Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Χαλάνδρι - Μαρούσι

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας,

ακόμα ψάχνω σταθμό για την Ελενίτσα που είναι 20 μηνών. Εχοντας απορρίψει κάποιους σταθμούς για διάφορους λόγους, εφτασα σήμερα στο ευτυχές σημείο να μου αρέσουν επιτέλους 3-4. Θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματά τους και αν κάποια από εσάς έχει κάτι καλό ή κακό να μου πει, ας μου το πει μπας και καταλήξουμε σε κάποιον, έστω και απορρίπτοντας τους υπόλοιπους. Λοιπόν

1. Marvy's, στο Πολύδροσο (δεν εχω ακόμα μιλήσει με την υπεύθυνη) αλλά σαν χώρος ήταν ικανοποιητικός.

2. Balloon στο Χαλάνδρι, ωραίος χώρος και μια καλή κοπέλα που με υποδέχτηκε και μου είπε τα σχετικά, 8 παιδια στο τμήμα που μας ενδιαφέρει, 1 παιδαγωγός και η υπεύθυνη που είναι εκει συνεχως και για όλα τα τμήματα

3.Χιονατη στο Χαλάνδρι (απλώς έχω ακούσει καλά λόγια-αυριο εχω ραντεβού)

4.Προσχολικά Χαμόγελα (επίσης αυριο)

Παρακαλώ αν έχετε κάποια άποψη για τους παραπάνω, γράψτε την , θα με βοηθήσετε πολύ

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

GEIA SOU ..KAI EGW SE AYTES TIS PERIOXES PERIPOU EPSAXA ALLA AYTOUS DEN TOUS EIXA DEI..

POIOUS APERIPSES MPOREIS NA MOU PEIS..KAI GIATI?

GIA AYTH TH XIONATH POLLA DIAVASA KAPOU EDW MESA..KALA APO OSO 8YMAMAI.

EGW KATELHXA STHN PITSIRIKOUPOLI STO XALANDRI..SA XWROS DE MPORW NA PW OTI EINAI KATI TO EKPLHKTIKO..ALLA NOMIZW OTI EINAI ZESTOS KAI OIKEIOS GIA TA MIKRA PAIDIA..

EPISIS EXW DEI TO ROLLINO STO MAROUSI TON PAIDIKO GALAXIA STA MELISSIA KAI TON PAIDOTOPO STA VRILISSIA..TO HLIOFEGGARO STHN PEYKH. AN 8ES MPORW NA SOU PW KAI GIA AYTA..

KALOI HTAN OLOI TOUS..TO 8EMA EINAI TI NOMIZEIS OTI TAIRIAZEI STO PAIDI SOU KAI SE SENA..EGW TWRA NOMIZW OTI PERISSOTERO PAME ME TO ENSTIKTO..KAI EGW KAI O ANTRAS MOU GNWRIZONTAS TO PAIDI MAS.

STHN POREIA 8A DOUME.

Με το ψάξιμο γεννιούνται και οι απορίες :

Πήγα χθες (μετά τη ΧΙΟΝΑΤΗ) στο σταθμό "ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" και θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για κανα-δυο θεματάκια που με προβληματίζουν. Κατ αρχάς, σαν χώρος, ας πούμε, οκ, εχω δει και καλύτερους και χειροτερους. Και η κοπέλα η Υπεύθυνη του σταθμού κι αυτή οκ, πολύ προσιτή και φιλικη και απ όσα κατάλαβα η φιλοσοφία τους εκεί είναι τα παιδιά να είναι σαν στο σπίτι τους, δηλαδη όχι αχανές περιβάλλον, συμμαζεμένα πράγματα και με τιμή 320 ευρώ το μηνα.

Και εχει και ενδιαφέρον διαιτολόγιο, υπό την εννοια ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι όλα βιολογικά, το λάδι είναι από το χωριό τους, τις μαρμελάδες τις φτιάχνει η μαμα της, που είναι και μαγείρισσα στο σταθμό, τις πίτες επίσης η μαμά που ανοιγει φύλλο μόνη της και όλα καλα με τη διατροφή. Αυτό που θα ήθελα να συζητήσουμε εδώ είναι ότι συνολικά ο σταθμός έχει 25 παιδιά και στο τμήμα το δικό μας θα είναι 5 παιδάκια (μαζί με τη δικια μου), το μικρότερο 19 μηνών και το μεγαλύτεο 2 ετων. Και αναρρωτιέμαι αυτό τώρα είναι καλό ή κακό? Εμένα μου φάνηκε καλό αρχικά γιατί νομίζω ότι μια παιδαγωγός με 5 παιδάκια θα μπορέι να κάνει πολλά πράγματα. Εσείς τι λέτε επ αυτού?

Ετσι κι αλλιώς, θα πάμε τη Δευτέρα να ξεκινήσουμε

α, πολύ καλά μου ακούγεται. τα πέντε παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι ο παράδεισος της παιδαγωγου!

δεν θα φέρουν και άλλα παιδάκια όμως ? - ρώτα το και΄αυτό, δηλαδή, μέχρι πόσα θα πάρουν σε αυτή την ομάδα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Στο Marvy's πηγαίνω τις κόρες μου για δεύτερη χρονιά.

Του χρόνου η μεγάλη θα πάει σε δημόσιο σχολείο στην πρώτη δημοτικού και η μικρή μου θα συνεχίσει στο Marvy's.

Προφανώς είμαι ευχαριστημένη και γενικά δεν είμαι αδιάφορη μαμά. Τα ψάχνω πολύ! Είμαι πολύ προσεκτική σε ορισμένα θέματα που ενδιαφέρουν εμένα και σε αυτά ο σταθμός με καλύπτει και για τις ηλικίες των δικών μου παιδιών.

Δε θα βρεις παντού να είναι όλα καλά κι αν το βρεις σε πρώτη άποψη δύσκολα να ισχύει. ;) πχ και περιβάλλον και κοπέλες και αριθμό παιδιων και διατροφή και φθηνό κλπ. Θα κάνεις και υποχωρήσεις...

Άρα επιμένω να ρωτάω τι ψάχνεις από ένα σταθμό?

Επίσης μπορεί ένας σταθμός να είναι καλός για κάποιες ηλικίες και για άλλες όχι τόσο. Παράδειγμα αν θέλεις η μκρή σου να κοιμάται εκεί επειδή είναι μωρό σε κούνια στο Marvi's νομίζω δεν έχει. Τα παιδιά κοιμούνται σε στρωματάκια... με δικά σου σεντονάκια που αλλάζει κάθε εβομάδα. Η μικρή μου πήγε εκεί από 20 μηνών και δεν είχε κανένα πρόβλημα παρόλα αυτά.

Τα τμήματα ήταν α) 2-3 ετών, β) 2-4 ετών γ) 4-5 ετών δηλαδή νήπεια προνήπεια. Οι δικές μου είναι η μια στο τμήμα β) και η άλλη στο γ).

Υπάρχουν 3 κοπέλες και η ιδιοκτήτρια που είναι επίσης νέα νηπειαγωγός και είναι στο γραφείο και βοηθάει όπου χρειάζεται.

Τώρα τελευταία το πρώτο τμήμα το χώρισε από όσο ξέρω στα μωρά μέχρι 2 και τα άλλα 2-3 ετών και πήραν άλλη μια κοπέλα. Αυτό ήταν εις βάρος του χώρου αλλά θεωρώ δευτερεύον το χώρο όταν οι κοπέλες είναι καλές και τα παιδιά περνάν καλά.

Πέρα από περιβάλλον κλπ το πάν για μένα είναι το προσωπικό. πχ από τον πρώτο σταθμό έφυγα επειδή διώξαν μια κοπέλα η οποία πήγε στο Marvy's και άρα πήγαμε κι εμείς εκεί :) Είναι εκεί μέχρι τώρα.

Από όλες τις κοπέλες στο Marvy's είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τα παιδιά μου έχουν επαφή με όλες γιατί πέρισυ και φέτος αλλάξανε τμήματα και έτσι τις ξέρω όλες (εκτός από την καινούρια στα μωρά). Υπάρχει συνενόηση μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, τους λέω ότι με απασχολεί και ότι θέλω ή δε θέλω. Δεν είναι ο σταθμός που θα μιλάς ΜΟΝΟ με τη διευθύντρια. Πχ παίρνω τηλέφωνο και μου δίνει την κοπέλα της τάξης...

Για αυτό ρωτάω πάνω από όλα τι ψάχνεις.

Μπορώ να σου πω περισσότερες λεπτομέριες εδώ ή σε προσωπικό μήνυμα αν θες....

Το σημαντικό είναι να πας να το δεις και να σου αρέσει εσένα για αυτό που ψάχνεις.

Toν "Ονειρόκηπο" στο Μαρούσι τον είδες?

Πέρυσι που έπαιζε να στείλω την κόρη μου και είχα ψάξει Μαρούσι-Βριλήσσια-Χαλάνδρι, αυτός μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Τότε βέβαια ενδιαφερόμουν για το βρεφικό μιας και η μικρή μου ήταν 10μηνών, αλλά τώρα που σκέφτομαι από Σεπτέμβριο να τη βάλω θα το ξανακοιτάξω. Κι εμένα η κόρη μου 20 μηνών είναι τώρα και επειδή έχουμε και αδερφάκι νεογέννητο και κλείνεται μέσα σκεφτόμουν ίσως και την Άνοιξη να την βάλω για να παίζει και να εκτονώνεται. Δυστυχώς δεν μπορεί η μαμά μου να τα βγάζει και τα δύο έξω και γι'αυτό σκέφτομαι από την άνοιξη τον παιδικό. Περισσότερο για το παιχνίδι και τα άλλα παιδάκια.

Από Σεπτέμβρη όμως είναι σίγουρο ότι θα πάει παιδικό. Τον ονειρόκηπο λοιπόν τον είχα κοιτάξει πέρυσι και ήταν ο μόνος που μου έκανε καλή εντύπωση. Όλοι μου βρώμαγαν και μου ξίνιζαν, ήμουν και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εκείνο τον καιρό και παρόλα αυτά ήταν ο μόνος που είπα εδώ θα τη φέρω. Δεν έχω εμπειρίες μιας και δεν πήγαμε τελικά πέρυσι, αλλά θυμάμαι ότι εκτίμησα πολύ τις 2 κοπέλες που είχαν στο βρεφικό, το ότι ήταν πλήρως διαχωρισμένο το βρεφικό τμήμα από το παιδικό (σημαντικό για περιόδους ιώσεων), για την ακρίβεια είναι 2 μονοκατοικίες δίπλα-δίπλα και η μία είναι παιδικό και η άλλη βρεφικό.

Πληροφορίες μπορείς να δεις και στο http://www.oneirokipos.gr

Επειδή λοιπόν σκέφτομαι ότι δεν θα το ψάξω πάλι από την αρχή το θέμα θα με ενδιέφερε αν κάποια τον γνωρίζει τον σταθμό και αν έχει καμιά πιο ουσιαστική εμπειρία καλή ή κακή...

δυστυχως έτσι είναι τα πράγματα απο πλευράς παιδαγωγών.

Ειδικά αυτό με την νοητική στέρηση, ακόμα και λίγη να είναι, το έχω δεί και αυτό σε συνεντεύξεις, και δυστυχώς είναι κάτι που προφανώς οφείλεται σε λανθασμένη κατάρτιση των ατόμων αυτών,

μιας και αυτή η δουλειά, είναι δυσκολη για κάποιον που δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες, οπότε πως θα τα βγάλει πέρα ένα άτομο που αντιμετωπίζει καποιες δυσκολίες? (είτε σωματικές είτε νοητικές ακόμα και μικρού βαθμού να είναι...).

έναν αστράγαλο να μην μπορείς να πατήσεις καλά, χάθηκες!

για άλλη μια φορά φταίει και το κράτος και οι υπεύθυνοι ή και οι γονείς που λόγω άγνοιας, συνιστούν σε άτομα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις αυτού του επαγγέλματος, να απευθυνθούν σε αυτό το κλάδο..

και αυτό είναι αλήθεια

Και δυστυχως επισης το επαγγελμα της βρεφονηπιοκομου εχει παρεξηγηθει.. Ολοι νομιζουν οτι να δουλευεις σε εναν παιδικο σταθμο ειναι παιχνιδακι..

Καθεσαι ολη μερα στη μοκετα παιζεις και λες τραγουδακια, αντε να αλλαξεις και καμια πανω. Ομως τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα και η πραγματικότητα ειναι αυτη που κανει πολλες επαγγελματιες να στραφουν σε αλλη επαγγελματικη κατευθυνση.

τώρα για τη σύγκριση με το αυτοκίνητο δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητα ευστοχο αλλα καταλαβαίνω πως το εννοεί η dora.

Σαφώς όταν κάποιες καταστάσεις είναι με ένα άλφα τρόπο φτιαγμένες,

το κακό δεν θα αργήσει να γίνει....

και είναι κρίμα πολύ κρίμα που εδώ ακόμα και να γίνονται τέτοια πράγματα πάλι δε μαθαίνουμε, δηλαδή τέτοιες καταστάσεις όπως γράφει η dora υπάρχον στάνταρ , σε πάρα πολλούς παιδικούς.

φταίνε και τα ΜΜΕ που δεν το αναδεικνύουν περισσότερο, και έτσι οι γονείς δεν είναι ενημεροι

νομίζω κ τα ΜΜΕ δεν έχουν και τα ίδια ακόμα την απαραίτητη γνώση έτσι ώστε να ασχοληθούν με το θέμα, παραγωγικά - δηλαδή να ψάξουν, κτλ κτλ.. να φωτίσουν αυτό το θέμα.

και είναι θέμα υπευθυνότητας - δηλαδή να αναγνωρίσουν πχ τώρα τα παιδια που θα αποφοιτήσουν απο το λύκειο, και θα πάνε αυριο να ψάξουν για δουλειά, ότι αυτό το επαγγελμα δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα για τον οποιοδήποτε που δε μπορεί να κανει άλλη δουλειά. (είτε σε θέμα νοημοσύνης, είτε σε θέμα άλλων ικανοτήτων).

δυστυχώς αυτή η νοοτροπία υπάρχει, και αρκετά απο τα άτομα τα οποία υπάρχουν στον κλάδο και ψάχνουν δουλειά, έχουν αυτή την πεποίθηση. :(:!::? Οχι όλα, αλλα δυστυχώς αρκετά.

R.I.P. Michael Jackson.

Εμενα στο Χαλάνδρι χρόνια πρίν μετακομισω στην Ραφήνα.

Μήπως ξέρεις κάποιον βρεφονηπιακό στη Ραφήνα;;; Μένω στη Ν.Μάκρη και δεν θα έχω να μου κρατήσει κάποιος το μωρό απο τον Σεπτέμβιο που θα γυρίσω στη δουλειά!

Ευχαριστώ πολύ και καλημέρα :D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Το θέμα δεν είναι τα άτομα που ψάχνουν... έχουν ανάγκη υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους ίσως, δεν ξέρουν τη δουλειά ίσως... είναι άνεργα και ψάχνουν για δουλειά.

Το θέμα είναι ποιός προσλαμβάνει αυτά τα άτομα!!!! Με τι κριτήρια, με τι σπουδές συστάσεις και ποιός τους κρατάει στη δουλειά εάν είναι ανεπαρκείς, και πόσο μάλλον ποιός τους δίνει ευθύνες..!!!

Και για να σχολιάσω τα όσα λέει η Ντορά, εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα τουλάχιστον όσα έχω δει εγώ, γιατί αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σταθμό!

Παράδειγμα στο δικό μας σταθμό φέτος αλλάξαν 2 κοπέλες - βοηθούς γιατί δεν τους καλύπτανε.. και τώρα πήραν μια 3η ΜΟΝΙΜΗ όμως και κάνανε τμήμα χωριστό για τα μωρά. Αυτό για μένα είναι ένδειξη... γιατί όλοι μπορεί να κάνουν λάθος επιλογή αν δε καλύπτει αλλαξέ τη.

Το πρωϊ πάντα είνα μια κοπέλα που παραλαμβάνει τα παιδιά και ίσως και η ιδιοκτήτρια ή μια μαγείρισα, αλλά και τα παιδιά δεν πάνε ΟΛΑ στις 6 το πρωϊ! Πάνε σταδιακά με γονείς ή σχολικό και οι δασκάλες σταδιακά αυξάνονται μέχρι τις 9.

Μέχρι να μαζευτούν όλα έχει πάει 9 και έχουν μαζευτεί και οι δασκάλες και μοιράζονται στα τμήματα.

Το μεσημέρι μετά τις 1:30 που φεύγει το πρώτο σχολικό πάλι λιγοστεύουν τα παιδιά.. ένα μεγάλο μέρος φεύγει, και τα παραλαμβάνουν γυναίκες γιαγιές γονείς.... που σχολάνε νωρίς ή δε δουλεύουν, άλλο ένα μεγάλο μέρος κοιμούνται... και λιγοστεύουν και οι δασκάλες μετά τις 3 σταδιακά..αλλά και τα παιδιά. Παράδειγμα όταν τα παιδιά μου τα έπερνα στις 5 ήταν μια δασκάλα με 3 παιδιά. Μέχρι τις 4 ήταν πάντα δύο δασκάλες.

Αυτό το τσεκάρεις.. ΠΡΟΦΑΝΩΣ!

Στην επιλογή σταθμού το πιο σημαντικό είναι να τσεκάρεις με ποιούς μένουν τα παιδιά αυτές τις κενές ώρες.... τις κανονικές τους δασκάλες μια δύο πόσες.. βοηθούς ή μαγείρισες καθαρίστριες κλπ! Για μένα που τα παιδιά έμενα μέχρι αργά αυτό ήταν το πιο σημαντικό παρά οι δραστηριότητες και η δουλειά στο τμήμα!!! Έτσι επέλεξα σταθμό και για αυτό το λόγο άλλαξα και σταθμό πριν 2 χρόνια.

Με λίγα λόγια.. οι αναλογίες είναι καλές όταν επιλέξεις έναν καλό και ΜΙΚΡΟ συμαζεμένο σταθμό. Μέσα στη μέρα τα τμήματα είναι στάνταρ, ενώ θεωρώ καλή αναλογία μια δασκάλα για 8-10 παιδιά. Τις υπόλοιπες ώρες που είναι και πιο ελεύθερα τα παιδιά πρωϊ - απόγευμα αν είναι λίγα συνολικά στο σταθμό η αναλογία των παιδιών που μένουν πίσω μέχρι αργά είναι μικρή.

Όπου υπάρχουν πολλές βοηθοί και όχι κανονικές δασκάλες που έχουν τμήμα.. σημαίνει και πολλά παιδιά, αμφίβολη φύλαξη και τόσο πιο επικύνδινο είναι... να μην είναι κατάλληλα τα άτομα.

Η γενική οδηγία είναι όσο λιγότερα παιδιά συνολικά στο σταθμό και σταθερό και έμπειρο προσωπικό τόσο καλύτερο.

Από εκεί και πέρα.. ο Θέος να τα φυλάει.. και στο σχολείο και στο σπίτι!

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου και ειδικά για προσχολική αγωγή προτιμώ μικρά σχολεία με λίγα παιδιά και όχι επιχείρηση. Η οργάνωση μιας επιχείρησης.. δεν σημαίνει ότι υπάρχει φροντίδα και αγάπη, ίσια ίσια που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο τυπικά. Δεν ξέρω καθόλου το σταθμό ΧΙΟΝΑΤΗ και δεν έχω γνώμη για αυτό.

Απλά όταν έψαχνα για ιδιωτικά και είδα τα σχολεία ΚΑΝΤΑ, στην επαφή που είχα για το δημοτικό μου έκανε πολύ καλή εντύπωση...η συνομιλία και η παρουσίαση. Μάλισα μου φάνηκε η παρουσίαση.. υπερβολικά επαγγελματική και με πολύ καλό marketing. Με έπεισε!

Σε συστάσεις που ζήτησα αργότερα όμως.. όλοι με απέτρεπαν για διάφορους λόγους. Δεν έχει νόημα να επεκταθώ.

..GIA TON ONEIROKIPO POU RWTHSATE TON EIXA DEI KAI EGW ..KAI MOU AFHSE KALES ENTYPWSEIS. AKOMA KALYTERO HTAN ENA SEMINARIO POU KANANE GIA GONEIS KAI PAIDIKES FOVIES ME MIA POLY KALH PAIDOPSIXOLOGO POU ME XEMPLOKARE ARKETA.

WSTOSO DE MOU ARESE POLY O XWROS STON OPOIO DOULEVAN TA PAIDIA HLIKIAS 2.5 - 4..MOU FANHKE YPERVOLIKA MIKROS KAI KLEISTOFOVIKOS. KAI EPEIDH XERW KAI TO PAIDI MOU NOMIZW OTI H EPILOGH POU EKANA 8A TON IKANOPOIHSEI PERISSOTERO.

O XWROS TWN NHPIWN HTAN POLY KALOS WSTOSO KAI EINAI ARKETA ORGANWMENOI KAI FILIKOI PROS TOUS GONEIS. OFEILW NA TO OMOLOGHSW KA8WS KAI OI SYSTASEIS POU PHRA APO GNWSTOUS POU EIXAN PAEI TA PAIDIA TOUS EKEI HTAN POLY KALES.

AYTA ELPIZW NA VOH8HSA..

P.S. EPISIS EXEIS THN DYNATOTHTA NA PARAKOLOU8EIS TA PAIDIA SOU STH DIARKEIA THS HMERAS ME KAMERA. OI GONEIS POU HTAN STO SEMINARIO POU SOU ELEGA EKANAN OLOI XRHSH THS KAMERAS..KAI HTAN XALAROI.

Σε συστάσεις που ζήτησα αργότερα όμως.. όλοι με απέτρεπαν για διάφορους λόγους. Δεν έχει νόημα να επεκταθώ.

rike τα φορουμ υπαρχουν για να λεμε τη γνωμη μας.. εγω προσωπικα θα ηθελα πολυ να μαθω τους λόγους που σε απετρεψαν.. Το οτι τον εχω επιλεξει σαν σταθμό για το παιδι μου, δεν σημαινει απολυτα οτι ειναι η σωστη επιλογη, η οτι δεν θα αλλαζα σταθμό αν μαθω τα χιλια μυρια κακα..

Δεν εχω καποιο προσωπικο όφελος και στην τελικη δεν με πληρωνουν για να παω εκει το παιδι μου.. εγω τους δινω καθε μηνα τα ωραια μου ευροπουλα.. δεν εχω λογο οποτε να υποστηριξω αυτη μου την επιλογη αν αποδειχτει λαθος. Ο καθενας μπορει να την πατησει.. ειναι λογικο και ανθρωπινο..

Εγω εκτος απο τη συναδελφο που μου τον συστησε και την προσωπικη μου αποψη απο αυτα που εχω δει δεν εχω καπου αλλου να βασιστω .. μενω παρα πολυ μακρυα απο την περιοχη αυτη για να εχω γνωστους που πηγαιναν εκει τα παιδια τους..

Αλλωστε ενας απο τους σκοπους της υπαρξης αυτου του φορουμ ειναι η ανταλλαγη πληροφοριων ...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Είπα ότι δεν έχω γνώμη για το σταθμό.

Για το Δημοτικό είπα ότι μου έδοσε πολύ καλή εντύπωση στην παρουσίαση και συνάντηση που είχα με τον υπεύθυνο, αλλά αργότερα όταν ανέφερα ότι σκέφτομαι το ΚΑΝΤΑ μου είπαν κάποιοι γνωστοί μακρυά.... για διάφορους λόγους αόριστους και πιο συγκεκριμένους, αλλά όταν επιλέγεις γιατι να μην πας κάπου για το οποίο ακούς μόνο καλά από το να πας κάπου που ακούς.. διάφορα..αόριστα.. η κρύα πράγματα..?

Τα forum υπάρχουν να λέμε τη γνώμη μας.. εγώ δεν έχω σχηματίσει δική μου γνώμη, απλά έχω ακούσει από άλλους. Δε σημαίνει ότι είναι σωστά ή λάθος άρα δεν υπάρχει λόγος και στην τελική δε θέλω να επεκταθώ για κάτι που δεν έχω τσεκάρει. Απλά εμένα με επηρέασαν και το έλαβα υπόψη μου για να πάρω μια απόφαση. Εξάλλου ο καθένας βάζει άλλες προτεραιότητες.

• 2 εβδομάδες μετά...

Για τον Ονειρόκηπο έχω ακούσει κι εγω πολύ θετικά πράγματα. Ωστόσο όταν πήγα και ειδα την αίθουσα για τα βρέφη με τα πάρκα το ένα δίπλα στο άλλο με έπιασε η ψυχή μου και γενικά δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα οργανωμένοι. π.χ. τους ρψτούσα αν θα υπήρχε θέση σε 5 μήνες για να κλείσω και μοθ έλεγαν ότι θα το δούμε τότε. Δηλαδή αν τελικα δεν με εξυπηρετούσαν τι θα το έκανα το παιδί..Δεν εχω και πολλές επιλογες

Διαφημίσεις

Για τον Ονειρόκηπο έχω ακούσει κι εγω πολύ θετικά πράγματα. Ωστόσο όταν πήγα και ειδα την αίθουσα για τα βρέφη με τα πάρκα το ένα δίπλα στο άλλο με έπιασε η ψυχή μου και γενικά δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα οργανωμένοι. π.χ. τους ρψτούσα αν θα υπήρχε θέση σε 5 μήνες για να κλείσω και μοθ έλεγαν ότι θα το δούμε τότε. Δηλαδή αν τελικα δεν με εξυπηρετούσαν τι θα το έκανα το παιδί..Δεν εχω και πολλές επιλογες

Το συγκεκριμένο σταθμό δεν τον έχω δει. Όμως, το ότι σου είπαν ότι δεν ξέρουν αν θα έχουν θέση μετά από 5 μήνες δε σημαίνει ότι δεν είναι οργανωμένοι. Μπορεί να μην τους άρεσες εσύ, να σε θεώρησαν πολύ αγχωμένη, ή να θέλουν να καλύψουν τη θέση με τον πρώτο που θα πάει εκεί (επιχείρηση είναι .... λογικό είναι).

Την οργάνωση θα την κρίνεις από άλλα κατά τη γνώμη μου.

Ναι βρε Νικολ.. δεν ειναι δυνατον ενας σταθμος να ξερει απο τωρα αν θα εχει θεση σε 5 μηνες..

Δεν ειναι αυτος λογος για να απορριψεις εναν σταθμο. Ειναι απολυτα λογικη η απαντηση που σου εδωσαν.. Αυτο θα σου το ελεγε ο οποιοσδηποτε.. Εμενα προσωπικα μου ακουγεται σαφως καλυτερο απο το "παντα εχουμε θεσεις".. Αυτο δειχνει εναν σταθμο που δεν υπολογιζει το ποσα παιδια θα βαλει σε ενα τμημα.. που δεν τον νοιαζει αν το τμημα θα ειναι υπεραριθμο.. που του φτανει να εχει πελατεια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

γράψε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα οργάνωση πάντως.

αλλά για αυτό που λες, θα συμφωνήσω με την Dora.

Το ύποπτο είναι όταν σου πουν ελάτε όποτε θέλετε εμείς πάντα θα χουμε θέση. Σημαίνει ότι παίρνουν όσο πολλά και να είναι τα παιδιά.

R.I.P. Michael Jackson.

γράψε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα οργάνωση πάντως.

αλλά για αυτό που λες, θα συμφωνήσω με την Dora.

Το ύποπτο είναι όταν σου πουν ελάτε όποτε θέλετε εμείς πάντα θα χουμε θέση. Σημαίνει ότι παίρνουν όσο πολλά και να είναι τα παιδιά.

Μερικές φορές είναι η εντύπωση που παίρνεις από έναν χώρο χωρίς να μπορώ με ακρίβεα να εξηγήσω τι ήταν αυτό που δεν μου άρεσε. Πάντως αυτό με τα παρκοκρέβατα που ήταν το ένα δίπλα στο άλλο τόσο κολλητα μου έδωσε την εντύπωση ότι οι αρρώστιες θα έκαναν πάρτι. Πάντως για να μην είμαι άδικη επαναλαμβάνω ότιο έχω ακούσει από πολλές διαφορετικές πηγές πολύ καλά λόγια :)

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TOBOGAN. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩ ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΓΚΑΖΟΝ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΕΣ). ΕΙΝΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ (4 ΧΡΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ (20 ΜΗΝΩΝ). ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.... ΚΑΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ :lol:

UOMVp3.pngNossp2.png

Καλησπέρα αγαπητοί γονείς!!

Περιττό να σας πω όσο έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω..Εγώ θέλω να στείλω την μικρή, την οποία γεννάω από μέρα σε μέρα(!!), τον Σεπτέμβρη(6 μηνών θα είναι), και φυσικά ψάχνω ήδη εδώ και καιρό..Έχω μπλοκάρει εντελώς..Μένω στην Παλλήνη αλλά είμαι διατεθειμένη να την πάω στον καλύτερο σταθμό όπως καταλαβαίνετε!Τι είναι αυτό που πρέπει να ζητάω όμως για την ηλικία της, μπορείτε να με βοήθησετε?Έχετε κάτι να προτείνετε?Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κατερινα σορυ αλλα αν καποιος αντιληφθει οτι χτυπανε το παιδι του στον παιδικο ή εστω αλλα παιδια, το θεωρεις σωστο και λογικο απλα να παρει τα παιδι ατου απο κει χωρις να το κανει θεμα στη διευθυνση? δεν πειθομαι πλεον ουτε μπαινω στην διαδικασια να ψαχνω για πραγματα που λενε ατομα που μπαινουν για πρωτη φορα στο φορουμ.. σορυ αν αυτο σε προσβαλει αλλα η υποθεση εχει αρχισει να μυριζει λασπη.. και δεν εβρεξε... 8)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora μου καλημερα.Είμαι νέο μέλος στο φορουμ σας και σας ανακαλυψε τυχαία μόλις χτες ο σύζυγος μου!Ενδιαφέροντα τα θέματά σας(όσα πρόλαβα να διαβάσω γιατί έχουν τον ατελείωτο!).

'Επαθα πλάκα όταν συνειδητοποίησα πόσο μικρός είναι ο κόσμος τελικά.

Ο άντρας μου με παρότρυνε να γράψω γιατί και εμείς έχουμε ένα αγοράκι και είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.

Δυστυχώς γνωρίζω και εγώ περιστατικό κακοποίησης,όπως ανέφερε και η Κaterina 21(Κaterina πού μένεις??) και από αξιόπιστη πηγή.Οι γονείς ενημέρωσαν τη διεύθυνση,αλλά δεν υπήρξε παραδοχή.Και μηνυση σκέφτηκαν να κάνουν αλλα ένα παιδάκι δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως μάρτυρας,όπως ξέρουμε όλοι.

Βέβαια για να μην ανησυχείς,αυτό το περιστατικό που γνωρίζω εγώ έγινε εδώ και αρκετά χρόνια( 4 περίπου).Από τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει(το εύχομαι) και να μην βρίσκεται καν στο χώρο η συγκεκριμενη ''αντι-παιδαγωγός''.Σίγουρα δεν πηγες το παιδάκι σου εκεί έτσι αψήφιστα,μάλλον θα το έψαξες πολύ.Και αν το ένστικτό σου,σου λέει ότι όλα λειτουργούν όπως προσδοκείς και το παιδάκι σου είναι χαρούμενο,τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.Μια κακή παιδαγωγός δε σημαίνει ότι χαρακτηρίζει ολόκληρο το σχολείο.

Απλά όταν ακούς κάτι και αφορά κυρίως αυτές τις αθώες ψυχούλες,θες να το αποτρέψεις.Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερες κάπου,εδω είμαστε για να συζητάμε ,να συμφωνούμε και να διαφωνούμε.

Παρεπιπτόντως ωραίο αυτό με τη λάσπη :lol: Καλημέρα!

Νtina ναι λέω ότι το βαφτηστήρι μου κακοποιήθηκε και απ΄ότι διάβασα και μια κοπέλα ανέφερε το ίδιο για το παιδί της ή άλλο,δεν ξέρω.Λες να ήταν άτυχο το δικό μας παιδί και να το έβαλε στο μάτι?Μπορεί....

Δεν θα γράψω το όνομα της συγκεκριμένης,γιατι δεν το βρίσκω σωστό να κάνω επίθεση κρυμμένη πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μου.Και ούτε χρόνο ούτε διάθεση έχω να ''καθαρίσω'' εγω τον τόπο από τα ''σκουπίδια''.Και να μου έρθει και μια μηνυση για συκοφαντία και να τρέχουμε να αποδείξουμε πως πριν απο 4 χρόνια το κεφάλι του παιδιού είχε γίνει μωσαικό από τις μελανιες. :x

Να σου πω επίσης ότι και εγώ το παιδί μου σε παιδικό θα το στείλω.Δε θα καταδίκαζα ποτέ όλους τους παιδικούς,δημόσιους ή ιδιωτικούς και όλα αυτά τα κορίτσια που έχουν υπό την ευθύνη τους καθημερινά 20 ψυχούλες,και τους βγαίνει η πίστη για να κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο, εξαιτίας μιας ασυνείδητης και μικρόψυχης.Θα ήταν άδικο.

Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε,ακούμε πολλά.Τα επεξεργαζόμαστε και πράττουμε αναλόγως.Κάθε γονιός ξέρει τί είναι καλό για το παιδί του.

Οσο μπορει να ερθει μηνυση για αυτα που γραφονται,αλλο τοσο μπορουν να ερθουν για ενα ονομα..Απλα λεω οτι ειναι χειροτερο ετσι..Τελος παντων.Απλα για το δικο σας παιδι που το μαθατε?

Η κοπελα μιλησε επειδη ετσι ειχε ακουσει...Αλλα ξανα λεω και να εγινε κατι τετοιο δεν μπορω να καταλαβω γιατι λεει ξανα σκεψουτο να πας εκει το παιδι σου.....Ισως συμφερον...:wink:

Οσο για τους δημοσιους δεν θελω να αναφερθω..Ειναι τραγικοι αυτοι που ειναι μεσα..

Η απαντηση που μου εδωσαν οταν πηγαμε να το βαλουμε σε εναν δημοσιο κοντα στο σπιτι μας ακομα μου εχει μεινει στο μυαλο

<Τι το περασες εδω?Νοσοκομειο? >

Ξερεις ποια ηταν η ερωτηση που εκανα? <Οταν εχει πυρετο θα το φερνουμε?>

BIzN.jpg.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...