Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους...

ανοίγω αυτό το θέμα για τον εξής λόγω: τελευταία εβδομάδα είχε γενέθλια ο αντρούλης μου και το σαββάτο καλέσαμε φίλους στο σπίτι και κάναμε τραπέζι. Όταν λοιπόν τελείωσαν όλα εγώ ήμουν ένα πτώμα...δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλη νύχτα από πόνο στην κοιλιά και στην μέση. Ειδικά ο πόνος στην κοιλιά με έκανε να χ.... πάνω μου :cry: αφού κι ο μπέμπης μου για όλη την νύχτα ούτε που κλότσισε (συνήθως νύχτα κλοτσάει), μάλλον είχε εξαντληθεί κι αυτός :(

Βλακεία μου μεγάλη...δεν έπρεπε να το κάνω το τραπέζι...είχε καμία ανάλογη εμπειρία και πονάκια λόγω κούρασης; Πόσο κάνει πιά να κουραζόμαστε στην εγκυμοσύνη;;;

Αν υπάρχει ανάλογο θέμα, ας μου πεί κάποιος που να πάω να το διαβάσω :)

Θα χαρώ για όλες τις απαντήσεις!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sardelaki πόσο μηνών είσαι?

Σε μένα η γιατρός μου λόγω χαμηλής πρόσφυσης πλακούντα μου είπε να μην κουράζομαι καθόλου. Να μην σηκώνω βάρη, να προσέχω τα σκυψίματα αλλά όχι και να κάθομαι συνέχεια.

Βέβαια μου είπε να κάνω τις δουλειές μου αλλά μόλις αισθανθώ την παραμικρή κούραση να καθίσω να ξεκουραστώ οπωσδήποτε.

Πιστεύω πως είναι κρίμα να κουραστείς τόσο πολύ και να αισθάνεσαι τόσο χάλια.

Στην τελική εσύ χρειάζεσαι λίγη βοήθεια τώρα που είσαι έγκυος.

sardelaki καλημερα.

Μην αγχωνεσαι, μου εχει συμβει κ μενα να παθω κατι παρομοιο 2 φορες τουλαχιστον στην εγκυμοσυνη μου. Την μια απο καθαρη κουραση κ την αλλη απο το πολυ αγχος (σε μια στρεσαρισμενη εποχη, με διαφορες καταστασεις). Τοσος ηταν ο φοβος μου που δεν ενοιωθα το μωρο μου 2 μερες... Την μια φορα δεν αντεξα κ πηγα στον γυναικολογο με κλαματα γιατι πιστεψα οτι κατι συνεβηκε στην μικρη μου. Φυσικα ολα καλα... Καταλαβα οτι το μωρο μου νοιωθει την μανουλα του ετσι απλα.

Μην αγχωνεσαι, Μην κουραζεσαι, αυτο ειναι ολο.

sardelaki πόσο μηνών είσαι?

Σε μένα η γιατρός μου λόγω χαμηλής πρόσφυσης πλακούντα μου είπε να μην κουράζομαι καθόλου. Να μην σηκώνω βάρη, να προσέχω τα σκυψίματα αλλά όχι και να κάθομαι συνέχεια.

Βέβαια μου είπε να κάνω τις δουλειές μου αλλά μόλις αισθανθώ την παραμικρή κούραση να καθίσω να ξεκουραστώ οπωσδήποτε.

Πιστεύω πως είναι κρίμα να κουραστείς τόσο πολύ και να αισθάνεσαι τόσο χάλια.

Στην τελική εσύ χρειάζεσαι λίγη βοήθεια τώρα που είσαι έγκυος.

VasoP είμαι στον 6. μήνα...πρέπει να προσέχω λίγο περισσότερο το ξέρω...γενικά έχω πρόβλημα με την μέση μου (δισκοκύλη) και τώρα στην εγκυμοσύνη ένα παραπάνω.

Εντάξει ήμουν όλη μέρα απασχολημένη με τις ετοιμασίες και ξεμπερδέψαμε στις 3.30 τα ξημερώματα...βλακεία μου, όπως είπα και πιο πάνω :?

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

sardelaki καλημερα.

Μην αγχωνεσαι, μου εχει συμβει κ μενα να παθω κατι παρομοιο 2 φορες τουλαχιστον στην εγκυμοσυνη μου. Την μια απο καθαρη κουραση κ την αλλη απο το πολυ αγχος (σε μια στρεσαρισμενη εποχη, με διαφορες καταστασεις). Τοσος ηταν ο φοβος μου που δεν ενοιωθα το μωρο μου 2 μερες... Την μια φορα δεν αντεξα κ πηγα στον γυναικολογο με κλαματα γιατι πιστεψα οτι κατι συνεβηκε στην μικρη μου. Φυσικα ολα καλα... Καταλαβα οτι το μωρο μου νοιωθει την μανουλα του ετσι απλα.

Μην αγχωνεσαι, Μην κουραζεσαι, αυτο ειναι ολο.

Δεν παίζομαι παιδάκι μου εγώ....είμαι γενικά πολύ ανήσυχω πλάσμα και δεν ξέρω τί σημαίνει ξεκούραση και να καθίσω να αναπαυτώ...δεν φταίω εγώ, κληρονομικό είναι :lol:

Ανησύχησα πολύ γιατι κι εγώ δεν ένιωθα τον μπέμπη μου και κόντεψα να τρελλαθώ...χθες όμως ξεκουράστηκα όλη μέρα και σήμερα ο πρίγκιπάς μου άρχισε πάλι να κλοτσάει την μανούλα!

Διαφημίσεις

sardelaki μου εχει συμβει και σε εμενα οταν με εχει πιασει η μανια

για καθαριοτητα και ο μπεμπης μου δεν κινηθηκε καθολου ειχα τρελαθει!!!!

Καλο θα ηταν να προσεχουμε ολες μας αλλα πως???? μερικες φορες ειναι πολυ δυσκολο.οχι αγχος!!!!!! :D:D:D

Κοριτσάκια, εγώ πάντως θα σας πω ότι ναι μεν όχι υπερβολές, σίγουρα καλό είναι να αποφεύγονται, αλλά η κούραση εντός φυσιολογικών ορίων είναι γενικά ακίνδυνη. Απόδειξη: οι έγγυες και ήδη μαμάδες. Πολλές φορές και γω έχω αγχωθεί που μπορεί να σηκώνω τον 12κιλο πλέον μπέμπη, να μην κοιμάμαι τα βράδια, να τρώω ακατάστατα κλπ. Τίποτα κακό δεν έχει συμβεί. Θα τα αξιολογήσετε όλα διαφορετικά στις δεύτερες με το καλό εγκυμοσύνες σας. Η προσοχή βέβαια χρειάζεται :)

Βρε παιδιά δε θα μας δώσει κανείς βραβείο αν ξεπατωθούμε ή αν κάνουμε οτι κάναμε και πριν .....πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ τον εαυτό μας τώρα γιατι το σώμα μας δε μας ανήκει πλήρως....κάποιος άλλος το χρειάζεται πολύ :lol:

Αν έχεις και δισκοκύλη .....

Βέβαια δεν είπα προς Θεού ότι θα πάθεις κάτι ούτε το μωρό σου εννοείται.

Όταν κινούμαστε πολύ το μωρό νανουρίζεται, συνήθως κουνιέται όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας.

Έχει δίκιο η anniw πως την πρώτη εγκυμοσύνη την έχεις περισσότερο άγχος απ'ότι τη δεύτερη.

Είναι το πρώτο σου παιδί!! Το κουβαλάς με τόσο προσοχή και το παραμικρό μπορεί να σε αγχώσει.

Διαφημίσεις

Γενικά δεν μπορώ να πω πως έχω αγχωθεί στην εγκυμοσύνη, αν με συγκρίνω με φίλες που είναι κι αυτές έγκυες ή ήταν.

Γενικά κάνω ότι έκανα και πρίν, δεν έχω αλλάξει καθόλου συνήθεις, άσχετα αν σε κάποια πράγματα ο γιατρός μου είναι κάθετος, όπως π.χ. στο να καθαρίζω παράθυρα. Εγώ πάλι λέω, αν τα κάνω σιγά σιγά όλα ΟΚ...

Η πρώτη φορά που ανησύχησα ήταν προχθές...γιατι ο πόνος στην κοιλιά ήταν αφόρητος και της μέσης τόσο πολύ που δεν μπορούσα να περπατήσω γιατι τραβούσε και σε όλο το πόδι. Σήμερα περπατάμε πάλι :wink: και το νινί μου με κλοτσάει ασταμάτητα χε χε :lol:

Sardelaki.... ξεκουράσου τώρα όσο μπορείς γιατί μετά θα ΤΡΕΧΕΙΙΙΙΙΣΣΣΣΣΣ

.... :lol::lol::lol:

Αυτό ακριβώς.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ξεκουράσου και ΚΟΙΜΗΣΟΥ! Γιατί μετά έχει ξενύχτιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Καλά εγώ από τώρα ξενυχτάω γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά.

Μια γυρίζω από τη μια , μια απ'την άλλη και με πονάνε πολλοί οι γοφοί!!!

Τώρα τί εννοείτε με ξενύχτι??? Δηλ. πόσες φορές ξυπνάει το μωρό τη νύχτα? και κάθε φορά για να φάει???

Ή ξυπνάς εσύ ας πούμε από ανασφάλεια για να δεις αν είναι καλά ή όχι ??

Μπορεί και ο μπαμπάς να προσφέρει ? χεχε :)

Αυτό ακριβώς.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ξεκουράσου και ΚΟΙΜΗΣΟΥ! Γιατί μετά έχει ξενύχτιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Εύκολο στα λόγια, αλλά για μένα πολύ δύσκολο στην πράξη.

Γενικά είμαι μαλωμένη από παιδί με τον ύπνο και δεν μπορώ να κοιμηθώ ούτε πολύ, αλλά και ούτε να το πάρω σερί μέχρι το πρωί....

αυτά παθαίνουν τα ανήσυχα πλάσματα :lol:

Διαφημίσεις

Μήπως γι' αυτό μου λένε πως θα χάσω τα κιλά πολύ εύκολα μετά την εγκυμοσύνη?? :lol:

:lol::lol::lol: Προσωπικός γυναστής.....το μωράκι.!!!

Πάντως, ναι.... Θα ξυπνάτε κάθε φορά που θα θέλει να φάει. Η συχνότητα εξαρτάται από το μωρό... Από μια έως και 3 φορές περίπου.... Θα ξυπνάτε και από άγχος να δείτε, αν κοιμάται καλά, αν είναι σκεπασμένο, αν κρυώνει, αν ζεστένεται, αν ανασαίνει, αν είναι πλάι, μπρούμητα, ανάσκελα, αν έκανε κακα, τσίσα..... και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας εκείνη την ώρα..... Εγώ μερικές φορε΄ς ξυπνούσα μόνο και μόνο για να την καμαρώσω.....!!!!

sL7ap2.png

Να κάνω και μία άλλη ερώτηση: μήπως οι σημερινές μαμάδες είναι λιγάκι υπερβολικές;

Θέλω να πω ότι απο τις παλιές (μέσα σ΄αυτές κι η μαμά μου) δεν άκουσα καμιά φορά να σκούζουν για το ότι δεν κοιμόταν μόλις γεννήθηκε το μωρό...κι ότι είχαν στρες και πολύ τρέξιμο κτλ.

Μήπως απλά είμαστε λιγάκι υπερβολικές εμείς και δεν αντέχουμε πιά τίποτε; :?

Πρώτον δε σκούζουμε.... :):):) Απλά εγώ προσωπικά είμαι υπναρού και μου λείπει ο ύπνος....

Δεύτερον, πιστεύω ότι οι μαμάδες μας τα έχουν ξεχάσει πια γιατί με το που μεγαλώνει το παιδί έχουν΄αλλα, μάλλον σημαντικότερα προβλήματα που τα ξενύχτια για τάισμα και αλλαγή πάνας δεν τα θεωρούν και τόσο τραγικά....

΄Διότι όπως λένε....: μικρό παιδί μικρά προβλήματα, μεγάλα παιδιά μεγάλα προβλήματα... :)

Μη τα παίρνετε και τόσο τοις μετρητοίς, οι μέλλουσες μανούλες αυτά που λέμε.....οι νέες και πιο παλιές μανούλες. Κατά βάθος μας αρέσει το "τραβάτε με κι ας κλαίω"!!!!

sL7ap2.png

Απλά νομίζω πως είμαστε λιγάκι υπερβολικές σε σύγκριση με τις παλιότερες μαμάδες :) αυτό είναι όλο, που δεν νομίζω πως έχουν ξεχάσει. Ίσως είμαι έτσι γιατι έχω την μανούλα μου ως παράδειγμα και οι οποία πάντοτε με καθυσυχάζει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα όσο φαίνονται ή νομίζουμε καμιά φορά :wink:

Και ούτως ή άλλως ισχύει το μικρά παιδιά μικρά προβλήματα κτλ.

Να κάνω και μία άλλη ερώτηση: μήπως οι σημερινές μαμάδες είναι λιγάκι υπερβολικές;

Θέλω να πω ότι απο τις παλιές (μέσα σ΄αυτές κι η μαμά μου) δεν άκουσα καμιά φορά να σκούζουν για το ότι δεν κοιμόταν μόλις γεννήθηκε το μωρό...κι ότι είχαν στρες και πολύ τρέξιμο κτλ.

Μήπως απλά είμαστε λιγάκι υπερβολικές εμείς και δεν αντέχουμε πιά τίποτε; :?

εγώ θυμάμαι πάντως τη μαμά μου να λέει πολλές φορές ιστορίες για το πως κουτούλαγε απ την αυπνία :lol:

υπάρχουν κάποια πράγματα όμως που παίζουν ρόλο ... ήταν άλλες εποχές τότε και το πιστεύω αυτό

γενικότερα λιγότερο στρες στη ζωή τους

στην πλειοψηφία τους οι μαμάδες πολύ νεότερες... γεννούσαν παιδιά στα 20 και στα 25 ήταν γεροντοκόρες... ενώ τώρα οι περισσότερες γεννάμε κοντά στα 30, πράγμα που σημαίνει εντελώς ΑΛΛΕΣ σωματικές αντοχές!

Επίσης στα παλιά χρόνια (των γιαγιάδων μας παράδειγμα) γεννάγαν καμια δεκαριά παιδιά και ζούσαν τα 5 και ήταν ευχαριστημένοι!

Πλέον η κατάσταση δεν είναι εεε ενταξει δεν έζησε αυτό, θα μου ζήσει το επόμενο.... πλέον η κατάσταση είναι, μένω έγκυος μία φορά κάνω ένα παιδί τελεια και παύλα!

Κάθε εποχή έχει τα δικά της... δεν είμαστε υπερβολικες... είμαστε απλά διαφορετικές! Αλί απ τις επόμενες γενιές!

Ναί ίσως έχεις δίκαιο Μαμά του Ωρίων...

σαφώς εγώ μάλλον θα έχω άλλη γνώμη επειδή η μαμά μου με έκανε στα 32 συν του ότι έμεινε νωρίς χείρα και δούλευε σαν τον ίλωτα και παρόλα αυτά δεν έκανε καμιά φορά παράπονα.

Μάλλον με επηρεάζει αυτό :wink:

Είναι και στον άνθρωπο! Εδώ βλέπεις και τώρα, ακούς μία ότι το παιδί είναι ζωηρό, άτακτο κλπ. και πας και βλέπεις μία χαρά παιδάκι απλώς με την ζωηράδα της ηλικίας. Ενώ άλλες που πραγματικά ζορίζονται, δεν βγάζουν άχνα! Σε γενικές γραμμές, αν κρίνω από εμένα, είμαστε και πιο καλομαθημένες.

sardekaki mou μικρό, όποτε πέφτω πάνω στο ονομά σου λιγουρεύομαι σαρδέλες πάνω σε ζεστό ψωμάκι, τι θα κάνω έγγυος γυναίκα. Να σας πω σχετικά με την κούραση.....Νομίζω ότι οι μαμάδες μας (που διαμαρτύρονται εξίσου συνήθως) αξιολογούσαν διαφορετικά την κούραση διότι ήταν άλλες οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους. Είχαν σπίτι και παιδί και thats it. Εμείς νομίζω ότί σήμερα το ψάχνουμε πιο πολύ και όχι μόνο όταν είναι μωρά, αλλά και όταν μεγαλώσουν λίγο, εγώ ας πούμε 6 μηνών τον έτρεχα στα κολυμβητήρια.....αδιανόητο για τη μάνα μου. Θέλουμε και να τα προλάβουμε όλα, και να γυρίσουμε στη δουλειά, και να αδυνατίσουμε, και να δούμε τους φίλους μας, κλπ και καλά κάνουμε διότι δραστήρια και ισορροπημένη μαμά=περήφανο και ευτυχισμένο παιδί. Τα κάνουμε και μεγαλύτερες, έχουμε ήδη κουραστεί από δουλειές κλπ. Άλλο 27, άλλο 19....

Όσο για την αυπνία κοπέεεεεεελες ετοιμαστείτε. Εγώ ποτέ δεν ήμουν του ύπνου, ούτε σαν μωρό, ούτε σαν φοιτήτρια, γενικά διακόπές πήγαινα και το μάτι γαρίδα από τις 7 το πρωι. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη αυπνία. Στο μαιευτήριο δεν κοιμήθηκα λεπτό. Ε και από τότε το έχω καθιερώσει. Κοιμάμαι ελάχιστα. Είναι και στο παιδί. το δικό μου δεν είναι του ύπνου επίσης. Τώρα που μεγάλωσε έχει στρώσει αλλά μη φανταστείτε. Μέχρι 6 μηνών ξυπνούσε το βράδυ κάθε 2 ώρες και την ημέρα δεν κοιμόταν. Δεν γκρινιάζω στιγμή, απλά δεν μπορώ να πω και ψέματα ότι κοιμάμαι. Είναι άλλα που κοιμούνται συνέχεια, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Να είστε προετοιμασμένες γιατί εγώ έλεγα "ελα μωρέ σιγά, αυπνίες, γκρίνια, τα παραλένε" και τώρα κατάλαβα τι θα πει βερύκοκο.....και σε 4, 5 μήνες έρχεται και το επόμενο ζουζούνιιιιιιιιιιιικαήκαμε

Κοιμηθείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε...........

sardekaki mou μικρό, όποτε πέφτω πάνω στο ονομά σου λιγουρεύομαι σαρδέλες πάνω σε ζεστό ψωμάκι, τι θα κάνω έγγυος γυναίκα.

Να σαι καλά βρε anniw μου που με έκανες και γέλασα μέσα από την ψυχή μου. Εγώ τώρα τί να κάνω; Να αλλάξω το όνομα ή να σου φέρω σαρδέλες πάνω σε ζεστό ψωμάκι;;; :lol::wink:

Κοιμηθείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε...........

Αααααααααααααααχ μακάρι να μπορούσα να κοιμηθώ....κι εγώ το μάτι γαρίδα σαν κι εσένα...6 ή 7 τέλος ο ύπνος...καμιά φορα και νωρίτερα!

Και εγώ δεν μπορω να κοιμηθώ ... πονάνε οι γοφοί μου!!!

Πιάνω την κοιλιά μου να δω μήπως την πιέζω, σηκώνομαι να πάω τουαλέτα .... και εκνευρίζομαι με τον άντρα μου που κοιμάται του καλού καιρού !!!