Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υποαλλεργικες κρεμες

marilina

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες,

ηλθε η ωρα να ξεκινησουμε και μεις κρεμουλες..καθοτι ομως τα διδυμακια μου ειναι αλλεργικα στην πρωτεινη της αγελαδος θα ξεκινησουμε με υποαλλεργικες κρεμουλες.(η μπεμπα πινει το Althera και ο μπεμπης το Frisolac AC)

Η παιδιατρος προτεινε Nutricia Allergy Care. Μονο μια κρεμα ομως δεν θα ειναι βαρετη καθε μερα?

διαβασα οτι υπαρχει και η sinlac. Εχετε δοκιμασει καμμια απο τις κρεμες αυτες??

ξερετε αν υπαρχουν και αλλες χωρις γαλα?(εκτος απο το ρυζαλευρο)

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

επισης αν εχετε δοκιμασει humana κρεμα μηλο. Καλη ειναι??

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Γεια σας μανουλες,

ηλθε η ωρα να ξεκινησουμε και μεις κρεμουλες..καθοτι ομως τα διδυμακια μου ειναι αλλεργικα στην πρωτεινη της αγελαδος θα ξεκινησουμε με υποαλλεργικες κρεμουλες.(η μπεμπα πινει το Althera και ο μπεμπης το Frisolac AC)

Η παιδιατρος προτεινε Nutricia Allergy Care. Μονο μια κρεμα ομως δεν θα ειναι βαρετη καθε μερα?

Μαριλίνα γεια σου! Πότε ακριβώς θα αρχίσετε τις κρέμες και ποιος γιατρός στο είπε, παιδίατρος ή αλλεργιολόγος?

Εγώ έχω μία μπέμπα 10 μηνών και αλλεργιολόγος και γαστρεντερολογος μας υπέδειξαν εισαγωγή στερεών μετά τον 6ο. Εμείς ξεκινήσαμε 6,5 με 7 παρά για να καταλάβεις μέχρι να ξεμπερδέψουμε και με τα τελευταία αλλεργικά τεστ. Η παιδίατρος μας είπε ότι στα θέματα διατροφής δεν παίρνει θέση σε παιδί με αλλεργίες και να κάνουμε ο,τι μας λέει αλλεργιολόγος/γαστρεντερολογος.

Τις κρέμες αυτές τις σύστησαν και σε μας, αλλά ποτέ δεν τις χρησιμοποίησα. Ξεκίνησα με ρυζάλευρο βιολογικό που το έφτιαχνα με το γάλα alfare και στη συνέχεια από φρούτα έβαλα μήλο και αχλάδι, γιατί η μπανάνα είναι επίφοβη για αλλεργίες. Κάθε νέα τροφή θα τη δοκιμάζεις 5-7 μέρες προτού προσθέσεις καινούρια. Την Nutricia Allergy Care την αγόρασα και την έφτιαξα μία φορά. Η μικρή 2η κουταλιά δεν έτρωγε και την πέταξα!

Αν επιμένεις πάντως στις έτοιμες κρέμες, έχω ακούσει ότι της humana με το μήλο είναι εύγεστη, αλλά δεν ξέρω από προσωπική πείρα.

Προσπάθησε να βρεις χρόνο να διαβάσεις θέματα που έχουν ανοιχτεί σχετικά με αλλεργία στο γάλα. Θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες από άλλες μαμάδες που σίγουρα θα σε βοηθήσουν..

Να σου ζήσουν τα διδυμάκια σου!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Α ξέχασα να σου πω ότι αρκετά μετά το ρυζάλευρο της έβαλα κεχρί (από τα βιολογικά) και αργότερα και κινόα με γεύση βανίλια (επίσης από βιολογικά). Αυτά τα φτιάχνεις είτε με γάλα, είτε τα βάζεις αργότερα στην φρουτόκρεμα ή στα λαχανικά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

σε ευχαριστω για την απαντηση σου!! βασικα μας παρακολουθει και παιδιατρος και παιδογαστρεντερολογος..

εχω μπερδευτει ομως στο εξης...οταν ενα μωρακι εχει αλλεργια στο γαλα της αγελαδας δοκιμαζει να φαει φρουτοκρεμα ή ειναι επιφοβα??ενταξει μας εχουν πει θα φαμε χορτοσουπα και κοτοχορτοσουπα απο φαγητα και οχι μοσχαρακι αλλα μπερδευτηκα με τα φρουτα...θα την παρω αυριο τηλ να την ρωτησω..

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω για την απαντηση σου!! βασικα μας παρακολουθει και παιδιατρος και παιδογαστρεντερολογος..

εχω μπερδευτει ομως στο εξης...οταν ενα μωρακι εχει αλλεργια στο γαλα της αγελαδας δοκιμαζει να φαει φρουτοκρεμα ή ειναι επιφοβα??ενταξει μας εχουν πει θα φαμε χορτοσουπα και κοτοχορτοσουπα απο φαγητα και οχι μοσχαρακι αλλα μπερδευτηκα με τα φρουτα...θα την παρω αυριο τηλ να την ρωτησω..

Marilina, εμένα ο γιος μου είναι πια 11 μηνών και μας είχε συστήσει η γαστρεντολόγος τις εξής κρέμες: Sinlac, Humana με μήλο, Nutricia Allergy Care και ρυζάλευρο σκέτο. Κατέληξα στην Humana,γιατί μόνο αυτήν έτρωγε, τώρα τελευταία τρώει και την Nutricia Allergy, τις άλλες δύο δεν τις ήθελε καθόλου. Όσο για την φρουτόκρεμα μου την σύστησε η γαστρεντολόγος, σταδιακά μήλο - αχλάδι και τέλος μισή μπανάνα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα(ξεκίνησε στον έκτο μήνα) και τώρα του βάζω λίγο μανταρίνι. Ότι αφορά τα φαγητά ξεκινήσαμε και εμείς με χόρτα και στη συνέχεια κοτόπουλο, γαλοπούλα , αρνάκι , κατσικάκι. Πριν ένα μήνα περίπου προσθέσαμε για πρώτη φορά μοσχαράκι και δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα. Εύχομαι να σου πάνε και εσένα όλα καλά και ότι θες εδώ είμαστε.

Εμείς πίνουμε Alfare και της δίνω κρέμα Sinlac.Αυτή δοκίμασε από την αρχή και αφού την έφαγε δεν την άλλαξα. Φρούτα τρώμε κανονικά, στους 5,5 μήνες μήλο, αχλάδι, μετά μπανάνα και στον 7 (συμπληρωμένο) πορτοκάλι. Μετά λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

fedra σε ευχαριστω πολυυυ για την απαντηση σου!!

μωρε εχω πελαγωσει...μεχρι πριν λιγο καιρο ειχε μονο η μπεμπα αλλεργια τωρα εχει και ο μπεμπης...και πανω που θα ξεκινουσαμε κρεμουλες...

τι να κανουμε...υποαλλεργικες?υποαλλεργικες...

Γεια σας μανουλες,

Η κόρη μου έχει φάει τη Nutricia και τη Σινλακ και τελευταία της πήρα τη Humana για να δοκιμάσει (δεν την έχει δοκιμάσει όμως ακόμη γιατί τελευταία περνάμε πάλι μια "άρνηση"με το φαγητό). Κατά τη δική μου γνώμη η Humana είναι πιο νόστιμη από όλες, μετά η Sinlac και τελευταία η Nutricia

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

κοριτσια την humana με μηλο απο ποιον μηνα την δινεις?εμεις θα ξεκινησουμε οταν θα ειμαστε 6 μηνων και κατι κρεμες( σε 2 εβδομαδες απο σημερα)

οι βιολογικες κρεμες της holle ή babynat περιεχουν πρωτεινη γαλακτος??

ειναι κριμα μωρε τα καημενα να πινουν τα βρωμερα υποαλλεργικα γαλατα αλλα και να τρωνε και αγευστες κρεμες και μαλιστα χωρις ποικιλια...

να ξεκινησουμε και τα φρουτακια μπας και γλυκαθουν λιγακι...

Διαφημίσεις

κοριτσια την humana με μηλο απο ποιον μηνα την δινεις?εμεις θα ξεκινησουμε οταν θα ειμαστε 6 μηνων και κατι κρεμες( σε 2 εβδομαδες απο σημερα)

οι βιολογικες κρεμες της holle ή babynat περιεχουν πρωτεινη γαλακτος??

Την Humana μπορείς να την χρησιμοποιήσεις εσύ από 6 μηνών, αν και καλύτερα να ξεκινήσετε πιο συντηρητικά με ανθος ορύζης και να την βάλεις μετά.

Από holle ή babynat οι περισσότερες κρέμες (ρυζάλευρο, κεχρί, κινόα) δεν περιέχουν γάλα και γλουτένη, αλλά καλού κακού πάντα να διαβάζεις τη συσκευασία σε ό,τι αγοράζεις...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

σε ευχαριστω fairy's mom...

σημερα πηρα τηλ την παιδιατρο και μου ειπε να τα ξεκινησω την επομενη εβδομαδα και τα 2 κρεμα νουτριτσια allergy care για 2 εβδομαδες, επειτα θα παμε να μας ξαναδει και τοτε θα ξεκινησουμε φρουτακια..παντως εγω θα παρω και την sinlac για να μην τους δινω συνεχεια την ιδια γευση..εντωμεταξυ ρυζαλευρο τους βαζω ηδη στο γαλα και δεν θα τους κανει μεγαλη διαφορα να φανε κρεμα ρυζαλευρο..

εναλλαξ λοιπν θα τους δινω allergy care και sinlac...

οσο για την humana μηλο μαλλον δεν θα την δωσω..μολις ξεκινησουμε φροτακια θα την φτιαχνω μονη μου..

εντωμεταξυ ρυζαλευρο τους βαζω ηδη στο γαλα και δεν θα τους κανει μεγαλη διαφορα να φανε κρεμα ρυζαλευρο..

τι εννοείς τους βάζεις ήδη ρυζάλευρο στο γάλα? Πότε το ξεκίνησες? Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά σε παιδιά με αλλεργίες δίνουμε σκέτο γάλα (μητρικό ή ξένο) τουλάχιστον μέχρι τους 6 μήνες. Εισαγωγή άλλης στέρεας τροφής νωρίτερα από τους 6 μήνες δεν επιτρέπεται, γιατί μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση! Αυτά μου τα είπανε γαστρεντερολόγος και αλλεργιολόγος.

οσο για την humana μηλο μαλλον δεν θα την δωσω..μολις ξεκινησουμε φροτακια θα την φτιαχνω μονη μου..

Θα κάνεις το καλύτερο και το πιο υγιεινο για τα παιδάκια σου ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

το ρυζαλευρο μου ειπε και το βαζω μεσα η παιδογαστρεντερολογος και ξεκινησαμε την προηγουμενη εβδομαδα σκετο προψημενο χωρις γαλα και γλουτενη(αυτο της νουτριτσια) και πιο πολυ για την ΓΟΠ γιατι εχουμε τρομερο προβλημα(ευρεια παλλινδρομηση)

το ρυζαλευρο μου ειπε και το βαζω μεσα η παιδογαστρεντερολογος και ξεκινησαμε την προηγουμενη εβδομαδα σκετο προψημενο χωρις γαλα και γλουτενη(αυτο της νουτριτσια) και πιο πολυ για την ΓΟΠ γιατι εχουμε τρομερο προβλημα(ευρεια παλλινδρομηση)

Ευρεία παλλινδρόμηση είχε και η δικιά μου από πριν 40ντήσει (κάναμε έλεγχο με υπέρηχο, αφού 40ντησε). Το φαγητό, μου είχε γίνει εφιάλτης ,γιατί δεν ήξερα αν θα το κρατήσει και πόσο πολύ θα βγάλει! Οι εμετοί κόπηκαν μαχαίρι μόλις άλλαξα τη διατροφή μου κι έκοψα τα αλλεργιογόνα (θήλασα μέχρι 9 και κάτι μήνες). Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν πολεμήσεις την αλλεργία, που είναι η αιτία, η ΓΟΠ, που είναι σύμπτωμα της αλλεργίας, θα περάσει.

Μου κάνει εντύπωση η οδηγία της γιατρού σου. Σε αυτό που σου είπα ήταν απόλυτες και η γαστρντερολογος του Παιδων και η αλλεργιολογος άλλου νοσοκομείου. Στέρεες όχι νωρίτερα από τον 6ο! Μήπως να πάρεις και 2η γνώμη από εναν ειδικό στις αλλεργίες?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Ο μπέμπης μου έχει ΓΟΠ,αλλεργια στο αγελαδινο(θηλάζουμε) και θέλω να του δωσω υποαλλεργικη κρεμα χωρις γάλα και χωρις χημικούρες...

θα του βαζω μητρικο μεσα ή φρουτα.το allergy care κ το humana μηλο ειδα εχουν ρυζι και ο δικος μου δυσκολευεται στα κακα του...

τι λετε να δωσω;

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Σε συνεννοηση με τον παιδιατρο να μην δωσεις τετοια και να αρχισεις με χορτόσουπα ένα ένα τα λαχανικά που θα γινει κρεατόχορτόσουπα ή με φρουτα και απογευματινο εκει στον 8ο ειτε΄λιγο φαγακι απο το μεσημεριανο χωρις το κρεας ήτης ΗΟLLE χωρις γαλα αν εισαι κάπου έξω και δεν μπορεις.Σας βλεπει παιδογαστρεντερολόγος?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Σε συνεννοηση με τον παιδιατρο να μην δωσεις τετοια και να αρχισεις με χορτόσουπα ένα ένα τα λαχανικά που θα γινει κρεατόχορτόσουπα ή με φρουτα και απογευματινο εκει στον 8ο ειτε΄λιγο φαγακι απο το μεσημεριανο χωρις το κρεας ήτης ΗΟLLE χωρις γαλα αν εισαι κάπου έξω και δεν μπορεις.Σας βλεπει παιδογαστρεντερολόγος?

ο παιδιατρος μου τις προτεινε τις κρεμες.τρωμε κ φρουτα κ μρσημεριανο 2 μηνες περιπου

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Κοριτσια μηπως ξερετε εδω καποιο θεμα με σπιτικες κρεμες για μωρα με αλεργια?Σε δυο μηνες λογικα ξεκηναμε και θελω να παρω οσο περισσοτερες πληροφοριες για το θεμα γιατι εχω ψιλοαγχοθει.Δεν θελω να δωσω απο τις σκονες κτλ

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Αφού δυσκολέυεται κιόλας ασ΄τες καλύτερα. Υπάρχουν βέβαια της holle στα βιολογικά που δεν έχουν ρυζι αλλά άλλα δημητριακά αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ειναι οι καταλληλότερεςτροφες με παιδάκια με δυσανεξιες, ΓΟΠ, ευαισθησίες κλπ. Σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Ειδικά αυτές οι humana έχουν και πολλή ζάχαρη.....

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...