Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξύλιδα δάπεδα

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικα με τη συντήρηση των ξύλινων δαπέδων.Πρόκειται να αγοράσω σπίτι με ξύλινα δάπεδα και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα το βερνίκι - λούστρο..Μας προτείνουν λάδι αντί για βερνίκι.Τι λέτε?

Διαφημίσεις

καλημερα η μητεραμου σφουγγαριζει μονομε νερο τα ξυλιν αδαπεδακαι ταπερναει μ εστεγνοπανιμετα!εγω στο σπιτιπου νοικιαζω επειδη ηταν σε χαλια κατασταση το ξυλο σφουγγαριζω μεενα απορρυπαντικοειδικο για ξυλο καιμπορω ν α πω οτι εχει γυαλισειαρκετα τ απατωματα!αλαλ δεθυμαμαι μαρκα,θα σου στειλω αυριο,ειναι διαφανο τομπουκαλι και κιτρινο το παορρυπαντικο!εινα ιπολυ γνωστο αλλα δε θυμαμαι...!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

:confused: Μόλις μου έσβησε το μήνυμα που έγραψα. Θα τα ξαναγράψω λοιπόν: το λούστρο είναι γυαλιστερό και μυρίζει για λίγες μέρες όταν γίνει, το λάδι είναι πιο οικολογικό, δεν μυρίζει, δεν γυαλίζει. Εξαρτάται από την αισθητική που θέλεις στο πάτωμα.
74Qtp3.png2SeRp3.png

• 3 weeks later...

το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι αν το σφουγγαριζεις ναναι υγρη και οχι πολυ βρεγμενη η σφουγγαριστρα. αν και βοηθαει πολυ για τη σκονη και η μαπα.εκεινο το κοκκινο.. μετα το σφουυγαρι η και χωρις να σφουγγαρισεις παιρνει τη σκονη μια χαρα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικα με τη συντήρηση των ξύλινων δαπέδων.Πρόκειται να αγοράσω σπίτι με ξύλινα δάπεδα και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα το βερνίκι - λούστρο..Μας προτείνουν λάδι αντί για βερνίκι.Τι λέτε?

Ο άντρας μου είναι ξυλουργός και μου είπε το εξής: Το πιο οικολογικό ειναι να χρησιμοποιησετε βερνικια νερου. Επίσης δεν πρέπει να σκεφτείτε μόνο το καθημερινό πλύσιμο, αλλά και την συντήρησή τους. Με τα βερνίκια νερού θα μπείτε την επομένη στο απίτι, ενω με όλα τα υπόλοιπα θα μυρίζει γαι πολλές μέρες.

Επίσης το καλύτερο είναι να κάνεις συντήρηση κάθε 5 χρόνια του τύπου απλά να περνάς ένα χέρι βερνίκι, χωρίς τρίψιμο (άσχετα από το τι θα επιλέξεις). Αν αμελείς αυτή τη συντήρηση τότε αργότερα θα πρέπει να τριφτεί εντελώς το πάτωμα, να γίνει ξύλο και μετά πάλι βερνίκι ή λάδι. Τέλος το λάδι περιέχει μέσα χημικά που εμποτίζουν το ξύλο και επίσης πάντα θα σου κάνει σημάδια, πατήματα κλπ σαν αισθητικό αποτέλεσμα. Ελπίζω να βοήθησα, ο αντρας μου δλδ, γιατί αυτός μου τα είπε...:-P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ξέχασα να πω ότι το μόνο πλεονέκτημα του λαδιού για τον άντρα μου είναι το ωραίο αποτέλεσμα που δίνει στο ξύλο, αλλά αργότερα έχει τις πατημασιές που σου είπα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• 2 weeks later...

Κοριτσια καλημερα. Η καλυτερη μου φιλη εκανε ανακαινηση στο σπιτι της. Ξυλινα πατωματα ειχε μονο στις κρεβατοκαμαρες οπου λογω παλαιοτητας ειχαν φθαρει πολυ . Οταν λοιπον το συζητουσε με τον μαραγκο της της πρωτεινε να τρυψει τα πατωματα και να μεινει μονο ξυλο ωστε να τα βαψει απο την αρχη με καποιο ειδικο λαδι οικολογικο.Εκεινη ομως ειχε σκοπο να αλλαξει και το σχεδιο στα πατωματα και να κανει απο την αρχη νεα. Ειχε δει σε καποια μεγαλη πολυεθνικη εταιρια που διαφημιζεται σε ενα μεγαλο καναλι μεσω μιας εκπομπης εκεινα τα κουμπωτα ετοιμα ξυλινα πιχακια και ηθελε αυτα. Ο μαραγκος της ειπε να αποφυγει αυτα διοτι δεν ειναι και οτι καλυτερο απο αποψη ποιοτητας και αντοχης. Φυσικα η φιλη μου εκανε το μεγαλο λαθος και παρακουσε τον ειδικο . Πηρε τα μετρα και εφερε ενα παλικαρι που ηξερε να τοποθετει τετοια πατωματα να της τα εγκαταστησει . Αυτα εγιναν λιγο πριν τα χριστουγεννα.Το κακο ειναι πως τα πατωματα αυτα ειναι εξαιρετικα γλυστερα. Δεν μπορεις να περπατησεις με καλτσες ή ξυπολιτος. Ακομα και λιγο χωμα να εχει το παπουτσι φευγει σαν καροτσι.Τα δε χαλια της δεν στεκοντε σε ενα σημειο. Ειναι πια μαγικα .......Αν δεν προσεξεις κανεις πατιναζ για πλακα.......... Ολοι ωστοσο που ειδαμε το νεο πατωμα ειπαμε πως ειναι πολυ ομορφο σαν χρωμα και σαν σχεδιο αλλα πολυ γλυστραει.Η φιλη μου μας διαβεβαιωνε πως ειναι ιδεα μας!!!!!!!!!!Ανημερα των Θεοφανιων εσπασε το ποδι του ο αντρας της μεσα στο σπιτι καθως πηγε να σηκωθει απο το κρεβατι. Τωρα πια το ομορφο πατωμα ειναι παρελθον. Ο αντρας της πια που περπαταει ξηλωσε ολα τα πιχακια και ξαναεμφανιστικαν τα πλακακια.Ενω για τα ξυλινα πατωματα των καμαρων φωναξε τον μαραγκο και ηδη τα εχει τρυψει και βαψει απο την αρχη. Πραγματικα ειναι πολυ ομορφα και απολυτα ασφαλη. Σαν το ξυλο τιποτα . Η απομημιση παντα απομημιση ειναι!!!!!!