Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.

Η Παναγιώτα, 2,5 χρονών, προτιμά να τρώει ο,τιδήποτε στέρεο με τα χέρια, αν και είναι αρκετά επιδέξια με τα μαχαιροπήρουνα της (Τρώει μόνη της γιαούρτι και σούπες από 18 μηνών).

Καμιά ιδέα?

Διαφημίσεις

Θα σου έλεγα να την αφήσεις να τρώει έτσι όποτε το θέλει. Σιγά σιγά θα το μειώσει. Βάλε της το πιρουνι δίπλα χωρίς να λες τιποτα. Αν τρωτε ολοι μαζι και σας βλέπει με πιρουνι κάποια στιγμη θα το πάρει κι αυτή. Χωρίς πίεση όμως.

Παιδικό πηγαίνει?

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

γεια σου ανασπ.Ευχαριστω για την απόκριση.και εγω αυτό που προτείνεις προσπαθω αυτές τις ημέρες (δλδ. ήρεμη αδιαφορία).Πάντως παρότι φροντιζουμε εδώ και μήνες να καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και κάνουμε και κάποια γεύματα στη γιαγιά με την υπόλοιπη οικογένεια, το πηρούνι δεν το πιάνει. θα σας ενημερώνω.

Αρχίσαμε παιδικό εδώ και λίγες μέρες, φαντάζομαι ότι ίσως αρχίσει εκεί.Πάντως την πρώτη μέρα έφαγε αρακά και πατάτες με τα χέρια και τη δεύτερη όταν η μπήκε η διευθύντρια και είπε δυνατά "παιδιά τρώμε με το πηρούνι μας", αρκέστηκε να καλύψει με τα χέρια τα αυτιά της, αν σου λέει κάτι αυτό.Στο σπίτι, στη γιαγιά και έξω τα ίδια

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την anasp.

Άφου της αρέσει να τρώει με τα χέρια γιατί να το στερηθεί?Ένα καλό πλύσιμο των χεριών πριν με ζεστό νερό και σαπούνι αρκεί ώστε να μην ανυσηχείς μην πάθει τίποτα.

Σιγά σιγά θα τρώει και με το πηρούνι ειδικά τώρα που αρχίσατε και παιδικό. Θα βλέπει που τρώνε έτσι τα άλλα παιδάκια και θα το κάνει και η ίδια.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Σιγά σιγά θα τρώει και με το πηρούνι ειδικά τώρα που αρχίσατε και παιδικό. Θα βλέπει που τρώνε έτσι τα άλλα παιδάκια και θα το κάνει και η ίδια.

Ακριβώς. Κι εγώ γι' αυτό ρώτησα. Πάντως μην περιμένεις να δεις διαφορά μέσα σε λίγες μέρες που ειναι στον παιδικό. Ούτε επειδή το είπε η δασκάλα. Σταδιακά θα το καταλάβει όταν θα βλέπει ότι θα είναι η μόνη απ' όλα τα παιδάκια, που δεν θα χρησιμοποιεί το πιρούνι.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Διαφημίσεις

Παιδιά με χαλαρώσατε λίγο. Φαντάζομαι ότι σε λίγους μήνες θα σκέφτομαι ότι αγχώνομουν περισσότερο από όσο πρέπει. Πάντως είναι δύσκολο να βγαίνεις σε εστιατόριο για φαγητό με ένα παιδί που παίρνει π.χ. τη σαλάτα με τα χέρια από το πιάτο. Δεν με προβληματίζει ούτε το να λερωθεί, ούτε θα ήθελα να την καταπιέσω, αλλά προσπαθώ να βρώ τρόπους διαπαιδαγώγησης για την καλή συμπεριφορά (εν προκειμένω στο τραπέζι). Φυσικά δεν πιστεύω ότι είναι ευθύνη του παιδικού αυτό, προς το παρόν χαίρομαι και μόνο που πηγαίνει αδιαμαρτύρητα και φαίνεται να αισθάνεται καλά εκεί.

Φίλη αλικι, βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος!

Θέλω να πω ότι πρέπει να χαίρεσαι που το κοριτσάκι σου προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί! Σκέψου ότι άλλα παιδάκια φτάνουν μέχρι και 4 χρονών που περιμένουν να τα ταϊσουν.

Είναι λίγο μικρή για να καταλάβει ότι το να τρως με το πιρούνι είναι ο "σωστός τρόπος". Πιθανότατα όμως να τρώει με τα χέρια μόνο και μόνο επειδή όλοι της λέτε να κάνει το αντίθετο.

Έτσι συμπεριφέρεται κι ο γιός μου σε όλες μας τις υποδείξεις. Κάνει πάντα το αντίθετο όταν προσπαθούμε να του επιβάλουμε κάτι, αλλά όταν τον αφήνω στην ησυχία του, το κάνει τελικά σωστά.

Ο σταθμός πάντως μας βοήθησε σε πολλούς τέτοιους "κανόνες" συμπεριφοράς.

Έχε υπομονή και πίστη!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Πάντως είναι δύσκολο να βγαίνεις σε εστιατόριο για φαγητό με ένα παιδί που παίρνει π.χ. τη σαλάτα με τα χέρια από το πιάτο. Δεν με προβληματίζει ούτε το να λερωθεί, ούτε θα ήθελα να την καταπιέσω, αλλά προσπαθώ να βρώ τρόπους διαπαιδαγώγησης για την καλή συμπεριφορά (εν προκειμένω στο τραπέζι).

Νομίζω ότι προβληματίζεσαι χωρίς λόγο. Είναι πολύ μικρή ακόμα για τέτοιους κανόνες. Και δεν πιστεύω ότι κανένας ενοχλείται όταν ενα μωράκι τρώει σαλάτα με το χέρι στο εστιατόριο!

Τι να σου πω, εμένα όταν τρώει με το χέρι, μου φαίνεται πολύ χαριτωμένη και μου αρέσει να την χαζέυω! Δείχνει να το απολαμβάνει πραγματικά! (κι ας μη μιλήσω για το κόκκαλο από τη μπριζόλα..:P)

εμείς πάλι έχουμε το ακριβώς αντίθετο θέμα και με προβληματίζει εξίσου....

οτιδήποτε θέλει να το φάει με πηρουνάκι ή κουταλάκι,έχει αντιμετωπίσει καμία κάτι παρόμοιο;;;

Γιωτούλα ακριβώς το ίδιο θα πω και για την δική σας περίπτωση.

Αν της αρέσει έτσι άστην να τρώει έτσι.

Το φαγητό πρέπει να είναι μια διαδικασία απόλαυσης και όχι καταπίεσης.

Και αν αυτό γίνεται με μαχαιροπήρουνο ή τα χέρια δεν πειράζει.

Πειράζει αν δεν το απολαμβάνει.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Θέλω να πω ότι πρέπει να χαίρεσαι που το κοριτσάκι σου προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί! Σκέψου ότι άλλα παιδάκια φτάνουν μέχρι και 4 χρονών που περιμένουν να τα ταϊσουν.

ευχαριστώ, την κρατάω αυτή τη σκέψη.

πάντως παιδιά με την κουβέντα αυτές τις μέρες χαλάρωσα και εγώ και την χαζεύω πλέον. της έβαλα μακαρόνια με κιμά και κάποια στιγμή ήταν τόσο χαρούμενη που την άφησα να τρώει ελεύθερα, που τα έπιανε με τη χούφτα και τραγουδούσε (περιττό να πω ότι τα έφαγε όλα, όσα δλδ. δεν έφαγαν τα ρούχα και το πάτωμα)

.... ήταν τόσο χαρούμενη που την άφησα να τρώει ελεύθερα, που τα έπιανε με τη χούφτα και τραγουδούσε (περιττό να πω ότι τα έφαγε όλα, όσα δλδ. δεν έφαγαν τα ρούχα και το πάτωμα)

Και αυτό είναι το σημαντικότερο!!! Να είναι χαρούμενη!

Είναι μεγάλο κατόρθωμα γι'αυτήν να κάνει κάτι μόνη της και να την καμαρώνει η μαμά! Να ακούει "μπράβο" και πόσο καλά το κάνει!

Και σκέψου ότι το έφαγε και όλο!

Όντως θα πρέπει να καμαρώνεις πολύ!

Τα υπόλοιπα θα τα μάθει σιγά σιγά....

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png