Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΤΑΩΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

Recommended Posts

Καλησπέρα, ψάχνω να βρω κάποιο λογιστή ή δικηγόρο που ασχολείται με τα εργατικά για το παρακάτω θέμα:

δουλέυω στον ίδιο εργοδοτη 10 χρόνια και έχω άριστες σχέσεις. Μετά τη γέννηση της κόρης μου διάλεξα να δουλεύω 6 ώρες για 1 χρόνο και τώρα δουλεύω 7 ώρες για 6 μήνες όπως και δικαούμαι. Από 1 Ιουλίου θα πρέπει να δουλεύω 8 ώρες πράγμα για μένα αδύνατο.

Υπάρχει καποια συγκεκριμένη εγκυκλιος η οποία να μου δίνει το δικαίωμα να συμφωνήσω με τον εργοδότη μου να συνεχίζω να δουλεύω επτά ώρες με αφαίρεση κάποιου μέρους το μισθού μου. (Το είχα κάνει όταν γέννησα το γιο μου- είχα υπογράψει κάποιο απλό χαρτί για να βρίσκεται στο λογιστήριο- αλλά σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα κάτι πιο επισημο και κατοχυρωμενο {οι συναδελφοι μου δεν βλέπουν με καλό μάτι να δουλεύω λιγότερο} για αυτό θα ήθελα να ειμαι κατοχυρωμενη και ενημερωμενη.

Ευχαριστώ κορίτσια

Διαφημίσεις

Θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με δικηγόρο ειδικό στο εργατικό δίκαιο. Πιθανώς να πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή στη σύμβασή σου, εάν η αρχική πρόβλεπε οκτάωρο και μισθό ανάλογο του οκταώρου. Ομως αν υπογράψεις νέα σύμβαση, ΠΡΟΣΟΧΗ, πρέπει να αναγραφεί ρητώς ότι η προϋπηρεσία σου διατηρείται, γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσεις πολλά από τα δικαιώματα που έχεις κατακτήσει νομικά τα 10 έτη που εργάζεσαι στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ο δικηγόρος σου θα σου τα εξηγήσει λεπτομερώς. Το σίγουρο είναι ότι γίνεται αυτό που θέλεις, όχι χάρη σε κάποια εγκύκλιο αλλά βάσει της αρχής της ελευθερίας των συμβάσεων, σύμφωνα με την οποία οι 2 πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν ό,τι θέλουν, εφόσον δεν αντιβάίνει στο Νόμο, στα χρηστά ήθη κλπ.

βετα:lol:

Eυχαριστω Βετα για την άμεση και διαφωτιστικη απαντηση σου. Το θέμα ειναι να βρω δικηγόρο ειδκο στα εργατικά. Αν ξέρεις κανέναν θα με βοηθούσε πολύ. Εννοείται με αμοιβή.