Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νερο βρυσης ή εμφιαλωμένο?

Recommended Posts

Κοριτσια τα φωτα σας. Πηγαμε προχτες στο παιδιατρο και μας ειπε να κοψουμε την αποστειρωση καθως και το βρασιμο του νερου το μωρο μου ειναι 5,1/2 μηνων. Απο την αρχη όταν της εβαζα νερο βρυσης εκανε δυσκοιλιοτητα ετσι παιρναμε ζαγορι και λυσαμε το προβλημα. Τωρα μου ειπε να της δωσω νερο βρυσης φοβαμαι ομως μηπως ξαναγυρισουμε στη δυσκοιλιοτητα...εχει αντιμετωπισει καμμια σας το ιδιο θεμα? να συνεχισω το βρασμό ή οχι?

ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

εγω παντως αποστειρωση συνεχιζω ακομη, θα τη συνεχισω και για λιγο ακομη μεχρι να κλεισουμε χρονο, οσο για το νερο της δινω εμφιαλωμενο(ο γιατρος μου ειπε), ομως μεχρι 6 μηνων της εδινα βραστο!!!

η γιατρος μου ειπε να το βραζω μονο για το γαλα.οταν πινει να δινω απλο απο τη βρυση,οχι εμφιαλωμενο,ισως επειδη εχει παραπανω καποια στοιχεια;;; δοκιμασε το , τωρα μπορει να το αντεχει. η αποστειρωση δεν εχει νοημα για ενα χρονο..αφου βαζει τα χερια στο στομα, τρωει τροφες, τι να κανει μια αποστειρωση στο μπουκαλι;

η γιατρος μου ειπε να το βραζω μονο για το γαλα.οταν πινει να δινω απλο απο τη βρυση,οχι εμφιαλωμενο,ισως επειδη εχει παραπανω καποια στοιχεια;;; δοκιμασε το , τωρα μπορει να το αντεχει. η αποστειρωση δεν εχει νοημα για ενα χρονο..αφου βαζει τα χερια στο στομα, τρωει τροφες, τι να κανει μια αποστειρωση στο μπουκαλι;

συμφωνω σ αυτο που λες, αλλα τις θηλες, τι να τις κανεις,οτι και να κανεις καουτσουκ ειναι δεν πλενεται καλα! ο γιατρος μου ειχε πει να της βραζω, ετσι και εγω αποστειρωνω και τα μπουκαλια!!!

Κοριτσια τα φωτα σας. Πηγαμε προχτες στο παιδιατρο και μας ειπε να κοψουμε την αποστειρωση καθως και το βρασιμο του νερου το μωρο μου ειναι 5,1/2 μηνων. Απο την αρχη όταν της εβαζα νερο βρυσης εκανε δυσκοιλιοτητα ετσι παιρναμε ζαγορι και λυσαμε το προβλημα. Τωρα μου ειπε να της δωσω νερο βρυσης φοβαμαι ομως μηπως ξαναγυρισουμε στη δυσκοιλιοτητα...εχει αντιμετωπισει καμμια σας το ιδιο θεμα? να συνεχισω το βρασμό ή οχι?

ευχαριστώ πολύ

Ο καθενας (γιατρος) τα δικα του λεει. Κοιτα εμεις συνεχισαμε βρασιμο μεχρι 1 χρονο και για νερο. Και μετα ρωτησα την γιατρο και ειπε βρυση. Και βρυση πινουμε ολοι μας βασικα. Τι να σου πω. Δεν εχει κατι η μικρη ειναι ΟΚ με το νερο βρυσης. Αλλα ξερω οτι βασικα οταν τα μικρα αρχιζουν να πιανουν οτι βρουν και να το βαζουν στο στομα η απολυμανση ειναι ανευ ουσιας γιατι μικροβια παιρνουν ετσι και αλλιως. Ουσιαστικα το βρασιμο/απολυμανση μετα απο εκεινο το σημειο (νομιζω) ειναι για να αισθανομαστε εμεις πιο σιγουροι οχι οτι βοηθαει....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για την αμεση ανταπόκριση νομιζω οτι θα συνεχισω το βρασμό αλλα με νερο βρύσης πλεον (δοκιμαστικα για τα κακακια) και η αποστείρωση θα παρει τελος αφου οτι βρισκει μπροστά της το τρωει.

Ελπιζω αυτη ως μεση λυση θα λειτουργήσει!!

many thanks!

Χαιρομαι που κατεληξες καπου, απλα ειδα το θεμα και ειπα να παραθεσω κι εγω την εμπειρια μου!

Σε εμας ο παιδιατρος ειπε να σταματησει η αποστειρωση μολις ξεκινησε το κουταλι (φρουτοκρεμα και κρεμα βανιλια). Βεβαια εγω για προσωπικους λογους τη συνεχισα μεχρι τον 7ο μηνα. Μετα απλα ειπα να τη σταματησω. Οσο για το νερο , εγω της εδινα νερακι απο τη βρυση βρασμενο μεχρι τον 6ο. Μετα σταματησα να το βραζω και δεν παρατηρησα καποια διαφορα στις κενωσεις της (παρ'ολο που ειναι δυσκοιλιο παιδι --> Ασχετο αλλα εμεις ειδαμε φανερη διαφορα στο θεμα με τη δυσκοιλιοτητα οταν ξεκινησε τα φρουτα! Ειδικα το πορτοκαλι τη βοηθαει πολυ αν και το ενταξαμε μετα τον 9ο μηνα στη διατροφη μας επειδη θεωρειται απο τα αλλεργιογονα φρουτα). Εμφιαλωμενο νερο της εδωσα το καλοκαιρι που πηγαμε επαρχεια επειδη το νερο εκει δεν ηταν ποσιμο (κι εμεις εμφιαλωμενο πιναμε και μαλιστα το Ζαγορι). Βεβαια τοτε επινε μονο γαλα, αλλα η παρασκευη του γαλακτος της γινοταν αποκλειστικα με εμφιαλωμενο!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Χαιρομαι που κατεληξες καπου, απλα ειδα το θεμα και ειπα να παραθεσω κι εγω την εμπειρια μου!

Σε εμας ο παιδιατρος ειπε να σταματησει η αποστειρωση μολις ξεκινησε το κουταλι (φρουτοκρεμα και κρεμα βανιλια). Βεβαια εγω για προσωπικους λογους τη συνεχισα μεχρι τον 7ο μηνα. Μετα απλα ειπα να τη σταματησω. Οσο για το νερο , εγω της εδινα νερακι απο τη βρυση βρασμενο μεχρι τον 6ο. Μετα σταματησα να το βραζω και δεν παρατηρησα καποια διαφορα στις κενωσεις της (παρ'ολο που ειναι δυσκοιλιο παιδι --> Ασχετο αλλα εμεις ειδαμε φανερη διαφορα στο θεμα με τη δυσκοιλιοτητα οταν ξεκινησε τα φρουτα! Ειδικα το πορτοκαλι τη βοηθαει πολυ αν και το ενταξαμε μετα τον 9ο μηνα στη διατροφη μας επειδη θεωρειται απο τα αλλεργιογονα φρουτα). Εμφιαλωμενο νερο της εδωσα το καλοκαιρι που πηγαμε επαρχεια επειδη το νερο εκει δεν ηταν ποσιμο (κι εμεις εμφιαλωμενο πιναμε και μαλιστα το Ζαγορι). Βεβαια τοτε επινε μονο γαλα, αλλα η παρασκευη του γαλακτος της γινοταν αποκλειστικα με εμφιαλωμενο!

Φαιη ευχαριστώ .Θα αρχισω νερο της βρυσης βρασμενο και θελω να πιστευω και εμεις οταν θα ξεκινησουμε φρούτα θα απαλλαχτουμε απο τη δυσκοιλιοτητα αλλα μας ξεκιναει 6μιση μηνών μονο αχλαδι και μετα απο μια εβδομαδα και μηλο, οποτε εχουμε 1 μηνα να περιμενουμε, γι αυτο και ανησυχησα οταν μου ειπε ορθα κοφτα αβραστο νερο απο βρυση τελος αποστειρωση ...σε 15 μερες ξεκιναμε κρεμα ρυζαλευρο βανιλια δε ξερω αν η κρεμα κανει δυσκοιλιοτητα θελω να πιστευω οτι θα τα παμε καλα. Παρεπιπτιντως εχετε ακουσει για τις holle? εσεις τι κρεμα δωσατε?

δεν ξερω και πολλα πραγματα απο αποστειρωση μιας και θηλαζω αλλα νερο της βαζω εμφιαλομενο παντα για να πιει

οταν ειναι να της κανω κρεμα δεν εχω προβλημα να της βαλω απο τη βρυση γιατι το νερο βραζει οχι ομως για να πιει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

• 1 month later...

Κοριτσια καλημερα και καλο μηνα! Γνωριζετε μεχρι ποτε το μωρο μας πρεπει να πινει βρασμενο νερο;Εγω τησ δινω νερο απο βρυση με φιλτρο αφου πρωτα το βρασω αλλα νομιζω οτι τωρα που ειναι 7 μηνων μπορει να πιει αβραστο.

Τι να κανω;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλημερα και καλο μηνα! Γνωριζετε μεχρι ποτε το μωρο μας πρεπει να πινει βρασμενο νερο;Εγω τησ δινω νερο απο βρυση με φιλτρο αφου πρωτα το βρασω αλλα νομιζω οτι τωρα που ειναι 7 μηνων μπορει να πιει αβραστο.

Τι να κανω;

Μέχρι 1 έτους νερό βρασμένο μετά το χρόνο από τη βρύση. Για εκτός Αθηνών όμως ο παιδίατρς μας είπε ΠΑΝΤΑ εμφιαλωμένο βρασμένο ή όχι (ανάλογα την ηλικία). Ο λόγος είναι ότι είχε κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Πιστεύω οτι το καλύτερο νερό (γενικώς για να πίνουμε και εμείς και τα παιδιά μας)

είναι αυτό της βρύσης...

αλλά περασμένο απο φίλτρο!

Τα εμφιαλωμένα μην νομίζετε οτι είναι ό,τι το καλύτερο!....

Δείτε αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20217

και αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59859

Οσον αφορά το βράσιμο του νερού

ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του!

Εσεις πρέπει να ακούτε τον δικό σας παιδίατρο γιατί αυτός είναι υπέυθυνος για το δικό σας παιδί!

ευχαριστώ πολύ

Στην κόρη μου επειδή αλλάξαμε περιοχή όταν ήταν 1 έτους και εκεί της βρύσης ήταν άθλιο πήρα σαστισμένη και ρώτησα την παιδίατρο τι να κάνω.

-Εμφιαωμένο είπε

-Μα κάνει να το βράσεις;

-μια βράση με το βραστηρα ή κτσαρολα μόλις πάρει το κλείνεις.

Στο γιο μου τώρα 1 έτους και για γάλα και για νεράκι απο βραστηρα εμφιαλωμένο.

Ακόμη δεν είμαι βέβαιη ποιο είναι το σωστό. Τρέμω στην ιδέα μπορεί να κάνω λάθος γιατί άκρη δεν έβγαλά ο καθένας έλεγε το δικό του.:roll:

Στην κόρη μου επειδή αλλάξαμε περιοχή όταν ήταν 1 έτους και εκεί της βρύσης ήταν άθλιο πήρα σαστισμένη και ρώτησα την παιδίατρο τι να κάνω.

-Εμφιαωμένο είπε

-Μα κάνει να το βράσεις;

-μια βράση με το βραστηρα ή κτσαρολα μόλις πάρει το κλείνεις.

Στο γιο μου τώρα 1 έτους και για γάλα και για νεράκι απο βραστηρα εμφιαλωμένο.

Ακόμη δεν είμαι βέβαιη ποιο είναι το σωστό. Τρέμω στην ιδέα μπορεί να κάνω λάθος γιατί άκρη δεν έβγαλά ο καθένας έλεγε το δικό του.:roll:

Συγνώμη αλλά με μία βράση το νερό δεν αποστειρώνεται, θέλει τουλάχιστον 8 λεπτά μετά το βρασμό για να αποστειρωθεί, οπότε για ποιο λόγο να το κάνεις;

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Συγνώμη αλλά με μία βράση το νερό δεν αποστειρώνεται, θέλει τουλάχιστον 8 λεπτά μετά το βρασμό για να αποστειρωθεί, οπότε για ποιο λόγο να το κάνεις;

δεν ξερω ετσι ειπε μια βραση παλια βραζαμε κατσαρολακι 10 λεπτα μετα το 6μηνο βραστηρα

τωρα σταματησαμε τελειως γλυτωσαμε και απ τα ασπρακια που κολυμπουσαν στο νερο (απο τα στοιχεια του νερου)

κουραγιο στους υπολοιπους

δεν ξερω ετσι ειπε μια βραση παλια βραζαμε κατσαρολακι 10 λεπτα μετα το 6μηνο βραστηρα

τωρα σταματησαμε τελειως γλυτωσαμε και απ τα ασπρακια που κολυμπουσαν στο νερο (απο τα στοιχεια του νερου)

κουραγιο στους υπολοιπους

Αχ, αντε να ακουσω επιτελους κατι και για αυτο. Τα ασπράκια τι ειναι;;; δεν είναι άλατα; είναι στοιχεία του νερού; εγω φοβόμουν οτι είναι άλατα και γιαυτό ηθελα να κόψω την αποστειρωση με το βράσιμο και να το κάνω λίγο χλιαρό το νερό με μπρίκι και να φτιάχνω το γάλα..μόνο ετσι οταν έκανα μια φορά το είδα πεντακάθαρο. εγω βάζω εμφιαλωμένο στο μωρο λογω δυσκοιλιότητας..είναι μόλις τριών μηνών ο μπέμπης και φοβαμαι να σταματησω το βράσιμο αλλά περισσότερο φοβάμαι αυτά τα ασπράκια... δεν ξέρω Δευτέρα θα ρωτήσω την παιδίατρο αλλα οποια ξέρει ας μου πει..

Αχ, αντε να ακουσω επιτελους κατι και για αυτο. Τα ασπράκια τι ειναι;;; δεν είναι άλατα; είναι στοιχεία του νερού; εγω φοβόμουν οτι είναι άλατα και γιαυτό ηθελα να κόψω την αποστειρωση με το βράσιμο και να το κάνω λίγο χλιαρό το νερό με μπρίκι και να φτιάχνω το γάλα..μόνο ετσι οταν έκανα μια φορά το είδα πεντακάθαρο. εγω βάζω εμφιαλωμένο στο μωρο λογω δυσκοιλιότητας..είναι μόλις τριών μηνών ο μπέμπης και φοβαμαι να σταματησω το βράσιμο αλλά περισσότερο φοβάμαι αυτά τα ασπράκια... δεν ξέρω Δευτέρα θα ρωτήσω την παιδίατρο αλλα οποια ξέρει ας μου πει..

Κι εμενα ο μικρος μου εχει δυσκοιλιοτητα, αλλα δεν ηξερα κατι για το εμφιαλωμενο. Για πες μου, βοηθαει??

J6Wpp3.png

Δεν ξέρω τι ειναι τα ασπράκια πάντως σε καποια εμφιαλωμένα νερά π.χ. Κορπή, είχα δει περισσότερα όταν έβραζα το νερό παρά από όταν έβραζα το νερό της βρύσης. Δεν ξερω αν βοηθάει το εμφιαλωμένο στη δυσκοιλιότητα, εμάς μας βόηθησε το χαμομήλι στα μισά γεύματα και το frisolac comfort. Ρωτήστε τον παιδιατρο για περισσότερα.

Πρώτα απ' όλα κορίτσια πρέπει να δίνετε στα μωράκια σας βρασμένο νερό (κατά προτίμησει εμφιαλωμένο) τουλάχιστον μέχρι να γίνουν ενός έτους.Μπορεί να κόβουμε την αποστείρωση από τα μπουκάλια όταν γίνουν έξι μηνών αλλά την αποστείρωση του νερού πρέπει να την συνεχίζετε!!!!Τώρα για τα "ασπράκια"που βλέπετε είναι από τα άλατα που έχει το νερό καλό είναι να το σουρώνετε αμα βλέπετε ότι είναι πάρα πολλά. Κατά τακτά διαστήματα να πλένετε και τον βραστήρα σας διότι συγκεντρώνονται στο πάτο του και για αυτό είναι και τόσα πολλά.Ο βραστήρας πλένεται με λευκό ξύδι και νερό!!!!

Κι εμενα ο μικρος μου εχει δυσκοιλιοτητα, αλλα δεν ηξερα κατι για το εμφιαλωμενο. Για πες μου, βοηθαει??

Βοηθάει πάρα πολύ το εμφιαλωμένο. Το Ζαγόρι είναι καλό αλλά ανάλογα σε ποια περιοχή μένεις διάλεξε καλύτερα ένα που έχει κοντά τη πηγή.(αποφεύγεις την ταλαιπωρία και ζέστη κλπ που γίνεται με τη μεταφορά του νερού μέχρι το σούπερ μάρκετ). Το frisolac comfort είναι οντως πολύ καλό, εμάς όμως πάλι λίγη δουλειά έκανε όμως με εμφιαλωμένο νεράκι έχει πλέον σταματήσει το θέμα της δυσκοιλιότητας. Καλό είναι να μην αλλάζεις γάλατα πολύ συχνά όμως γιατί θα ταλαιπωρηθείτε μέχρι να βρείτε το σωστό για εσάς. το σωστό είναι αυτό που απολαμβάνει το μωρό φυσικά και δενυπάρχει ένα στανταρ για όλα. Πάντως ναι βοηθάει πολύ το εμφιαλώμενο και το διάβασα εδω κάπου στο φόρουμ. Θα δεις διαφορά στις 3 μέρες το πολύ.

• 2 weeks later...
Δεν ξέρω τι ειναι τα ασπράκια πάντως σε καποια εμφιαλωμένα νερά π.χ. Κορπή, είχα δει περισσότερα όταν έβραζα το νερό παρά από όταν έβραζα το νερό της βρύσης. Δεν ξερω αν βοηθάει το εμφιαλωμένο στη δυσκοιλιότητα, εμάς μας βόηθησε το χαμομήλι στα μισά γεύματα και το frisolac comfort. Ρωτήστε τον παιδιατρο για περισσότερα.

Τα ασπράκια αυτά είναι άλατα ασβεστίου, ένδειξη ότι στο εμφιαλωμένο αυτό νερό υπάρχει ασβέστιο.. Τέτοιο είναι και το ΚΟΡΠΗ.. από γιατρούς έχω ακούσει ότι είναι το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα, το πιο ισορροπημένο ως σύσταση.. στο εξωτερικό έχουν γίνει κάποιες έρευνες που έδειξαν ότι κάποια νερά πχ Contrex, έχουν περισσότερο ασβέστιο και από ένα ποτήρι γάλα..!! άρα τα ασπράκια μπορεί να μας ανησυχούν, αλλά είναι απλά ένδειξη ότι το νερό αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο..

Εγω εδω χρησιμοποιω εμφυαλομενο για τα παιδια. Εχει καποια που ειναι καταλληλα για την διατροφη των μωρων (το γραφουν). Η παιδιατρος μου ειχε πει οτι δεν χρειαζεται βρασιμο για αποστηρωση απλα το εφερνα στην καταληλη θερμοκρασια. Οταν αρχισαν να πινουν νερακι τους το εδινα απο το μπουκαλι. Το μονο που κανωω ειναι να μην το κραταω παν απο 48 ωρες ανοιχτο..

Πρώτα απ' όλα κορίτσια πρέπει να δίνετε στα μωράκια σας βρασμένο νερό (κατά προτίμησει εμφιαλωμένο) τουλάχιστον μέχρι να γίνουν ενός έτους.Μπορεί να κόβουμε την αποστείρωση από τα μπουκάλια όταν γίνουν έξι μηνών αλλά την αποστείρωση του νερού πρέπει να την συνεχίζετε!!!!Τώρα για τα "ασπράκια"που βλέπετε είναι από τα άλατα που έχει το νερό καλό είναι να το σουρώνετε αμα βλέπετε ότι είναι πάρα πολλά. Κατά τακτά διαστήματα να πλένετε και τον βραστήρα σας διότι συγκεντρώνονται στο πάτο του και για αυτό είναι και τόσα πολλά.Ο βραστήρας πλένεται με λευκό ξύδι και νερό!!!!

Τι σημαίνει πρέπει??? Υπαρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει αυτο το "πρεπει" και μάλιστα να το επιττάσει κιόλας??

Η κάθε μία κάνει αυτό που θεωρεί πιο σωστό για το δικο της κ δεν υπάρχουν "πρεπει".

Εγω προσωπικά στματησα την αποστείρωση στους 3 μήνες κ το νερό το βραζω σε βραστήρα από την πρωτη κιόλας μέρα.(εκτος αν ειμαι καπου κ δεν εχει βραστηρα).. και στα δυομου παιδια κ δεν ειχαμε ποτε κανένα προβλημα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Παντως στο δευτερο παιδι το θεμα της αποστηρωσης ειναι μεγαλο... Γιατι εγω και τα μπιμπερο και τις πιπιλες τα εβραζα αλλα οταν με βοηθαγε ο μεγαλος ολο απο την θηλη τα επιανε...

Συμφωνω ομως οτι ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει... Εμεις μεχρι τωρα δεν ειχαμε προβλημα