Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποστροφή για το αυτοκίνητο

x32klaw

Recommended Posts

Ο γιος μου, ενάμησι έτους πλέον, από τότε που περπάτησε, δε θέλει με τίποτα να μπει στο αμάξι, πολύ περισσότερο να κάτσει στο κάθισμά του. Μάλλον βαριέται και προτιμάει να εξερευνά τον κόσμο...Έχετε καμμία λύση για το θέμα αυτό? Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Τελευταία, ο μικρός μου δεν κάθεται με τίποτα στο καθισματάκι του στο αμάξι. Πρέπει πρώτα να οδηγήσει και να περιεργαστεί τα πάντα μέσα στο αμάξι και αν θελήσει, κάθεται στη θέση του. Είναι ενάμησι έτους και έχει αρκετή δύναμη και μού αντιστέκεται. Δεν μπορώ με τίποτα να τον βάλω στη θέση του. Τι προτείνετε να κάνω?

Τελευταία, ο μικρός μου δεν κάθεται με τίποτα στο καθισματάκι του στο αμάξι. Πρέπει πρώτα να οδηγήσει και να περιεργαστεί τα πάντα μέσα στο αμάξι και αν θελήσει, κάθεται στη θέση του. Είναι ενάμησι έτους και έχει αρκετή δύναμη και μού αντιστέκεται. Δεν μπορώ με τίποτα να τον βάλω στη θέση του. Τι προτείνετε να κάνω?

Όταν λές τελευταία εννοείς οτι μέχρι πρίν λίγο καιρό καθόταν χωρις να διαμαρτύρεται στο καθισματάκι?

Άν ναι, σκέψου αν έχει γίνει κάτι που τον έχει φέρει σ'αυτη την κατάσταση, κάτι που ίσως τον έχει τρομάξει....Αν όχι και απλά είναι μια καινούρια παραξενιά του προσωπικά θα τον έβαζα κανονικά στο καθισματάκι και ας έκλαιγε και λιγάκι.

Την λύση μπορείς να την βρείς έσυ και μόνο εσύ γλυκιά μου μανούλα!

Όταν λές τελευταία εννοείς οτι μέχρι πρίν λίγο καιρό καθόταν χωρις να διαμαρτύρεται στο καθισματάκι?

Άν ναι, σκέψου αν έχει γίνει κάτι που τον έχει φέρει σ'αυτη την κατάσταση, κάτι που ίσως τον έχει τρομάξει....Αν όχι και απλά είναι μια καινούρια παραξενιά του προσωπικά θα τον έβαζα κανονικά στο καθισματάκι και ας έκλαιγε και λιγάκι.

Και πολύ να έκλαιγε εγώ δε θα το διαπραγματευόμουν. Επιμονή και σταθερότητα χρειάζεται σε τόσο σημαντικά θέματα ώστε να καταλάβει ότι το δικό του δεν περνάει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Τον έχω βάλει και με το ζόρι. Έχει σωματική δύναμη όμως και αναγκάζομαι να τον σπρώχνω για να τον δέσω. Με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Και σπαράζει στο κλάμα, κοιτάζοντάς με απογοητευμένος.

Καθόταν ευχάριστα και απολάμβανε τη βόλτα του. Από τότε όμως που περπάτησε και άρχισε να εξερευνά τα πάντα, βλέπω ότι βαριέται να κάθεται στο αμάξι, θέλει συνέχεια να ψάχνει πράγματα.

Τον έχω βάλει και με το ζόρι. Έχει σωματική δύναμη όμως και αναγκάζομαι να τον σπρώχνω για να τον δέσω. Με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Και σπαράζει στο κλάμα, κοιτάζοντάς με απογοητευμένος.

Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να σκέφτεσαι σε πόσο "δύσκολη" θέση θα βρεθείς στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο και το παιδί λυμένο.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα κορίτσια ότι προέχει η ασφάλεια.

Το σημαντικό είναι να είσαι ανυποχώρητη και το να καθίσει στο καθισματάκι του να είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν δηλαδή κάνεις το λάθος και τον αφήσεις κάποιες φορές επειδή έκλαψε και γκρίνιαξε, τότε του δίνεις το μήνυμα ότι υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση και το κλάμα και η γκρίνια θα αυξάνονται διαρκώς. Τα παιδιά γκρινιάζουν περισσότερο όταν καταλαβαίνουν ότι η μέθοδος αυτή φέρνει αποτελέσματα.

Αν σε δει ήρεμη αλλά αμετακίνητη και αποφασισμένη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσεις, τότε θα το πάρει και ο ίδιος πιο εύκολα απόφαση και δεν θα κλαίει ούτε θα γκρινιάζει.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να σκέφτεσαι σε πόσο "δύσκολη" θέση θα βρεθείς στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο και το παιδί λυμένο.

Εννοείται ότι το σκέφτομαι αυτό. Ούτε εγώ πάω πουθενά χωρίς ζώνη και τα παιδιά θέλω να είναι πλήρως ασφαλή.

Εμας η καρεκλα ειναι αναποδα και θα μεινει ετσι αρκετο καιρο οποτε ειναι λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα. Οποτε τι κανω. Εχω μια μικρη κουτα πισω που ειναι γεματη απο δικα της πραγματα (παιχνιδια-μικρα βιβλια-σκατουλακια διαφορα) και της δινω καθε φορα και διαφορετικο. Εχω προσθεση μια μικρη θηκη στο πλαι της καρεκλας της και της βαζω εκει τα πραγματα για να τα παιρνει μονη της. Παντα πιπιλα στο αμαξι (την ηρεμει)......εχω καθρεπτη για να βλεπω τι κανει, και οταν αφενος οδηγω εγω κοιταω οι διαρδομες μου να ειναι κατω των 40 λεπτων (βασικα της μισης ωρας ακομα καλυτερα) ή αν οδηγει ο συζυξ κοιτω να την κραταω απασχολημενη με διαφορα γυρω μου. Αν την αφησω ετσι απλα να καθετε θα γυρισει τον κοσμο αναποδα. Για τα μωρα αυτο ειναι ΒΑΡΕΤΟ.....αν δεν εχουν καποιο ενδιαφερον στο αμαξι βραστα χαραλαμπε......Οσο για το με 'το ζορι' επισης δεν πιανει κοριτσια. Και το αστο να κλαιει δεν πιανει για ολα τα παιδια. Το δοκιμασα με την δικια μου και τα εκανα τοσο χαλια που μονο που εβλεπε αμαξι εκλαιγε. Ε, το πηρα αλλιως. Την πηγα με το μαλακο. Και σιγα σιγα να μπουμε στο αμαξι.....και να κατσουμε να το δουμε, και αυτο ειναι το καρεκλακι σου ειδες? Σαν παιχνιδι. Και ξεκινησα με μικρες βολτες των 10 λεπτων την φορα. Αλλα δουλευει και τωρα οταν μπαινει στο αμαξι παει μονη της στο καρεκλακι της. Βεβαια απαιτει πολυ μεγαλυτερο χρονο απο μερους σας κατι τετοιο αλλα πιστευω οτι τους δινει μια θετικη εικονα για το αμαξι σε αντιθεση με το κλαμα και την σωματικη βια (κατσε κατω τωρα λεω) το οποιο καλο παντως δεν ειναι.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και πολύ να έκλαιγε εγώ δε θα το διαπραγματευόμουν. Επιμονή και σταθερότητα χρειάζεται σε τόσο σημαντικά θέματα ώστε να καταλάβει ότι το δικό του δεν περνάει.

συμφωνω απολυτα ομως

αν του παρεις ενα παιχνιδι-τιμονι και του το δωσεις αφου φυσικα τον εχεις βαλει στο καθισματακι του?

Αυτό πιάνει πάντα ,εμένα η δικία μου λατρέυει να οδηγεί με το τιμόνι της απο το πίσω κάθισμα και η πλάκα είναι ότι τα χώνει και σε αυτόυς που κορνάρουν γιατι τις έχω πει ότι δεν κάνει να κορνάρουμε συνέχεια άλλιως θα μας είχε πάρει το κεφάλι.

Πάντως ποτέ χωρίς καθισματάκι εγώ που θα φύγω αεροπορικώς θα το πάρω μαζί φαντάσου το πακετάρω στο αεροδρόμιο και το δίνω στις αποσκευές μου.

Διαφημίσεις

σαφως και εγω ειμαι υπερ της ασφαλειας του παιδιου πανω απο ολα...

Βεβαια ο δικος μου μολις αλλαξαμε καθισμα και του πηρα αυτο με την ζωνη οχι που περναει απο τα 2 χερακια οπως οταν ηταν μικρος αλλα που αγκαλιαζει την κοιλιτσα και το 1 χερι αρχισε να διαμαρτυρεται οτι ποναει η κοιλια του...

δεν τον πιστεψα και εκανε εμετο....ειπα οτι ειναι ψυχολογικο...

την αλλη μερα τα ιδια ως που τον πηγα σε γιατρο αλλα ακρη δεν βρηκαμε..

τελικα του πηρα ενα αγωνιστικο recaro που εχει ζωνη 4 σημειων οπως εχουν τα μωρα αλλα δεν γινετε διαφορετικα..περναει δηλ και απο τα δυο χερακια του και δεν σφιγγει η κοιλια του..

απλα με αυτο ηθελα να πω οτι πρεπει να αξιολογουμε την αντιδραση του παιδιου..εγω ημουν πολυ απολυτη με το θεμα και ενω εκλαιγε και μου ελεγε οτι δεν αισθανεται καλα δεν τον πιστεψα.. αισθανθηκα πολυ χαλια ,πολυ αθλια μανα αλλα και απο την αλλη ηθελα να μετακινειτε με ασφαλεια..

• 1 month later...

Διαβασα προσεκτικα τις συμβουλες σας και κυριως της Ellemphriem γιατι καταλαβα ποσο πολυ βαριεται μετα απο καποια ωρα και η δικια μου η κορη!!!!!

Ενω ηταν ενα μωρο που λατρευε τις βολτες με το αυτοκινητο και ενω ειχαμε κανει ηδη ταξιδια ανω του 4ωρου χωρις προβλημα, πριν μια εβδομαδα ανεβηκαμε απο Αθηνα Καβαλα...μια διαδρομη πλεον 6 ωρων το πολυ, την οποια την καναμε 12 ωρο!!!!! Καναμε απειρες στασεις, οταν ξαναμπαινε στο αυτοκινητο ηταν κυρια και μετα απο μια περιπου ωρα αρχιζε τα ουρλιαζχτα τα κλαματα να χτυπιεται να κλαιει με λιγμους!!!! Αγανακτησα και τι δεν εκανα....της εδωσα οτι μπορειτε να φανταστητε να ασχοληθει και εκεινη απλα μου το πεταγε στο κεφαλι......δεν καθοταν με τιποτα! Ειναι οτι πιο επικυνδινο για εναν οδηγο! Σου αποσπα εντελως την προσοχη.....ειπαμε ξανα τοσο μεγαλο ταξιδι δε θα ξανακανουμε ειναι ταλαιπωρια για το μωρο!

Ελα ομως που το κανει και σε διαδρομη μισης ωρας εδω στην Αθηνα...και ενω τις λεω τραγουδια προσπαθω να την αποσπασω και να το διασκεδασουμε μου ειναι φοβερα δυσκολο οταν οδηγω γιατι εχω μεγαλη ευθυνη!

Εχω απελπιστει...την τελευταια φορα πηγαιναμε στον παππου της που μενει 40 λεπτα απο το σπιτι μας και οταν βαρεθηκε το παιχνιδι που της ειχα δωσει το πεταξε μπροστα πανω μου την ωρα που ημουν στην Αττικη οδο και τρομαξα τοσο πολυ.....

Συγνωμη για το κατεβατο αλλα δε ξερω πως να το αντιμετωπισω και ερχονται ωρες που της φωναζω και το μετανιωνω τοσο πολυ! Μετα της ζηταω συγνωμη και την παιρνω αγκαλια αλλα φυσικα ειναι πολυ μικρη για να καταλβει οτι μετανιωσα. Νιωθω φοβερες τυψεις!