ρωτήσω επί τουτου για να δω τι θα μου πει κι αυτος :wink:

θα σας ενημερώσω :D

Βάζω το νερό βραστό όπως είναι και το κλείνω στο θερμός και έτσι έχω ζεστό νερό όλη μέρα και δεν χρειάζεται να βράζω συνεχεία. Πιστεύω ότι αν το κλείνεις χλιαρό στο θερμός διατηρείται λιγότερη ώρα ζεστό…

Και για να φτιάξω το γάλα βάζω το νερό από το θερμός στο μπιμπερό το αφήνω 5 λεπτακια να κρυώσει λιγάκι και ρίχνω το γάλα κουνάω και έτοιμο!!!!:D:D :D

συμφωνω κατα λεξη. Ακριβως ετσι εκανα και γω

Διαφημίσεις

Εγώ δεν χρησιμοποιώ βραστήρα αλλά από ότι ξέρω απ'τη στιγμή που το νερό φτάνει στο σημείο βρασμού σκοτώνονται τα μικρόβια ανεξάρτητα από την ώρα βρασμού...

Παρόλ'αυτά χρησιμοποιώ θερμό είναι πολύ βολική λύση απλά το καθαρίζω πολύ συχνά με ξύδι γιατί πιάνει άλατα.

μου είχε εξηγήσει η μαία μου ότι για να σκοτωθούν τα μικρόβια δεν αρκεί να φτάσει το νερό σε θερμοκρασία βραζμού, αλλά πρέπει να βράσει για 5-10 λεπτά.

Είναι ανθεκτικά τα άτιμα :shock::shock::shock:

Βέβαια ο παιδίατρος μας είναι κατά της πολλής αποστείρωσης, μας είχε πει μετά τις 40 μέρες να την κόψουμε. 8)

Έτσι αφού τελικά θηλάσαμε αποκλειστικά για 5 μήνες αποφύγαμε εντελώς το βράσιμο :lol:

Το θερμός όμως μας φάνηκε απόλυτα χρήσιμο από τη στιγμή που αρχίσαμε να πίνουμε και γάλα σκόνη. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ο βραστήρας είναι καλό λένε να αποφεύγεται διότι σχηματίζονται στην πλάκα του άλατα. Ούτε και για εμάς δεν είναι καλό.

σχηματίζονται αλατα αλατα αλλα καθαρίζονται κιόλας!

.png

Διαφημίσεις

Σαφώς και καθαρίζονται, άλλα είναι καλύτερα το νερό να βράζεται στο μπρίκι ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

και στο μπρίκι και στο κατσαρολάκι μαζεύονται άλατα αν δεν τα καθαρίσεις. με καθάρισμα του βραστήρα απο τα άλατα μια φορά την εβδομάδα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ προσωπικά όταν ρώτησα την παιδίατρο μου ειπε ότι ο βραστήρας είναι Ok αρκεί να μην είναι απο αυτούς που έχουν την αντίσταση μέσα. Και για να πω την αλήθεια με καταβόλεψε και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι σήμερα. όσο για το θερμός, αυτό και αν με βόλεψε. εγώ άφηνα το νερό να γίνει χλιαρό και το έβαζα έτσι μέσα. Αν το θερμός είναι καλό διατηρείται πολλές ώρες, αν όχι (σαν ενα πχ που πήγα και αγόρασα απο το jumbo) δεν κρατάει καθόλου

κι επανέρχομαι!

ρώτησα κι εγώ το γιατρό μου και μου είπε ακριβώς αυτό που έγραψε και η theano

οτι αν δλδ είναι καθαρός από άλατα κανένα πρόβλημα :D

Το γάλα σε σκόνη δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν (δεν μπορεί να αποστειρωθεί) και μπορεί μερικοί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί να βρίσκονται μέσα σε αυτό, το Enterobacteria sakazakii αλλά και η Salmonela μπορούν να αποβούν ακομη και μοιραία για ένα νεογέννητο.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος από αυτά τα βακτήρια θα πρέπει το γάλα σε σκόνη να παρασκευάζεται σωστά, δηλαδή το νερό να είναι βραστό ώστε να καταστρέφονται τα μικρόβια αν υπάρχουν.

Αν το νερό προστίθεται χλιαρό, τα μικρόβια δεν καταστρέφονται.

http://www.blackwell-synergy.com/doi/pdf/10.1111/j.1740-8709.2004.00008.x

Το γάλα σε σκόνη δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν (δεν μπορεί να αποστειρωθεί) και μπορεί μερικοί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί να βρίσκονται μέσα σε αυτό, το Enterobacteria sakazakii αλλά και η Salmonela μπορούν να αποβούν ακομη και μοιραία για ένα νεογέννητο.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος από αυτά τα βακτήρια θα πρέπει το γάλα σε σκόνη να παρασκευάζεται σωστά, δηλαδή το νερό να είναι βραστό ώστε να καταστρέφονται τα μικρόβια αν υπάρχουν.

Αν το νερό προστίθεται χλιαρό, τα μικρόβια δεν καταστρέφονται.

http://www.blackwell-synergy.com/doi/pdf/10.1111/j.1740-8709.2004.00008.x

Δηλαδη την σκονη την βαζουμε σε νερο που καιει και που μολις εχει βρασει? Γιατι, απ' οτι εχω ακουσει, το νερο δεν πρεπει να ειναι καυτο οταν μπει στο μπιμπερο γιατι μπορει να σπασει και εκτος απο αυτο καταστρεφονται οι πολυτιμες ουσιες της σκονης! :?

αιβα απλώς το νερό θα πρέπει να έχει βράσει. Αν θέλεις το αφήνεις να σπάσει λίγο και μετα το παρασκευάζεις.

οσο για τα μπρίκια και εκείνα γεμίζουν άλατα. το ίδιο πράγμα είναι.

.png

Δηλαδη την σκονη την βαζουμε σε νερο που καιει και που μολις εχει βρασει? Γιατι, απ' οτι εχω ακουσει, το νερο δεν πρεπει να ειναι καυτο οταν μπει στο μπιμπερο γιατι μπορει να σπασει και εκτος απο αυτο καταστρεφονται οι πολυτιμες ουσιες της σκονης! :?

Τα μπουκάλια δεν σπάνε, αντέχουν τουλάχιστον στους 80ο C που είναι καλή θερμοκρασία.

Οι οδηγίες λένε ότι το νερό θα πρέπει να έχει θερμοκρασία πάνω από 70ο C.

Το γάλα σε σκόνη δεν περιέχει ζωντανά κύτταρα για να καταστραφούν, δεν υπάρχει κάτι που καταστρέφεται, μην ανησυχείς. :wink:

http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2005/nov/infantformulastatementnov05

Infant formula powder is not sterile; the risks associated with using powdered infant formula milk are reduced if:

feeds are made up using boiled water that is greater than 70°C; in practice, this means using water that has been left to cool for no more than half an hour

feeds are made up fresh for each feed; storing made up formula milk may increase the chance of a baby becoming ill and should be avoided

any left over milk is thrown away

mothers, who require a feed for later, are advised to keep water they have just boiled in a sealed flask and make up fresh formula milk when needed or use a liquid ready-to-feed formula**

the temperature of the feed should be tested and, if required, cooled by holding the bottle, with the cap covering the teat, under cold running water*

The NHS leaflet on bottle feeding has been updated and 'Birth to Five' and 'The Pregnancy Book' will be updated to reflect this advice before the next print run.

*This last point has been added since this article was originally published.

** The advice about using a liquid ready-to-feed formula was added on 13 February 2006 as a result of the Department of Health updating their advice.

όταν λέω χλιαρό aglaia δεν εννοώ σε θερμοκρασία που δεν μπορεί η σκόνη γάλακτος να διαλυθεί. Το νερό πρέπει να είναι προς το ζεστό για να μην μείνουν υπολλείματα σκόνης. Όσο για αυτό που λες θεωρώ ότι είναι κομματάκι τραβηγμένο. Κατά τη γνώμη μου άν είναι να φοβόμαστε και τη σκια μας, θα έπρεπε όλοι μας και όχι μόνο τα μωρά μας να ζούμε μέσα σε θαλάμους αποστείρωσης. αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εγώ προσωπικά δεν είμαι απο τους ανθρώπους που ζω συνέχεια με το μπορεί. Μπορεί η σκόνη να έχει μικρόβια, σκότωσα τα μικρόβια απο το νερό, μήπως να καθαρισω και τα μικρόβια απο το μπρικι? αλλά και το θερμός, και αυτό έχει μικρόβια! Θα με πιάσε υστερία μετά :D Και τέλος πάντων, εγώ έτσι το έκανα, η παιδίατρός μου μου είχε δώσει το οκ που σημαίνει ότι για να το λέει κάτι θα ξέρει, και εμένα με καταβόλεψε. Άλλη κοπέλα μπορεί να μην την βολέψει. Άλλα δεν νοιώθω ότι εξέθεσα το μωρό μου σε κίνδυνο επιδρομής μικροβίων :wink:

Κατά τη γνώμη μου άν είναι να φοβόμαστε και τη σκια μας, θα έπρεπε όλοι μας και όχι μόνο τα μωρά μας να ζούμε μέσα σε θαλάμους αποστείρωσης.

αν προσέξεις πρόκειται για αναθεωρημένες οδηγίες και η τελευταία αναθεώρηση έγινε το 2006.

Η αναθεώρηση έγινε γιατί κάποια νεογέννητα κατέληξαν. Όταν διερευνήθηκαν τα αίτια έφτασαν στα γάλατα και αποδείχθηκε το υπήρχε το βακτήριο σε σχετικά μεγάλο ποσοστό (δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά δεν ήταν επικίνδυνο όταν το γάλα παρασκευάζονταν σωστά.

Μπορεί η σκόνη να έχει μικρόβια, σκότωσα τα μικρόβια απο το νερό, μήπως να καθαρισω και τα μικρόβια απο το μπρικι? αλλά και το θερμός, και αυτό έχει μικρόβια!

Στον αέρα και στα υπόλοιπα που γράφεις δεν υπάρχει τροφή για εντεροβακτήρια, το γάλα είναι τροφή γι αυτά. Έχει μεγάλη διαφορά.

Θα με πιάσε υστερία μετά

Υστερία φέρνει η άγνοια, όταν δεν ξέρεις από τι να φυλαχθείς και φυλάγεσαι παράλογα από τα πάντα. Αυτό δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει. Η γνώση είναι δύναμη, σε προφυλάσσει τόσο από κινδύνους όσο και από περιττή δουλειά. Κάνεις μόνο ότι είναι απαραίτητο.

Άλλα δεν νοιώθω ότι εξέθεσα το μωρό μου σε κίνδυνο επιδρομής μικροβίων :wink:

Μάλλον παρεξήγησες τις προθέσεις μου. Ως σύμβουλος γαλουχίας συμβαίνει να βοηθώ κάποιες μητέρες στον απογαλακτισμό πολύ πριν να είναι το μωρό τους έτοιμο για φρέσκο γάλα. Στα πλαίσια της υποστήριξης είναι υποχρεωμένη να γνωρίζω την ασφαλή παρασκευή του γάλακτος σε σκόνη. Όταν δημοσιεύτηκε η παραπάνω οδηγία, ενημερώθηκα αμέσως από τη Διεθνή Ένωση Συμβούλων Γαλουχίας για να διορθώσω τις οδηγίες που έδινα μέχρι τότε. Λόγω ειδικότητας έχω άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση και αυτή την ενημέρωση τη μοιράζομαι με εσάς. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...