Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χειροποίητα γλυκάκια


VASILIKI

Recommended Posts


Διαφημίσεις


ωραια ιδεα!!!! και με χρωμα. τι χρωμα γλασσο θα βαλεις;;;;

θεωρω κανα δυο μερες πριν να ειναι ετοιμα;; ουτε να μπαγιατεψουν και να μη τρεχεις τελευταια στιγμη!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα βάλω δύο χρώματα, τα ίδια με τα τούλια από τις μπουμπουνιέρες, δεν ξέρω τι ακόμη. Μάλλον γαλάζιο και μπλέ. Τώρα πρέπει να βρώ και πως θα τα προσφέρουμε, μάλλον σε κουτάκια, αλλά θα ήθελα να ήταν διάφανα για να φαίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είχα κάνει για τη βάφτιση της κόρης μου μικρά κεκάκια σκεπασμένα με γλάσο και στολισμένα με ζαχαρωτά. Είχα βάλει κι εγώ διάφανο κουτάκι. Τα πλεξιγκλάς είναι πολύ ακριβά γι' αυτήν τη δουλειά. Εγώ είχα πάρει απλά διάφανα κουτιά από τον Στρουμπα. Εχει σε διάφορες διαστασεις, οπότε σίγουρα θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είμαι Θεσσαλονίκη. Κάπου διάβασα για τα Τζάμπο. Θα πάω από βδομάδα να κοιτάξω. Αν τελικά κάνω κεκάκια πρέπει να μείνουν στο ψυγείο μέχρι την βάφτιση?

Link to comment
Share on other sites

Θελεις χωρο στην κουζινα και χρονο, αν μιλάμε για 100 κεκακια με γλάσο...

Γιατι δεν κανεις γλυκο του κουταλιου για να μπορεις να το διαχειριστεις και μετά απο μερικές μερες...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ξανακάνει γλυκό του κουταλιού, και δεν ξέρω αν θα μου πετύχει, ενώ κεκάκια έχω κάνει με επιτυχία. Μετά νομίζω ότι τα βαζάκια για το γλυκό, θα βγούν λιγάκι ακριβά, ενώ πλαστικά διάφανα κουτάκια, θα είναι φθηνότερα. Από χώρο έχω, χρόνο θα βρω, αυτό που με προβληματίζει είναι πως θα τα χωρέσω στο ψυγείο.

Link to comment
Share on other sites

Τα κεκακια δεν μπαινουν στο ψυγειο...γιατι να τα βαλεις;;;

Θελεις ενα σκιερο χωρο χωρις υγρασία να τα βαλεις για 2 μερες το πολύ...

Αυτο θεωρω πως ειναι το προβλημα με τα κεκεκια...οτι πρεπει να τα φτιάξεις 2 το πολύ μερες πριν τα δωσεις...δεν ειμαι και ειδική...καλυτερα να μας πουν αυτες που φτιάχνουν...αλλά ετσι νομιζω...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Link to comment
Share on other sites

ο αντρας μου που ειναι της δουλειας (μαγειρας αλλα εχει και γνωσεις ζαχαροπλαστικης) μου ειπε πως δυο μερες πριν μια χαρα ειναι να τα φτιαξεις και θα φαγωθουν φρεσκα, απλα αν εχεις χρονο βαλε το γλασσο μια μερα πριν να φαινεται πιο ζωντανο....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ που είχα κάνει κεκάκια για τη βάφτιση είχα ακολυθήσει το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή από μεσημέρι έως αργά το απόγευμα τα κεκάκια. Ούτε ψυγείο ούτε τίποτα. Για την ακρίβεια τα είχα απλώσει στο τραπέζι της τραπεζαρίας, πάνω σε χαρτιά ζαχαροπλαστικής.

Σάββατο μεσημέρι τους έριξα το γλάσο και Σάββατο απογευματάκι κόλησα τα ζαχαρωτά. Ξανά στο τραπέζι της τραπεζαρίας πάνω στα χαρτιά.

Κυριακή πολύ πρωί (ας πούμε στις 7) τα έβαλα στα χαρτάκια και στα διάφανα κουτάκια και έβαλα τα κουτάκια στα καλάθια μεταφοράς.

Η βάφτιση ήταν στις 12 και τα κεκάκια φρεσκότατα. Το ψυγείο θα τα χαλάσει, γιατί θα πάρουν υγρασία.

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεσαι τόσο χωρο, αλλά καλό είναι να υπάρχουν 2 άτομα, γιατί δεν μπορείς να κάνεις όλες τις δόσεις μαζί. Για παράδειγμα, ενώ ο ένας χτυπάει 2-3 δόσεις κέικ, ο άλλος ξεφορμάρει αυτά που έχουν ήδη βγει. Ενώ ο ένας φτιάχνει γλάσο, ο άλλος γλασάρει με την προηγούμενη δόση κ.ο.κ. Ενας μόνος του θα κουραστεί πολύ, γιατί θα είναι σε άγριο τρέξιμο.

Link to comment
Share on other sites

To κακό είναι πως είμαι μόνη μου, δεν έχω βοήθεια. Το καλό είναι πως θα τα κάνω σε καραμελόχαρτο απ' την αρχή, και δεν θα χρειάζεται ξεφορμάρισμα κ.τ.λ. Σκέφτηκα και κάτι άλλο. Αν κάνω τα κεκάκια λίγες μέρες πριν και τα βάλω την ζύμη με τα καραμελόχαρτα στην κατάψυξη, και όταν είναι να τα ψήσω, κατευθείαν στον φούρνο. Νομίζω πως θα είναι ευκολότερο έτσι. Εκτός αν βραχούν τα καραμελόχαρτα, και μετά καούν στον φούρνο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω χρησιμοποιήσει χαρτάκια, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι όμως σχεδόν σίγουρη ότι δεν μπορούν να μπουν στην καταψυξη, γιατί θα υγρανθούν.

Πόσα κομμάτια σκέφτεσια να κάνεις? Ανθρωπο για να σου κρατήσει το μωρό έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχω κανέναν. Τελικά, όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο δύσκολο το βρίσκω να τα φτιάξω όλα μόνη μου. Μπορεί και να καταλήξω, να πάρω έτοιμα γλυκά. Σ ευχαριστώ πάντως που απάντησες.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μ' αρέσει πολύ η ιδέα σου και πιστεύω πως αν δεν θέλεις μεγάλη ποσότητα θα σου είναι εύκολο να τα φτιάξεις...Αν το θέλεις πιστεύω πως θα έπρεπε να το δοκιμάσεις...

Μη βάλεις όμως τη ζύμη στην κατάψυξη, δεν είμαι σίγουρη αν θα σου φουσκώσουν μετά... Φτιάξε τα την προπαραμονή της βάφτισης όπως σου είπαν και τα κορίτσια σε δυο δόσεις, τα μισά το πρωί και τα άλλα το βράδυ ας πούμε, και στόλισέ τα την επόμενη μέρα...Δεν το βρίσκω ανέφικτο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...