Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κινητική ενθαρρυνση μωρού

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας!

Εχετε κάποια συμβουλή για να βοηθήσω το μωράκι μου να αναπτυχθεί κινητικά?

Είναι σχεδόν 7 μηνών.

Κάθεται καλά μόνη της, χειρίζεται καλά τα παιχνίδια της.

Δεν θέλει καθόλου το μπρούμυτα. Καθόλου όμως.

Από ανάσκελα γυρνάει μόνο πλάι.

Αυτάααααααααααααααα.

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας!

Εχετε κάποια συμβουλή για να βοηθήσω το μωράκι μου να αναπτυχθεί κινητικά?

Είναι σχεδόν 7 μηνών.

Κάθεται καλά μόνη της, χειρίζεται καλά τα παιχνίδια της.

Δεν θέλει καθόλου το μπρούμυτα. Καθόλου όμως.

Από ανάσκελα γυρνάει μόνο πλάι.

Αυτάααααααααααααααα.

μπράβο σας κλεοπάτρα, εσείς κάθεστε, ο δικός μου προσπαθεί σιγά σιγά να μάθει να σηκώνεται από ξαπλωτός καθιστός, όταν τον βάζω να κάτσει γέρνει μπροστά, μπρούμυτα κάθεται λίγο αλλά η γυρνάει ξανά ανάσκελα ή μετά δεν του αρέσει και φωνάζει, όταν είναι μπρούμυτα προσπαθεί να κινηθεί

πάντως όλοι μου λένε να μην κάνω κάτι και εκβιάζω καταστάσεις γιατί όταν είναι έτοιμος θα κάνει διάφορα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τον βοηθήσω

1FdQp2.png

Δε θέλω να τη πιέσω.....απλά παίζοντας μαζί της να την ενθαρρύνω.

Να μη την έχω όλο στο καρεκλάκι, στο καναπέ καθιστή.

Να της δώσω κίνητρο να επιδιώξει κινηθεί από μόνη της.

Από ξαπλα καθιστή αλλά κ όρθια σηκώνεται με λίγο δική μου βοήθεια.

Και από καθιστή κάνει τρελή κάμψη εμπρός να πιάσει κάτι που βρίσκεται πιο μακρια από τα πόδια της.

k6rO.png

yMCu.png

Καλησπέρα, συνομίληκα είναι τα μωράκια μας, ο μπέμπης μου κλείνει μεθαύριο τους 7 μήνες.

Έχω τους ίδιους προβληματισμούς, μου λένε ότι πρέπει να κάθεται όσο το δυνατόν περισσότερο στο πάτωμα (πάνω σε χαλί) για να μπορέσει να αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο μόνος του.

Δεν ξέρω αν μιλάς γερμανικά, αγόρασα αυτό το βιβλίο http://www.mytoys.de/Anne-Pulkkinen-PEKiP-Babys-spielerisch-f%C3%B6rdern/Baby-Fr%C3%BChf%C3%B6rderung/Babyb%C3%BCcher/KID/de-mt.bo.ca01.01.08/1781310 (στα ελληνικά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο), το οποίο έχει διάφορα κινητικά παιχνίδια με αυτό το σκοπό- ακόμα και παιχνίδια που τα φτιάχνεις μόνος σου και άρχισα σιγά σιγά να το εφαρμόζω- μου φαίνεται αρκετά καλό:-)

Α ναι!

Μιλάω γερμανικά.

Εχω πάρει ένα ελληνικό το "παίζοντας με το μωρό σας"

Αλλά κάτω στο πάτωμα οταν τη βάζω κλαίει. Ακόμα δε μπορεί να κάνει κάτι!

k6rO.png

yMCu.png

Διαφημίσεις

Α ναι!

Μιλάω γερμανικά.

Εχω πάρει ένα ελληνικό το "παίζοντας με το μωρό σας"

Αλλά κάτω στο πάτωμα οταν τη βάζω κλαίει. Ακόμα δε μπορεί να κάνει κάτι!

κι εγώ αυτό σκέφτομαι, αφού και στο πάρκο μόνο ξαπλωτός μπορεί να είναι άρα και στο πάτωμα, εκτός αν τόν στηρίζω αλλά έχει νόημα, θέλω να πάρω ένα χαλάκι δραστηριοτήτων αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος

1FdQp2.png

κοριτσια εμενα παντως πρωτη φορα σηκωθηκε κ περπατησε στηριζομενος 7,5 μηνων μονος του στο παρκο.. ωστο εγω τον εβαζα απο πριν κ εκανε βηματακια κ λογω του οτι ηταν πολυ υπερκινητικος με τη συμβουλη του γιατρου τον εβαλα στη στρατα την οποια οχι τσουλαγε, ΕΤΡΕΧΕ! τωρα αυριο θα κλεισει 9 μηνες κ ηδη στηριζεται μονο στο ενα χερι και εχει κανει κ 2-3 βηματακια μονος του. Παντως κατα τη γνωμη μου τα καινουρια παρκοκρεβατα δεν ενθαρυνουν καθολου τα παιδια να περπατησουν. εμενα μου το ειχαν φερει δωρο κ δε το χρησιμοποιησα καθολου τελικα. του επηρα αυτο με το διχτυ στο οποιο εμαθε να πιανεται κ να σηκωνεται κιολας :)

κορίτσια κ εμένα τιποτα δεν κάνει! κάθεται χωρίς υποστήριξη από 6 μηνών, παίζει πολυ καλά με τα παιχνίδια (κουμπιά κτλ) προσπαθεί να πιάσει παιχνίδια που είναι μακριά της αλλά τπτ άλλο. Δεν ανακάθεται μόνη της, δε σηκώνεται όρθια σε καμία περίπτωση ούτε καν γυρίζει μπρούμητα ανάσκελα (μόνο πλάι αλλά αυτό το κάνει από 40 ημερών...) οταν είναι όρθια στηρίζει τα ποδαράκια της όσο πάει και περισσότερο αλλά αργά αργά... συχνά πυκνά με πιάνουν ανησυχίες κυρίως όταν βλέπω συνομίληκα παιδάκια να είναι πιο "δραστήρια" αλλά κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Στο πάρκο επίσης ή κάθεται ή ξαπλώνει... στο πάτωμα κάθεται αρκετά αν έχει παιχνιδάκια και αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι της άρεσε πολύ περισσότερο όταν έκατσα κ εγώ μαζί της και παίζαμε με μια μπάλα. χαιρόταν πολύ αλλά ΚΑΙ την κυνηγούσε. σκεφτομαι να το επαναλάβουμε καθώς ίσως βοηθήσει στο να την κάνει να κινηθεί!

uXGbp3.png

Η κούκλα μου είναι δέκα μηνών. Όταν ήταν 7 μηνών και την είχα μπρούμυτα, κουνούσε χεράκια ποδαράκια σαν να ήθελε να μπουσουλήσει, αλλά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από το ίδιο σημείο. Επίσης καθόταν χωρίς υποστήριξη. Έτσι λοιπόν, άρχισα να την αφήνω κάτω στο χαλί, βάζοντας γύρω της διάφορα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:με το που έγινε ακριβώς 8 μηνών και μπουσούλησε και μπόρεσε να σηκώνεται μόνη της και να στηρίζεται στα έπιπλα.

• 4 months later...

Εμένα είναι σχεδόν 9 μηνών, κάθεται μια χαρά χωρίς υποστήριξη από 6 μηνών, πιάνεται και σηκώνεται όρθιος και στέκεται εκεί όλο καμάρι και χαρά μέχρι να το μετακινήσει κανείς εδω κανά δίμηνο, κάνει βήματα αν τον κρατάς, τρέχει τη στράτα, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να καθήσει στον ποπό του από ξαπλωτός. Κανένα κόλπο να τον μάθω να το κάνει κι αυτό;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις