Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΑΝΑΤΟς ΝΕΟΓΝΟΥ

Recommended Posts

Πέθανε βρέφος, χωρίς παιδίατρο και το Νοσοκομείο Κω

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 10:35

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος ενός νεογνού στην Κω, το οποίο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα 24ωρο ζωής... Το βρέφος γεννήθηκε την Παρασκευή απόγευμα στην Κω και εξετάστηκε αρχικά από ιδιώτη παιδίατρο, καθώς το νοσοκομείο του νησιού παραμένει χωρίς παιδίατρο. Το Σάββατο το πρωί το νεογνό παρουσίασε δύσπνοια. Τότε ειδοποιήθηκε ξανά ο παιδίατρος και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, όμως το μωρό τελικά εξέπνευσε.

Τελικά, και μετά τις αντιδράσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του βρέφους στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, λέγεται ότι παρουσιάστηκε υγρό στον πνεύμονα. Το πρόβλημα, που έρχεται ξανά στη δημοσιότητα με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, παραμένει άλυτο. Το Νοσοκομείο Κω παραμένει και αυτό εδώ και δύο χρόνια χωρίς παιδίατρο και κανείς δεν συγκινείται.

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ να συγκινηθει καποιος?το δικο τους το παιδι ειναι?

πως θα προλαβουν να μασουλησουν τις μιζες απο το Βατοπαιδι, απο την siemens ,και απο ενα σωρο σκανδαλα που δεν γνωριζουμε....

αγγελουδι στον ουρανο,στον κηπο του Θεου κοντα στα αλλα....

κουραγιο μανα...

Το Νοσοκομείο Κω παραμένει και αυτό εδώ και δύο χρόνια χωρίς παιδίατρο και κανείς δεν συγκινείται.

:evil::evil::evil:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

κουραγιο μανα...

.....

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Τι να λέμε τώρα βρε κορίτσια, το κακό υπάρχει σε όλα τα νησιά (και όχι μόνο) της Ελλάδος, δυστυχώς.

Το καλοκαίρι πέρασα μέσα στο Αγλαΐα Κυριακού δυο εβδομάδες.

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι είδαν τα μάτια μου.

Καθημερινά καταφθάνουν νεογνά από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τα νησιά.

Μερικά από αυτά δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν και ξεψυχάνε στην διαδρομή η έξω από την πόρτα του νοσοκομείου

Είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. :evil:

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος στο νοσοκομείο απαραίτητος είναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ο εξοπλισμός. Εδώ έχουμε τώρα παιδιάτρους αλλά μόλις πάει κάποιος βρέφος με πυρετό τον στέλνουν κατευθείαν στο Παίδων. Μου έχουν πει γνωστοί, νύχτα, με χιόνια, πάγους να κινδυνεύεις τη ζωή σου για έναν πυρετό. Κανένας δεν παίρνει ευθύνη πια.

μενω εκτος θεσ-νικης και τα 2 μεγαλυτερα νοσοκομεια παπανικολαου και παπαγεωργιου ειναι κοντα μου..Δεν εχω αντιμετωπισει τετοιες εικονες και μου φαινεται τρελο το ολο σκηνικο πραγματικα..

Διαφημίσεις

μενω εκτος θεσ-νικης και τα 2 μεγαλυτερα νοσοκομεια παπανικολαου και παπαγεωργιου ειναι κοντα μου..Δεν εχω αντιμετωπισει τετοιες εικονες και μου φαινεται τρελο το ολο σκηνικο πραγματικα..

Κι όμως εμένα η ανιψιά μου μεταφέρθηκε από το Γένεσις στο Παπαγεωργιου, με πρόβλημα στην καρδιά και στα πνευμόνια.

Δεν είχαν τα κατάλληλα μηχανήματα για να την εξετάσουν και την έστειλαν στο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθηνά.

Δυστυχώς σε πολύ σοβαρά θέματα υγείας, όλα τα νεογνά τα στέλνουν στο Παίδων.

• 2 years later...

Καλημέρα σας,

Πριν δυο εβδομάδες γεννήσαμε το κοριτσάκι μας σε ιδιωτικό μαιευτικό νοσοκομείο στην Αθηνά, οπού και πέθανε 10 ώρες μετά στην εντατική μονάδα από καρδιο-αναπνευστική ανακοπή.

Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 37/4 εβδομάδες, 3 κιλά, με Apgar 9 στο 1', και 10 στο 5', και μια ελαφρά αναπνευστική δυσφορία.

Να προσθέσω, ότι κατά την εξέταση Doppler στην 32 εβδομάδα, βρέθηκε υγρό γύρο από τους πνεύμονες (Πλευρική συλλογή - υδροθώρακας). Το υγρό αυτό παρέμεινε σταθερό στα 60ml αλλά ο θώρακας και τα πνευμόνια συνέχισαν να αναπτύσσονται σταθερά. Όλα τα άλλα όργανα ήταν κανονικότατα, όπως και τα αποτελέσματα της αμνιοκέντησης στις 36 εβδομάδες που ήταν πεντακάθαρα. οι ιατροί ήταν όλοι πάρα πολύ αισιόδοξοι.

Μια εβδομάδα πριν την ημέρα της γέννησης κάναμε ένεση κορτιζόνης, και την ημέρα της γέννησης είχαμε προγραμματίσει παρακέντηση με υπέρηχο πριν την καισαρική για να αφαιρέσουμε το υγρό, που όμως αυτό είχε απορροφηθεί!!!

Το μωρό γεννήθηκε στις 9:00 και οι ιατροί μας συνεχάρησαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση για την υγιή κατάσταση του μωρού.

Στις 10:30 πήγα να δω το μωράκι μας στην εντατική που ήταν σε ήρεμη κατάσταση, με οξυγόνο στην μύτη (μονό!!), λόγω αναπνευστικής δυσφορίας. Όλα τα άλλα, όργανα, πίεση, παλμοί κλπ, ήταν κανονικά, όπως και η ακτινογραφία θώρακος που ήταν πεντακάθαρη όπως μου ήπαν οι ιατροί.

Δυστυχώς, στις 19:30 μας ανακοίνωσαν ότι το μωρό είχε πάρει την κάτω βόλτα από τις 16:00, και του απέμενε μισή ώρας ζωής, και ότι έκαναν ότι ήταν δυνατό με φάρμακα και αναπνευστικά μέσα!!

Το κεφάλι του μωρού είχε μελανιάσει, ο θώρακας του είχε ασπρίσει, και το μωρό τραντάζονταν πάρα μα πάρα πολύ. Μισή ώρα μετά ξεψύχησε.

Η μητέρα δεν είναι καπνίστρια ούτε σταγόνα αλκοόλ δεν κατανάλωσε, κι όλες της οι εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν καθαρές μήνα με τον μήνα.

Είμαστε κατακερματισμένοι και σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Τι μπορεί να συνέβει?

Ευχαριστούμε,

Χ+Α

μάλλον για σένα καλό μου ο συντονιστής έχει βγάλει θέμα πιο κάτω Ρωτήστε τον Ειδικό : Ορφέα Περίδη, ειδικό παιδο Ιατροδικαστή...

οι άνθρωποι που βιώνουν τέτοιες τραγωδίες πάντα ζητάνε απαντήσεις... δυστυχώς όμως συνήθως οι απαντήσεις είναι λίγο απ' όλα, μπορεί το μωράκι σας να μήν ηταν τόσο δυνατό, μπορεί οι γιατροί να υπερεκτίμησαν ή να υποτίμησαν την κατάσταση του, κρίμα, πολύ κρίμα... και η μητέρα μου έχασε ένα παιδάκι στον 7ο από αναπνευστικό, ακόμη ώρες ώρες το αναφέρει, μετά από 40 χρόνια, κάποια στιγμή όμως απέκτησε εμένα και ο πόνος της σιγά σιγά έφυγε...

σου εύχομαι γρήγορα να νιώσεις πιο δυνατή και ξανά αισιόδοξη για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον...

s-age.png

Διαφημίσεις