Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα..και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχει ο Κωνσταντίνος 2 εβδομάδες τώρα που μας έχει αλλάξει τα φώτα με το θέμα ύπνος. Γενικά (μέχρι τώρα ήταν ένα εύκολο σχετικά παιδί στο θέμα ύπνος, κοιμόταν 10 με 10 και μισή το αργότερο - εκτός εξαιρέσεων όπως ιώσεις ή δοντάκια - και ξυπνούσε 7μισή ή και 8 , και απαραίτητα κάθε μεσημέρι ένα δυωράκι πάλι ύπνο. Έχει λοιπόν δύο εβδομάδες όπου: 1) κανά 2 φορές ξύπνησε πάρα πολύ πρωί 6μιση η ώρα 2) ένα βράδυ ξύπνησε 2 η ώρα και κοιμήθηκε εξουθενωμένος στις 6 το πρωι μέχρι τις 8 !!! και 3) έπειτα από αυτό μας έχει αλλάξει τα φώτα, ξυπνάει πάρα πολύ νωρίς 6 η ώρα το πρωί και χθες δε,ξύπνησε από τις 5 και τέταρτο.

Έψαξα τα δόντια του (αφήστε που τα έχει όλα, αλλά είπα μήπως), τα αυτάκια του , περίμενα να δω μήπως εμφανιστούν τίποτα μυξούλες ή κάτι τέτοιο αλλά εις μάτην διότι τίποτα από αυτά δε συνέβη.

Γιατί το κάνει αυτό; Έχετε ανάλογη εμπειρία; Μας έχει τσακίσει με τον άντρα μου , πέφτουμε για ύπνο και σκεφτόμαστε τι ώρα θα έχει εγερτήριο τα ξημερώματα. Και δεν μπορώ να πω ότι δεν κουράζεται, και παιδική χαρά το απόγευμα , και παιχνίδι , αφήστε που από προχθές ξαναρχίσαμε και παιδικό, και έχω και αυτή την έννοια τώρα, πως θα τη βγάζει το παιδάκι τόσες ώρες στον παιδικό.

Σας παρακαλώ πολύ πολύ συμφορουμίτισες απαντήστε μου όσες έχετε ανάλογη εμπειρία please please please...

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βέβαια αν το παιδάκι κοιμάται το μεσημέρι αλλά μήπως να κόβατε τελείως το μεσημεριανό ύπνο για να κοιμάται το βράδυ καλύτερα;

Νομίζω ότι είναι φάση και θα περάσει. Κι εμένα μετά τα δύο έκανε τις μεγάλες του επαναστάσεις και εξακολουθεί. Και διακεκομμένο ύπνο και γκρίνια για το γάλα και άλλα πολύ. Με έπιανε πανικός, μέχρι που κατάλαβα ότι περνάνε πιο εύκολα αν δεν δώσεις μεγάλη σημασία. Είναι δύσκολη ηλικία αυτή. Μπορεί να βλέπει όνειρα. Μπορεί κάτι να τον φοβίζει.

Κι εμείς περνάμε τέτοιες φάσεις τώρα τελευταία. Πάντα είχαμε θεματάκια στον ύπνο, αλλά συνήθως δεν αργούσε να ξανακοιμηθεί. Τελευταία όμως, ξυπνάει με τρομερή γκρίνια και αρνείται να ξαναξαπλώσει και να κοιμηθεί (μπορεί και 3 ώρες να περιμένουμε μπας και κλείσει τα ματάκια του). Να φανταστείτε, προχτές κοιμήθηκε καθισμένος στον κώλο και ακουμπησμένος πάνω στον άντρα μου, μέχρι που στο τέλος έγυρε μπροστά και κόντεψε να πέσει..... Τέλος πάντων, με την παιδίατρο που μίλησα, μου είπε ότι σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να βλέπουν διάφορες σκηνές στον ύπνο τους, οι οποίες μπορεί να τα τρομάξουν. Αναπαράγουν σκηνές από κάτι που έζησαν μέσα στην ημέρα και μπορεί να τα τρόμαξε, κάτι που έτυχε να δουν στην τηλεόραση, ή ακόμα και κάποια σκιά μέσα στο δωμάτιο τους ...

Οπότε αν δε συντρέχει άλλος λόγος, υγείας ας πούμε, ίσως είναι κάτι τέτοιο... Μπορεί επίσης αυτή η συμπεριφορά να είναι απλά νάζι... να του λείπεται με την ημέρα και να σας διεκδικεί με αυτό τον τρόπο.... άβυσσος η ψυχή των παιδιών....:):):)

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, ανακουφίζομαι πάντα όταν ανακαλύπτω ότι κι εσείς περνάτε κάποια ίδια πράγματα, μου φεύγει η ανησυχία, τι να πω ίσως το παιδί να είδε κάτι στον ύπνο του και να το τάραξε, ίσως...ίσως...ίσως...Πάντως ευχαριστώ και πάλι κορίτσια είστε μεγάλη βοήθεια!!

Διαφημίσεις

αφήστε που από προχθές ξαναρχίσαμε και παιδικό, και έχω και αυτή την έννοια τώρα, πως θα τη βγάζει το παιδάκι τόσες ώρες στον παιδικό.

Γεια σου και απο εμένα!

Οταν λες ξανα-αρχίσατε τον παιδικό σταθμό τι εννοείς?

Ειχατε καιρό να πάτε?

Μήπως αυτό τον έχει αναστατώσει και βλέπει διάφορες σκήνές στον ύπνο του ?(όπως λέει και η ChrisaT)

Ξαναρχίσαμε τον παιδικό τώρα τις τελευταίες δύο μέρες, δηλ. Πέμπτη και Παρασκευή, το βιολί αυτό έχει αρχίσει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, τώρα κοιμάται το μωρουλάκι μου , άντε να δούμε τι ώρα έχει εγερτήριο απόψε, θα σας πω νέα αύριο το πρωί (πάντως και εχθές τα ξημερώματα ξυπνήσαμε στις 5μιση!!!)

Τι μου θύμισες τώρα???

Ακριβώς πόσο χρονών ήταν η κόρη μου δεν θυμάμαι πάντως ήταν γύρω στα 3 όταν για ένα διάστημα αρκετών ημερών (περίπου 2 μήνες αν θυμάμαι καλά) κάθε βράδυ μα κάθε βράδυ ξυπνούσε και ερχόταν στην κραββατοκάμαρα με απίστευτη διάθεση για παιχνίδι και συζήτητση.

Δεν θα αναφέρω την κούραση και την αυπνία που είχαν βαρέσει κόκκινο αυτό όμως που με ανησυχούσε ιδιαίτερα όταν περνούσαν οι μέρες μάλλον οι βραδιές ήταν μη της γίνει συνήθεια και τα ξενύχτια μας μόνιμα.

Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη σταμάτησε και κοιμόταν όπως κοιμάται και σήμερα (ηλικία 5 ετών) ένα 10ώρο συνεχομένο.

Γι'αυτό λοιπόν μη στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι γιατί είναι μια φάση και θα περάσει. Όσο για το μεσημεριανό ύπνο αν πιστεύεις οτι μπορεί το παιδάκι σου και χωρίς αυτόν σταμάτησε τον αν πάλι πιστεύεις οτι τον έχει ανάγκη μη του κόψεις την μεσημεριανή ξεκούραση του γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Kiknaki μου και εγώ αυτό είναι που φοβάμαι, εντάξει σαφέστατα δεν με ενοχλεί να ξυπνήσω για το παιδί -παιδί κάναμε άλλωστε όχι φυτό - αλλά ανησυχώ μήπως του γίνει συνήθεια, και πρώτα για αυτόν - γιατί ένα άυπνο παιδί είναι σε υπρένταση και άκεφο - και ύστερα για εμάς - γιατί η αϋπνία δεν παλευεται - . Τα χθεσινοβραδυνά νέα είναι τα εξής: ξύπνησε 2 φορές, αλλά και τις δύο τον ξανακοίμησα μέσα σε 10 λεπτά και ξυπνήσαμε αισίως στις 7 παρά 10 το πρωί ,ανακουφιστήκαμε αρκετά με τον άντρα μου, γιατί και ο μικρούλης μας ήταν αρκετά κεφάτος!!!!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα mama tou konstantinou..απόλυτα όμως!

Πόσες φορές είχα σκεφτεί οτι το ξενύχτι μας θα μπορούσε να γίνει και μόνιμο! Όταν άκουγα μάλιστα περιπτώσεις φίλων και γνωστών που τα παιδάκια τους (ηλικία 4 ετών τότε )ξυπνούσαν τη νύχτα μία, δύο φορές για να πιούνε γάλα :shock: και έλεγα αχ κι εμείς έτσι θα γίνουμε όπως τον παλιό καλό καιρό που την είχαμε μωράκι.

Βάρβαρο το ξενύχτι, τουλάχιστον για μένα! Θυμάμαι εκείνο τον καιρό που δεν μπορούσα να λειτουργήσω την ημέρα, κοιμόμουν όλη μέρα όρθια και το κακό σε μας ήταν οτι η δικιά μας δεν κοιμόταν κάθε μεσημέρι παρά κάποια μεσημέρια οπου η κούραση της έφτανε στα ύψη..οπότε που χρόνος για δική μου ξεκούραση!

Όπως σου έγραψα και πιο πάνω όμως μην στεναχωριέσαι, είναι παροδικό και όχι μόνιμο. Αυτό που θα σε συμβούλευα όμως είναι να μην κάνεις το λάθος το δικό μου και κάνεις τη νύχτα μέρα. Δηλαδή όταν ξυπνούσε η κόρη μου και είχε όρεξη για παιχνίδι εγώ έπαιζα, ήθελε να μιλήσουμε κι εγώ άνοιγα ολόκληρη συζήτηση. Και αυτό της άρεσε φυσικά ίσως και γι'αυτό να τράβηξε κοντά 2 μήνες. Όταν όμως στο τέλος έλεγα είναι βράδυ τώρα και πρέπει να κοιμηθούμε μετά από λίγες μέρες το έκοψε.

Τι να πω ίσως να ήταν και τυχαίο..

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Kiknaki όταν ξυπνάμε του δίνω να καταλάβει ότι τώρα είναι βράδυ, δεν μιλάμε τώρα γιατί πρέπει να κάνουμε νάνι...και τελοσπάντων τον έχω κάπως περιορισμένο...3 βράδυα τώρα κοιμάται κάπως καλύτερα...ας ελπίσουμε ότι μπαίνουμε πάλι σε σειρά