Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορία για Φάρμακα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια Χριστός Ανέστη & Χρόνια Καλά

Κάνω Εξωσωματική & ο γιατρός μου έδωσε μεταξύ άλλων κάποια φάρμακα τα οποία δεν ξέρω τι κάνουν:confused::confused:.

Αν ξέρει να μου πει κάποια από εσάς:rolleyes:

Duphaston, Medrol, Proluton depot

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια Χριστός Ανέστη & Χρόνια Καλά

Κάνω Εξωσωματική & ο γιατρός μου έδωσε μεταξύ άλλων κάποια φάρμακα τα οποία δεν ξέρω τι κάνουν:confused::confused:.

Αν ξέρει να μου πει κάποια από εσάς:rolleyes:

Duphaston, Medrol, Proluton depot

το medrol το ειχα παρει κι εγω.τα υπολοιπα δεν τα ξερω,αλλα κι εγω εκτος απο τις ενεσεις ειχα παρει και αλλα,οπως προγεστερονη,αντιπικτικα,και αντιβιωση που παιρνει και ο συζυγος.μαλλον τα ιδια εχεις κι εσυ απλα σε αλλες εταιριες.μην ανησυχεις το καθε ενα εχει την χρηση του.παντως διευκρυνησε το μαζι του γιατι καποια ισως τα παρεις απο πριν και καποια αλλα θα σου πουν απο το κεντρο πως θα τα απρεις.καλη επιτυχια.

Nrulp3.png?mUxDOJnd

To medrol είναι κορτιζόνη, το proluton προγεστερόνη. Όλοι οι εξωσωματικοί δίνουν συνδυασμό φαρμάκων για υποβοήθηση μιας πιθανής εγκυμοσύνης.

age.png

Γεια σε όλες

Μια από τα ίδια και εγώ θα ξεκινήσω την πρώτη μου προσπάθεια τον άλλο μήνα όμως, ήταν να ξεκινήσω κατά τις 20/4 που περιμένω την περίοδο μου άλλα αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάμε χαλαρά για τον άλλο μήνα μιας και αυτόν η υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες.

Ήλιε,

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνεις μανούλα με την πρώτη και εγώ είμαι μπερδεμένη και πολύ αγχωμένη για τα φάρμακα που πρόκειται να πάρω είδη έχω στο ντουλάπι μου 2 τεμ. Daronda 14mg/2,8ml, 4 τεμ. Utrogestan 200mg, 4 τεμ. Gonal-f 1050IU/1,75ml και στο ψυγείο 1 τεμ. ovitrelle 250μικροργαμμαρια /0,5ml(ένεση). Να σου πω την αλήθεια περίμενα μια ποιο μεγάλη λίστα φαρμάκων και απόρησα τα φάρμακα που αναφέρεις εσύ δεν τα γνωρίζω. Θα παρακολουθώ το θέμα σου και μακάρι να μας έχεις καλά νέα. Πραγματικά σου εύχομαι μέσα από την καρδία μου να πάνε όλα καλά με την πρώτη.

Γεια σε όλες

Μια από τα ίδια και εγώ θα ξεκινήσω την πρώτη μου προσπάθεια τον άλλο μήνα όμως, ήταν να ξεκινήσω κατά τις 20/4 που περιμένω την περίοδο μου άλλα αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάμε χαλαρά για τον άλλο μήνα μιας και αυτόν η υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες.

Ήλιε,

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνεις μανούλα με την πρώτη και εγώ είμαι μπερδεμένη και πολύ αγχωμένη για τα φάρμακα που πρόκειται να πάρω είδη έχω στο ντουλάπι μου 2 τεμ. Daronda 14mg/2,8ml, 4 τεμ. Utrogestan 200mg, 4 τεμ. Gonal-f 1050IU/1,75ml και στο ψυγείο 1 τεμ. ovitrelle 250μικροργαμμαρια /0,5ml(ένεση). Να σου πω την αλήθεια περίμενα μια ποιο μεγάλη λίστα φαρμάκων και απόρησα τα φάρμακα που αναφέρεις εσύ δεν τα γνωρίζω. Θα παρακολουθώ το θέμα σου και μακάρι να μας έχεις καλά νέα. Πραγματικά σου εύχομαι μέσα από την καρδία μου να πάνε όλα καλά με την πρώτη.

τις gonal τις εχεις στο ψυγειο?

Nrulp3.png?mUxDOJnd

Διαφημίσεις

Κατ΄αρχάς Κις σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου

Τις Daronda τις πήρα από το φαρμακείο του ΙΚΑ & δεν τις είχαν στο ψυγείο

Επειδή είναι η 3η προσπάθεια που κάνω & το αντίστοιχο φάρμακο που έπαιρνα τότε ήθελε ψυγείο, ρώτησα επανειλημένως την φαρμακείο αν θέλουν ψυγείο & μου είπε όχι

Οπότε τις έχω στο ντουλάπι & την Ovitrelle στο ψυγείο του φαρμακείου της γειτονιάς, μιας και τη συγκεκριμμένη ένεση δεν μπορείς να την κάνεις μόνη σου

Τα άλλα φάρμακα ούτε εγώ τα ήξερα, γιατί ο προηγούμενος δεν μου τα είχε δώσει

Ο καινούργιος τα θέλει για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα αβγουλάκια να πιαστούνε & να μη μετακομίσουν πάλι.

Μη φοβάσαι όμως, & όσο μπορείς μην αγχώνεσαι

Τις ενέσεις της κάνεις στη κοιλιά, με πολύ λεπτή βελονίτσα και δεν καταλαβαίνεις τίποτα

Ότι απορίες & άγχη έχεις να τα συζητάς με το γιατρό σου (βοηθάει πολύ να ηρεμήσεις) Και προς Θεού μη δεχτείς να φύγεις από το ραντεβού με απορίες. Το έχω ζήσει & ήταν ότι χειρότερο

Και μετά υπάρχει και η παρεούλα να τα λέμε

Ότι θέλεις στη διάθεσή σου Ήλιος

γειά σου panan

όχι δεν τις έχω στο ψυγείο κ ούτε μου είπαν να τις βάλω θα έπρεπε :(:(:(

εγω ειχα παρει τις gonal 900 με την προγεμισμενη πεννα που ειναι.εμενα μου ειχαν πει ψυγειο.διαβασε τις οδηγιες στο κουτι για αν εισαι σιγουρη η ρωτα και τον γιατρο σου.

Nrulp3.png?mUxDOJnd

Γεια σου Ήλιε,

γεια σου panan

τι κάνετε;

Εγώ έχω μπερδευτεί είναι και Τετάρτη σήμερα και δεν απαντά το φαρμακείο του ικα που πείρα τις gonal μιλάμε για ένα φάρμακο που στοιχίζει 600 ευρώ ανά τεμάχιο και εάν ήθελε ψυγείο και εγώ δεν τις έβαλα την έχω πατήσει , το φυλλάδιο με τις οδηγίες δεν αναφέρει κάτι για ψυγείο απλά λέει κατά λέξη: να φυλάσσετε σε θέση την οποία δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδία. Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25 βαθμών κελσίου. Φυλάσσετε στην αρχική συσκευασία για να προστατεύετε από το φως. Να μη χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης κτλ.. Όταν γίνει η ανάμειξη με τον διαλύτη μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25 βαθμών κελσίου. Μην καταψύχετε. Φυλάσσετε στην αρχική συσκευασία και χρησιμοποιείτε εντός 28 ημερών.

(φαντάζομαι αφού έχει αναμιχθεί θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε 28 ημέρες εεεεεεεεεεεεεε)

Κορίτσια σας παρακαλώ πείτε την γνώμη σας, εσείς πως το καταλαβαίνετε αυτό??? Δεν μου είπαν για ψυγείο ένα τόσο σημαντικό φάρμακο που είναι το gonal στο φυλλάδιο του, με τις οδηγίες δεν έπρεπε να διευκρινίζετε καθαρά εάν ήθελε ψυγείο???

Πέστε μου εάν έχετε χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη ένεση την είχατε στο ψυγείο πριν η αφού την ανοίξατε ?????

Διαφημίσεις

Panan & Kis κάνω Gonal με συριγγούλες όχι πένα

Μου είπαν ότι δε θέλουν ψυγείο. Τις έχω σ' ένα ντουλάπι μακρυά από φούρνο, ψυγείο, παράθυρο ώστε να μην επηρεάζονται από τις μεταβολές της θερμοκρασίες. Επίσης έβαλα στην κουζίνα κι ένα θερμόμετρο χώρου.

Και ο γιατρός μου που μου έδειξε σήμερα πως να τις κάνω, σε ντουλάπι τις είχε.

Ευτυχώς δεν κάνει ακόμα πολύ ζέστη. Τώρα από Ιούνιο & μετά δε ξέρω και ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ

εμενα ηταν σε πενα προγεμισμενες και απο το ικα μου ειπαν οτι θελει ψυγειο.αν οι δικες σας δεν ειναι ετσι ισως οντως να μην χρειαζονται.νομιζω οτι αν ηταν θα σας το λεγανε τοτε.κις μου μαλλον εννοει οτι μετα τις 28 μερες δεν κανει να το εχεις εξω.κανε και την ερωτηση.καλη επιτυχια και στις δυο σας.

Nrulp3.png?mUxDOJnd

Γεια σας κορίτσια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, σήμερα σας σκεφτόμουν!

Δεν μπόρεσα να μπω στο ιντερνέτ από την δουλεία μου και έτσι μόλις ήρθα σπίτι κατευθείαν άνοιξα τον υπολογιστή για να δω εάν μου είχατε απαντήσει και πραγματικά χάρηκα.

Ήλιε έχω κάνει και εγώ Arvekap 3,75 όταν έκανα την λαπαροσκόπηση τρείς ενέσεις, μια για κάθε μήνα. Ο γιατρός μου διέγνωσε ενδομητρίωση και μου τις έδωσε για να μου κόψει την περίοδο αυτό έγινε το 2008, πιστεύω ότι μου έχει ξανά δημιουργηθεί η ενδομητρίωση και γι’ αυτό δεν έχει έρθει ακόμη το νινί μας, 4 χρόνια κοντεύω παντρεμένη που θα πάει μικρή είμαι (31) θα έρθει αργά η γρήγορα θα έρθει …..

Είναι η πρώτη μου προσπάθεια και έχω μαύρα μεσάνυχτα ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το forum και ενημερώνομαι.

Σας κούρασα ε!!!

Δε μας κούρασες καθόλου Κις. Σε μένα έχουν μεγάλη αγχολυτική επίδραση οι συζητήσεις με όλα τα κορίτσια & ελπίζω να βοηθάω κι εγώ με τη σειρά μου όσο μπορώ.

Αν υποψιάζεσαι ενδομητρίωση γιατί δεν πας στο γιατρό σου;;; Μπορεί όντως να έχεις μπορεί και όχι.

Ότι απορίες έχεις..........απλά ρώτα

Κορίτσια, θα σας πρότεινα να βρείτε φόρουμς που εξειδικεύονται στην υπογονιμότητα. Σίγουρα εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το πάρεντς είναι πιο γενικό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Το έχω συζητήσει με τον γιατρό μου και ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να δούμε εάν έχει ξανά δημιουργηθεί η ενδομητρίωση είναι η λαπαροσκόπηση και δεν θέλω να ξανά μπω σε αυτή την διαδικασία θα κάνω την πρώτη μου προσπάθεια για εξωσωματική γύρο στις 29/05 και είμαι χαρούμενη μαζεύω ενέργεια και πάω μπροστά περιμένω πως και πως

Κορίτσια, θα σας πρότεινα να βρείτε φόρουμς που εξειδικεύονται στην υπογονιμότητα. Σίγουρα εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το πάρεντς είναι πιο γενικό.

Κατερίνα πιστεύω ότι αυτό το forum όντος είναι ποιο γενικό αλλά είναι και ανθρώπινο εδώ βρίσκεις την θετική ενέργεια που χιάζεσαι ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν αλλά σε νοιάζονται ……

Εδώ βλέπεις ότι δεν είσαι μόνη στον πλανήτη υπάρχουν και άλλοι με μεγαλύτερα η μικρότερα προβλήματα από τα δικά σου και μπορείς να πεις ότι θέλεις χωρίς να ντρέπεσαι……..

Μου αρέσει αυτό το forum και οι άνθρωποι που γράφουν τα προβλήματα και τις χαρές τους , χαίρομαι και λυπάμαι μαζί τους….

Προσωπικά αυτή την στιγμή δεν ψάχνω κάτι ποιο συγκεκραμένο.

Υ.Γ. πάντως ένα έχεις να μας προτείνεις κάτι δεκτό θα ήθελα να βρώ και άλλα forum με ανάλογα θέματα.

Κατερίνα, επειδή στις προηγούμενες προσπάθειες που έκανα δεν ήξερα για το parents κι έψαχνα να βρω πληροφορίες για την εξωσωματική έχω να σου πω το εξής:. Τα περισσότερα site είναι ιατρικά, με ορολογίες ιατρικές & δυσνόητες.

Το μόνο κέρδος που είχα, ήταν να αγχωθώ τόσο πολύ, που είχα κλειδώσει τον υπολογιστή, να μη μπορω να μπω στο Internet.

Ενώ με αυτό το site αυτό συζητάς με γυναίκες που έχουν κι αυτές προβλήματα.

Τις ιατρικές ορολογίες ας τις ξέρουν οι γιατροί μας.

Εμείς χρειαζόμαστε να συνομιλούμε με γυναίκες & να ανταλλάσουμε πληροφορίες, ελπίδα, εμπειρίες

Κατερίνα, επειδή στις προηγούμενες προσπάθειες που έκανα δεν ήξερα για το parents κι έψαχνα να βρω πληροφορίες για την εξωσωματική έχω να σου πω το εξής:. Τα περισσότερα site είναι ιατρικά, με ορολογίες ιατρικές & δυσνόητες.

Το μόνο κέρδος που είχα, ήταν να αγχωθώ τόσο πολύ, που είχα κλειδώσει τον υπολογιστή, να μη μπορω να μπω στο Internet.

Ενώ με αυτό το site αυτό συζητάς με γυναίκες που έχουν κι αυτές προβλήματα.

Τις ιατρικές ορολογίες ας τις ξέρουν οι γιατροί μας.

Εμείς χρειαζόμαστε να συνομιλούμε με γυναίκες & να ανταλλάσουμε πληροφορίες, ελπίδα, εμπειρίες

Μάλλον δεν έκανες πολύ καλή αναζήτηση. Είμαι εδώ και 4 χρόνια μέλος σε φόρουμ για υπογόνιμα ζευγάρια όπου μπορώ να πω ότι πήρα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν από κοπέλες που ήταν ήδη πολύ καιρό στο "κουρμπέτι" και συγχρόνως πήρα όλη τη στήριξη που είχα ανάγκη και δε μπορούσα να βρω από τις υπεργόνιμες κολλητές και συγγενείς μου.

Τέλος πάντων, δεν κάνω καμιά διαφήμιση. Απλά από όσο έχω διαβάσει εδώ, οι υπογόνιμες κοπέλες που συζητούν μέσα στο πάρεντς κατά πολύ μεγάλο ποσοστό δεν βρίσκονται και τόσα χρόνια στο δρόμο της υπογονιμότητας. Και από όσο μπορεί να διακρίνει το "έμπειρο" πλέον μάτι μου, πολλές από αυτές θα μπορούσαν να ενημερωθούν από κοπέλες με παρόμοια προβλήματα και να μην πελαγοδρομούν με τις λύσεις - "ξεπέτες" που προτείνουν οι φραγκοφονιάδες γιατροί που ψάχνουν για ανυποψίαστα κορίτσια.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png