Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολεσ τις μανουλες πωσ μπορω να αφηνω το παιδι μου να παιζει μονο του στους παιδοτοπους που παμε απλα εχει προσκοληθει επανω μου.Δεν ξερω γιατι αλλα του αρεσει πολυ να παιζει με αλλα παιδακια αλλα μαλον φοβαται μηπωσ το χτυπησουν/?τι να πω ο γιος μου ειναι 2,5 ετων δεν εχει αδερφακια ακομα και στον υπνο μαζι κοιμομαστε στο δωματιο του σημερα τον πηγα να παιξει σε [αιδοτοπο και τον αφησα με την κοπελα που προσεχει τα παιδια και επινα καφε και ακλαιγε και ολο με εψαχνε γιατι το κανει αυτο ???ειναι πολυ κοινωνικο παιδι και πολυ ζωηρος οπου παμε μιλαει σε ασχετους στο σουπερ μαρκετ παντου με τα παιδακια σαν εχει καποια φοβια τι να φταιει?????πως μπορω να το ενθαρρυνω???και αν τον παω σταθμο οταν πιασω δουλεια πως θα [παει αν εχει τετοια προσκολλησει με μενα???

Διαφημίσεις

μαξ θα με τρελανεις...καλησπερα κιολας....λογικο ειναι το παιδι να προσκοληθει πανω σου και να σε φωναζει...πηγατε σε ενα νεο μερος...τον πηρε ΚΑΠΟΙΑ Κυρια (γιαττι καπως ετσι τοβλεπει) και η μαμα του τον αφησε και ειναι καπου αλλου.ειναι απολυτα λογικο να σε αναζηταει ειδικα εαν εκατσες καπου που δεν σε εβλεπε..εγω τις πρωτες φορες εμπαινα μαζι της μεσα....μετα ημουνα στο πιο κοντινο τραπεζι που θα μπορουσα να κατσω και να με βλεπει και συνεχεια την κοιταγα και της ελεγα και κανα μπραβο εαν εκανε κανα κολπο για να καταλαβει οτι την παρακολουθω...τωρα με εχει χεσμ#*%)#*νη...μπαινει μεσα βγαζει παπουτσια και τελος....ειναι ακομη μικρα και θελουν το χρονο τους να συνηθισουν κατι νεο...οσο για τον παιδικο με καταλληλη προετοιμασια θα του ερθει πιο καλα....αρχισε και απο τωρα να τον προετοιμαζεις....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλε μην τρελλαινεσαι,εμενα ο δικος μου παει παιδικο και κανενα προβλημα, εχει φιλους ολα οκ.Παμε σε παιδικα παρτυ και κανει κανα μισαωρο να προσαρμοστει (οχι με παιδακια που ξερει) ,στον παιδοτοπο δεν μπηκε μια φορα που πηγαμε και τωρα τελευταια που τον παω συχνα αρχισε να παιζει στιςκουνιες με παιδια που δεν ξερει.Ρωτησα τη δασκαλα και μου ειπε οτι στο σχολειο δεν εχει κανενα προβλημα και να μην ανησυχω

hGbPp3.png

Να συνεχιζεις να τον πηγαινεις.......

Εμεις τη μια και μοναδικη φορα που πηγαμε σε παιδοτοπο για ενα παρτυ, επαθα πλακα με την ανεση που τον πηρε η κοπελα απο το χερι και με εγραψε κανονικα......δεν περιμενα κατι τετοιο γιατι με τους ξενους ειναι πολυ επιφυλακτικος, κι ομως επαιξε για πολλη ωρα και δεν με εψαχνε καν, τον φωναζα και με αγνοουσε........ακομα δεν μπορω να το πιστεψω!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

μαξ θα με τρελανεις...καλησπερα κιολας....λογικο ειναι το παιδι να προσκοληθει πανω σου και να σε φωναζει...πηγατε σε ενα νεο μερος...τον πηρε ΚΑΠΟΙΑ Κυρια (γιαττι καπως ετσι τοβλεπει) και η μαμα του τον αφησε και ειναι καπου αλλου.ειναι απολυτα λογικο να σε αναζηταει ειδικα εαν εκατσες καπου που δεν σε εβλεπε..εγω τις πρωτες φορες εμπαινα μαζι της μεσα....μετα ημουνα στο πιο κοντινο τραπεζι που θα μπορουσα να κατσω και να με βλεπει και συνεχεια την κοιταγα και της ελεγα και κανα μπραβο εαν εκανε κανα κολπο για να καταλαβει οτι την παρακολουθω...τωρα με εχει χεσμ#*%)#*νη...μπαινει μεσα βγαζει παπουτσια και τελος....ειναι ακομη μικρα και θελουν το χρονο τους να συνηθισουν κατι νεο...οσο για τον παιδικο με καταλληλη προετοιμασια θα του ερθει πιο καλα....αρχισε και απο τωρα να τον προετοιμαζεις....

αυτο :-D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Το να παιξει το παιδι μονο του σε εναν παιδοτοπο δεν εχει να κανει με το ποσο κοινωνικο ειναι η αν ειναι προσκολημενο μαζι σου.

Ο γιος μου ειναι τρισημιση κ δεν εχει παει σχεδον ποτε να παιξει σε παιδοτοπο μονο τους. και μιλαμε για ενα παιδι που εχει μεγαλωσει μεσα σε παιδοτοπους γιατι εχει τυχει κ εχω φιλη με παιδοτοπο κ παμε σχεδον καθημερινα.. Παει να παιξει μονο αν ειναι εκει η "φιλη" του (δηλαδητο κοριτσακι που εχουμε κ επαφες στα σπιτια μας) ή αν συμπαθει ιδιαιτερα την κοπελα που τα προσεχει..

Φαντασου οτι τα παιδια εκει ειναι πλεον ολα γνωστα (δεν εχουμε αγνωστα παιδακια πραγμα που συμβαινει συνηθως στους συνηκιακους παιδοτοπους..)

Αν καποιο απο αυτα τα παιδια ερθει στο σπιτι μας η παμε εμεις παιζει μια χαρα μαζι του.. εκει δεν θελει. Απλα δεν του αρεσουν οι παιδοτοποι. και απ΄οτι εχω καταλαβει μετα απο τοσα χρονια ,επειδη γενικα ειναι πολυ ηρεμο παιδι, δεν του αρεσει επειδη συνηθως στον παιδοτοπο τρεχουν σαν τρελα τα υπολοιπα κ κανουν φασαρια.. Συνηθως οση ωρα καθομαστε ασχολειτε με κατι αλλο με τα μεγαλυτερα παιδια, οπως να ζωγραφισει, να παιξουν με πλαστελινες, με καποιο επιτραπεζιο κλπ.. Δεν εχουν ολα τα παιδια αναγκη το ειδος της εκτονωσης που προσφερει ενας παιδοτοπος

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εχω 'εμεση' εμπειρια απο παιδοτοπους μεσα απο την προγονη μου που την πηγαιναμε/πηγαινα αρκετα αλλα ηταν μεγαλυτερη γυρω στα 5-6......οσο για αυτο που λες εμενα εν μου ακουγεται προσκοληση. Τον αφησες σε μια κοπελα που προσεχει παιδακια εκει μεσα και πηγες να πιεις καφε.....αυτος τι καταλαβε? με αφησε με μια ξενη και εφυγε.....μπαινουμε λιγο στα ποδια του παιδιου. Λες να καταλαβε οτι αυτη ειναι εκει να τον προσεξει και οτι εσυ εισαι 5 τραπεζια πιο περα να πινεις νες......? δεν νομιζω. Το ειδε διαφορετικα και φρικαρε. Λογικο το πιτσιρικι. Καντο πιο σταδιακα. Οπως ειπε μια κοπελα να σε βλεπει, να εισαι μαζι του και σιγα σιγα θα φυγει μονος του. Δεν εχουν διακοπτες on/off τα παιδια, ειναι ανθρωποι μικροι σε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κοσμο και εσυ εισαι αυτος που τον καθοδηγει και του δινει σιγουρια, αν εξαφανιστεις θα φρικαρει......λογικο? ......ε, ναι........:D

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εγώ πάλι έχω το αντίθετο!

Είμαι εγώ πολύ προσκολλημένη πάνω της και δεν μπορώ εγώ να την αφήσω...

στους παιδότοπους

τις περισσότερες φορές μπαίνω κι εγώ μέσα....:oops:

...και αν καμιά φορά την αφήσω (ΓΙΑ ΛΙΓΟ) για να πιω ΚΑΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ καφέ,

εκείνη.... ούτε που με κοιτάει, ούτε καν που με ψάχνει!!!.... :(

max13 με αυτό θέλω να σου καταλήξω στο εξής:

Ισως η κόρη μου, να φέρεται σε εμένα έτσι

γιατί "με έχει χορτάσει" γενικότερα

(ασχολούμαι πολύ μαζί της, -και στο σπίτι

τόσο, που πολλές φορές νιώθω οτι μπορεί να την "πνίγω"...)

μήπως με εσένα συμβαίνει το αντίθετο

και του λείπεις του παιδιού

και εκείνη την στιγμή στο παιδότοπο νιώθει κάτι σαν "εγκατάλειψη"?

Κάτσε στην αρχή μαζί του για λίγο όταν τον πηγαίνεις και φύγε μετά απο λίγο...

Άσε που κατά την γνώμη μου 2,5 χρονών είναι ακόμα μικρός

για να τον εμπιστεύεσαι 100% στις κοπέλες...

...έχω δει εγώ κάποιες κοπέλες σε μερικούς παιδότοπους

που κοιμούνται όρθιες!!!

Την κόρη μου μια φορά σε ένα πάρτυ την είχε βουτήξει ένα πιτσιρίκι κεφαλοκλείδωμα -έτσι για πλάκα

την είχε ξαπλώσει τα ανάσκελα, και κόντευε να την πνίξει....

Μια κοπελιά που ήταν εκεί....στην κοσμάρα της ήταν...μα εντελώς!!!!

Ευτυχώς που πηγαινοερχόμουν εγώ, γιατί εαν αργούσα λίγο δεν ξέρω τι θα γινόταν....

(της είχε μελανιάσει όλο της το πρόσωπο γιατί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα! Φρικάρισα σου λέω!!!!)

Κοριτσια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ειναι πολυ πολυτιμες για ολα που μου ειπατε σιγουρα θελει το χρονο του ο μικρουλης μου.Ισα ισα δεν του λειπω ,δεν δουλευω αλλα οσο μπορω προσπαθω να παιζω μαζι του.

soevan07 μηπως εφοσον εμπαινες εσυ μαζι της απο την αρχη και ησουνα διπλα της μεσα στον παιδοτοπο το πηρε ομαλα το παιδι και απλα δεν φανηκε?

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον χρονο που περναει μια μαμα με το παιδι της. Ισα ισα αν ειναι ολη μερα μαζι το φυσικο ειναι να νοιωσει πιο εντονη την απουσια της και να "φρικαρει" περισσοτερο.

Αυτα τα πραγματα γινονται σιγα σιγα ωστε να προσαρμοστει το παιδι και απλα επραξες σωστα και εμπαινες απο την αρχη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

soevan07 μηπως εφοσον εμπαινες εσυ μαζι της απο την αρχη και ησουνα διπλα της μεσα στον παιδοτοπο το πηρε ομαλα το παιδι και απλα δεν φανηκε?

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον χρονο που περναει μια μαμα με το παιδι της. Ισα ισα αν ειναι ολη μερα μαζι το φυσικο ειναι να νοιωσει πιο εντονη την απουσια της και να "φρικαρει" περισσοτερο.

Αυτα τα πραγματα γινονται σιγα σιγα ωστε να προσαρμοστει το παιδι και απλα επραξες σωστα και εμπαινες απο την αρχη.

Ισως έχεις δίκιο...

Πάντως πιστεύω οτι ο παιδότοπος είναι μια προετοιμασία για τον παιδικό σταθμό,

γιατί εμένα η κόρη μου όποτε περνάμε απο εναν παιδικό σταθμό που έχουμε κοντά στο σπίτι μας

και βλέπει τα παιδάκια

μου τον δείχνει και μου τον λέει "παιδότοπο"!

(καλό σημάδι αυτό! ;))