Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κορίτσια

Πρέπει να σας πω τον πόνο μου γιατί θα σκάσω, μόλις μου ανακοινώσανε οτι πρέπει να εργάζομαι απογεύματα και Σάββατο, ενώ μέχρι τώρα δούλευα Δε-Πα 9:00-17:00.Γενικότερα κάνουν τα πάντα για να με συγχύσουν. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως πρέπει να τους "υπενθυμίσεις" ευγενικά ότι είσαι έγκυος και θά πρεπε να είναι πιο ελαστικοί μαζί σου? Μην το αφήσεις έτσι. Το παιδί σου πάνω απ' όλα. Εν ανάγκη τις πολλές ώρες να τις αρνηθείς. Βρες μια μέση λύση με λιγότερες ή καθόλου. Άλλωστε σε προστατεύει ο νόμος τώρα και για έναν χρόνο αφού γεννήσεις και δεν μπορούν να σε απολύσουν.

Το θεωρώ απάνθρωπο πάντως.

Α. Και αν τα βρεις σκούρα, ας σου γράψει ο γιατρός ένα χαρτί για δύσκολη εγκυμοσύνη.

Καλησπέρα σας κορίτσια

Πρέπει να σας πω τον πόνο μου γιατί θα σκάσω, μόλις μου ανακοινώσανε οτι πρέπει να εργάζομαι απογεύματα και Σάββατο, ενώ μέχρι τώρα δούλευα Δε-Πα 9:00-17:00.Γενικότερα κάνουν τα πάντα για να με συγχύσουν. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Μην τρελλαθούμε κιόλας...με το έτσι θέλω; Τί σου είπανε ακριβώς; Και όλη την εβδομάδα θα συνεχίσεις να εργάζεσαι όπως εργαζόσουν μέχρι τώρα; Δεν νομίζω να μπορούνε να στο επιβάλλουν έτσι απλά... :evil:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

η άρνηση στα καθήκοντα που σου αναθέτουν μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση σου χωρίς αποζημίωση ακόμα κι αν είσαι έγκυος και έχεις και 800 παιδιά...

Διαφημίσεις

η άρνηση στα καθήκοντα που σου αναθέτουν μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση σου χωρίς αποζημίωση ακόμα κι αν είσαι έγκυος και έχεις και 800 παιδιά...

Δεν ξέρω αν είναι καθήκον της να δουλεύει τόσες υπερωρίες (αμφίβολο και αν θα τις πληρωθεί). Δεν είναι ότι της ζήτησαν να βγάλει π.χ. περισσότερη δουλειά μέσα στο 8ωρο. Κανονικά ότι είναι μέσα στο 8ωρο θεωρείται καθήκον της. Υπερωρίες απλήρωτες μπορούν να καταγγελθούν και στην επιθεώρηση εργασίας.

δεν είπαν υπερωρίες.... ειπαν για αλλαγή στον χρόνο εργασίας αλλά και παλι 8ωρο! τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγω :?

Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος. Επειδή ανέφερε για Σάββατο..

Ας μας το διευκρινίσει pls.

Τους εχεις ανακοινωσει την εγκυμοσυνη σου?? Μηπως το κανουν για αυτο???... γιατι απαγορευεται να απολυσουν εγκυο γυναικα κ σκαρφιζοντια χιλια δυο

για να κανουν εμας τις γυναικες να παραιτηθουμε...

Γιατι θελουν να σε συγχιζουν?????

Μηπως ειναι προσωρινο??? Για λιγο καιρο???

Δες λίγο τι λέει η σύμβαση σου ! Αν έχεις υπογράψει να δουλεύεις 09.00-17.00 είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν αυτό που έχεις υπογράψει. Σε περίπτωση που κάνει έλεγχο το ΙΚΑ και σε δει έγκυο έστω και 17.05 μπορεί να τους κάνεις μεγάλη ζημιά ! Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που προβλέπονται υπερωρίες . Εμένα πάντως το προηγούμενο αφεντικό μου, όταν ήμουν έγκυος μου είχε πει ρητά ότι στις 1700 θα τα παρατάω όλα και θα φεύγω ! Είναι και στον άνθρωπο !

Διαφημίσεις

Η όλη ιστορία ξεκίνησε αρχικά από ένα λάθος του λογιστή, δεν μου είχε κάνει κάποιες αυξήσεις που έπρεπε να πάρω. Στην συνέχεια του είπα μόλις βγάλει άκρη με το λάθος να με καλέσει και να με ενημερώσει τι χρήματα θα έπαιρνα, με γράψανε για 3 εβδομάδες, θεώρησα ότι έχω το δικαίωμα να μάθω τι μισθό θα παίρνω γι'αυτό και κάλεσα τον εργοδότη μου. Μου είπε με ΄σενα θα ασχολούμαστε. Το δεύτερο χτύπημα ήταν το σημερινό, μου ανακοινώνει ότι αλλάζει το ωράριο μου χωρίς να με ρωτήσει αν έχω άλλα πράγματα να κάνω. Και επιπλέον μου προσθέτει μια ημέρα που δεν δούλευα. Παίρνω τηλέφωνο για διευκρινίσεις, δεν μου απαντούν. Και έχω και πολλά άλλα

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Mammyblue μου δηλ. θα δουλεύεις κανονικά το 8ωρο σου όλη την εβδομάδα και σου προσθέτουνε και το σάββατο;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Δεν πηγαίνεις καλύτερα σε μια επιθεώρηση εργασίας να ρωτήσεις ? Οι περισσότεροι εργοδότες φυσικά και δεν φέρονται σωστά σε μια έγκυο , αλλά αυτό παραπάει ! :evil:

δεν είπαν υπερωρίες.... ειπαν για αλλαγή στον χρόνο εργασίας αλλά και παλι 8ωρο! τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγω :?

Έχεις δίκιο! Έτσι είναι. Το λέει και σε άλλο topic. Είναι αλλάγή πόστου, ωρών, ας πούμε..

Επειδή δουλεύω σε τμήμα Προσωπικού, τα περι εργατικής νομοθεσίας τα ξέρω καλά και τα έχω φάει με το κουτάλι. Καταρχήν πλήν των εμπορουπαλλήλων (καταστήματα κλπ) και κάποιων άλλων ειδικοτήτων η εργασία το Σάββατο απαγορεύεται και για αυτό αν δουλέψει κάποιος και Σάββατο υπάρχει προσάυξηση στο ημερομίσθιό του.

Δεύτερον αν έχεις υπογράψει ειδικότητα Υπάλληλος Γραφείου, το ωράριό σου βάσει Νόμου είναι Δ-Πα 9-17:00 όπως είπαν και άλλες κοπέλες.

Όπως καταλαβαίνεις ο νόμος είναι με το μέρος σου. Δεν μπορεί να σε ακουμπήσει ο εργοδότης σου αν πληρείς τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Πες τους ότι θα πάρεις και την επιθέωρηση εργασίας να τους ρωτήσεις τα δικαιώματά σου(χωρίς να τους φοβερήσεις αυτοί θα τρομοκρατηθούν και θα σου πουν να μην έρχεσαι το Σαββατο)

Μην τους λυπηθείς καθόλου. Δεν αξίζει και έχεις 100% τον νόμο με το μέρος σου.

Διαφημίσεις

Mammyblue είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι σύμβαση έχεις υπογράψει. Σου το λέω γιατί η σύμβαση εργασίας με το ωράριο υποχρεωτικά είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο στο χώρο που εργάζεσαι και γράφει με ακρίβεια ποιες μέρες και ώρες εργάζεσαι. Για να αλλάξεις ημέρες εργασίας πρέπει νά αλλάξεις σύμβαση. Δε μπορεί να το κάνει αλλιώς.

Δουλεύω εδώ και 4 χρόνια 9:00-17:00 Δε-Πα.Μένω στην ακριβώς αντίθετη άκρη της πόλης, δεν μου αναγνώρισε ποτέ προϋπηρεσία, δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου. Και το τελειότερο είχα ενημερώσει οτι θα πάω για καμπύλη σακχάρου και τους λέω επειδή δεν γνωρίζω τις παρενέργειες τις εξέτασεις(ναυτία-διαρροια κλπ) δεν θα έρθω αφαιρέστε το απο την άδεια μου. Και μου την είπανε και για αυτό.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Εν τω μεταξύ υπάρχει και άλλη κοπέλα στο γραφείο, η οποία δεν είναι έγκυος, δεν μπορεί ούτε αυτή Σάββατο και απογεύματα και πρέπει αναγκαστικά να το κάνω εγώ με το έτσι θέλω. Δηλαδή, τι να πω. Η πίεση μου έχει φτάσει.... κοντεύω να σκάσω. Και τους έχω να μου λένε οτι πρέπει να εξυπηρετήσω την εταιρία, που εκτός της θέσης μου κάνω τον τεχνικό, τον γραφίστα κλπ. Τι να πω, τέτοιος κόσμος

Li2ep3.pngKeoEp3.png

1ον. Δεν έχει το δικαίωμα να σου αλλάξει ωράριο

2ον. Σου γράφω επιγραμματικά τον νόμο για εξετάσεις που σχετίζονται με το παιδί....¨Οταν η έγκυος γυναίκα πρόκειται να υποβληθεί σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, δηλαδή σε ειδικές εξετάσεις που αφορούν το κυοφορούμενο παιδί, (και όχι σε εξετάσεις αίματος, ούρων), τότε αν οι εξετάσεις αυτές γίνονται σε ώρες εργασίας, για τις ώρες αυτές αμοίβεται κανονικά η έγκυος γυναίκα από την επιχείρηση (Π.Δ. 176/97)

Δεν μου λες ποια εταιρεία είναι να τους στείλω την επιθεώρηση εργασίας εκεί που δεν το περιμένουν? Είναι απαράδεκτοι οι άνθρωποι. :twisted::!:

Δουλεύω εδώ και 4 χρόνια 9:00-17:00 Δε-Πα.Μένω στην ακριβώς αντίθετη άκρη της πόλης, δεν μου αναγνώρισε ποτέ προϋπηρεσία, δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου. Και το τελειότερο είχα ενημερώσει οτι θα πάω για καμπύλη σακχάρου και τους λέω επειδή δεν γνωρίζω τις παρενέργειες τις εξέτασεις(ναυτία-διαρροια κλπ) δεν θα έρθω αφαιρέστε το απο την άδεια μου. Και μου την είπανε και για αυτό.

:shock: βαση του νόμου δικαιούσε κάθε είδους εξέταση που κάνεις να παίρνεις όλη τη μέρα άδεια χωρίς να είναι καν απ την κανονική σου!!!

[

:shock: βαση του νόμου δικαιούσε κάθε είδους εξέταση που κάνεις να παίρνεις όλη τη μέρα άδεια χωρίς να είναι καν απ την κανονική σου!!!

Όχι κάθε είδους εξέταση Μαμά του Αρίων.. μόνο όσες αφορούν το παιδί, δηλαδή για προγεννητικό έλεγχο

Κορίτσια όλα αυτά που μου λέτε τα ξέρω, και σας ευχαριστώ πολύ που μου τα υπενθυμίζεται. Το Θέμα είναι οτι σήμερα γυρνάμε και λέμε με την κοπέλα την άλλη οτι αν αρνηθούμε, τι θα γίνει. Εμάς μας πήρατε στην δουλειά με το παραπάνω ωράριο, έχουμε τα απογεύματα και τα Σάββατα άλλες υποχρεώσεις και η απάντηση ήταν ε τότε παραιτηθείτε

Li2ep3.pngKeoEp3.png

πές του τα χαιρετίσματα

Προεδρικό Διάταγμα

176/1997(ΦΕΚ150/Α/15-7-1997)

Άρθρο 9 . Απαλλαγή από την εργασία για προγεννητικές εξετάσεις.

Οι έγκυοι εργαζόμενες, κατά την έννοια του άρθρου 2, παρ. α: απαλλάσσονται από την εργασία χωρίς περικοπή αποδοχών για να υποβάλλονται σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον αυτές οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας.

Κορίτσια όλα αυτά που μου λέτε τα ξέρω, και σας ευχαριστώ πολύ που μου τα υπενθυμίζεται. Το Θέμα είναι οτι σήμερα γυρνάμε και λέμε με την κοπέλα την άλλη οτι αν αρνηθούμε, τι θα γίνει. Εμάς μας πήρατε στην δουλειά με το παραπάνω ωράριο, έχουμε τα απογεύματα και τα Σάββατα άλλες υποχρεώσεις και η απάντηση ήταν ε τότε παραιτηθείτε

Οχι αγάπη μου..... προφανώς αυτό θέλουν. Δεν ξέρω για την άλλη κοπέλα αν είναι έγκυος, αλλά εσένα δεν σε κουνάει κανένας, ούτε με απόλυση, τουλάχιστον για 1 χρόνο μετα τον ημ.τοκετού. Ενημερωτικά και για την άλλη κοπέλα, πες της να πει ότι εγώ δεν παραιτούμαι αμά θέλετε απολύστε με. Τουλάχιστον να πάρει και την αποζημίωση.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Είμαι πολύ σοκαρισμένη...γαιδουριά βρε παιδιά. Δεν σέβονται πια τίποτε στην σήμερον ήμερα αυτοί οι εργοδότες;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...